Dodaj do ulubionych

Handlary opanowały wszystko.

07.10.10, 13:17
Nie wiem jak u was, u mnie w mieście zwykły człowiek wracajacy po pracy nie moze kupić dziecku kurtki po okazyjnej cenie w biedronce lub lidlu nie w spomne o kombinezonie w realu bo w chwili otwarcia tabun bab z minami mordercy łapie wszystkie nie baczac na kolor i rozmiar, za chwile wszystko bedzie na allegro dwa razy droższe, czy markety nie powinny zabronić kupowania hurtowego. Chciałam kupić córce kurtkę różową na 128 i strasznie zła jestem bo finansowo w tym roku krucho i bardzo mi zależało, temu strasznie zła jestem.
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Handlary opanowały wszystko. 07.10.10, 13:25
      tak, powinni zabronic, powinno sie kupowac za okazaniem aktu urodzenia dziecka po 1 sztuce kurtek/kombinezonów. tak jak w latach 70 nasi rodzice wyprawki.
      mi tez zalezy czasem na kupnie czegos w okazyjnej cenie ale szat nie drę jak się nie uda. takie życie.
      • asia_i_p Re: Handlary opanowały wszystko. 08.10.10, 06:54
        Z jednej strony - takie życie. Z drugiej strony, "hurtownicy detaliczni" też tak w porządku do końca nie są. Typowy kupiec zarabia na pośrednictwie - zdobywa towar dla przeciętnego człowieka niedostępny, np. w hurtowni, sprzedaje z zyskiem. W przypadku "hurtowników detalicznych" sprawa komplikuje się o tyle, że towar byłby dostępny, gdyby nie oni - oni najpierw stwarzają potrzebę (wykupują tanie kurtki, więc nie ma tanich kurtek), a potem ją zaspakajają (sprzedają tanie kurtki, ale już nie tak bardzo tanie, z zyskiem dla siebie). Więc nie jest tak, że zapewniają klientowi swoim nakładem pracy jakąś usługę, tylko sztucznie dorzucają kolejne ogniwo do łańcuszka i kasują za to. Absolutnie zgodne z prawem, ale jak się popatrzy z punktu widzenia etyki, tego, że praca powinna jednak przynosić korzyść także innym, nie tylko pracującemu - dosyć wątpliwe. I, zwróćcie uwagę, kompletnie inne od sytuaciji, kiedy ktoś kupuje w rzadko występującej sieciówce w regularnej cenie i sprzedaje na Allegro z zyskiem - tam można powiedzieć, że dostarcza realnej usługi tym, którzy mieszkają daleko od sieciówki. Jest różnica między tym, a wykupowaniem hurtowo towaru na promocji.
    • pia_ Re: Handlary opanowały wszystko. 07.10.10, 13:38
      Myślę, że można jeszcze upolować tanio kurtkę. W ReKids po zarejestrowaniu się na ich stronie (tylko do 10.10) w facebooku dostaje się kupon rabatowy na -20%, a piękne fioletowe kurtki a'la puchówki widziałam u nich po 89 zł, płaszczyki ciemnogranatowe i brudnomalinowe po 99 zł. W Tesco jest na wszystkie kurtki -30%, w przyszłym tygodniu w weekend z kartą avanti ma się -50% na jedną wybraną rzecz - można wybrać okrycie zimowe dla dziecka.
      • marcelina003 pia 07.10.10, 13:53
        google nie chca współpracować może link z kurtkami ReKids dla ofermy ....poproszę wink
        • pia_ Re: pia 07.10.10, 14:04
          Nie mam pojęcia czy oni mają jakiś katalog w necie.
        • domi-no1 kolekcja reserved 07.10.10, 14:08
          to moze ja pomogę:
          www.reserved.com/#/pl/kids/product/48
          • marcelina003 Re: kolekcja reserved 07.10.10, 14:26
            Slicznie dziękujewink
    • maaszymka Re: Handlary opanowały wszystko. 07.10.10, 21:46
      A u nas leży tego pełno wink Rozmiarówka jaka nie patrzałam ale dwa kosze chyba tych kurtek były- jeśli masz na myśli biedronkę. Do lidla jak po 10 pojedziesz to np. piżamek nie dostaniesz wink
    • leigh4 Re: Handlary opanowały wszystko. 07.10.10, 21:52
      Nie denerwuje mnie to jakoś specjalnie, ale zjawisko nie nalezy do nowych. pamiętam, jak polowałam pare lat temu na ubranka w h&m w rozmiarze 86, z linii baby dla chłopców. Zdobycie ubranek w tym rozmiarze w sklepie graniczyło z cudem-mi sie on nie przytrafił niestetywink Za to na allegro było ich pełno. pamiętam, że kiedyś będą w h&m w ch targówek w warszawie, przy mnie dziewczyna zgarnęła z wieszaka wszystkie - dosłownie - czapki w tym rozmiarze. Głupia byłam strasznie, bo w pierwszej chwili pomyslałam, że do jakiegoś domu małego dziecka kupujewink
      • dragonia A widział ktoś już na allegro? 08.10.10, 00:47
        Te kurtki z Lidla czy z Biedronki? Przejrząlam pobieżnie ale nie zauważyłam. Straznie mnie ciekawi po ile pójdą.
    • gabrysiek.12 Re: Handlary opanowały wszystko. 08.10.10, 14:46
      chyba slepa jestem bo cos niewidze na allegro tych kurtek(biedronka i lidl) a tez jestem ciekawa za ile je sprzedadza
      • kora711 Re: Handlary opanowały wszystko. 09.10.10, 07:18
        Ja zawsze córce kupuję kurtkę/kombinezon z wyprzedaży . Z myślą o przyszłej zimie.
        Kupuje za grosze i nigdy nie pomyliłam sie z rozmiarem.
        A nawet jakby to co ? smile Sprzedałabym na all -mysle ze jeszcze z zyskiem

W tym roku czeka na nas piękny kombinezon coccodrillo ..kupiony w zeszłym roku przy okazji 3 wyprzedaży ...chyba za 1 /3 ceny wyjściwej

Tak samo ..mam juz skompletowaną prawie całą garderobą letnią dla niej
        Jak mogę mieć 4/5 tunik w cenie jednej to dlaczego nie skorzystać ?
        Dziwi mnie ze tak ludzie nie robią

No chyba ze kogos stać na kupowanie ubranek w cenach regularnych...ale to juz insza inszość
    • kropkacom Re: Handlary opanowały wszystko. 08.10.10, 15:38
      Chyba ostatnio jakaś kutwa jestem. Uważam, że w sklepach dla klientów detalicznych nie powinno się uskuteczniać zakupów hurtowych. I tak, wiem, że ludzie chcą zarobić. Zdania mimo to nie zmieniam.
      • paliwodaj Re: Handlary opanowały wszystko. 09.10.10, 06:52
        kropkacom - one sobie poradza, handlary znaczy, z cala rodzina przyjda, z kuzynostwem lacznie i kazdy po jednej kurtce i juz towaru nie ma .
        Polacy to strasznie sprytny i zaradny narod, ale daleko nam do sasiadow ze wschodu smile
    • didith.b Są w Pepco 08.10.10, 21:39
      różowe i białe kurteczko płaszczyki- niedrogie. Jak masz w swoim mieście to zajrzyj.
    • jud.yta Re: Handlary opanowały wszystko. 09.10.10, 09:26
      U mnie wczoraj (piątek) był cały kosz tych kurtek. Nawet kupiłam kolorowanki z oferty poniedziałkowej.
    • kanna Re: Handlary opanowały wszystko. 09.10.10, 12:21
      Wczoraj kupiłam bluzki w trzypaku na 110.116. kurtek był cały kosz.
      • kaka73 Re: Handlary opanowały wszystko. 09.10.10, 13:45
        A czy w Reserved jest taki kombinezon? Widział ktoś?
        • justles Re: Handlary opanowały wszystko. 09.10.10, 18:10
          Kurtki widziałam po 139 zł a spodnie po 99 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka