Dodaj do ulubionych

co zamiast rajstop dla chłopca do przedszkola?

12.07.11, 10:56
Obserwuj wątek
    • irima2 Re: co zamiast rajstop dla chłopca do przedszkola 12.07.11, 11:00
      Spodnie?
      • verika Re: co zamiast rajstop dla chłopca do przedszkola 12.07.11, 11:05
        A co masz na myśli pytając co zamiast ?
        Czy twoje dziecko chodziło po przedszkolu w samych rajstopach ? Czy po prostu nie chce ubierać rajstop ? O co chodzi ? smile
    • bgucia1 Re: co zamiast rajstop dla chłopca do przedszkola 12.07.11, 11:11
      Ja dla mojego trzylatka odkryłam na ostatnich wyprzedażach w Kappahl, wg mnie super getry/ legginsy/rurki - wszystko jedno jak to zwać. Z grubszej bawełny z elastenem, na gumkę, na kolanach podwójna warstwa materiału- idealnie do przedszkola, na dole z boku nogawek suwaki, z boków nogawe kieszonki a la bojówki, przylegające. Sa super wygodne, nie spadaja z pupki chudzinki bo elastyczne i wygladaja duuuużo bardziej "męsko" niż rajstopy, w zimie z powodzeniem można będzie wciągnać na nie drugie spodnie "śniegowe".
      Kolory były szare z odcieniem brązu i khaki, cena wyjściowa chyba 47, ja kupowałam od 10-25, a spory zapas zrobiłam również w kolejnych rozmiarach. Wg mnie sa super (sprawdzone już w użyciu), kupowałam jeszcze niedawno, może warto sprawdzić bo wisiały dosyć długo.

• gojapio Re: co zamiast rajstop dla chłopca do przedszkola 12.07.11, 11:22
        cieniutkie dresy - na allegro nazywają je "letnimi", po 10-11 zł. Zimą spokojnie whodzą pod ciepłe spodnie, zdejmuje się tylko górę i zostają wygodne "letnie" dresy
      • magda79pn Re: co zamiast rajstop dla chłopca do przedszkola 12.07.11, 11:25
        jeśli chodzi o to że nie chce nosić rajstop, to u nas młodszy chodził w rajstopach bez problemu (ale chyba był to już ostatni rok...) natomiast starszy nie chciał, więc zakładał majtki bokserki + podkolanówki frotte i tak chodził całą zimę, w przedszkolu i szkole, gdy było gorąco (u nas dosyć mocno zimą grzeją) to sobie te kolanówki opuszczał na dół.
        • kanna Re: co zamiast rajstop dla chłopca do przedszkola 12.07.11, 17:03
          Chjodził w samych majtkach w SZKOLE??
    • pamplemousse1 Re: co zamiast rajstop dla chłopca do przedszkola 12.07.11, 11:32
      rzeczywiście pytanie zadałam nieprecyzyjnie trochę.
      Jesienią/zimną zamiast rajstop pod spodnie, żeby można było szybko zdjąć i było bardziej "męskie"wink
      Te getry to super pomysł!
      • verika Re: co zamiast rajstop dla chłopca do przedszkola 12.07.11, 12:03
        Zdecydowanie cienkie spodnie dresowe, tak żeby pani już tylko mogła na nie kombinezon założyć bez zbędnego przebierania dziecka. Nigdy syn nie chodził w samych rajstopach w przedszkolu, sorry za określenie, ale jak widzę takich "bidnych" chłopców w rajtuzkach to mam tylko jedno skojarzenie - "dziecko z bidula"....
        • gojapio Re: co zamiast rajstop dla chłopca do przedszkola 12.07.11, 12:39
          o matko, zjadło mi "c" - wchodzą, miało być oczywiście smile
          warto kupić hurtowo, bo przecierają się sakramencko szybko (niestety wykładziny przedszkolne mają szczególną właściwość zdzierania kolan - w domu nigdy dzieć nie zrobił dziury, tylko już z gotowcem z przedszkola przychodził).
      • b.bujak Re: co zamiast rajstop dla chłopca do przedszkola 12.07.11, 13:18
        ja kupuje w H&M takie getry w dwupaku (na metce nazywają to kalesonami) - jedna sztuka jest w paski, druga w kolorze jednolitym (są wersje granat- niebieski i czarny-biały(albo szary, nie pamiętam))
        nie mają wyglądu kalesonów, syn chodzi w tym niemal cały rok, bo zimą właśnie pod spodnie zimowe, zimą w przedszkolu chodzi w tym normalnie jak w spodniach; dobrze się to sprawdza jako spodnie domowe, a teraz zakładam mu to na wycieczki rowerowe, szczególnie, jak jadą leśnymi drogami;
    • jowitka345 Re: co zamiast rajstop dla chłopca do przedszkola 12.07.11, 13:35
      Ja swojemu kupilam takie kalesonki - takie rajtuzy tylko bez stóp. Kolor szary na bazarze kosztowały ok 9 zł/szt., szybko sie je zdejmuje bo są baardzo elastyczne, syn sobie je sam zakładał jak wychodzili na dwór w zime. jest to bardzo wygodna rzecz bo mniej czasu zajmuje przy przebieraniu w przedszkolu a nie tak jak wczesniej zdjąc rajtuzy, zalozyć skarpetki. Nieraz jak sie mężowi spieszyło to wlasnie syna zostawiał w szatni i sam sie przebierał. Natomiast jak bylo troche cieplej tak ok -2, -5 to zakładałam mu grube spodnie ocieplane i podkolanówki i tylko syn zdjął spodnie, zalożył dresowe a te podkolanówki sciągał na dół.
      • moniak51 Re: co zamiast rajstop dla chłopca do przedszkola 12.07.11, 13:56
        mój syn do przedszkola w zimę chodzi w rajstopach ale na to nakłada krótkie spodenki jak wychodzi na dwór to na to wszystko spodnie ocieplane
        • verika moniak51 12.07.11, 14:02
          Aż strach pomyśleć co będzie nosić jako dorosły facet ! Białe skarpetki do sandałów to będzie standard.... A potem są ciągłe nerwy z facetami bo nie wiedzą jak się stosownie ubrać, no ale czym skorupka za młodu....
    • olawka fuj 12.07.11, 13:58

nie rób tego dziecku - estetykę trzeba kształtować od "0"
      chyba nie ma gorszego widoku niż chłopiec w rajstopach i koszulce... kojarzy mi sę to z PRLem
      • koza_w_rajtuzach Re: fuj 12.07.11, 14:07
        też tak uważam, to nie wygląda ładnie.
      • afroddytta Re: fuj 12.07.11, 14:17
        Też mam niestety podobne skojarzenia, ale każdy decyduje za siebie i za swoje dzieci.

Moje dzieci (4,5r, 2l.) rajstopy zakładają tylko jak jesteśmy na nartach i jest b. zimno (-10 st), wtedy zakładają je pod spodnie narciarskie. Całą zimę chodzą w podkolanówkach (z Lidla gorąco polecam) i spodniach, zwykłych lub ocieplanych, zależy od pogody. Syna wozimy do przedszkola samochodem więc przeważnie jedzie w normalnych spodniach w których potem jest w przedszkolu, zostawiam mu spodnie ocieplane/narciarskie, na wyjście na dwór-zakłada je po zdjęciu tych normalnych lub na nie, zależy jak mu się chce.
        Mówiąc szczerze moje dziecko w dresach do przedszkola w ogóle nie chodzi, sam chce wyglądać elegancko, nosi przeważnie bojówki, rzadziej jeansy, uwielbia koszule i bluzki polo, większość rzeczy kupuję mu używanych i moim zdaniem lepiej to wygląda niż nowiutkie rajtuzy podciągnięte pod pachy smile
        • moniak51 Re: fuj 12.07.11, 15:04
          to prośba pań z przedszkola i ja się do niej dostosowałam chodzi tak albo w cienkich dresach i tak chodzi 90% chłopców w przedszkolu (podobno dzieci się śmiały z chłopców w kalesonach czy w samych rajstopach).
          A co do ubierania się jak bedzie dorosły to się strasznie przejełam i umówię go na pogadkę ze znanym męskim stylistą ( notabene jego wujkiem), pewnie załamie ręce ale mam nadzieje że można to jeszcze naprawić.
    • leila78 Re: co zamiast rajstop dla chłopca do przedszkola 12.07.11, 14:52
      do przedszkola: skarpetki i spodnie dresowe. jak robi się chłodniej lub/i mokro to na te spodnie zakłada spodnie przeciwdeszczowe (dostępne mni. w h&m i sezonowo w tchibo). dzięki takiemu rozwiązaniu i mu ciepło i czystywink
    • kanna Re: co zamiast rajstop dla chłopca do przedszkola 12.07.11, 17:06
      Mój synek przestał nosic rajastopy wraz z pieluchami, czyli w wieku lat 2.
      Córka nosi, ale jako bielizne, czyli razem ze spódniczka.
      Rajstopy + koszulka to dramat... (tak, to mój prywatny fioł i mam do niego prawo :p)

Zamiast rajstop: cienkie spodnie dresowe.
      • pamplemousse1 Re: co zamiast rajstop dla chłopca do przedszkola 12.07.11, 18:42
        macie dostawcę na allegro lub ulubiony sklep gdzie takie cienkie spodnie dresowe mozna kupić?
        • b.bujak Re: co zamiast rajstop dla chłopca do przedszkola 12.07.11, 19:00
          ja kupuje tu:
          allegro.onet.pl/listing.php/user?us_id=7259916
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka