Dodaj do ulubionych

Bon na 20 zł -IKEA?

07.05.11, 21:38
Witam dostałyście już?Był już ktoś z niego skorzystać?Ineresuje mnie czy jak kupię rzecz za 39,99 to od tej sumy otrzymam rabat ,czy muszę kupić coś za 20 zł ? I czy kasjerzy pozwalają jednej osobie kupić np 2 rzeczy na 2 paragonach?
Obserwuj wątek
    • monia111175 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 07.05.11, 21:51
      Nie byłam-też nic niie wiem-a ciekawa jestem na jakiej zasadzie będzie-U mnie jeszcze nie rozdawalisad
      • fajny_motylek Re: Bon na 20 zł -IKEA? 07.05.11, 22:04
        Umnie były w czwartek w skrzynce pocztowejsmile
        • ylunia78 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 07.05.11, 23:15
          Masz napisane,gdzieś tam,że bon obowiązuje tylko na zakup rzeczy za 20zł.Reszty nie wydaja i na jedna osobe przypada jeden zakup z tym bonem 20zł.
          Ja gdybym nie miała kupiła bym np koce polarowe.Są po 9,99 czyli miałabym 2gr reszty,której bym nie dostała.
          Na tej zasadzie "to działa".
          • fajny_motylek Re: Bon na 20 zł -IKEA? 07.05.11, 23:22
            ale w regulaminie na stronie 50latrazem pisze ze w przypadku zakupienia wiekszej ilosci rzeczy 20zł odejmują od najdroższej
          • monia111175 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 08:22
            No to dwa koce-to sa dwie rzeczy????
            czyli moge wziasc półeczke naróżna za 14.99 i dobrac niewiem-cukierki za 5 zł i git tak?????
            Czyli dopłącic nie mozna???
            • coronella Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 08:26
              można kupić co się chce, przy rzeczah droższych jest dopłata.
              Kupowanie rzezy za 20 zł, żeby skorzysta z bonu to bzdura! skąd Wam to do głowy przyszło?? Szczególnie w sklepie, gdzie ceny przeważnie są duzo wyższe.
              • gibon301 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 09:10
                a co to za promocja?
              • coronella Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 09:51
                jeszcze dla pewności fragment z regulaminu promocji:

1.2 Ogólny opis promocji:
                1.2.1 W terminie od 2 maja do 30 czerwca 2011 dostarczone zostaną
                do wybranych gospodarstw domowych na terenie Polski broszury zawierające kupony rabatowe o wartości 20, - zł – upoważniające do uzyskania rabatu w wysokości do 20,- zł na zakupy dowolnych produktów wyposażenia domu w sklepach IKEA.
                W przypadku zakupu towarów o różnej wartości, rabat zostanie udzielony do towaru najdroższego.
                1.2.2 Wydawcą kuponu rabatowego jest IKEA Retail Sp. z o.o. Kupon rabatowy nie może być przedmiotem sprzedaży, ani też nie można go wymienić na gotówkę.
                1.2.3 Kupon rabatowy jest ważny w okresie od 4.05.2011 do 30.06.2011.
              • ylunia78 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 12:12
                Po pierwsze ja!jak pojadę to nie tylko,żeby kupić te koce po 9,99zł za szt.Dałam tylko taki przykład.Po drugie akurat w IKEI można znaleźć zawsze coś za te 20zł.To tak przy okazji.
                • malpa513 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 12:38
                  dziewczyny, gdyby ktoś chciał odstąpić jakieś bony, to ja chętnie je przygarnę do mnie na razie listonosz nic nie przyniósł, a mam 2 pilne zakupy, koszty wysyłki oczywiście pokryję
                  • ylunia78 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 13:36
                    Hehehe.
                    To ja też poproszębig_grin
                    W kolejce do kasy stanę ja,mąż,brat,jeden i drugi i będę miała zakupów za80złbig_grin
                • coronella Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 14:55
                  koc za 9,90 możesz kupić z kuponem jeden, tracąc drugie 10 zł. Rabat odlicza się od jednej rzeczy. Wprowadzasz w błąd po prostu.
                  • ylunia78 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 15:30
                    toż to napisałam(chyba),że kupię dwa?tongue_out
    • mamalusi Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 12:54
      ja wczoraj kupowałam kilka rzeczy i każda z nich poniżej 20 zł w Ikea za łączną sumę 70 zł i zapytałam czy mogę dać bon i było ok. Zapłaciłam 50 zł.

• ewaj75 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 13:45
      mam też ten bon, jeszcze nie sprawdzałam, ale myślę że to po prostu będzie odjęte od zakupów, jak się coś kupi za 40 zł trzeba będzie zapłacić za to 20zł+bon smile
    • olakociak Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 14:03
      A oni w każdych miastach mają rozdawać czy tylko w Wawie?? Bo coś mi się obiło, że tylko tam...a ja z Gda jestem...
      • coronella Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 14:56
        w każdych. Tzn nie tylko w w-wie, czy w każdym, to nie wiem.
      • aurinko Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 15:42
        olakociak napisała:

> A oni w każdych miastach mają rozdawać czy tylko w Wawie?? Bo coś mi się obiło,
        > że tylko tam...a ja z Gda jestem...

Ja też z Gda i dostałam, moja mama też dostała, więc nie tylko Wawa.
        • monia111175 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 15:56
          U mnie w Sosnowcu-ja nie dostałam-a kolezanka pare ulic dalej dostała-to smao osiedle-także nie wiem od czego to zalezysad
          Od roznoszących chybasmile
          • coronella Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 16:02
            losowo.
            Poza tym- poczekaj, roznoszą partiami. Koleżanka z mojego bloku dostała 2 tyg. temu, ja dopiero teraz.
            • meitaimama Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 16:19
              moja babcia w małej wsi też dostała smile
              • rudamarta4 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 17:34
                A jak np. kupię 12 miseczek po 1,99, to zapłacę 3,88 + bon 20zł? smile
              • agni71 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 19:31
                meitaimama napisała:

> moja babcia w małej wsi też dostała smile

O, to jest i dla mnie nadzieja smile Myslałam, Ze tylko w miastach roznosza te bony. Swoją drogą, jeden bon za 20 zł do sklepu meblowego, to żaden wielki rabat nie jest wink
                • gocha500 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 21:12
                  no dobra to byl ktos juz cos kupowac???

ja od rodzinki i kolezanek ma w sumie 8 bonow i teraz tak jade sobie z mezem to wg regulaminu bedziemy musieli latac z tymi bonami 4 razy przez sklep i do kas!!!
                  bo niby jedna osoba moze wykorzystac w jednej transakcji([przy jednym podejsciu do kasy)tylko jeden bon no chyba ze kazda rzecz bedziemy oddzielac i traktowac jako osobna transakcje na osobnym paragonie-ale czy to przejdzie??

po drugie to czy faktycznie mozna kupic kilka rzeczy tanich mieszczacych sie w tych 20zl czy to ma byc tylko jedna rzecz??bo tego sie nie dopatrzylam w regulaminie.

no i ostatnia kwestia to wartosc doplaty nie ma chyba znaczenia przy zakupie rzeczy drozszej.
                  mniemam ze jesli zakupie cos za np 27zl to doplace tylko te 7 zl tak????
                  • rudamarta4 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 21:22
                    Też byłam ciekawa czy można kupić kilka małych rzeczy do kwoty 20zł. Można, ale Twój wkład musi wynosić conajmniej 1zł. Czyli bierzesz coś za 19,90 i np. kubek za 1,99 smile
                    Albo bierzesz coś za 25,99 i wtedy płacisz tylko 5,99.
                    Nie pytałam czy np. za jednym podejściem do kasy można kupić na kilka paragonów, ale myślę, że jak nie będzie dużej kolejki i fajna kasjerka, to przejdzie smile
                    • lilka0408 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 21:35
                      Byłam dzisiaj w Katowicach i miałam trzy bony (dostałam od rodzinki ). Kupiłam w sumie trzy rzeczy na łączną kwotę 509,97zł i zapytałam, czy muszę kasować każdą rzecz osobno, aby wykorzystać te trzy bony - kasjerka stwierdziła, że nie ma takiej konieczności i odjeła od sumy zakupów te 60 zł na jednym paragonie. Ostatecznie zapłaciłam 449,97zł - czyli całkiem przyjemny rabacik smile
                      • paula29 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 21:41
                        to fajnie, ale w warszawiena ursynowie nie ma bonow a chetnie bym cos kupila. jak ktos ma do odstapienia to chetnie przygarne
                        • barti978 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 13.05.11, 19:09
                          Witajcie!
                          Mam poważną ofertę jeśli ktoś ma do odstąpienia lub do odkupienia bony chcętnie kpie/przygarne
                          zapraszam tylko na email!
                          barti978@interia.pl
                      • gocha500 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 21:47
                        czyli na spokojnie moge robic zakupy brac ile mi sie tam zmiesci na te 160zl co ma w bonach plus ten tzw wklad wlasny czyli cus tam ponad i isc ze wszystkim do kasy a nie latac 4 razy przez wejscie wyjscie.
                        no bylo by milo!
                        niby pisze w regulaminie ze bonow nie moza laczyc a tu sa laczone wiec nie kumam! ida nma takie ustepstwa??
                        ja tez bede kupowala w kotowicach!
                        • lilka0408 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 21:57
                          Może to nie jest do końca tak, że kupi się ileś tam rzeczy i odliczą od całości zakupów kwotę bonów - tego nie wiem. Ja miałam dokładnie trzy sztuki w wózku i trzy bony, więc wszystkie odliczyła na tym samym paragonie - za każdą sztukę jeden bon.
                        • elmirkamamaani Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 21:59
                          Za kazdym razem jak bylam w Ikea kasjerka pytala mnie o kod pocztowy moze od tego uzalenili roznoszenie bonow do skrzynek pocztowych.Byly w bialej kopercie na jedno mieszkanie jeden bon.Ja za swoj kupie dziecku zabawke.
                          • elmirkamamaani Re: Bon na 20 zł -IKEA? 08.05.11, 22:00
                            Aha i jeszcze jedno slyszalam reklame w radio i z tego co pamietam to tych bonow ma byc 2000 sztuk o ile dobrze zapamietalam smile
                            • malpa513 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 09.05.11, 07:40
                              a nie 9 000 000?
                              • monia111175 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 09.05.11, 11:47
                                > a nie 9 000 000?

TAK
                              • zoja1977 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 10.05.11, 14:07
                                szok...na allegro już są...
                                allegro.pl/kupon-bon-ikea-20zl-za-8-zl-i1608060074.html
    • margaretka103 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 09.05.11, 15:56
      witam dzisiaj byłam w ikea w poznaniu dałam bo na 20 zł i kupiłam dla córki piramidkę drewnianą z kółek do układania za 18,99 i musiałam dopłacić 1 zł
      jestem bardzo zadowolna bo za 1 zł kupiłam córce zabawkę
      • aurinko Re: Bon na 20 zł -IKEA? 09.05.11, 16:26
        margaretka103 napisała:

> witam dzisiaj byłam w ikea w poznaniu dałam bo na 20 zł i kupiłam dla córki pir
        > amidkę drewnianą z kółek do układania za 18,99 i musiałam dopłacić 1 zł
        > jestem bardzo zadowolna bo za 1 zł kupiłam córce zabawkę

Musiałaś dopłacić złotówkę? Nie rozumiem, jak dopłaciłaś? Bo jak coś kosztowało poniżej 20pln to po prostu nie dostaje się reszty a nie dopłaca do bonu, który ma wyższą wartość niż cena zakupu?!
        • jolllka Re: Bon na 20 zł -IKEA? 09.05.11, 20:38
          Nie ma nic za darmo :]
          na odwrocie bonu jest napisane: "Przy zakupach do 21 zł klient płaci 1 złoty.""
          • pasik Re: Bon na 20 zł -IKEA? 09.05.11, 21:02
            mam już 3 bony . czaję się na więcejsmile
          • aurinko Re: Bon na 20 zł -IKEA? 10.05.11, 10:50
            Cholerka, to muszę się wrócić do Ikei i dopłacić złotówkę wink
            • monna16 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 10.05.11, 23:22
              Teoretycznie kupon powinien trafić do każdego domu/mieszkania zlokalizowanego w odległości do 2 godzin jazdy samochodem od sklepów Ikea.
              www.ikea.com/pl/pl/about_ikea/newsitem/50_lat_bony_2011
              W regulaminie jest też napisane że do jednej transakcji kasowej może być użyty tylko jeden kupon rabatowy i kuponów rabatowych nie można ze sobą łączyć... Ale jak wiadomo z tym bywa różnie wink
              • julka-4 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 11.05.11, 11:37
                Dawali już w katowicach?Ja mieszkam 5 minut jazdy od ikei ale nic nie dostałam ,moja mama na innym osiedlu równieżsad
                • monia111175 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 11.05.11, 12:24
                  Ja w Sosnowcu-i tez nie mamsad
                  • krasulas Re: Bon na 20 zł -IKEA? 11.05.11, 12:44
                    Bytom - brak
                    • feromonka Re: Bon na 20 zł -IKEA? 11.05.11, 13:07
                      ja mam do IKEI dość kawałek, napewno sporo ponad 20km, kupon dostałam wczoraj
                      • agapk info 11.05.11, 13:37
                        Zabrze - tez nie ma
                        ale pojawiły sie za to na allegro

zapytałam mailowo jaka jest zasada rozsyłania bonów i dostałam taką informację

Witam w IKEA.

Dziękuję za przesłanie listu.
                        Kupony będą dystrybuowane przez Pocztę Polską, jako przesyłka bezadresowa.
                        Powinny bezwzględnie trafić do skrzynki pocztowej, każdego domu lub mieszkania w pobliżu sklepu IKEA (czas dojazdu ok. 2 godziny).
                        Dystrybucja trwa od 4 maja przez około 3 tygodnie, w kolejności od miejsc najbardziej odległych od sklepu IKEA do najbliższych. Jednak nie musi to oznaczać, że obszary położone obok siebie otrzymają kupon w zbliżonym terminie.
                        Być może Pani dom/mieszkanie znajduje się na granicy sektorów dystrybucji i przesyłka wkrótce dotrze

Pozdrawiam
                        • julka-4 Katowice 11.05.11, 13:50
                          Właśnie doszły i u mnie i u rodziców.
                          • monia111175 Re: Katowice 11.05.11, 15:37
                            Sosnowiec-mam.
                            Czyli jak wezme stolik lack--za 19.99 do daje bona i dopłacam złocisza tak?
                            I tak samo z zabawką za 15.99-też złocisza dopłącamconfused
                            • monia111175 Re: Katowice 11.05.11, 16:03
                              Oki-doczytałam wszystkosmile
                              • basik798 Re: Katowice 11.05.11, 18:50
                                hmmm no to już wiemy czemu do każdego domu nie trafią te bony....skoro ci co zajmują się rozdawaniem ( u nas np listonoszka rozdawała ) to zamiast dać każdemu to sprzedają po ok 8 - 10 zł zł za sztukę na allegro niezły zysk tylko że na stronie ikea pisze że zabronione jest ich odsprzedawanie
                                ktoś dostał do rozdania to zrobi na tym niezły interes a ludzie kupują
                                Tekst linka
                                • basik798 Re: Katowice 11.05.11, 18:55
                                  więc ci co jeszcze nie dostali- nie liczcie że dostaniecie bo ktoś zamiast wam dać to sobie na nich zarobi i to sporą kaskęuncertain
                                  ja mam 2 bony ale u nas listonoszka roznosiła na początku kampanii gdzie jeszcze nikt nie wiedział co jest w środkusmile jakby wiedziała hmmm pewnie też by nie dała wink albo tylko znajomym
                                  • monia111175 Re: Katowice 11.05.11, 20:06
                                    dokłądnie--u mnie nie w kazdej skrzynce byłysmile--pytałam sąsiadek.

Ja dziś byłam w K-cach
                                    jedna osoba może miec 5 bonów(czyli jako100zł)-wziełam rzeczy za 111 ZŁ-dopłaciłam 11 zł-
                                    na jednym paragonie-nie trzeba osobno kasować.
                                    • gocha500 Re: Katowice 11.05.11, 21:35
                                      heh no tak poczta polska =zlodziejstwo i to wiadomo nie od dzis!

ja mam w sumie 8 bonow jeden co u nas w skrzynce byl a reszta od rodzinki i znajomych korzy nie zamierzali z nich skorzystac tak ze mam do wydania 160zl smile

fajnie ze w sumie lacza te bony mimo regulaminu bo to ulatwia sprawe!
                                      w koncu taki zapis w regulaminie da sie obejsc wiec moze sobie dali spokoj!
                                      • barti978 Re: Katowice 13.05.11, 19:10
                                        Witajcie!
                                        Mam poważną ofertę jeśli ktoś ma do odstąpienia lub do odkupienia bony chcętnie kpie/przygarne
                                        zapraszam tylko na email!
                                        barti978@interia.pl
                                        • monia111175 Re: Katowice 13.05.11, 19:31
                                          Gosć z Mysłowic-spzredaje na allegro smilesmile
                                          ale powaga-po 5 zł chyba
                                        • monia111175 Re: Katowice 13.05.11, 19:32
                                          AAAAA nie możesz po sąsiadkach polatać-popytać-czy nie wyrzucili--u mnie połowe ludzi wyrzuciłosad
                                  • syka7 Re: Zabrze- Zaborze 15.05.11, 15:13
                                    Mam pytanie czy listonosz zawitał do Was z tymi kuponami, bo do mnie jeszcze nie i wątpię żeby zawitał
                                    • agapk Re: Zabrze- Zaborze 15.05.11, 17:13
                                      Zabrze Rokitnica też nie ma uncertain
                      • tomaliseczek Re: Bon na 20 zł -IKEA? 05.06.11, 17:49
                        Wielka Ściema z tymi BONAMI !!! Dostałem kopertę, w której była ulotka- Wybrane produkty 20 pln itd… Jestem w IKEI przy kasie daję ulotkę... babka chcę o de mnie jakiś bon... Tłumaczę jejmości za ladą że otrzymałem przesyłkę z IKEA gdzie była tylko owa ulotka (TACK POLEN !) ONA MI, ŻE proszę udać sie do punktu obsługi klienta...
                        TAM oznajmiono mi, że maja problem z f-mą która rozsyłała OWE bony. W ramach przeprosin kawa i ciastko... Pomyślałem sobie- w dupe sobie wsadźcie ciacho i staranniej dobierajcie partnerów w biznesie- A KTO MI ODDA ZA PALIWO- TACK SZWECJO ! -W MORDE...
                        Podejrzewam, iż ktoś wykradał bony, które miały trafic do potencjalnych klientów- TACK IKEA !
              • elmirkamamaani poczta nas okradla zlodzieje !!!!!!!!!!!!! 14.05.11, 14:20
                To juz wszystko wiadomo poczta nas okradla mnie i moich sasiadow bo dostalismy tylko broszury informacyjne a bony sobie wzieli .Poczta miala zapakowac calosc bo dostala zlecenie wiem bo przed chwila rozmawialam z osoba z Ikea odpowiedzialna za dystrybucje przyje moje zgloszenie ale nie moga wydac duplikatu. A zlodziejom handlujacym naszymi bonami mowie stanowcze nie nie nie kupie od handlarza na allegro wole dac zarobic ikea a nie dziadom ktorzy handluja bo to sa dla mnie zlodzieje w tym przypadku .
      • only_radka Re: Bon na 20 zł -IKEA? 06.06.11, 09:39
        Ja też dostałam i to jakiś miesiąc temu! To super posunięcie lojalnościowe ze strony IKEI, w tym tygodniu wybiorę się na zakupy smile Z tego co wiem, to tych bonów tylko łączyć ze sobą nie można.
    • iberka Kraków_kliny nie ma bonów ALE...... 13.05.11, 22:56
      ...i tak byłam dziś w IKEA, bo potrzebowalam na już kilku rzeczy i wydałam 160 plnsad((((( a przede mną klientka z mężem miała uwaga uwaga....30 szt bonów !!!!! myślałam, że szlag mnie trafi. IKEA niestety nie pomyślała o cwaniakach i wg mnie powinni zapisac, iż 1 kupon jeden klient albo jakoś tak, bo ja nie dostanę nawet 20 pln a tu jawnie, na oczch innych pani ma ich 30? nie tylko ja powiedziałam głośno co myślę. Nie mówiąc o tym , iż kasowała zakupy przez 18 minut...porażka

iza
      • aregiec Bielsko-Biała 13.05.11, 23:48
        dziś znalazłam w skrzynce big_grin
        • gocha500 Re: iberka..... 14.05.11, 10:06
          a pomyslalas ze sa tez ludzie uczciwi i maja bony od rodziny i znajomych??ja tak uzbieralam 8 bonow!

ale owszem sa cwaniaki co kradna ze skrzynek badz listonosz kradnie dla rodziny i znajomkow!

moim zdaniem ta sprzedaz na all powinna byc ukarana bo ikea taki ma zapis w regulaminie.\
          • iberka 30 kuponów zebrała od rodziny i znajomych? 14.05.11, 15:22
            nie wierzę i nie uwierzę

iza
            • gocha500 Re:iberka......... 15.05.11, 10:53

dlatego napisalam ze niektorzy kradna!!!!
              • iberka allegro: 320 szt u jednego sprzedawcy 15.05.11, 18:05
                wiecie, normalnie szlag mnie trafia jak można tak robić? a ludzie oczywiście kupili.....w ciągu 4 minut całe 320 szt
                • barti978 Re: allegro: 320 szt u jednego sprzedawcy 15.05.11, 19:31
                  po ile sprzedawla
                  ja to zglosze chyba do ikea ze nic nierobia ztym
                  • iberka Re: allegro: 320 szt u jednego sprzedawcy 15.05.11, 19:51

po 5 pln ale cena nie ma tu żadnego znaczenia. przeciez 320 bonów nie dostała " od znajomych"

iza
        • mmasterr Re: Bielsko-Biała 14.05.11, 10:36
          Witam, mam do odstąpienia bony Ikea w bardzo korzystnej cenie, mój e-mail to
          thepablo-master@wp.pl
          • elmirkamamaani Re: Bielsko-Biała 14.05.11, 14:10
            Ja dostalam list w ktorym byla ulotka ale nie bylo zadnego kuponu
            czy ta ulotka jest kuponem ?
            • iberka Re: Bielsko-Biała 14.05.11, 15:24
              kupon to kupon, zdjęcia są na allegro niestetyuncertain
              • barti978 Re: Bielsko-Biała 14.05.11, 23:34
                www.petycjeonline.com/ikea-bony50latwpolscepetycja
                PETYCJA ZAPRASZAM
    • barti978 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 14.05.11, 23:34
      fajny_motylek napisała:

> Witam dostałyście już?Był już ktoś z niego skorzystać?Ineresuje mnie czy jak ku
      > pię rzecz za 39,99 to od tej sumy otrzymam rabat ,czy muszę kupić coś za 20 zł
      > ? I czy kasjerzy pozwalają jednej osobie kupić np 2 rzeczy na 2 paragonach?
      www.petycjeonline.com/ikea-bony50latwpolscepetycja
    • zebra12 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 15.05.11, 11:20
      Dostałam i dałam dziecku do zabawy. Nie chodzę do IKEA.
      • monia111175 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 15.05.11, 11:41
        Powiem wam szczerze--że ja popytałam pare sąsiadek-starszych pań,panów-nawet i młodych-czy dostali i czy skorzystaja-bo jeśli nie to bym chętnie przygarnęła--ale na np.20 osób 15 wyrzuciło-a nawet nie brało -tylko od razu zostawiali na skrzyncesmile
        I coś wtym jest-bo ja sama-bym tego nie wzieła-gdyby nie ten wąteksmile
        • luiza_987 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 15.05.11, 11:46
          Zgadza się. To, że ktoś sprzedaje na allegro, nie oznacza, że jest złodziejem uncertain
          Jako, że mam pracę, która polega na chodzeniu po blokach, w ciągu ostatnich dni zebrałam bardzo dużo bonów. Nikomu nic nie ukradłam, ludzie po prostu wyrzucają to do koszy, zostawiają na skrzynkach, leżą w pojemnikach na ulotki. Wystarczy się przejść po klatkach i wszędzie leży pełno bonów...
          • barti978 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 15.05.11, 12:22
            pisze w regulaminie wyraznie!
            zakazene handlowanie
            ide sie przejsc po klatkach dzis smile
            2 tyg,. temu roznosili ale u mnie w miescie nikt tego nie zbiera hehe
            mysle ze zbiore troche podziele sie z wami chetnie
            piszcie jak by co
            to wam dam jak zbiore smile
            tongue_out
            • 88_lilu Re: Bon na 20 zł -IKEA? 15.05.11, 13:06
              Dokładnie zgadzam się dużo ludzi wyrzuca,bo np. mają za daleko do Ikei itd. Ja też dostałam od wielu osób i się podzieliłam z bliskimi,którzy jeżdżą do Ikei. Chciałam się zapytać ile można wykorzystać bonów na 1 paragonie,bo z tego co czytałam na forum można tak robić. Wystarczy zapytać kasjerki,czy przy płaceniu daje bony i nic mnie nie interesuje (oprócz drobnej opłaty-każdy bon 1 zł)? Pozdrawiamsmile
          • monna16 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 15.05.11, 13:21
            luiza_987 napisała:
            Wystarcz
            > y się przejść po klatkach i wszędzie leży pełno bonów...

U mnie jakoś ani jeden nie leży. Do Ikea mam 60km - godzina jazdy samochodem
            • luiza_987 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 15.05.11, 13:32
              Może jeszcze nie roznosili, bo nie wszędzie były...
              • 88_lilu Re: Bon na 20 zł -IKEA? 15.05.11, 13:38
                Słyszałam,że mają być roznoszone partiami w różnych terminach.
                • monia111175 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 15.05.11, 14:52
                  100 ZŁ w bonach i swój wkłąd-5 zł--czyli na jeden bon dopłata 1 zł.
                  I co ważne--mozna łączyć-np.można wziąść-krzesełko mamut za 39.99 i stolik mamut za 80 zł-5 bonów-i dopłata 20 zł-na osobe.
                  Albo np.nie wiem szafke-za 99 zł-dajesz-5 bonów-i dopłacasz-5 zł(ale z ta dopłata-to tak jak niektórzy piszą-niektore kasjerki wołaja inne nie-ale ogólnie 2 razy byłam-i ludzie płacą.
    • iberka a propos łączenia bonów_Kraków 15.05.11, 18:09
      w Krakowie Pani w inf mówiła mi, iż można łączyć, dowolna ilość ale trzeba mieć zakupy o 2 krotnej wartości bonów czyli np 5 bonów to zakupy za 200 pln ( łącznie z bonami)

iza
      • jolllka Re: a propos łączenia bonów_Kraków 15.05.11, 21:05
        Dzisiaj w Ikea Wrocław kasjerka informowała, że max 5 bonów można wykorzystać na jednym paragonie
        np kupujemy kilka przedmiotów/ lub jeden za 110 PLN a w kasie płacimy 5 bonami i dodajemy 10 zł.
        • agapk następny na allegro 16.05.11, 20:52
          hehehe
          ale się sprzedają "nasze" bony

allegro.pl/bon-kupon-rabatowy-ikea-na-20zl-i1617821843.html
          a w zabrzu nic ,nadal cisza uncertain nie ma
          • iberka allegro "bon gratis" 16.05.11, 21:22
            ja tylko zgłaszam i zgłaszam, mam nadzieję,że allegro zamyka te aukcje ....
            allegro.pl/kartka-papieru-gratis-bony-ikea-na-260-zl-bon-ikea-i1618975816.html
            iza
            • pasik Re: allegro "bon gratis" 16.05.11, 21:42
              dołączam się do walki
              wstyd pazerność ludzi jest wielka
              • monna16 Re: allegro "bon gratis" 17.05.11, 22:32
                Na szczęście aukcja z linku który podała Iberka została usunięta. Będę szukać następnych i oczywiście zgłaszać. Co za dziadostwo! W tym tygodniu bony dotarły do mojej mamy i siostry. Może jeszcze dotrą i do mnie, choć mieszkam dokładnie między mamą i siostrą.
                • malutkakurka Re: allegro "bon gratis" 17.05.11, 22:52
                  dzisiaj w Poznaniu można było łączyć do 5 bonów czyli razem można było wydać 100zł bez dopłatsmile polecam przejść się po blokach masa koper leży na skrzynkach smile
                  • barti978 Re: allegro "bon gratis" 17.05.11, 22:55
                    Prosimy mamyy trudną sytuacje finansową,i chore dziecko.
                    Kto może podzielić się bonami.
                    Bardzo bym prosil.
                    naprawdę sad.
                    barti978@interia.pl
                    dziękuje i piszcie .
                    • iberka u mnie nigdzie nie leżą :(((((((((( 17.05.11, 23:10
                      i nie sa roznoszone uncertain a do allegro zgłąszma każdą aukcję z bonami....wredna ja ;P

iza
                  • alanus0 Re: allegro "bon gratis" 18.05.11, 08:10
                    a gdzie niby tak leżą na skrzynkach chętnie bym pozbierała, bo u nas jeszcze nie roznosili
                    i pewnie już nie dotrą.
                  • martas_sa Re: allegro "bon gratis" 18.05.11, 10:42
                    masz szczescie u mnie nic nie ma sad( a skad jestes wink)???
                    • alanus0 Re: allegro "bon gratis" 18.05.11, 17:27
                      Dzisiaj do mnie bon dotarł. Mieszkam pod Poznaniem.A już straciłam nadzieje
                      że tu dotrą czyli nadal roznoszą chociaż siostra w Poznaniu nie dostała.
                • milenkapawlak Re: allegro "bon gratis" 17.05.11, 23:31
                  Witam wszystkich ja otrzymałam dzisiaj te kupony , w skrzynce miałam jeden , od sąsiadek dostałam 2 i od rodziny 2 mam takie pytanie jak to działa czy ktos w łodzi juz korzystał z tych kuponów i czy mozna przykładowo wziąść 5 rzeczy takich po 21 lub do 20 zł i dac te 5 kuponów i zapłacic przykładowo te 5 zł za wszystko a nie latac 5 razy po sklepie ....prosze o odpowiedz ponieważ nie wiem co i jak w łodzi w ikei
                  • monia111175 Re: allegro "bon gratis" 18.05.11, 08:14
                    tak jak piszesz-tak możnasmile
                    poprostu na rachunku musi minimum 105 zł
                    • rudamarta4 Re: allegro "bon gratis" 18.05.11, 12:13
                      I to wcale nie musi być 5 rzeczy po 20zł. Możesz wziąć różne, byle Ci lekko ponad 100zł wyszło. Dajesz 5 bonów i dopłacasz np: 5,90zł.
                      Kupowałam tak na Targówku, a moja siostra w Łodzi.
    • mama.macka No a powiedzcie mi.... 18.05.11, 17:41
      piszecie ze można kupić coś za np 150 zł zapłacić 7 bonami i dopłacić resztę -
      czy to musi być jeden produkt czy może być ich kilka? no i dwa w regulaminie napisano jednak że :
      pkt 3.5
      Do jednej transakcji kasowej może być użyty tylko jeden kupon rabatowy. Kuponów rabatowych nie można ze sobą łączyć.
      więc już sama nie wiem.... był ktoś w Katowicach? jakie tam są praktyki- mnie się udało załatwić 6 bonów od sąsiadek i mamy i 1 swój i nie wiem już sama czy mam kupić 7 rzeczy osobno czy jedną lub kilka i zapłącić wszystkimi bonami i dopłacać- zgłupiałam już. po tym jak preczytałam regulamin a teraz ten wątek...
      • monia111175 Re: No a powiedzcie mi.... 18.05.11, 17:52
        piszemy wszędzie---5 bonó --5 sztuk i swój wkłąd minimum 5 zł(czyli na kazdy bon po złotówce)
        a nie siedem.
        Ja byłąm w Katowicachsmile
        • mama.macka Re: No a powiedzcie mi.... 18.05.11, 18:11
          Czyli rozumiem ze max 5 bonów czyli pozostałe dwa osobnosmile?
          • monia111175 Re: No a powiedzcie mi.... 18.05.11, 19:14
            taksmile
            aaa i osoba pełnoletnia musi byćsmile
            • malpa513 Gdynia 18.05.11, 22:31
              w końcu dotarły tutaj kupony, na razie mam 1 od mamy, teraz liczę na kolejny w mojej skrzynce smile
              • krycha79 Re: Katowice 19.05.11, 09:31
                Ja dostałam wczoraj,a mam do Ikei z 35 km.Obeszłam sąsiadki,które nie chciały i już mam 5 bon wszystkie wyrzuciły to do kosza,ale bony dało się uratować.
                • monia111175 Re: Katowice 19.05.11, 17:22
                  A jak Dąbrowa Górn.rozdawali juz??????
                  • agapk zabrze 23.05.11, 21:00
                    czy w zabrzu ktoś dostał bony?
                    • krasulas Re: zabrze 23.05.11, 21:56
                      w części Bytomia już były - u moich rodziców (300 metrów ode mnie, a u mnie jeszcze niesmile)
                      także pewnie do Zabrza dotrą!
                      tak off topic!
                      Czy było już otwarcie TKKmax w M1 Zabrze?
                      • agapk Re: zabrze 31.05.11, 20:42
                        krasulas napisała:

> w części Bytomia już były - u moich rodziców (300 metrów ode mnie, a u mnie jes
                        > zcze niesmile)
                        > także pewnie do Zabrza dotrą!

taak dotarły - przypuszczam ze do kieszeni listonoszki, bo stwierdzila ze drzwi byly zamkniete , nikt jej nie otworzyl i nie wrzucila - 5 klatek x 10 mieszkań
                        i ze chyba nie bede sie piekliła o głupie 20 zł
                        zgłosiłam to juz do ikea, bo mnie szlag trafia

> tak off topic!
                        > Czy było już otwarcie TKKmax w M1 Zabrze?
                        jutro chyba
                        • julka-4 Re: zabrze 31.05.11, 20:56
                          www.tvs.pl/35289,kradna_bony_ikea_i_nimi_handluja.html
                          • alanus0 Re: zabrze 31.05.11, 23:41
                            allegro.pl/bon-bony-kupon-kupony-20-zl-za-jedyne-9-5-ikea-i1645241025.html
                            Najlepszy wpis jest na końcu tej aukcji
                            • monna16 Re: zabrze 01.06.11, 12:49
                              alanus0 napisała:
                              > Najlepszy wpis jest na końcu tej aukcji

Normalnie żenujący jest ten koleś... "swój" bon można kupić za jedyne 14zł z przesyłką... Naprawdę arcyokazja nie ma co...
                              • sonia-3 Re: zabrze 05.06.11, 21:33
                                A u mnie w skrzynce był list, że dają bon, a bonu nie było sad. Nie ma się co dziwić, że potem można kupić na allegro.
                                • agapk Re: zabrze 05.06.11, 22:02
                                  a na allegro sprzedaż kwitnie
    • pacynka27 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 06.06.11, 09:05
      U nas bonów nie kradli. Dostałam ja, teściowie, koleżanka z pracy, moja mama 2 sztuki bo ma dwa mieszkania. Wszystkim poza mną niepotrzebne bo w ikei w życiu nie byli. Także miałam 5 bonów i wczoraj wydałam smile
      • listopadowka2008bis Re: Bon na 20 zł -IKEA? 06.06.11, 23:47
        no niestety mnie nie uszczesliwili bonem, choc cala reszte ich papierologii zawsze dostaje - a to ze maja nowe dania, a to ze klub family, ze sa eco czy cos wink Do ikei mam jakies 3 km wink
        • viki1 Re: Bon na 20 zł -IKEA? 07.06.11, 09:56
          U mnie podobno roznosili jak twierdzi listonoszka ,ale do mnie nic nie dotarło ani do sąsiadów sad a tyle czekałam ,jak ktoś ma na zbyciu chetnie przyjmę
          • dorciaszek Re: Bon na 20 zł -IKEA? 07.06.11, 12:20
            a powiedzcie mi warunkiem otrzymania bonu jest to by być zarejestrowanym na stronie? ska oni wybierają osoby?
      • kropkaa Re: Bon na 20 zł -IKEA? 07.06.11, 13:41
        U mnie też rozpłynęły się w nicośćuncertain
    • poprostujuztakjest To jest złodziejstwo!!!!!!!!!!!!!!! 03.10.11, 19:57
      Ludzie popatrzcie ile jest ogłoszeń o sprzedaży nawet na 1000zł z tych bonów rabatowych.Złodzieje kradną i handlują.Jeśli chcecie mieć bon w wersji elektronicznej na swoje dane imię nazwisko i adres to napiszcie do mnie.Bon jest na 100zł i nie jest żadnym rabatem.Jeśli przez 10 dni przykładowo będzie dodawać po 10 przepisow dziennie bez problemu zamawiacie w realnej stronie,polskiej itd.Mogę udowodnić.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka