Dodaj do ulubionych

Blender - dobry i tani

09.12.10, 13:48
Jaki? Proszę o typy.
Obserwuj wątek
    • gwen_s Re: Blender - dobry i tani 09.12.10, 14:17
      zależy co znaczy dla Ciebie tani smile ja mam brauna taki bez żadnych udogodnień, z ubijaczką dwa pojemniki, podstawy w sumie, teraz już kosztuje niecałą stówkę... jak dla mnie jest boski, placki ziemniaczane stały się przyjemnością smile
      • monikaa13 Re: Blender - dobry i tani 09.12.10, 14:59
        Tani to taki do stówy maks. Widziałam Bosche po 59zł ale nigdy nie miałam Blendera, nie wiem na co patrzeć i czym się kierować przy zakupie.
        • gosjana Re: Blender - dobry i tani 09.12.10, 15:06
          Polecam Braun-a, kupiłam jak się synek urodził (7 lat temu big_grin ), do dzisiaj działa bez zarzutu smile
      • megi-84 Re: Blender - dobry i tani 09.12.10, 21:40
        > .. jak dla mnie jest boski, placki ziemniaczane stały się przyjemnością smile

że niby ucierasz nim ziemniaki?smile
        • aurinko Re: Blender - dobry i tani 09.12.10, 22:27
          megi-84 napisała:

> że niby ucierasz nim ziemniaki?smile

Ja w blenderze brauna ucieram surowe ziemniaki na placki ziemniaczane smile Polecam ten sposób, rewelacja, w końcu przygotowanie placków to przyjemność a nie udręka tarcia na tarce. W ogóle ze swojego brauna jestem zadowolona, mam go od 4 lat i jest to najczęściej używany sprzęt z drobnego agd w kuchni smile
    • afroddytta Re: Blender - dobry i tani 09.12.10, 22:17
      Ja mam akurat Philipsa, też już ponad 6 lat i wszystko ok. Widzę, że Philipsa też spokojnie do stówki kupisz.
      Ogólnie wybierz jakąś dobrą markę czyli np. Braun, philips itd. -moja mama ma na działce blender z bazarku i to jakaś tragedia, mieli tragicznie, część jest zmielona na miałko, a część w wielkich kawałach-horror.
      Zwrócić uwagę na moc, widziałam po 200, 300, 600 W, oczywiście im więcej tym lepiej.
      Ostatnio w telewizji widziałam (chyba braun) taki bezprzewodowy, może to fajny pomysł.

Ja placki ziemniaczane robię w malakserze.
      • monikaa13 Re: Blender - dobry i tani 10.12.10, 07:48
        A możecie podesłać linka do tego Brauna i Philipsa?
        • lupa_87 Re: Blender - dobry i tani 10.12.10, 08:31
          Ja mam Braun Multiquick Advantage MR 4050 HC - jest suuper, szybki, trwały, poręczny, lekki, dużo różnych rzeczy można nim zrobić.
          Braun
          • aurinko Re: Blender - dobry i tani 10.12.10, 08:39
            Ja mam taki jak ten tylko z plastikową "nogą" a nie metalową i był sporo tańszy
            www.predom.pl/mikser-reczny-braun-multiquick-professional-mr-6550-bchc-p-771.html
    • reggaemama Re: Blender - dobry i tani 10.12.10, 08:43
      teraz jest blender Brauna w Biedronce za 89 zł
      gazetka.biedronka.pl/g4,pomysly_pod_choinke_3.html
      zamierzam kupić
      • monikaa13 Re: Blender - dobry i tani 10.12.10, 09:15
        Dzięki za info!!! Proszę ładnie i pilnie o opinie o tym z Biedronki. Jak jest ok. to lecę kupić .
    • kropkaa Re: Blender - dobry i tani 10.12.10, 08:58
      Raczej bym wzięła metalową nogę, bo plasik może z czasem zmienić kolor.
      • angie07 Re: Blender - dobry i tani 10.12.10, 09:32
        ten z biedronki jest świetny ale znikał jak ciepłe bułeczki.
        • monikaa13 Re: Blender - dobry i tani 10.12.10, 09:37
          No tak smile Pewnie już nie będzie sad
          • aurinko Re: Blender - dobry i tani 10.12.10, 09:57
            Biedronkowy akurat jest niższej mocy - 300W, nie ma też większego pojemnika z ostrzami, więc wszystkiego robić w nim nie będziesz mogła.
            Mój ma 600W i dodatkowy duży pojemnik (z wkładką do kruszenia lodu ale to akurat najmniej używany gadżet) i właśnie w tym dużym pojemniku robię placki ziemniaczane, ciasto na naleśniki i inne placki, większe ilości sosów. "Nogą" blendującą w garnku czy misce placków nie utrzesz. Musisz pomyśleć do czego Ci ten blender ma służyć, jeśli tylko do miksowania zup, sosów, koktajli oraz drobnego siekania ziół, cebuli/czosnku to ten biedronkowy będzie ok. Jak coś więcej będziesz chciała robić to będzie miał za słaby silnik i będzie Ci brakować tego dużego zamykanego pojemnika z ostrzami.
            • monikaa13 Re: Blender - dobry i tani 10.12.10, 10:01
              POmyślałam o blenderze, bo ostatnio robiliśmy zupę krem i nie mieliśmy jej czym rozdrobnić poprostu.
              Mamy wielki robot kuchenny ale nie zawsze ma się ochotę go wyciągać i składać. Dlatego taki blender myślę, byłby ok. Potrzebny byłby do rozdrabniania właśnie jakiś warzyw, owoców. W przyszłości być może przydałby się do robienia papek dla niemowlą.
              Nie ma zastępować miksera.
              • aurinko Re: Blender - dobry i tani 10.12.10, 10:01
                To spokojnie powinien Ci wystarczyć ten z Biedronki smile
            • angie07 Re: Blender - dobry i tani 10.12.10, 11:15
              Aurinko o jaki większy pojemnik Ci chodzi? Ten z biedronki ma dodatkowy kubek 600 ml na zdjęciu pudełka nie jest pokazany ale jest w środku. O tym pisałaś?
              • aurinko Re: Blender - dobry i tani 10.12.10, 13:15
                angie07 napisała:

> Aurinko o jaki większy pojemnik Ci chodzi? Ten z biedronki ma dodatkowy kubek 6
                > 00 ml na zdjęciu pudełka nie jest pokazany ale jest w środku. O tym pisałaś?

Biedronkowy ma w zestawie (nie sugeruję się zdjęciem tylko opisem zawartości) kubek 500ml - bez nożyka w środku i mały kubek z nożykiem 350ml.

Mi chodziło o "przystawkę siekająca BC" czyli duży pojemnik nożykiem w środku, z rączką, zamykany pokrywką multiquick, o pojemności 1250ml.
      • aurinko Re: Blender - dobry i tani 10.12.10, 09:34
        kropkaa napisała:

> Raczej bym wzięła metalową nogę, bo plasik może z czasem zmienić kolor.

4 lata używam i koloru nie zmienił. Miksuję tą "nogą" także sosy z papryki i pomidorów, śladu nie ma, a białe deski plastikowe od razu myte mają ślady. Ale nie wiem czy plastikowe w tej wersji co ja mam (z pełnym oprzyrządowaniem) jeszcze produkują, bo widziałam teraz nowsze modele z innym pojemnikiem - jest niższy i szerszy niż ten co ja mam najwyższy z rączką.
        • jagodasoft2 Re: Blender - dobry i tani 10.12.10, 09:42
          Ja myślą że obojętnie jaki firmowy weźmiesz to będziesz zadowolona, byle by miał gwarancje na min 2 lata. Ja przed zakupem mojego Philipsa miałam 2 bazarowe po 30zł za kazdy i oba sie rozwaliły, jednemu spalił sie silnik przy mieleniu zupki dla dziecka, drugiemu wyrobiła sie zębatka. Teraźniejszy mam już 4 lata i dalej stan idealny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka