Dodaj do ulubionych

MOTHERCARE - polecacie???

13.03.04, 09:17
Mam pytanie do mam
- czy któraś z Was kupuje odzież dla dzieci w Mothercare?? Te ciuszki
wyglądają prześlicznie, choć są drogie.
Bardzo interesuje mnie jak się sprawdzają ubranka dla noworodków i
niemowlaków - zwłaszcza body, te w wielopakach, pajace z cienkiej bawełny w
wielopakach i bluzeczki?? Jakie są po kilkunastu praniach, czy rozmiarówka
jest dobra i w praktyce odpowiada rzeczywistemu rozmiarowi dziecka itp.

Czy coś konkretnie warto tam kupować, a coś jest zupełnie nietrafione i
niepraktyczne? Doradźcie, bo jestem zupełnie zielona...
Czy warto wydać tak dużo pieniędzy??? Czy ciuszki nadadzą się dla kolejnego
malca i nadal będą tak ładne jak na początku???

Polecam natomiast odzież ciążową. Mam stamtąd m.in. szarą spódnicę, ma wszytą
gumkę do regulacji. Noszę ją niemalże codziennie od 4 miesiąca i jest ekstra.
Mam nadzieję, że starczy do końca 8 miesiąca.

Takim sam post wrzuciałam na forum regionalnym, ale mam nadzieję, że tu
szybciej znajdę odzew.

Dziekuję

mamapitu
Obserwuj wątek
    • mamanika Re: MOTHERCARE - polecacie??? 13.03.04, 12:46
      Witaj
      Kupowałam tam bieliznę dla małego. Jest śliczna. Jako pierwsze kupiłam pajace z
      Kubusiem Puchatkiem i były rewelacyjne. Zachęcona, ruszyłam na zakupy i okazało
      się, że tym razem kupiłam same szmaty.Po kilku praniach wyglądały koszmarnie,
      rozciagnięte i zmechacone. Potem sprawdzałam na opakowaniu, gdzie były szyte.
      Te z Anglii były ok. Szmaty pochodziły z Indii i Turcji. Rozmiarówka była w
      porządku. Mój syn jest dużym dzieckiem i jakoś mieścił się w podanym przedziale.
      Do Mothercare ruszam teraz tylko po Sudokrem i różne gadżety, których nie kupię
      gdzie indziej.
      Od kiedy pojawił się pierwszy H&M, tylko tam kupuję ciuszki. Albo na Allegrowink
      pozdrawiam
      Magda
      • mamami Re: MOTHERCARE - polecacie??? 13.03.04, 12:59
        Ja mągę tylko tyle napisać że dostałam od koleżanki wyprawke w której jest dużo
        body i piżamek (takich bawełnianych pajacyków) z mothercare i są to ciuszki w
        których chodziła już dwójka dzieci. Widać po nich uzytkowanie , niewielkie
        zmechacenia od prania, a białe są troszke przyszarzałe ale wszystkie ciuszki
        nadal trzymaja fason, nie są w ogole rozciągnięte a te kolorowe nadal mają żywy
        kolor. Na pewno posłużą mojej dzidzi i pewnie jeszcze jednej bez problemu. Może
        nie bedą nadawać się na wielkie wyjścia ale do spania jak najbardziej.
        • zuzia_i_werka Re: MOTHERCARE - polecacie??? 13.03.04, 14:22
          HEJ! Ja używam pajaców Mothercare do spania praktycznie od urodzenia małej
          czyli od roku-jestem bardzo zadowolonasmile Rozmiarówka jest spora i zwykle
          dziecko nosi je dłużej niż wynikałoby to z metki-a jest naprawdę dużą
          dziewczynką. Body też używamy i też lubimy.A pozostałe ciuszki różnie-głównie
          zależy to od zasobności portfela w danym momencie ale ogólnie jestem ze
          wszystkiego bardzo zadowolona.A jeśli chodzi o ceny to w paczce body wychodzą
          po ok 14zł za sztukę a to w porównaniu z cenami np Smyka wcale nie jest drogo:-
          ) Pozdr Zuza
    • dosiamamafilipa Re: MOTHERCARE - polecacie??? 13.03.04, 19:06
      witam
      z ciuszkow jestem zadowolona milelismy kilka komplecikow i byly swietne, mamy
      kilka pajacy do spania mimo ze b. czesto prane nadal maja zywe kolory i sa
      swietne gatunkowo, mamy tez reczniczek taki z kapturkiem z cienkiej froty
      genijalny swietnie chlonie i jest b. delikatny do wycierania.
      Nie zadowolona jestem z nosidla poczatkowo bylo super ale czeto go uzywalam i
      rzepy sie powyrabialy nie zadowolona jestem tez z kombinezonu mielismy ich dwa
      i oba takie same gowniane po drugim czy trzecim praniu ocieplenie spadlo na dow
      ogolnie g...o warte a robione w anglii
      Rozmiarowka owszem ok choc niektore rzeczy zawyzone pol biedy bo poczeka i sie
      uzyje gozej by bylo gdyby zanizona.
      pzdr.
      dorota
    • ursgmo Re: MOTHERCARE - polecacie??? 13.03.04, 21:26
      W wyprawce dla mojego synka mialam spioszki bawelniane ( 3szt w op.) z
      mothercare + kolorystycznie dopasowane body ( tez 3szt w op.), wszystkie
      zadrukowane,lub kolorowe ,sprawdzily sie super.
      Ale kilka miesiecy pozniej kupilam siedmiopak bialych body i okazaly sie
      wyjatkowo do d...... , strasznie sie zdefasonowaly juz po kilku praniach sad
      Mysle ze tajemnica tkwi w gestszym splocie w kolorowych dzianinach ,sprawdzilo
      mi sie to tez w innych ubrankach z tej firmy . Godne polecenia sa kocyki , dla
      noworodka z fredzelkami - cudo!!!!! leciutki,mieciutki ,pierwszy mojego synka
      ( niestety podczas zakupow ktos wykorzystal chwile mojej nieuwagi i mi go
      wyciagnal z wozka sad).
      Super jest tez kocyk "dziurkowany " obszyty tasma, bardzo lekki ,miekki ,super
      na lato ,mozna go kupic w bardzo wielu kolorach .
      Swietnej jakosci sa wszelkie spiochy z weluru ,śliniaczki ,buciki ( ktore nawet
      pralam)i skarpetki. Tylko w tym sklepie spotkalam jednorazowe woreczki na
      zuzyte pieluchy ( nie wypuszczaja zapaszkusmile.Maja tez jednorazowe sliniaczki.
      Rozmiarowka odpowiada metkom, z tym ze np. body pasuja odrobine dluzej ,rozmiar
      0-3 wchodzi do powiedzmy 5 miesiecy ( oczywiscie przy raczej przecietnym
      dziecku).
    • minkapinka Re: MOTHERCARE - polecacie??? 14.03.04, 09:13
      Kupowalam duzo w Motheracere, zwłaszcza gdy moja corka byla malutka. Ubranka
      bardzo sie sprawdzaly - zwlaszcza pajace i body, nie farbowaly i nie tracily
      kolorow, nie rozciagaly się. Rewelacyjne maja tez buciki dla maluszkow.
      Ceny niestety zwalaja z nog - ostatnio widzialam skarpetki w pieciopaku za 39
      zł, to juz chyba przesada. Lepszej jakosci skarpetki w H&M kosztuja 22 zl (nie
      spadaja z nog).
      Czesto kupuje tam na przecenach, np.kurtke zimowa na nastepny sezon (teraz
      kupilam przeceniona z 189 zl na 99 zl). Czasami trafiaja się tam okazje, np.
      kupiłam zamszowy kombinezon zimowy przeceniony z 190 zł na 99 zł (likwidacja
      sklepu na Marszałkowskiej), wszyscy sie nim zachwycają i mysla, ze kosztowal
      majątek smile)) Dobrej jakosci maja tez jeansy, przetestowalismy wiele par.

