Dodaj do ulubionych

Ludziki Lego

15.02.11, 10:20
Wiem, ze niektorzy tez je zbieraja.
Na Dw. Wilenskim (stoisko Lego kolo Smyka) mozna poprosic o konkretna figurke. Seria 1 kosztuje 9zl, druga 8zl.
Trzecia tez kosztuje 8zl jednak juz nie ma na niej systemu kodow - doszukalam sie pojedynczych kropek. Czy one cos znacza?
Podzielcie sie informacjami. Zalezy nam na kosmicznej zabie wink
Obserwuj wątek
    • zanetka74 Re: Ludziki Lego 15.02.11, 16:05
      W Nygusie na Kondratowicza sa po 7zł
      sa zielone i niebieskie opakowania
      • twilitie Re: Ludziki Lego 15.02.11, 22:12
        W Auchan po 6.50 pln.
        • edik77 Re: Ludziki Lego 16.02.11, 22:28
          A nawet po 5.99 - dziś kupowałam
          • katrio_na Edik77 17.02.11, 09:36

A kupowałaś konkretnego ludzika?
            Proszę napisz gdzie robisz zakupy.
            • edik77 Re: Edik77 17.02.11, 11:06
              Auchan Kołbaskowo
              Nie polowaliśmy jeszcze, póki co syn ma radość z niespodzianki.
    • xantia.1 Re: Ludziki Lego 15.02.11, 23:09
      te kropki na dole torebki a właściwie ich ustawienie to teraz kod określający jaka figurka jest w środku. ja też tam kupiłam figurki i dziewczyny posiadają "rozpiskę" jakie ułożenie kropek odpowiada konkretnym ludzikom. ale tak z własnego doświadczenia to łatwiej jest wymacać figurkę (to znaczy charakterystyczne elementy dla danej postaci) niż dojść po tych kropkach co to może być. a jeśli chodzi o tego kosmitę to najłatwiej go znaleźć po głowie smile
      • delight30 Re: Ludziki Lego 16.02.11, 08:40
        a możecie podac te kody? zna ktos?
        • agus8 Re: Ludziki Lego 16.02.11, 08:58
          no ja tez poprosiłabym, bo mamy kilka powtórzonych ludzikówsad, a mój syna szleje i jest "fanem" jak o sobie mówi
    • katrio_na Re: Ludziki Lego 16.02.11, 09:22
      No ja wiem, ze gdzie indziej jest taniej. Ale tam maja rozpiske i daja konkretnego ludzika.
      Ja juz wole zaplacic te 1,5zl wiecej ale miec konkretnego ludzika niz niespodzianke wink
      Szczegolnie, ze mielismy okropnego pecha i same dziewczyny nam sie trafialy.
      My tez robilismy sobie rozpiske ale musielismy kupic danego ludzika aby wiedziec co jest w srodku.
      Pracochlonne.

Sprobujemy wymacac te glowe choc nie wiem czy pozwola mietosic wink

Gdyby ktos mial powtorke zaby to z checia odkupimy.
      • ap77 Re: Ludziki Lego 16.02.11, 09:39
        ojej napiszcie co to znaczy "seria" czy te ludziki sa nowe czy uzywane? Bo maly tez marzy o jednym i przegladam wlasnie pod tym katem allegro.
        • xantia.1 Re: Ludziki Lego 16.02.11, 11:27
          ap77 napisała:

> ojej napiszcie co to znaczy "seria" czy te ludziki sa nowe czy uzywane? Bo maly
          > tez marzy o jednym i przegladam wlasnie pod tym katem allegro.

każda seria składa się z 16 różnych ludzików, nowych zapakowanych w pojedyncze, nieprzezroczyste torebki, zatem nie wiadomo, jaka figurka jest w środku (coś jak jajko niespodzianka). przy serii 1 i 2 na opakowaniu były różne kody kreskowe, które odpowiadały konkretnej figurce. przy serii 3 zostało to zastąpione za pomocą mało czytelnych (jak dla mnie) kropek. a dla fanów informacja, że w kwietniu będzie 4 seria figurek big_grin
      • xantia.1 Re: Ludziki Lego 16.02.11, 11:18
        ja u nich brałam i bez problemu "miętosiłam" opakowania i nawet dziewczyna, która tam pracuje (bardzo miła i sympatyczna) próbowała mi pomagać smile
        • czarnulkaaa2 Re: Ludziki Lego 20.02.11, 09:03
          Dziewczyny a czy ktoraś mogłaby wrzucić na forum fotkę kodów? Syn jeszcze mały, ale Tata sie uparł na figurkę indianina i ninja smile
          • agach77 Re: Ludziki Lego 20.02.11, 10:26
            czarnulkaaa2 napisała:

> Dziewczyny a czy ktoraś mogłaby wrzucić na forum fotkę kodów? Syn jeszcze mały,
            > ale Tata sie uparł na figurkę indianina i ninja smile

podaj e-mail, wyślę kody z serii 1 i 2
            • czarnulkaaa2 Re: Ludziki Lego 20.02.11, 10:46
              Źle sie wyraziłam wink chodziło mi o kropki z tej nowej, trzeciej serii smile Wczorajsze macanie w Smyku niespecjalnie nam wychodziło wink
              • iberka kropki z 3 serii 20.02.11, 11:24
                podaję linkę:
                krainawyobrazni.blogspot.com/2010_11_01_archive.html
                iza
                • asikwikt jestes wspaniala 20.02.11, 20:54
                  dzieki za kropki
    • agach77 Re: Ludziki Lego 20.02.11, 12:23
      Zatrzymałam opakowania po figurkach, faktycznie kropki są, trzeba dość dokładnie patrzeć aby rozszyfrować co zawierają w środku. Jak na razie po tych kodach (kropkach) zgadza się.
      • ap77 Re: Ludziki Lego 20.02.11, 14:29
        dla malych fanow ludzikow legosmile
        www.youtube.com/watch?v=tlkd45W4TWU
        Moj syn uwielbia ten filmik
      • czarnulkaaa2 Re: Ludziki Lego 20.02.11, 14:57
        Dzięki Dziewczyny, jak zwykle jesteście nieocenione smile Jak mozna to poproszę jednak na maila gazetowego te wcześniejsze kody też smile
        • babeth Re: Ludziki Lego 20.02.11, 15:51
          W kauflandzie kupiłam dziś 4 figurki z akcesoriami lego city 8401 po 22,22 złote. Wyszło ok. 5,50 zł za ludzika + dodatki (ławeczka, akcesoria policjanta itd).
          • ap77 Gdzie w Warszawie po 7zl? 24.03.11, 11:16
            moze widzialsycie gdzies? Bylam w Auchan ale jeden tylko zostalsad
            • agus8 Re: Gdzie w Warszawie po 7zl? 24.03.11, 14:02
              -Nygus ul.kondartowicza
              -Selgros- 7,13 (chyba ostatnio płaciłam)
              - zapytaj sie w sklepie w BUW-ie tam maja dobre ceny Lego
              • ap77 Re: Gdzie w Warszawie po 7zl? 24.03.11, 14:04
                w Buwie 10zl!
                • ap77 kody, kropki 24.03.11, 15:11
                  kuoilam jednego zielonego w uchan 3 seria i ani sladu kropek wyzej podanych, z lupa patrzylam! Musieli zmienic opakowania chyba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka