wallis 10.05.04, 16:27 Dziewczyny pomocy. Nie mogę zdecydować którą parasolkę kupić. Mała ma roczek. Czy wogóle da się jeździć tymi wózkam na codzień po chodniku czy raczej tylko do sklepu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marlenka51 Re: Maclaren Quest czy Volo 10.05.04, 20:49 Ja kupiłąm miesiąc temu Questa. Jestem nim zachwycona, zwłaszcza, że waży tylko 5 kg. Super się składa i ma poręczny uchwyt do przenoszenia (wreszcie ktoś o tym pomyślał). Prowadzi się go swietnie. Szczerze polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
wallis Re: Maclaren Quest czy Volo 11.05.04, 10:16 Dzięki za radę. Pewnie też kupię Questa. Ale Volo kusi mnie tym paskiem na ramię no i jest jeszcze lżejszy: 4,2kg! Tylko plecki się nie rozkładają i chyba to przeważy. A jaki kolor Questa kupiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
wallis Re: Maclaren Quest czy Volo 11.05.04, 20:03 www.tanimarket.pl www.e-dada.pl Już kupiłam tego Questa, ale jakiś ciężki. Muszę się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Maclaren Quest czy Volo 11.05.04, 20:06 o rany!! ale cena!!!!! tyle kosztuje?? 850 zł?? Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Maclaren Quest czy Volo 11.05.04, 22:53 Hej, za te pieniadze mozna dostac o wiele lepsze wozki!!! Nie rozumiem zachwytu maclarenami. To chyba kwestia reklamy: gwiazdy w Anglii i USA jezdza tymi wozkami (choc tego nigdy nie moglam zrozumiec. czasem mi sie wydawalo, ze dostaja te wozki za darmo w celach reklamowych). Te parasolki maja takie male kolka, nie maja palakow i wogole nie moge sie w nich dopatrzec niczego super. O co to chodzi, ze dziewczyny sa gotowe tyle za nie zaplacic??? Jest tyle lepszych wozkow (i czesto tanszych). Moze jakosc tych maclarenow jest swietna, ale za takiego maclarena mozna sobie kilka prawie takich samych wozkow innych firm kupic... Nie rozumiem tego zachwytu. Pewnie sie niektorym z was narazilam, ale nie wytrzymalam. Juz od dawna sie nad tym zastanawialam, co niektorzy w tych wozkach widza. Pinik Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Maclaren Quest czy Volo 12.05.04, 11:11 Pinik, pewnie masz racje. A ja sie posune dalej z tymi gwiazdami. Oni pewnie dostają spora kasę za to, żeby jeździć takim Maclarenem, by napis firmowy był widoczny na wszystkich zdjęciach. I tą kasę firma musi sobie odebrać w jakis sposób? W jaki?? ) A gwiazdy z pewnościa nie mają takich wózków, jakie my możemy kupic w sklepie. Tak jak żadna gwiazda sportu nie pójdzie do sklepu po buty. Dostają je, robione specjalnie dla danej gwiazdy Odpowiedz Link Zgłoś
wallis Re: Maclaren Quest czy Volo 12.05.04, 17:38 Ale żeście się zdenerwowały. Dlaczego te Maclareny wzbudzają tyle emocji. Ja po pierwsze chciałam się przekonać na własnej skórze o co chodzi z tymi wózkami, ale nie ukrywam, że w pierwszej chwili byłam rozczarowana (wyglądem). Zdecydowałam się na ten zakup głównie ze względu na wagę no i podróże samolotem tudzież wypady sklepowe. Nie jest to mój jedyny wózeczek. A waży on (Volo) 3,2 kg to jest coś szczególnie jak ma się kłopoty z kręgosłupem jak ja. I ma taki fajny paseczek na ramię. Ot i co. Quest waży 5,6kg i dlatego pewnie go wymienię na tego Volo. Nie znalazłam innego równie lekkiego wózka. Może znasz Pinik takowy to mnie oświecisz. Owszem można kupić najtańszą polską parasolkę, ale pewnie będzie ciężka no i wyglądać będzie inaczej. Przymierzałam się do Pliko, tak go zachwalacie na forum, ale on waży coś koło 8 kg. Ale podoba mi się dosyć muszę przyznać i długo się wahałam. To tyle. Musiałam sie trochę potłumaczyć, tak żeście na mnie naskoczyły. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Do Wallis 12.05.04, 20:02 Hej, cos Ty! Ja sie wcale nie zdenerwowalam, tylko juz dluzszy czas nad tym myslalam, co dziewczyny widza w tych maclarenach (mnie sie one wogole nie podobaja, ale to osobista sprawa). Ceny maja strasznie wysokie. za te pieniadze mozna kupic o wiele lepsze wozki. Maclaren ma jedynie dobra kampanie reklamowa. Dla poszukujacych lekkiego wozka: troche ciezszym wozkiem od volo, a prawie o wadze questa jest wozek ABC Design Easy Sport (5,8 kg). Ma on przewage nad volo: rozkladane oparcie, obrotowe raczki, spore kolka (wieksze niz maclareny), daszek nad dzieckiem (na ktory mozna nalozyc ochrone deszczowa, ktora sprzedawana jest razem z wozkiem) i torbe do transportu wozka (tez jest sprzedawana z wozkiem). Znalazlam jeden w ebay'u wiec przesylam link, zebyscie mogly zobaczyc. cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=23623&item=3722979517&rd=1&ssPageName=WDVW Wydaje mi sie nawet lepszy od Questa i jest napewno tanszy!!! Pinik Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Maclaren Quest czy Volo 12.05.04, 20:41 ja tak niesmiało...a allegro? nie ma paska, ale fajnie sie nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Maclaren Quest czy Volo 12.05.04, 22:38 Ale waga bc allegro plus to 7,7 kg (to troche wiecej niz te maclareny) Pinik Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Maclaren Quest czy Volo 12.05.04, 22:39 choc mimo wyzszej wagi allegro, bez wahania wybralabym go przed maclarenem. Pinik Odpowiedz Link Zgłoś
wallis Re: Maclaren Quest czy Volo 13.05.04, 18:58 Hej, Zgadzam się, że Quest nie jest super. Przyjrzałam mu się dokładnie. Żeby był wygodny w transporcie trzeba by dokupić jeszcze torbę podróżną. Poza tym nie tego szukałam. Volo to Volo. Bardzo lekki i tyle. Idealny do częstego wkładania i wyjmowania z bagażnika. Jedyny może mankament to te nieopuszczane plecki. Ale w takim razie idealny byłby Triumph. Wagowo podobny do Volo, ma regulację oparcia i komplet przeciwdeszczowy w cenie. Ale nie ma ich w Polsce. No cóż. A tak na marginesie. Może Allegro jest wygodne dla mamy i dla dzidziusia ale dla mnie jakieś pokraczne. Poza tym wydaje mi się, że bardziej pasuje do niskich niż do wysokich. Dzięki za sugestie. Ania Odpowiedz Link Zgłoś