Kupuje w Mothercare coraz mniej, bo wydaje mi się, ze jest coraz drozej, a
      podobne rzeczy mozna kupic taniej w Kappahl, H&M czy Cubusie.
      Kasia

• aniaop Re: MOTHERCARE - polecacie??? 14.03.04, 13:11
        Polecam pajace i body (te uzywamy i kupujemy juz od 2 lat). Jakos rewelacyjna.
        Inne ubranka kupujemy tam sporadycznie, ale zwykle tez jestesmy zadowoleni.
        Drogie, ale warte swojej ceny. Aha, maja najtansze wkladki laktacyjne na rynku
        polskim (te wielkie opakowania) i super wygodne sliniaki i kapciuszki.
        • pooh_01 Re: MOTHERCARE - polecacie??? 14.03.04, 13:52
          My teraz mamy 2 latka i niestety wielkiego wyboru nie ma.
          Mamy kurtke i jest super, rekawiczki i czapke, skartpetki, body, pajacyki do
          spania.
          Jak mały był maluchem mieliśmy wyprawkę lącznie z zestawem kąpielowym( seria z
          Puchatkiem).Strój Puchatka i kapcie z główką puchatka były rewelacyjne.
          Ale odkąd jest H&M w Polsce polecam raczej ich ubranka.Są dobre jakościowo,
          mają super serie z Snoopim i Puchatkiem i są tańsze.Az załuję że nie ma takiego
          bobaska...
          Pozdrawiam,Pati
          • pitu2004 Re: MOTHERCARE - polecacie??? 14.03.04, 21:57
            Bardzo dziekuję za odzew.
            Ubranka są bardzo fajne i skoro polecacie na pewno je zakupię, bo oglądam od
            wielu tygodni, a Wasze opinie mnie przekonały.

Z tego co piszecie wynika, że body i pajace "rosną" z dzieckiem. Ale czy warto
            kupić body i pajace do spania na początek te `new baby`- do 4,5 kg, czy lepiej
            już od razu kupować te 0-3 miesiąca? Nie wiem oczywiście jak duże dziecię
            przybedzie, ale raczej nie powyżej 4 kg, bo ja nie jestem wielka i gdy się
            urodziąłam tez nie byłam duża.No i dziecię jak na razie ma typowe książkowe
            wymiary sredniaczka.
            Doradźcie - z góry dziękuję.

• myfmyf Re: MOTHERCARE - polecacie??? 14.03.04, 22:25
              Witam
              Moje dzieciaczki też nosiły body i pajacyki z Mothercare i byłam bardzo z nich
              zadowolona Wszystkie które nie były różowe nosił po córce synek. Nie zdołali
              ich zniszczyć smile Moje dzidziusie urodziły się duże (3950 i 4100) ale i tak
              rozmiar 0-3 był na nich za duży po urodzeniu . New baby nosi się najkrócej ze
              wszystkich rozmiarów ,ale chyba warto go mieć, bo w za dużym pajacyku dziecko
              wyjmuje nóżki z nogawek i raz że się plącze , dwa, że nie wygląda to ładnie
              Życzę udanych decyzji i zakupów smile
              • minkapinka Re: MOTHERCARE - polecacie??? 15.03.04, 10:29
                Moje dzieciaczki też nosiły body i pajacyki z Mothercare i byłam bardzo z nich
                > New baby nosi się najkrócej ze > wszystkich rozmiarów ,ale chyba warto go
                mieć,
                To zalezy (jak wczesniej napisalas) jak duze urodzi sie dziecko. My
                zaczynalismy od pajacykow Z Mothercare w rozmiarze 1.4 - 2.3kg.( i to dopiero
                po 6-7 tygodniach) A new baby moja corka nosila bardzo dlugo smile)))

Kasia
            • mamamona Re: MOTHERCARE - polecacie??? 14.03.04, 22:27
              no i to jest ciekawe pytanie.
              ja swojej Polci kupiłam od razu 0-3 miesięcy. okazało się, że były dużo na nią
              za duże, ale też w ciągu 2 miesięcy nadgoniła z hakiem wink))

teraz oczekuję Miłosza, i mimo doswiadczeń z niedużą córeczką, kupiłam znów 0-3
              (bo nie ubiorę chłopca w różowewink))), bo jednak te nasze dzieci dużo za szybko
              rosną wink))

Polcia już 1,5 roku nosi pajacyki do spania z motercare, ale jakościowo nie
              jest to straszny odjazd.
              na pewno firma ma świetne rozwiązania, bardzo praktyczne w ubieraniu noworodka.
              ale jakość pozostawia wiele do życzenia, i nie jest ta sama jak kiedyś (dla
              mojego chrześniaka koło 8 lat temu w Anglii nakupowałam ubranek i do dziś
              wyglądają świetnie).

te popolciowe są w różnym stanie.
              polecam skarpetki, rajstopki. nie niszczą się aż tak, a są śliczne.
              i paputki dla maluszków.

pozdrawiam
              Mona
    • mamamona Re: MOTHERCARE - polecacie??? 14.03.04, 22:28
      aha, no właśnie, na ten problem z wyciąganiem nóżek z zza dużych nogawek, my
      mamy takie rozwiązanie,że kupiliśmy Polci paputki w mothercare, które nie dość,
      że świetne i cieplutkie, to zapobiegają temu procederowi wink))
      • aniaop Re: MOTHERCARE - polecacie??? 15.03.04, 08:09
        Ja pamietam, ze kupilam i takie dla noworodka i te 0-3 miesiace i te ostatnie
        byly faktycznie za duze i nozki sie wlasnie plataly. Moje dzieciatko urodzilo
        sie nieduze (3150) ale szybko przybieralo, wiec rozm new baby starczyl nam na
        miesiac, a potem trzeba bylo uzywac juz te wieksze. Probonuje zakupic wiec po
        polowie takich i takich. Pozdrawiam
    • jagienka.harrison Re: MOTHERCARE - polecacie??? 15.03.04, 15:17
      Ja polecam.
      Jeśli chodzi o mnie (a raczej Dominika), to wzrostowo rozmiary odpowiadają
      Dominikowi, wszystko jest ładnie wykończone, czasem się kolory trochę spierają
      ale nic się nie kurczy ani nie wyciąga. Zawsze kupuję body w wielopakach tam i
      jestem zadowolona.
      Bardzo lubię Mothercare bo jest dobra obsługa, przymierzalnie są duże, można
      zamówić rzeczy. Jak jeszcze mieszkałam w Warszawie to tylko tam i w H&M
      kupowałam ubranka, teraz już w Anglii też staram się kupować stamtąd.
      Jest drogo, przyznaję, ale generalnie można czekać na przeceny lub często robią
      komplety które są tańsze (np 2 pary spodenek i 2 pary koszulek które do siebie
      pasowały). A jeśli chodzi o piżamki-pajacyki, to do teraz ubieram w nie
      Dominika.
      A jedyne czego nie polecam to podgrzewacz do butelek Mothercare.
      Pozdrawiamy
      Jagienka & Dominik (29.11.02)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=7662007&a=11091732

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka