Dodaj do ulubionych

Duplo - ranking

15.11.10, 15:56
Wszystkie stare watki już przeczytałam, ale chcę zebrać to w jakiś swoisty ranking, który może się przydać wszystkim mamom z mniej zasobnym portfelem wink
Napiszcie proszę tylko jakie, Waszym zdaniem, można kupić klocki zamiast Lego Duplo.
Bez uzasadniania, tłumaczenia, persfazji itp. Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • patir23 Re: Duplo - ranking 15.11.10, 16:00
      bardzo fajny watek...napewno mnie sie przyda bo sama sie zastanawiam jakie zamienniki kupic...podobno Jixin sa bardzo podobne do duplo.
      • lupa_87 Re: Duplo - ranking 15.11.10, 18:35
        Dziewczyn - nie pomożecie?
        • sonrisa06 Re: Duplo - ranking 15.11.10, 18:43
          Mamy Duplo, Jixin i Woma. Tych ostatnich nie polecam, też są duplopodobne, ale jakość gorsza od Jixin.
          • aneksis85 Re: Duplo - ranking 15.11.10, 19:53
            ja też się dołączę smile - klocki JIXIN są bardzo fajnym zamiennikiem Duplo, polecam !!!
            • alcea3 Re: Duplo - ranking 15.11.10, 20:13
              Jixin
    • madzikka82 Re: Duplo - ranking 15.11.10, 22:20
      a czy te klocki pasuja do duplo?
    • agni71 Re: Duplo - ranking 15.11.10, 22:23
      > Napiszcie proszę tylko jakie, Waszym zdaniem, można kupić klocki zamiast Leg
      > o Duplo
      .

A jak sie ma twoja prośba do tytułu wątku?
      • aneksis85 Re: Duplo - ranking 15.11.10, 23:16
        > Napiszcie proszę tylko jakie, Waszym zdaniem, można kupić klocki zamia
        > st Leg
        > > o Duplo
        .
        >
        >
        > A jak sie ma twoja prośba do tytułu wątku?
        też na początku myślałam, że chodzi o ranking najfajniejszych, najbardziej opłacalnych zestawów duplo :p

odpowiadając na pytanie czy JIXIN pasują do DUPLO, odpowiadam: Tak, pasują i są wizualnie bardzo podobne
    • listopadowka2008bis Re: Duplo - ranking 15.11.10, 23:31
      Z biedronki, firma sie nazywa elefun. Pasuja do duplo.
      • lupa_87 Re: Duplo - ranking 16.11.10, 00:27
        Wcięło mi słowo "Zamiast" w temacie przez przypadek, a już nie można zmienić ;-(
        • patrag Re: Duplo - ranking 16.11.10, 08:47
          mamy i duplo i jixin i elefun biedronkowe i mega blocksy-składanego mańka z zygzakiem- nie narzekamy na jakość, wszystkie są przyzwoite, a biorąc pod uwagę cenę- podstawowe klocki mamy duplo, reszta to zamienniki- zestawy tematyczne, bo jakość fajna, a cena nie daje tak po kieszeni!
    • patir23 Re: Duplo - ranking 16.11.10, 15:27
      a czy te Jixin to sa gdzies do zakupienia stacjonarnie? czy pozostaje na Allegro zamowic?
      • leigh4 Re: Duplo - ranking 16.11.10, 16:06
        Polecam mega bloksy-bardzo dobra jakość.
      • majatusia Re: Duplo - rank 16.11.10, 21:05
        Jixin sa na pewno do nabycia w tradycyjnych sklepach zabawkowych - wiem bo jak bywam w hurtowni zabawek, ktto widzę ze prawie do każdego zamówienia ze sklepu je wkładają.
        Na pewno nie ma co tych klockow szukac w marketach czy w smyku.
        Wracajac do tematu to u mnie ranking wyglada tak:
        1. Orginalne duplo
        2. Jixin
        póżniej długo nic
        8. Brick -
        a koniec listy zajmuje Ligao - beznadzieja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka