Dodaj do ulubionych

kompakt cyfrowy

15.01.11, 11:32
was się zapytam, bo wy wiecie wszystko smile
(mała dawka lizusostwa...)
potrzebny mi mały kompakt cyfrówka... mam lustrzankę, ale maciorzasta jest i nie wszędzie chce mi się ją ze sobą tachać... nie mam ciśnienia na najnowszy sprzęt, może być nieco starszy model, byle dostępny na rynku (wtórnym też) , szybki, bo Kluskowe zdjęcia przede wszystkim będę robić, a dzieć ruchliwy dość wink i dość "jasny"
helpunku...
Obserwuj wątek
    • usmiech144 Re: kompakt cyfrowy 15.01.11, 12:41
      Ja mam jakiś model Sony Cyber-shot, bo właśnie zależało mi na tym aby mieć go zawsze przy sobie. Ale nie polecam jakoś szczególnie tego kompaktu bo jak dla mnie nie ma to jak zdjęcie z lustrzanki smile, mam i kompakt i lustrzankę ale powiem szczerze że u mnie kompakt leży i tylko czasem służy jako aparat dla dziecka gdy chce sam robić zdjęcia.
    • krackowa Re: kompakt cyfrowy 17.01.11, 22:26
      Ja jako maniaczka Kodaka polecam szczerze ten aparat:

shop.kodak.pl/store/ekconseu/pl_PL/pd/productID.170163700
      Osobiście używam jego starszego poprzednika Z612 (shop.kodak.pl/store/ekconseu/pl_PL/pd/baseProductID.147452500/productID.147452600) i jestem mega zadowolona smile Szeroki kąt = z miarę bezproblemowe ujęcie grupy dzieci czy budynku, solidny zoom optyczny, programy tematyczne, w tym tryb sportowy wraz z ustawieniem zdjęć seryjnych daje fajne możliwości ujęcia dzieci w ruchu smile Pracuję w szkole i często takowe zdjęcia robię wink Poleciłam ten aparat mojej koleżance rok temu, kiedy urodziła synka - jest zadowolona wink Dobre fotki wychodzą nawet na trybie Auto, poza tym po nabyciu paru informacji i chęci można samemu ustawić przesłonę, migawkę, można też przejść w tryb ustawień ręcznych smile A w podglądzie już zrobionych zdjęć jest opcja Perfect Touch - takie "natychmiastowe" poprawienie wyglądu zdjęć-nie zawsze wychodzi idealnie, zazwyczaj dość zadowalająco.

Widzę, ze wyszedł mi jak zwykle pean na część serii Z Kodaka wink No cóż, na własnej "skórze" wiem, że opłaca się zainwestować w taką hybrydę kompaktu z lustrzanką, bo daje sporo możliwości niż kompakt z zoomem x 5 smile Na pewno przy poszanowaniu sprzętu ten się odwdzięczy dużą ilością ładnych fotek smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka