Dodaj do ulubionych

Łóżko piętrowe jeszcze raz- POMOCY!!!!!!!!!!!!

13.12.10, 15:07
Dziewczyny, im dłużej szukam tego łózka tym mniej wiem.
Podobają mi się te z oferty selectmeble.pl
ale one mają prześwit między łózkami 70 cm i wydaje mi się, że to conajmniej o 10 za mało. Macie takie łożka, jak się sprawdzają?
ja szukam takiego do materaca 90x200, po rozłożeniu mają powstać dwa identyczne łóżka.
Obserwuj wątek
    • teane Re: Łóżko piętrowe jeszcze raz- POMOCY!!!!!!!!!!! 13.12.10, 16:34
      allegro.pl/lozko-pietrowe-kacper-2-inter-baby-najtaniej-i1345950111.htmlmy niedawno kupiliśmy takie, rozkłada się na 2 takie same łózka. zmierzyłam, między łóżkami jest 75cm, zmierzyłam.
      • dador1 Re: Łóżko piętrowe jeszcze raz- POMOCY!!!!!!!!!!! 13.12.10, 16:48
        Witaj, miałam taki sam problem jak ty, szukałam sporo i w końcu wybór padł na łóżko Mateusz z select meble, moim zdanie ładne i pożądne łózko nie z płyty a z drewna my jesteśmy zadowoleni, (chłopcy 8 i 5 śpią na nim 1,5 roku) górne mam 90x200 a dolne 90x190, zamówiłam bez materacy i kupismy lateksowe z Koła (nie wiem skąd jesteś w Warszawie mają stoisko w Jupiterze)

Pozdrawiam
        Dorota
    • donkaczka Re: Łóżko piętrowe jeszcze raz- POMOCY!!!!!!!!!!! 13.12.10, 16:40
      nasze lozko pietrowe ma 73 cm i jest to az nadto, zwroc uwage, ze im wyzszy przeswit tym wyzej drugie lozko - ja wole je nizej
      sama sie mieszcze siedzac, choc na styk, wiec i dzieciom dlugo wystarczy
      • czarna.perla donkaczka 14.12.10, 10:01
        naprawdę aż za dużo tego miejsca? mierzyłaś od tej bocznej dechy?
        ja porównuje sobie z łózkiem z ikei, ono ma prześwit 80 cm ale niestety nie rozkłada się na dwa. możesz powiedzieć co to za łóżko.
        • noo_noo Re: donkaczka 14.12.10, 10:31
          piękne meble ma duńska firma flexa, od jakiegoś czasu obencna też w Polsce. Tu można pooglądać, ściągnąć katalog. Tylko "trochę" drogie ...
          FLEXA
        • donkaczka Re: donkaczka 14.12.10, 10:44
          mierzylam od wierzchu materaca do dna lozka na gorze, bo tez sie dziewczyny na forum zastanawialy, ile musi byc miejsca zeby usiasc
          wiec u nas jest 73 cm i siedze dotykajac glowa stelaza gornego lozka, do czytania schylam glowe i nie dotykam wcale
          jakby mierzyc od dna do dna, czy deski do deski wyjdzie pewnie co innego, materac ma w koncu te 12-15cm

lozko tutejsze, ale w polsce sa fajne, ja zamierzalam przywiezc, ale w koncu trafilam na to nasze i upolowalam dosc tanio na ebayu
          https://ecx.images-amazon.com/images/I/51dOS7vJRwL._SS500_.jpg

mi sie lozko z tommebel podobalo bardzo
          a druga rzecz na ktora zwracalam uwage to wielkosc materaca, zeby byla standardowa i nie trzeba bylo kupowac albo na wymiar albo byle czego, nasze maja 90x200
          • czarna.perla Re: donkaczka 14.12.10, 13:09
            chodzi mi właśnie o odległość od dechy do dechy bo od materaca to faktycznie co innego.
            • donkaczka Re: donkaczka 14.12.10, 14:22
              od dna do dna bedzie jakies 12 cm wiecej, pytanie jaka odleglosc podaja w linkowanej aukcji
              bo miedzy bocznymi deskami mierzyc tez na nic, gorne lozko ma dno na gornej krawedzi deski, zza dolnej wystaje jeszcze ze 2 cm materaca u nas
    • em-k-a Re: Łóżko piętrowe jeszcze raz- POMOCY!!!!!!!!!!! 14.12.10, 12:46
      czarna.perla napisała:

> Dziewczyny, im dłużej szukam tego łózka tym mniej wiem.
      > Podobają mi się te z oferty selectmeble.pl
      > ale one mają prześwit między łózkami 70 cm i wydaje mi się, że to conajmniej o
      > 10 za mało. Macie takie łożka, jak się sprawdzają?
      > ja szukam takiego do materaca 90x200, po rozłożeniu mają powstać dwa identyczne
      > łóżka.

my używamy od trzech lat takiego:
      allegro.pl/lozko-pietrowe-kacper-od-interbeds-sprezyny-i1354086450.html
      polecam ze względu na barierkę na górnym łóżku (jest wysoka w porównaniu z innymi), producent prywatny, ale rzetelny. Kupowałam u tego sprzedawcy to łóżko i szczerze polecam, po wpłacie pieniążków na drugi dzień łóżko było u nas. Oczywiście można je rozkładać na dwa oddzielne.
      • czarna.perla em-k-a 15.12.10, 09:48
        napisz jaki prześwit ma to twoje łóżko. te z interbeds bardzo mi się podobają ale niestety nie robia na wymiar.
        • em-k-a Re: em-k-a 15.12.10, 12:44
          czarna.perla napisała:

> napisz jaki prześwit ma to twoje łóżko. te z interbeds bardzo mi się podobają a
          > le niestety nie robia na wymiar.

mierzyłam od deski górnej do dolnej - 75 cm, między materacami jest 80cm.
    • czarna.perla Re: Łóżko piętrowe jeszcze raz- POMOCY!!!!!!!!!!! 14.12.10, 18:08
      czyli jednak 70 cm od dechy do dechy to za mało.
      • donkaczka Re: Łóżko piętrowe jeszcze raz- POMOCY!!!!!!!!!!! 15.12.10, 10:08
        od brzegu gornej dechy do dna materaca jest u mnie jeszcze 5 cm, to po pierwsze, wiec tymi wymiarami sie mocno nie sugeruj
        po drugie - na co za malo?
        jesli dorosla osoba siada, to tym bardziej usiadzie dziecko do wieku nastoletniego, a wtedy pewnie i tak nie beda juz spac na pietrowym lozku
        • maja285 Re: Łóżko piętrowe jeszcze raz- POMOCY!!!!!!!!!!! 15.12.10, 10:20
          a mnie to łózko urzekło baaaardzo, nie wiem jakiej wysokości ma prześwit, ale zamawiam po nowym roku na 100%
          allegro.pl/lozko-pietrowe-oslo-90x200-biale-i1355953027.html
          • donkaczka Re: Łóżko piętrowe jeszcze raz- POMOCY!!!!!!!!!!! 15.12.10, 10:41
            haha to moje lozko smile no to napisalam wyzej smile
            kurde taniutkie, tutaj 500 euro kosztuje
            • maja285 Re: Łóżko piętrowe jeszcze raz- POMOCY!!!!!!!!!!! 15.12.10, 10:49
              oj, to napisz mi proszę jak to łózko się srprawuje? jest solidne? masz też w białym kolorze? czy barierka na górze spełnia swoją funkcję ochronną? a moze masz zdjęcia jak łózko prezentuje się w pokoju, boje się efektu wielkiej kolubryny, bo pokój mamy ok 12m2.

Przepraszam za ilośc pytań........
              • donkaczka Re: Łóżko piętrowe jeszcze raz- POMOCY!!!!!!!!!!! 17.12.10, 20:07
                wiesz co po blizszym przyjrzeniu moje jest prawie identyczne
                wielkie nie jest, ale pokoje mam po 20 metrow, wiec niemale
                barierka jest ok, zadne dziecko nie spadlo, a hasaja tam wszystkie, nawet mlody odkad mial rok i 3miesiace i nauczyl sie tam wspinac
    • maja285 Re: Łóżko piętrowe jeszcze raz- POMOCY!!!!!!!!!!! 17.12.10, 20:00
      hop!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka