Dodaj do ulubionych

lniany/bawełniany kapelusz chłopięcy

08.06.11, 18:20
niestety do przedszkola nie sprawdza sie typowa bejsbolówka z daszkiem, w słoneczne dni syn przychodzi z "przypieczonymi" uszami i karkiem wink
w h&m i reserved mają dośc fajne czapki z ochroną na kark ale dla młodszych dzieci i dla mojego 5-latka z duża głowa niestety za małe.
szukam kapelusza w jasnym (białym) kolorze najchętniej lnianego lub z cieniutkiej bawełny.
niestety dla chłopców wszystko albo ciemne albo gruba bawełna typu twill.
kilka lat temu mielismy genialny kapelusik z cieniuteńkiej bawełny w kolorze białym-był dołączany jako gratis do jednej z dzieciowych gazet. był idealny i fason miał taki "unisex".
czy takie coś jest wogóle do dostania w sklepach ?
Obserwuj wątek
    • emma6666 Re: lniany/bawełniany kapelusz chłopięcy 08.06.11, 18:48
      sprawdzałaś w decathlonie? wczoraj widziałam bardzo ładne ale na maluszkach, nie wiem jak ze starszymi bo nie wchodzę na ten dział
      wiem, różowy ale nie zawsze to co w necie pokrywa się z tym co w sklepie
      www.decathlon.com.pl/PL/bob-arpenaz-100-32592987/
      albo www.decathlon.com.pl/PL/czapka-techfresh-protec-173259900/ są też w innych kolorach
      • patatajowa Re: lniany/bawełniany kapelusz chłopięcy 08.06.11, 18:51
        niestety w bliższej ani nawet dalszej okolicy nie mam decathlona.
        ten piewszy fajny ale chyba tylko małe rozmiary.
        ten z drugiego linku odpada bo ciemny kolor a po drugie i najwazniejsze to sztuczny poliamid.
        dzieki za linki.
        • emma6666 Re: lniany/bawełniany kapelusz chłopięcy 08.06.11, 19:04
          jak będę w decathlonie to sprawdzę co mają na żywo. Jak chcesz mogę kupić i wysłać
        • kolina01 Re: lniany/bawełniany kapelusz chłopięcy 09.06.11, 08:54
          Ja kupiłam w Decathlonie ten drugi z linka w jasno beżowym kolorze dla 8-smiolatka. Też długo szukałam czapki dla dużego chłopaka, zakrywającej uszy i kark. Wcześniej mieliśmy podobną bawełnianą z nexe - była super, ale sie potargala zupełnie po 2 latach używania. Wiecej tego modelu nie widziałam.
          To jest poliamid - ale taki ceniutki i z wywietrznikami. Typu odzieży termoaktywnej - co odparowywuje wodę. Głowa wcale się nie poci więcej niż w bawełnianym kapeluszu, zwłaszcza, że kapelusze z ceniutkiej bawełny udaje mi się kupić tylko dla córki sad
          • patatajowa Re: lniany/bawełniany kapelusz chłopięcy 09.06.11, 09:25
            kolina01 napisała:
            <.....zwłaszcza, że kapelusze z ceniutkiej bawełny udaje mi się kupić tylko dla córki sad >
            no wlasnie, dziewczece sa cieniutkie,jasne,idealne na upał. ale chłopięcych producenci nie przewidują, nie wiem czemu? mało męskie?wink
    • katka761 sterntaler, maximo lub dolli 08.06.11, 20:59
      allegro.pl/chlopieca-czapka-z-daszkiem-sterntaler-53-blekit-i1657065363.html
      część modeli jest w obwodzie do 57cm.
      • mak-111 Re: sterntaler, maximo lub dolli 08.06.11, 22:34
        na allegro znalazlam takie ustrojstwo, moze sie przyda? allegro.pl/yo-bandamka-bandamki-chustka-50-54-i1638647097.html
    • mielin Re: lniany/bawełniany kapelusz chłopięcy 08.06.11, 22:48
      Takie rzeczy (tj. legionistki) - także w duzych rozmiarach robią niemieckie firmy Maximo i Dolli von Doell, nie są tanie ale świetnej jakości... Jak nie masz w okolicy kup na niemieckim Ebay.
      np.

cgi.ebay.de/Neu-Maximo-Sommer-Mutze-Nackenschutz-Gr-51-53-55-UV-/320694825660?pt=DE_Mode_Accessoires_Kinderbekleidung_Schuhe_Accessoires_Jungen&var=&hash=item76c0385246
      cgi.ebay.de/MaxiMo-Sommer-Mutze-Cowboyhut-Nackenschutz-Gr-49-51-53-/220792339425?pt=DE_Mode_Accessoires_Kinderbekleidung_Schuhe_Accessoires_Jungen&var=&hash=item7914b81ce2
      • janka39 Re: lniany/bawełniany kapelusz chłopięcy 08.06.11, 23:50
        absolutnie genialna czapke kupilam ze dwa lata temu w nowym bobo (czapka maximo)
        Cieniutka bawlelna, z daszkiem i odpinana ochrona na kark
        obwod 55 cm - kupiona 2 a moze i 3 lata temu nadal na mojego 5-latka dobra! W idealnym stanie, najlepsza, jaka kiedykolweie na lato mial
        • patatajowa Re: lniany/bawełniany kapelusz chłopięcy 09.06.11, 06:33
          ta z linku do niemieckiego ebaya- niebieska z daszkiem i osłona- super, byłaby idealna. moze sie skusze smile
          a poki co i na szybko-no prawie- zrobiłam zakup na allegro- kapelusz o jaki mi chodziło-cieniutki i biały. pewnie bedzie troche za duzy ale ma troczek do sciagniecia , a nawet lepiej ze bedzie ciut luzny i szerszy na upały. w celu urozmaicenia dostanie naszywke z gwiezdnych wojen z h&m smile
          https://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/16/58/25/05/1658250572
          • b.brzozowska1 patatajowa! 09.06.11, 11:34
            świetny kapelusz! ja też taki chcę dla synka - podaj link na Allegro, proszę!
            • patatajowa Re: patatajowa! 09.06.11, 12:23
              linka nie podam zeby nie reklmowac, szukaj w kategorii nakrycia głowy- >>kapelusze -->> męskie i w tytule aukcji cieniutki letni wink
              • patatajowa Re: patatajowa! 16.06.11, 18:37
                kapelusz dotarł, dokładnie to o co mi chodziło, cieniutki przewiewny i z szerokim rondem.
          • b.bujak Re: lniany/bawełniany kapelusz chłopięcy 09.06.11, 20:00
            w zeszłym roku kupiłam bardzo podobny w Kappahlu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka