mamaemmy 12.08.11, 17:39 przy wiadomym anulowanym zamówieniu? bo widze,że duzo dziewczyn juz dostało zwrot a ja nie a to ponad 400zł ;/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 12.08.11, 17:47 mi nie oddali.. zgrywają głupków. "Wiszą" mi 282 zł. Nie dostałam maila po zakupie u nich, w którym byłby numer przesyłki i chyba dlatego nie chcą mi zwrócić kasy..chyba po prostu tak się w tym wszystkim pogubili, że boją się, że oddadzą mi pieniądze za towar, który potem do mnie wyślą... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigma Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 12.08.11, 20:16 Też nie dostałam maila (kupowałam bez rejestracji). Wczoraj otrzymałam jedną pare butów i od razu zwrot na konto za drugą pare. Jak widać loteria... Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 12.08.11, 18:10 A do mnie wczoraj dzwonil maraga, ze nie ma snowridow, ale moze mi wyslac primigi. tlumacze mu, ze te primigi mi juz dawno wyslal i od jakichs 2 tygodni sa u mnie w domu, a on swoje, ze mi wysla. a do kolezanki z pracy wczoraj kurier przyjechal, ona zdezorientowana, bo nic nie zamawiala. a tu kurier wrecza jej przesylke. zawolala mnie, otwieramy, a tam identyczna para snowboarderow, ktore jej wyslal 2 tygodnie temu. dzisiaj nie dalo sie dodzwonic do maragi, bo ona chciala oddac te drugie buty, zaplacila oczywiscie za jedna pare. niestety nie dalo sie dodzwonic. istny balagan u niego panuje..... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy majarzeszow 12.08.11, 18:15 a jakie te snowboardery? jak 30 to ja odkupię Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_kolegi Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 12.08.11, 18:51 Ja też czekam. Zamówiłam i zapłaciłam za 2 pary, przysłali tylko 1 parę, czekam na zwrot za tą 2 parę. Najpierw wysłałam 1 meila z nr konta, nic nie przyszło, 2 dni temu wysłałam meila przypominającego, dalej nic. Nie chce mi się dzwonić, bo szkoda mi czasu na taką dziadowską firmę, bo z tego co tu czytam ciężko się dodzwonić. Widzę, że trzeba ich policją postraszyć, to wtedy przelewają. Mówcie co chcecie ale ta firma to jakaś jedna wielka porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 12.08.11, 19:12 A TAM,POLICJA..jakas dobra dziennikarka byłaby lepsza Próbuje dokopac sie do tej która nam zalatwila akcje z Merlinem ..hmmm,trzoszke miałam tam swój udział-pamietacie?Za ich lalki za 5zł -wszystkie dostałysmy bony na 50zł(cena lalki to był bląd).Wystarczyła interwencja dziennikarki... Odpowiedz Link Zgłoś
hoow Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 12.08.11, 20:06 30 lipca otrzymali wpłatę 11 sierpnia dostałam buty. Niestety tylko jedne, a zamawiałam 2 pary. Nie da się do nich dodzwonić, dzwoniłam z różnych telefonów ponad 100 prób. Na maile odpowiedzi po 2 lub 3 dniach. Szkoda gadać! myślę, że należy im się kara, przede wszystkim za bałagan i lekkomyślność. Zamówiłam różowe kozaki ecco, po 10 dniach dzwoni do mnie Pan, że nie ma różowych tylko fioletowe. Zgodziłam się na zamianę. Prosiłam grzecznie (wiedząc jak to jest z innymi klientkami) żeby dopilnowali rozmiarów i żeby nadali 2 pary. Nic nie pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
akusia77 Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 13.08.11, 00:14 ja mam odwrotną sytuacje. Dzisiaj przysłali mi trzy pary butów, który miały byc na pobraniem. Najlepsze, że kurier nic o pobraniu nie wiedział i pieniędzy nie przyjał. W sumie to kwota 400 zł. Wiadomo, że pieniadze im zapłacę, ale ciekawa jestem, czy w ogóle by się zorientowali, że im nie zapłaciłam. Rzeczywiście mają niezły bałagan Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 13.08.11, 09:39 to może zamiast oddawać im przelej mamieemmy kasę na którą czeka, a maragę po prostu poinformuj o tym Odpowiedz Link Zgłoś
rasi_a Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 13.08.11, 12:18 Zamawiałam 28.07 i od razu zapłaciłam. Buty wysłane 9-go sierpnia (info mailem ze sklepu). Butów do dnia dzisiejszego nie mam. Zapewne zostały wysłane do kogoś innego, po tym co tu czytam, to bardzo prawdopodobne. Nie odpisują na maile, nie można się dodzwonić. Brak słow. Wiele lat robię zakupy przez internet i jeszcze NIGDY nie miałam takiej sytuacji. Oczywiscie zdaję sobie sprawę, ze musiał kiedyś nastąpić ten pierwszy raz kiedy się "przejadę". Pierwszy raz a konkretnie - na znaczną kwotę. Wiecej nie zamierzam robić u nich zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 14.08.11, 15:45 asiaiwona_1 napisała: > to może zamiast oddawać im przelej mamieemmy kasę na którą czeka, a maragę po p > rostu poinformuj o tym no dokladnie będami winni tylko 40 zl niecałe DD p.s ale ja tego tak nie zostawię,za moje nerwy z dobrym adwokatem za tydzien(niech bedzie toi ch reglaminowe 3 tygodnie) zaplaca więcej plus koszty sądowe)) alewolalabym jednak media,niz policje i sąd Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 13.08.11, 12:54 akusia77 napisała: > ja mam odwrotną sytuacje. Dzisiaj przysłali mi trzy pary butów, który miały byc > na pobraniem. Najlepsze, że kurier nic o pobraniu nie wiedział i pieniędzy nie > przyjał. W sumie to kwota 400 zł. Wiadomo, że pieniadze im zapłacę, ale ciekaw > a jestem, czy w ogóle by się zorientowali, że im nie zapłaciłam. Rzeczywiście m > ają niezły bałagan ============================== a ja bym nie zapłaciła, szczególnie po tym co tutaj czytam, ich bałagan, ich problem, nic ci nie zrobią, albo inaczej, zapłaciłabym jak się skapną i jak ktoś będzie się dobijał, ale zbywałabym ich tak długo jak oni zbywają swoich klientów Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 16.08.11, 11:25 Macie jakieś postępy z Maragą? Bo ja nie mogę się doprosić zwrotu pieniędzy za towar, którego jak do tej pory nie otrzymałam. Wkurza mnie to, nie wiem czemu przetrzymują moje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
hoow Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 16.08.11, 12:00 Jakaś masakra, 17 dni po zaksięgowaniu kasy na ich kącie ja nadal nie mam jednych butów! Wydaje mi się, że powinien się tym zająć UOKiK, albo nie wiem sama kto, bo to jest jawne naciąganie klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkaad Ja też czekam na 2 parę ! 16.08.11, 12:38 Kupiłam 2 jednakowe dla moich bliźniaczek i myślałam że to ja mam problem bo nie mogęsiędoprosić o 2 parę ani o inforamcję. Miały wyjść w zeszły poniedziałek te drugie. Nie odpowiadają na maile, tel nie podnoszą. Szok. Ja jużstraszyłam policję i nie działa, nadal brak informacji ! Też miałam pomysł z nagłośnieniem. Zaraz wysyłam maila, że jak nie dostanę zaraz informacji to będzie artukuł w gazecie . Może Wy też powysyłajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Ja też czekam na 2 parę ! 16.08.11, 14:36 > Zaraz wysyłam maila, że jak nie dostanę zaraz informacji to będzie artukuł w g > azecie . Może Wy też powysyłajcie. Mi nie chce się ich terroryzować. Wolałabym jakoś normalnie się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: Ja też czekam na 2 parę ! 16.08.11, 16:55 Ciekawe dlaczego niektórych klientów traktują inaczej (lepiej) a innych olewają? Z postów, które czytam to część dziewczyn została W MIARĘ dobrze obsłużona, a reszta olana. Dziwna polityka firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy dajmy im czas do piatku 16.08.11, 22:07 i bedzie to ich zakichane 3 tygodnie na zwrot.W piatek dokładnie upynie 3 tygodnie jak im zaplaciłam-i nie tylko ja jak widzę.. Zwrotu nie będzie,trzeba będzie inaczej..bo to juz będzie kradzież Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 16.08.11, 22:12 Ja nie otrzymałam zwrotu kasy, od zamówienia minęło 17 dni, dwukrotnie wysyłałam maila z danymi do zwrotu (wcześniej przez tel. dowiedziałam się, że zamówionych butów nie ma), niestety nie ma ani kasy ani odpowiedzi na maile, czekam do 17.08 (tak jak napisałam im w mailu) na przelew, jeśli nie będę go miała jutro to w piątek idę na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 17.08.11, 10:45 To u mnie chyba coś ruszyło, bo godzinę temu dostałam maila, że moje zamówienie zostało anulowane. Hmm.. no to teraz może już bez problemu zwrócą mi kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 17.08.11, 13:46 koza_w_rajtuzach napisała: > To u mnie chyba coś ruszyło, bo godzinę temu dostałam maila, że moje zamówienie > zostało anulowane. Hmm.. no to teraz może już bez problemu zwrócą mi kasę. moje zamówienie anulowane było dwa tygodnie temu;/ > Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy dzwoniłam do Federacji Konsumentow 17.08.11, 13:57 pani poradziła mi napisac na kartce oswiadczenie o zwrot wplaconej kwoty,dolaczyc info o korespondencji i ew.dokumenty potwierdzenia wplaty-i to wyslac poczta za POTWIERDZENIEM ODBIORU. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa wzór pisma jak ktoś potrzebuje 17.08.11, 14:41 Mogę przesłać pismo, jakie wysłałam do maragi (żądanie zwrotu pieniędzy na podst. art. 8 itd.). Pismo jakie mam powołuje się na ustawy i odstąpienie od umowy z powodu braku realizacji zamówienia dzięki czemu to kupujący ma prawo określić termin zwrotu kasy a nie sklep. Ja jutro idę na policję bo nie zanosi się na zwrot kasy, nie zgłaszam do federacji konsumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia401 Re: wzór pisma jak ktoś potrzebuje 17.08.11, 14:56 Ja poproszę o ten wzór pisma na maila gazetowego. Zamówiłam buty 28 lipca i zapłaciłam przez mtransfer. Zamówienie ma status zapłacone, na maile nie odpisują, telefonu nie odbierają, mimo, że nie jest zajęty. -- Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: wzór pisma jak ktoś potrzebuje 17.08.11, 21:31 Poproszę również o wzór. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: wzór pisma jak ktoś potrzebuje 17.08.11, 22:52 Sdec, wysłałam na gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
eweliska18 Re: podaję inny nr tel do Maraga-Kids 17.08.11, 15:04 ja wczroaj zdzwoniłam pod inny nr 061/868-99-74 postraszyłam Policją, przesłałam potwierdzenie mojego przelewu (placiłam przez mTransfer) i dzisiaj otrzymałam zwrot pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
eweliska18 Re: podaję inny nr tel do Maraga-Kids 17.08.11, 15:04 wczoraj zadzwoniłam Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: prosze o ten wzor pisma 17.08.11, 22:52 Mamaemmy, wysłałam na gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Zgłaszam sprawę na policję 17.08.11, 22:54 Niestety nie otrzymałam zwrotu kasy mimo moich monitów, dodzwonić się nie mogę w dalszym ciągu, nie ma też żadnej odpowiedzi na moje pismo, dlatego traktuję sklep Maraga Kids jak oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 18.08.11, 08:18 odesłali mi kasę Odpowiedz Link Zgłoś
joasia401 Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 18.08.11, 09:24 Udało mi się dodzwonić pod ten numer podany trochę wyżej. 2 pary z 3 zamawianych są dostępne, zamiast zamawianych geoxów, których nie ma mam dostać zimowe ecco. Przesyłka ma dotrzeć do 2 dni roboczych. Mam nadzieję, że tak będzie i w końcu zakończy się moja przygoda z Maragą. Dzięki za wzór pisma, kto wie może się jeszcze przyda (oby nie ) PS Dzwońcie pod ten drugi numer, dodzwoniłam się za pierwszym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
hoow Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 18.08.11, 09:59 Coż za zaskoczenie! Numer działa, Pan odebrał za pierwszym razem! Może wyślą mi w końcu zapłacone i nie wysłane od miesiąca buty? Dzięki za numer. Na razie nie będę pisma wysyłała. Odpowiedz Link Zgłoś
espo Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 18.08.11, 10:39 Bardzo proszę o wzór pisma jeśli jest taka możliwośc, z góry dziękuję ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 18.08.11, 22:06 Dziś zadzwoniłam na podany numer z pytaniem o zwrot za niewysłane buty, wysłano mi 2 z 3 par. Podałam nr konta i mam już zwrot. Zwrot bez problemu, musiałam jedynie przedyktować nr konta, bo Pan z Maraga powiedział, że mają "zawaloną" skrzynkę mailową. Myślę, że przerozła ich ta wyprzedaż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 18.08.11, 22:06 Dziś zadzwoniłam na podany numer z pytaniem o zwrot za niewysłane buty, wysłano mi 2 z 3 par. Podałam nr konta i mam już zwrot. Zwrot bez problemu, musiałam jedynie przedyktować nr konta, bo Pan z Maraga powiedział, że mają "zawaloną" skrzynkę mailową. Myślę, że przerosła ich ta wyprzedaż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy ale jaja.. 18.08.11, 22:56 po mailu w ktorym napisalam,że chyba musze to zglosic na policje,pan z maragi oddzwonil i moje rózowe snowridy ecco sie znalazly-ktos zwróciłna szybcika wybrałam jeszcze 2 pary-dla kolezanki zobaczymy co tez przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Kasy nie oddali ale buty przyslali.. 19.08.11, 11:47 znalazly sie Mam wlasnie 3 pary ecco -za kwote 960zł razem. Zobaczymy które będą dobre w zimę. Mam m.in ecco imagine kozaczki ale szczerze mówiąc srednio mi sie podobają,ale Emka zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_kolegi Re: Kasy nie oddali ale buty przyslali.. 19.08.11, 12:27 Mnie się udało własnie dodzwonić. Po raz enty przesłałm im mój nr konta, tylko na inny adres @. Ciekawe kiedy doczekam się zwrotu gotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia401 Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 19.08.11, 14:25 Dzisiaj odebrałam przesyłkę. Wszystko się zgadza, numery takie jak zamawiałam, wkładki są. Jeśli kiedykolwiek jeszcze skuszę się na ich promocje to na pewno zamówię za pobraniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ulepka Re: Komu jeszcze Maraga nie oddała kasy? 30.08.11, 10:12 Ja złożyłam zamówienie 19.07, za pobraniem, przysłali 21.07, ale buty były zupełnie za duże, bo mieli błędy w opisie na stronie www. Od 22.07 czekam na zwrot pieniędzy (nie mieli mniejszych rozmiarów), prawie 200 PLN. Jak na razie bezskutecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
katrio.na Ulepka 30.08.11, 10:30 Ulepka, a ktore buty zamówiłaś - może Snowbordery? Bo ja kierowałam się właśnie wyliczeniami cm ze strony... A właśnie mi napisali, że zamówienie po miesiącu skompletowali i wysyłają. Odpowiedz Link Zgłoś
ulepka Re: Ulepka 30.08.11, 10:37 Niestety nie, zamawiałam jeszcze sandały i specjalnie dzwoniłam przed zakupem, czy aby cm podane na stronie rzeczywiście odpowiadają rozmiarowi wkładki, bo wydawało mi się, że coś jest pokręcone z tym, ale pan ze sklepu zapewniał mnie, że opis jest 100% zgodny ze stanem faktycznym. Niestety różnica między opisem na stronie a rzeczywistością była 1,5 cm... Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Ulepka 30.08.11, 15:39 Maraga zawsze ma podane za duże wkładki, nawet na allegro w wystawionych butach wkładki są podane średnio o 1 cm większe niż są w rzeczywistości. Chyba mierzą nie do końca wkładki, tylko do tych namalowanych linii na paluszki na wewnętrznej wkładce. Kupowałam kiedyś przez allegro i też zamieniałam, bo długości podane przez Maraga mają się nijak do wymiarów rzeczywistych. Odpowiedz Link Zgłoś