Dodaj do ulubionych

Wspólna gra (prezent) dla 2 i 4,5 latka

17.11.10, 13:10
Syn dokładnie 2,2 i córka 4,5 roku
Szukam czegoś w co będą mogli już grać razem....ale mam kompletny brak doświadczeń w tej materii.
Z tego co wyczytałam na forum mam w głowie na razie:
1. Elefun - jakieś problemy z motylkami?
2. latająca pszczółka (czy jak jej tam) Hasbro- obawiam się gdzie ona mi się w mieszkaniu zmieści....
3. Spadające małpki.....

poszę doświadczonych o radę w co dzieci w tym wieku bawią się świetnie razem z ewentualną moją pomocą lub udziałem
Obserwuj wątek
    • betimek Re: Wspólna gra (prezent) dla 2 i 4,5 latka 17.11.10, 13:21
      Elefun to dobry pomysł. Tylko trzeba przerobić go na zasilacz. Na akumulatorkach czy bateriach długo nie podziała. U nas po przerobieniu na zasilacz działa rewelacyjnie i od roku witany jest z entuzjazmem przez dzieci w różnym wieku wink
      O innych grach się nie wypowiem.
      Z innych gier to jeszcze memory przychodzi mi do głowy.
      • megimach Re: Wspólna gra (prezent) dla 2 i 4,5 latka 17.11.10, 14:17
        mam właśnie taką różnicę, znikopis na światło, ksiązka nowość empik- "poczytaj mi mamo" w jednej książce, mikrofon, płyty z pisonekami dziecięcymi - to u nas to co być może zaplanuję
    • mruu1 Re: Wspólna gra (prezent) dla 2 i 4,5 latka 17.11.10, 16:20
      U nas sprawdziły się spadające żabki z małą modyfikacją. Dzieci (córka 4,6 synek 2,4) nie korzystają z wyrzutni, tylko z odpowiedniej odległości wrzucają żabki na drzewo. Śmiechu co niemiara smile
      allegro.pl/mattel-skaczace-zabki-m5754-hit-i1220421817.html
    • megimach Re: Wspólna gra (prezent) dla 2 i 4,5 latka 17.11.10, 16:47
      ale założycielka wątku wyraźnie pyta o zabawy/gry wspólne dla obojga a na twoim zalinkowanym jest napisane że nieodpowiednie poniżej 5 l - małe elementy.
    • katarzyna2222 Re: Wspólna gra (prezent) dla 2 i 4,5 latka 17.11.10, 19:12
      miałam kiedyś 2 i 5latka

spadające małpki bardzo nam sie sprawdziły w tym czasie podobnie jak gra z wielbłądem (nie mogę znaleźć linka) w stylu rodeo była
      allegro.pl/gra-planszowa-rodeo-od-hasbro-najtaniej-i1321968051.html
      lubili też patyczaki i figuraki Granna
      merlin.pl/Figuraki-gra_Granna/browse/product/206,316167.html
      merlin.pl/Patyczaki-Zabawa-edukacyjna_Granna/browse/product/206,271891.html
      oraz krokodyla (taka niby grawink) co się mu zęby wciska a on kłapie paszczą
      allegro.pl/gra-rodzinna-krokodyl-u-dentysty-hasbro-i1321782407.html
      memo i domino, można wybrać jakiś interesujący temat np. zwierzęta czy pojazdy czy jakaś bajka

u nas motyle i słoń jakoś nie bardzo sie przyjęły

• slonko1335 Re: Wspólna gra (prezent) dla 2 i 4,5 latka 17.11.10, 21:23
      U nas hitem są skaczące żabki, czyli pchełki tylko w wersji nieco łatwiejszej dla maluchów. Kupowałam kiedyś w Merlinie za całe 8 zł, niestety już u nich niedostępnesad
      merlin.pl/Skaczace-zabki_Beleduc/browse/product/206,405590.html
      Poza tym wspólnie układają domino i chyba to wszystko. Acha słonia też mamy i lubią bardzo.
      • bladyroz gra żabki 17.11.10, 21:41
        gra żabki o takich samych zasadach jak ta z merlina jest np. tu:

żabki

jest zdecydowanie ładniejsza niz te z merlina, ale cena też wyższa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka