Dodaj do ulubionych

Gorsety/pasy wyszczuplające

07.02.11, 13:21
Ma/miała któraś z was? Warto toto kupić? I ogólnie co o tym sądzicie? Znajoma mi mówiła, że kupiła na Allegro, ale jeszcze nie nosiła więc nie wie co jak z czym. No i sama zaczęłam się nad tym zastanawiać... Bo wyglądam jakbym w ciąży była ( na pewno nie jestem wink) i źle się z tym czuje.
Obserwuj wątek
    • joanna29 Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 07.02.11, 14:16
      Ja kupiłam gorset, ale nosze dopiero 3 dzień. Miesiac temu mialam cc i licze ze uda mi sie ulozyc miesnie tak ze nie bedzie mi brzuch przeszkadzal. Do tegp cwicze na rowerze treningowym. Mam nadzieje że będą tego efekty. Jak mam ubrany gorset to figura jak przed ciążą.
    • aneta-skarpeta Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 07.02.11, 14:23
      polecam cos w stylu
      https://img7.burak.pl/img/a/5/f/d/dlugie-body-wyszczuplajace-pod-biust.jpg

i wszelkie tego odmiany
      same majtki z górą, body i tuby

wazne zeby nie mialy grubych szwow- bo to widac na spodnicy, pod bluzką

i maja byc ciasnesmile

da sie przyzwyczaic
      • thea19 Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 07.02.11, 14:44
        a probowalas sie wysikac w czyms takim?
        ps ja mam brzuszny, z fiszbinami bo po ciazy zostaly mi dodatkowe cm i brzuch wyplywal ze spodni a tak skora jest zgarnieta do kupy i nie faluje
        • karolina17w Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 07.02.11, 15:07
          thea19 napisała:

> a probowalas sie wysikac w czyms takim?
          > ps ja mam brzuszny, z fiszbinami bo po ciazy zostaly mi dodatkowe cm i brzuch w
          > yplywal ze spodni a tak skora jest zgarnieta do kupy i nie faluje

Słuszna uwaga z tym sikaniem smile

Mam dokładnie ten sam problem z wypływającym brzuchem, więc chyba ten brzuszny byłby najlepszy dla mnie.
          • aneta-skarpeta Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 07.02.11, 15:11
            mam jedno body rozpinane w kroku, ale niestety ma przeszycia- jakby fiszbiny- i widac to pod cienkimi bluzkami

haftki i zapiecia tez widac wiec takie gumościski są wg mnie najlepsze

ale oczywiscie kazdy musi sam zdecydowac
          • empeczy nie podoba Ci sie Twoja figura? 08.02.11, 23:12

no to mam dla Ciebie odkrycie wszechświata:

dieta + plan treningowy = sylwetka bez skazy.

i pamiętaj - nie ma opie...nia się.
            • aneta-skarpeta Re: nie podoba Ci sie Twoja figura? 09.02.11, 15:57
              taniej kupic pastongue_out i mozna jesc co sie lubitongue_outPPP
        • aneta-skarpeta Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 07.02.11, 15:09
          jest to problematyczne, acz nie niemozliwe- tylko trzeba do sikania bluzke zdjącbig_grin

ale czego sie nie robi dla urody

a drugiej strony jepsza jest tuba- latwo naciagnac i sciagnac- ale nie polecam na rajstopy
      • lacitadelle off topic 07.02.11, 15:06
        Uwielbiam reklamy bielizny wyszczuplającej w wykonaniu bardzo chudych kobiet.
        • gupia_rzona Re: off topic 10.02.11, 10:53
          smile a wiesz że szczupłe kobiety też czasem czegoś takiego potrzebują? i to jest paradoks!!!!
          Ja "obwodowo" jestem szczupła, ale pomimo ćwiczeń regularnych mam taką piłeczke z przodu (taki defekt urodowy).
          I nie ma na mnie nigdzie takich pasów sad nawet te XS nie ściskają tak jak bym chciała. I doprowadza mnie to do furii. W sobotę mam wesele. Fajną obcisłą sukienkę, bo poza brzuchem moja figura jest ok. I chyba z niej zrezygnuję, bo nie mogę znaleźć odpowiedniego pasa. wrrrr
          • pani_uli Re: off topic 10.02.11, 12:46
            Koleżanka na "boczki" zrobiła sobie lipolizę i była bardzo zadowolona z efektu. Na tłuszczyk na brzuchu też podobno fajnie to działa
      • corka_ginekologa Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 08.02.11, 22:24
        Proszę, proszę, podaj jakieś namiary na takie cudo! Ja szukam i znaleźć nie mogę, a dokładnie o takie coś mi chodzismile
    • peggy_su Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 07.02.11, 15:09
      Ja miałam taki z majtkami (rozpinany w kroku jak body), z przodu regulowany i zapinany na haftki, i koniecznie na ramiączkach. Takie coś polecam. Koniecznie z majtkami i na ramiączkach, bo wtedy nic się nie zwija i nie podnosi, nie widac tez miejsca gdzie sie konczy i nie wpija sie w ciało.
      Dla mnie fajna sprawa ale wazne jest odpowiednie dobranie rozmiaru - trzeba wybrac zgodnie z opisem, nie za mały, gorset ma byc ciasny, ale za mały daje efekt jeszcze gorszy niz bez gorsetu. No i nie do wszystkich ubran sie nadaje. POd zbyt cienkimi materiałami odznają sie haftki na brzuchu i srednio to wygląda. Ale ogólnie fajna rzecz.

Co do tych miekkich gorsetów, bezszwowych, miałam obawy ze za mało uciskają, ale w sumie nie uzywałam nigdy wiec nie wiem.
      • aneta-skarpeta Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 07.02.11, 15:13
        sciskają mocno- trzeba sie nauczyc to zakladac i plus
        mozna nosic pod cieniutkie sukienki

moja znajoma- szczupla tez nosi- bo ubranie ladnie splywa to czyms takim i nic sie nie odznacza- np majtki
        • ylunia78 Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 07.02.11, 22:17
          allegro.pl/slim-lift-gorset-hit-w-usa-promocja-s-36-38-i1450312419.html
          ja kupiłam taki.
          Wogóle nie spełnił swojego zadania.Wiem tani byłwinkno ale....Potem kupiłam w sklepie takie majtki z podwyższonym stanem,zapinane na haftki.Jak byłam teraz na potańcówce wszyscy mi mówili,że dużo schudłambig_grin
          Z sikanie m też spoko,bo ma rozpinanie jak w body.
          Link do podanego sprzedawcy-nie polecam go tak na marginesie.
    • beataj1 Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 07.02.11, 22:50
      Mam coś takiego.
      https://img413.imageshack.us/img413/2056/skrtdodscf2444.jpg

Korzystanie z toalety wygodne bo ma zapięcie jak body.

Ma tylko 2 minusy:
      1) jest kiepskie dla kobiet z większym biustem: ramiączka na dole zbierają i unoszą piersi. Mam je pod brodą normalnie i wyglądam jakbym miała 3 rozmiary większe (a przy 85H nie jest mi potrzebne powiększanie biustu optycznie)
      2) Jest za wysoko zabudowane z tyłu. Mam kilka bluzek z dekoltem w serek z tyłu i nie moge ich zakładać bo mi body wystaje smile
      • masafiu Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 08.02.11, 11:56
        A takie body zakladacie tylko na impreze (czy tam jakies wyjscie) czy tez do pracy?
        Ja nie mam kompletnie doswiadczenia w tym, ale mysle,ze po drugiej ciazy bede bardzo chciala gorset nabyc wink
        Mozna w tym siedzien w pracy przed kompem 8h? czy uwiera na brzuchu?
        • beataj1 Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 08.02.11, 14:30
          Chodzę w nim do pracy i musze powiedzieć że jestem zadowolona. Gorset jest bez fiszbin i sie nie wbija ani nie uwiera.
          Mam też wrazenie że mnie trzyma w ryzach to znaczy chodzę wyprostowana i lepiej się trzymam. Ale to tylko moje wrażenie i na innych może tak nie podziałać.
          • aneta-skarpeta Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 08.02.11, 14:36
            ja tez mam wrazenie ze takie scisniecie dziala prostuująco- tak samo mialam jak dobralam sobie dobrze stanik
        • aneta-skarpeta Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 08.02.11, 14:36
          w tych bezszwowych mimo, ze opinaja jak serdelka mozna siedziec- ale trzeba sie przyzwyczaic

plus dla mnie ogormny
          w zime u mnie w pracy jest dosc chlodno, do tego lubie chodzic w spodnicach nawet w snieg po pachy- takie gacie troszke grzeją nerki i pupę- dlatego nauczylam sie nosic na codzien
      • paskudek1 Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 08.02.11, 13:28
        beataj1 czy to jest Twoje zdjęcie czy przykładowe? bo bardzo ładny stanik na nim jest choc podejrzewam ze sztywny?
        • beataj1 Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 08.02.11, 14:27
          Przykładowe. Wzięte z jakiejś aukcji allegro. Niestety nie pomogę w kwestii stanika.
          • paskudek1 Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 08.02.11, 14:53
            no w sumie az tak mi nie zależy bo widze że on usztywniany a za takimi ja nie przepadam, ale dosyć ładny smile poza tym ciekawe czy byłby w moim rozmiarze hiii.
      • malunia_pl Do beataj1 09.02.11, 12:52
        Czy ten gorset spłaszcza brzuch?
        I jaką rozmiarówkę lepiej kupić - taką wg sprzedawcy akuratną rozmiarowo, czy rozmiar mniejszą?
      • glupie_kocie Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 10.02.11, 00:30
        Beataj1, a możesz napisać, jakiej firmy jest ten gorset? Albo po prostu podać linka do All.
        Dla mnie to ważna sprawa nie tylko ze względów estetycznych ale i zdrowotnych - mam chory kręgosłup i postawa, mimo starań, coraz gorsza, zwłaszcza jak dopadnie mię egzystencjalny ciężar dnia powszedniego wink
        I jeszcze pytanie, jak sobie radzi taki gorset z dopasanym stanikiem? Fiszbiny choćby takiej Antośki to ja mam o wiele dalej niż ta ładna pani na zdjęciu. A okolice delikatne. Nie wbija się, nie uwiera? Ja mam 32FF/g więc nie cudo, pod broda pewnie nie będzie wink Ale wizualnego powiększenia o 3 rozmiary też nie potrzebuję wink
        Z góry dzięki za odpowiedź!
    • agpagp Re: Gorsety/pasy wyszczuplające 08.02.11, 23:03
      dziewczyny ja dziś kupiłam gorset czyli tylko na brzuch aż pod piersi ... zapinanay na haftki ale no właśnie ... haftki nosicie z przodu czy z tyłu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka