Dodaj do ulubionych

chicco C1 ??

09.05.04, 22:22
Czy któraś mama ma jakies doświadczenia z tym wózkiem?
Dzisiaj go oglądałam, wydaje mi się bardzo fajny smile

Jako wózek, bo sama firma...powaznie spadły jej notowania.

Pinik- mam do Ciebie ogromna prosbe. Czy mogłabyś dowiedzieć się na ebay'u
ile kosztuje wysylka tego wózka do Polski? Zszokowała mnie różnica w cenie...
u nas skoczyła juz do 1500 zł!!!
Obserwuj wątek
    • pinik Re: chicco C1 ?? 09.05.04, 22:59
      Hej,

wysylka poczta tej wagi kosztuje 28,50 euro (fakt, ze zalezy to tez od tego,
      czy sprzedawca nie doliczy np. za opakowanie lub jeszcze cos innego...). Ale
      jesli by ci naprawde zalezalo, to moglabym ci kupic taki wozek u nas w sklepie
      (199 euro) i przeslac sama (wtedy koszt bylby 227,50 euro na 100%). Musialabys
      mi jednak najpierw przeslac pieniadze...

Ja tez caly czac jeszcze mysle nad tym wozkiem. I pewnie kiedys go jeszcze
      kupie smile Ma super resory i mieciutkie siedzonko. choc ja chicco ogolnie tez
      nie lubie. Ale ten wozek sprzedawcy b. polecaja.

Pinik
    • coronella Re: chicco C1 ?? 09.05.04, 23:11
      cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=23624&item=3721855742&rd=1&ssPageName=WDVW

cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=23624&item=3722724636&rd=1&ssPageName=WDVW

Skąd ta różnica w cenie??
      • pinik Re: chicco C1 ?? 09.05.04, 23:15
        nie wiem! ale ogolnie cena zalecana dla sklepow za ten wozek to 239 euro! U nas
        jest jedna siec, ktora ma go za 199.

Ktory kolor ci sie najlepiej podoba? mnie seaside (ma ladnie niebieskie rurki).

Pinik
        • coronella Re: chicco C1 ?? 09.05.04, 23:21
          ten sam smile) czasem żałuje, że dominika juz wyrasta z wózków. Nie chce jeździć,
          więc nie ma sensu kupowac kolejnego. Nawet allegro lezy od paru dni na szafie :0

Ale kolezanka bedzie zmieniac głeboki na spacerówke, namawiam ją na C1.
          Dzisiaj go ogladałam w Galerii, ciekawy wózio smile miekki, duze kółka, super sie
          prowadzi. Nie wiem jak w terenie, ale podejrzewam, że nie bedzie problemów. I
          co najwazniejsze, duuuże siedzisko.

Tylko cięzki, chyba ponad 10 kg.
          • pinik Re: chicco C1 ?? 09.05.04, 23:23
            Wiem, troche ciezszy od pliko i zippy. ale za to lepsze resory i z tym komfort
            jazdy.

widzisz, a moj synek dalej nie chodzi! Tylko za reke! Nygusek!

Jak wyrosnie z wozkow trzeba sie bedzie postarac o drugie, bo zal mi tej
            mojej "floty" smile

Pinik
    • napaj Re: chicco C1 ?? 10.05.04, 23:42
      jaki to zbieg okoliczności smile nawet nie wiedziałam że ten C1 to następca tego
      wózka który ja mialam i patrząc na zdjęcia to rózni się tylko kolorystyką.
      Ja zakupiłam ten wózek w styczniu 2003 w sklepie Baby Land na piotrkowskiej
      zapłaciłam wtedy ponad 1100zł była to spora kwota ale nie żałowałam.
      Było to wtedy najnowsze dziecko chicco i pan przywiózł jedną sztukę na próbę
      ale cena odstraszała klientów.
      Widzę ze cena trochę podskoczyła chyba za te ładne kolorki.
      My mieliśmy kolor granat z dodatkiem zieleni.
      Wózek ten bardzo dobrze się prowadzi, ma miękknie zawieszenie, wygodne
      siedzsisko, dziecko wygodnie spało, ogromny śpiwór zimowy ale najfajniejsza
      sprawą była budka jej tył się odpinał i mogłam sobie manewrować jak chciałam na
      zasadzie klik-klak i parasolka przecisłoneczna była zbędna.
      Rączki regulowane, kosz na zakupy poprostu super wózeczek!
      aha dołączony był również reduktor dla mniejszych dzieci.
      Niedługo sama wybieram się do Niemiec to obejrzę sobie jak to jest z tymi
      cenami.

Ania mama Michałka
      • coronella Re: chicco C1 ?? 11.05.04, 10:01
        Ale C1 to nie jest do końca następcą. Tzn tak, ale nie jest zamiennikiem.
        Myślisz o Trio? Bo zamiast tych spacerówek wszedł C1. I częściowo treckingów,
        chociaz te jeszcze będa produkowane.

C1 ma mnóstwo bajerów, jak np. udoskonalone resory smile Nieco inna stylistyka,
        większe koła. Ale generalnie idea ta sama, ogromne super wygodne siedzisko,
        obrotowe raczki, rozpinana buda...itd. Gdyby nie to, że moje dziecko juz z
        wózków wyrasta, skusiłabym się na tego smile
        • napaj Re: chicco C1 ?? 12.05.04, 11:57
          tak podobne sa ale ten co ja mialam właśnie miał większe kółka, myśle że tu
          tylko została zmieniona kolorystyka i nadano nową nazwę C1 ładnie brzmi.Resory
          równiez były bardzo dobre więc moze obejrze sobie ten wózeczek na żywo i
          ocenie wink Ja go kupiłam gdy Michał miał 15 miesięcy wiec Twoja dzidzia nie
          jest za duża do niego.

pozdrawiamy Anka
    • pinik Re: chicco C1 ?? 11.05.04, 10:47
      Hej,

to pewnie chodzi o to chicco. tapicerka juz b. podobna w ksztalcie, ale rurki
      stelaza i detale inne.

cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=23624&item=3723508685&rd=1&ssPageName=WDVW

Pinik
      • coronella Re: chicco C1 ?? 11.05.04, 10:58
        To jest trecking?
        Nie bardzo widzę... mam smieszny problem z komputerem do południa smile Stoi koło
        okna i słońce świeci mi na monitor smile I niewiele widze smile)

Wieczorem mu sie przyjrzę.
        Meblowalismy ten pokój zimą, wtedy słońce tak nie świeciło, i zupełnie o tym
        nie pomyśleliśmy smile)
        • napaj Re: chicco C1 ?? 12.05.04, 12:02
          u mnie budka była inna i miała taka fajną owiewkę przeciwsłoneczną a z tyłu w
          budzie zapinana na zamek w kieszonce fantastyczna osłona przeciwdeszczowa i
          śniegowa smile ale tak to są dosć podobne. Budke miałam tak jakby dzieloną mogłam
          tylnią częsc odpiąć a resztę zostawić.

Ania
    • mama_majki Re: chicco C1 ?? 11.05.04, 11:04
      A ja bym go nie kupila ze wzgledu na cene i wage. Kosztuje kolo 1300 zl i wazy
      11 kg, wiec zadna to spacerowka. To juz wolalabym w tej cenie i wadze kupic cos
      typu emmaljunga czy 3-kolowiec jakis porzadny...

Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003)
    • dada61 Re: chicco C1 ?? 11.05.04, 22:29
      poco zastanawiac sie nad chicco lub przeplacac za ziooy. Zobacz ABC-Design
      Tempo Light w sklepie www.e-dada.pl za 786 zł. Dobry, solidny niemiecki wozek.
      Napewno potwierdzi to pinki
      • pinik Re: chicco C1 ?? 11.05.04, 22:34
        Hej,

co do tego, ze niemiecki, to chyba nie... Te wozki produkowane sa chyba w
        chinach, ale za te cene naprawde ten model Tempo Light jest bardzo ok!

A ja dzis juz prawie zakupilam Chicco C1 (mnie sie tak szybka nudzi jezdzic
        jednym wozkiem...). ale okazalo sie w sklepie, ze cena o 30 euro wyzsza niz
        zapamietalam i stwierdzilam, ze lepiej kupic w takim razie w internecie (tam
        jest naprawde 30 euro taniej i to juz z przesylka).

Pinik
        • coronella Re: chicco C1 ?? 11.05.04, 22:40
          oo, pinik, jak kupisz podziel się koniecznie wrażeniami!!

a tajemnicza dada...czy to tylko zbieg okoliczności z nazwa sklepu?? smile)

ABC tez był tu wałkowany smile
          • pinik Re: chicco C1 ?? 11.05.04, 22:59
            Hej coronella,

widze, ze ty sie tez niezle ksztalcisz w wozkowym temacie smile

Pinik
            • lidka_edziecko Re: chicco C1 ?? 12.05.04, 11:04
              Pinik jak mogę nieśmiało sie przyznać, że doganiam ciebie we wiedzy wózkowej.
              Pasjonuje mnie to od 4 lat. Tylko się nie ujawniam wink))Tez marzę o własnym
              sklepie. Kiedys się spełni, wierzę w to.

Pozdrawiam wózkowe maniaczki.
    • coronella Re: chicco C1 ?? 11.05.04, 23:22
      pinik- troche z nudów smile lubie miec jakies zajęcie smile A etap wózkowy u dzieci
      jest taki słodki smile

P.s. prawdopodobnie otworzymy z rodzicami sklep dla dzieci, a wiec taka wiedza
      bardzo sie przyda smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka