20.04.15, 23:41
Witam! Czy któraś z emam była w Dubaju?

Myślimy nad wakacjami tygodniowymi w sierpniu.

Czytałam juz ze nie potrzeba wiz, cenowo hotel+ przelot tez nie jest złe.
Bardziej interesują mnie ceny ma miejscu - kolacji, lunchu etc
Jeśli któraś z was była czekam na wasze opinie
Obserwuj wątek
    • misiekzdzisiek2 Re: Dubaj 20.04.15, 23:43
      Dubaj w sierpniu???? smile
      • beata985 Re: Dubaj 20.04.15, 23:45
        Dubaj w sierpniu????
        lol...big_grin
        • kk345 Re: Dubaj 20.04.15, 23:48
          No co, cenowo nie jest źlebig_grin
          • beata985 Re: Dubaj 20.04.15, 23:52
            no w sumie można w pokoju z klimą przesiedzieć...tongue_out
        • clk Re: Dubaj 20.04.15, 23:54
          Dlatego pytam smile
    • riki_i Re: Dubaj 20.04.15, 23:58
      hahahaha! w sierpniu... ROTFL!

w sierpniu tam się nie da wytrzymac, a w pokoju hotelowym możesz sobie tak samo siedziec w Polsce
    • a1ma Re: Dubaj 21.04.15, 00:00
      Średnia (!!!) temperatura powietrza w dzień w sierpniu to 39 stopni C.
      www.travelplanet.pl/przewodnik/emiraty-arabskie/dubaj/temperatury/

Nie idź tą drogą.
      • misiekzdzisiek2 Re: Dubaj 21.04.15, 00:03
        Ale za to tanio będzie smile))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • iskierka3 Re: Dubaj 21.04.15, 06:28
          Ło matko, jacy Wy swiatowi. Kobieta normalnie i grzecznie zapytala. Pokaz kultury, naprawde.
          • dankaimirek Re: Dubaj 21.04.15, 16:00
            Bylam w lipcu w połowie. Roznica taka ze np na Kanarach jest zimna woda lipiec, sierpien a w Dubaju cieplutka. Wybieram sie peawdopodobnie znow pod koniec lipca. Ja tam nie narzekalam na gorąc. Wszedzie sa klimy
            Nawet na przystankach - sa zamykane. Jezdzi sie klimatyzowanymi samochodami czy metrem. Janie pamietam zeby mi gorac przeszkadzal. Pytaj jak cos chcesz wiedziec
            • asmarabis Re: Dubaj 21.04.15, 16:05
              Ja zapytam jesli moge, czy jezdzisz z biurem czy indywidualnie i jakiego rzedu jest cena?
              • dankaimirek Re: Dubaj 21.04.15, 16:10
                Do tej pory jezdzilam z biurem. Ale zastanawiam sie jak w tym roku. Bo przelot Emirates to 5200 ok w obie strony za osobe. A z biura z hotelem np 3 ★ to jakies po 3000-3500 na osobe. Wiec taniej np z ecco travel np. Mowie o tyg. Eakacje sa drogie. Szczegolnie przelot Emirates. W styczniu mozna bylo leciec za os 1999
                • asmarabis Re: Dubaj 21.04.15, 16:21
                  Dzieki za info, no wlasnie rzucilo mi sie w oczy jak szukalsmy wyjazdu na boze narodzenie ze ceny nie sa az tak wygorowane. Z racji tego ze bylismy juz prawie wszedzie pewnie sie skusimy nastepnym razem...
      • asmarabis Re: Dubaj 21.04.15, 15:18
        a1ma napisała:

> Średnia (!!!) temperatura powietrza w dzień w sierpniu to 39 stopni C.
        > rel="nofollow">www.travelplanet.pl/przewodnik/emiraty-arabskie/dubaj/temperatury/

Nie bylam w Dubaju (jeszcze) wiec sie nie wypowiem ale wskazcie mi miejsca w krajach pozaeuropejskich w sezonie urlopowym z niska temperatura i dobra pogoda (nie pora deszczowa), nawet w takiej oblesnej turcji nie ma czym oddychac, a czy temperatura jest 35 czy 45 stopni, to juz chyba nie robi duzej roznicy?
        • iwoniaw Re: Dubaj 21.04.15, 15:36
          Cytata czy
          > temperatura jest 35 czy 45 stopni, to juz chyba nie robi duzej roznicy?

Nie tylko robi dużą, ale wręcz zasadniczą: mianowicie czy jeszcze tylko zipiesz z gorąca, czy już ci się białko w tkankach ścięło.
          • asmarabis Re: Dubaj 21.04.15, 16:03
            A ja nie mam takich wrazen, no gratuluje mimo wszystko ze przezylyscie ten "horror" smile
        • mikams75 Re: Dubaj 21.04.15, 15:56
          robi ogromna roznice, 45 pali skore samo powietrze i wowczas zaczyna sie rozumiec arabow i ich zakrywanie sie. Serio w dlugim rekawku jest chlodniej niz w krotkim przy takiej temperaturze.
    • burina Re: Dubaj 21.04.15, 01:32
      Dubaj - musisz chodzić pozakrywana, w eskorcie męża, jedyną wartością są luksus, pieniądze i odcinanie się od biedoty (zupełnie nie po gentelmeńsku). Tzn. jeśli zalezy Tobie na rozrywkach typu obsługa hotelowa jest gotowa wylizać Ci buty jeśli tylko wyrazisz takie życzenie i odpowiednio dużo płacisz, to jest to miejsce idealne. Ja bojkotuję nawet lotnisko, odkąd dowiedziałam się, że choć większość świata może uzyskać wizy na miejscu w 3 minuty, to jeśli jest się Ukrainką poniżej któregoś roku życia (chyba 30), to nie wypuszczą nawet poza terminal (seksizm, rasizm i ageizm w jednym).

Jeśli ciągnie Cię w tamte strony, to już dużo ciekawsze będzie Abu Dhabi. Choć tam też to, co zrobili ze swoim niesamowicie pięknym budynkiem lotniska przyprawia o dreszcze i sprawia, że może niekoniecznie chcesz się wglębiać w tę 'kulturę'.
      • wioskowy_glupek Re: Dubaj 21.04.15, 02:06
        "Dubaj - musisz chodzić pozakrywana, w eskorcie męża," - Bredzisz...
        • burina Re: Dubaj 21.04.15, 04:54
          To w takim razie fajnie, że tak wyczerpująco mnie korygujesz.

Fakt, nie ukamienują.
          • wioskowy_glupek Re: Dubaj 21.04.15, 19:29
            A co ci więcej mam na oczywiste brednie powiedzieć? Mam znajome w Dubaju nijak zakryte nie chodzą
        • depompadur Re: Dubaj 21.04.15, 07:52
          Oczywiście o fakcie, że za gwałt karze się kobietę to też pewnie nie słyszałeś/aś
      • mikams75 Re: Dubaj 21.04.15, 14:52
        bez przesady z tym zakrywaniem, eskorta meza itp. - kobieta moze sie swobodnie sama przemieszczac, wcale sie tak zakrywac nie trzeba choc przyzwoitosc ubioru jest wskazana, ale ja i tak nie nosze mini ledwo za tylek, wiec mialam swoje normalne ubranie.

Poza tym z Dubaju warto pojechac do Abu Dhabi - daleko nie jest, a poznie dalej na poludnie na pustynie.
        Przez tydzien to mozna sobie fajna objazdowke po kraju zrobic, ale nie w czasie najgorszych upalow.
    • minerallna Re: Dubaj 21.04.15, 02:38
      Emama była i żyje ( nawet znów chce, no muszę z "złotomatu" zakupić choć najtanszą sztabeczkę wink )- chociaż to była przesiadka z lotu na lot ale i ponad 20 godzin mieliśmy na zaplanowane zwiedzanie plus nocleg.
      Ale to żadna przyjemność w ponad w 40 stopniowym upale jeśli chcesz oglądać i chodzić na zewnątrz.
      Ale jak ktoś lubi- to czemu nie?
    • babsee Re: Dubaj 21.04.15, 08:33
      Sierpien dlatego jest tani, ze nawet miejscowi stamtąd uciekaja w licpu i sierpniu.Nie da sie wytrzymac.Mam znajomego, co sie uparł, bo on lubi upały...wychodzili z zona dopiero po 21 z hotelu bo inaczej nie byli w stanie oddychac z gorąca.
      Moj maz pracowal tam wiele lat, i uwierz mi...tam naprawde nie ma co ogladac.To miasto istnieje tylko dzieki genialnym reklamom-wiezowce na pustyni....
      Chyba, ze masz po prostu strasznie duzo kasy do wydania i interesuje Cie chodzenie po sklepach-tam sa tzw mole, ktorych nie da sie przejsc w jedno popoludnie z butkiami Carliny herry, YSL, Cerruti, D$G itp.
      Jesli chcesz podobne klimaty, jedz do Omanu-tam jest cudnie.Jest zieleń, jest miescowa tradycja, jest czym oddychac.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Dubaj 21.04.15, 08:43
      Hrhrhr Dubaj w sierpniu big_grin Rozumiem, że będziecie zwiedzać Wasz hotel big_grin
      • aqua48 Re: Dubaj 21.04.15, 09:50
        zuleyka.z.talgaru napisała:

> Hrhrhr Dubaj w sierpniu big_grin Rozumiem, że będziecie zwiedzać Wasz hotel big_grin

Tam wszystko jest klimatyzowane, nawet przystanki autobusowe, tak, że jeśli nie nastawiacie się na plażowanie, a na zwiedzanie, to spokojnie smile
        • zuleyka.z.talgaru Re: Dubaj 21.04.15, 09:53
          Niech jadą big_grin czekam na relację big_grin
      • dankaimirek Re: Dubaj 21.04.15, 16:05
        zuleyka.z.talgaru napisała:

> Hrhrhr Dubaj w sierpniu big_grin Rozumiem, że będziecie zwiedzać Wasz hotel big_grin

Ja zwiedzilam sporo. Na pustyni klimaryzowanym samochodem. Po miescie tez albo metrem albo taxi itp. Mozna wjechac na wieze. Mozna
        • dankaimirek Re: Dubaj 21.04.15, 16:07
          Cd. Mozna zjesc w zaglu. Gorac w tym nie przeszkadza. Wykapac sie w cieplej wodzie. Wcale gorac nie przeszkadza tak bardzo. Przeciez nie chodzi sie po ulicach caly dzien
    • zonaczolgisty Re: Dubaj 21.04.15, 13:14
      Bylam kilka razy, w tym raz przez 2 mies. Sierpien to rzeczywisxie hardcore pod wzgledem pogody, natomiast absolutnie nie zgadzam sie z opiniami ze nie ma tam co zobaczyc. Otoz jest masa, przez tydzien napewno nie bedziesz sie nudzila.
    • asmarabis Re: Dubaj 21.04.15, 15:10
      A jakiego rzedu sa ceny za taki wyjazd?
    • mia_siochi Re: Dubaj 21.04.15, 16:12
      Sierpień to w Dubaju "poza sezonem", dlatego tanio.
      Nie słuchaj że musisz chodzić pozakrywana, to bzdury.
      Nawet autochtoni ubierają się jak chcą, jedni w szmatach, inni po europejsku.
      Ja się ubierałam normalnie jak na moje standardy, tzn bez biustu na wierzchu i krótkich kiecek.
      Byłam w kwietniu i było upalnie. Nie wyobrażam sobie sierpnia...
      • dankaimirek Re: Dubaj 21.04.15, 16:15
        Odpowiadasz na:
        mia_siochi napisała:

> Sierpień to w Dubaju "poza sezonem", dlatego tanio.
        > Nie słuchaj że musisz chodzić pozakrywana, to bzdury.
        > Nawet autochtoni ubierają się jak chcą, jedni w szmatach, inni po europejsku.
        > Ja się ubierałam normalnie jak na moje standardy, tzn bez biustu na wierzchu i
        > krótkich kiecek.
        > Byłam w kwietniu i było upalnie. Nie wyobrażam sobie sierpnia...

Poza sezonem? Tanio? To popatrz jakie sa ceny teraz a lipiec sierpien o nie pieprz glupot. Latam czesto. Wakacje sa drogie.
        • mia_siochi Re: Dubaj 21.04.15, 16:21
          Sama się puknij.
          Już kilka osób wyjaśniło autorce wątku dlaczego znalazła tanią ofertę.
      • szamanta Re: Dubaj 21.04.15, 16:37
        Pozakrywana to może chodzić,ale jedynie dlatego ,aby ja nie spiekło na żużel , a nie ze względu na ich religie. Dubai wbrew pozorom jest najbardziej liberalny do turystów , jeśli mamy patrzeć na Arabskie zwyczaje , w innych krajach takiej tolerancji nie zaszczycisz.
        Ja się ubierałam po "swojemu" jak wielu podroznikow i mieli do tego doze tolerancji, w dalszych miastach i państwach gorliwie wyznaniowych już nie ma takiej liberalności do przyjezdnych
    • dankaimirek Re: Dubaj 21.04.15, 16:17
      Zwiedzilam duzo miejsc i naprawde polecam Dubaj. Mam zasade ze nie latam w te same miejsca. Wole nowe miejsca
      Ale Dubaj pokochalam. Nie wiem dlaczego.
    • szamanta Re: Dubaj 21.04.15, 16:28
      Bylam 13 lat temu w "sezonie" czyli pierwsze dni września, temp w cieniu 48 st. Mimo ,ze na słońce wcale starałam się nie wychodzić same powietrze w CIENIU opaliło ,ze szok
      Najbardziej komfortowo przebywać styczeń-marzec, ale po kieszeni najmniej komfortowo tongue_out
      W lutym 6 lat temu ceny były trzykrotnie wyższe niż na lipiec-wrzesien
      • szamanta Re: Dubaj 21.04.15, 16:33
        Piszac w sezonie miałam na myśli nasz Europejski sezon ( lato,wtedy zniwa wakacyjne), u nich sezon jest wtedy, kiedy u nas w umiarkowanym klimacie zastój smile
        • mia_siochi Re: Dubaj 21.04.15, 16:41
          No właśnie. Dla nich "poza sezonem" to środek naszego sezonu wink
    • czarna_manka2 Re: Dubaj 21.04.15, 19:21
      W sierpniu nie radze, nie da sie wytrzymac na zewnatrz. Jest wiele do zwiedzania, warto wybrac sie na pustynie (ale nie w dierpniu).
      Nie musisz sie martwic o ubior ani o poruszanie sievbez meskiego towarzystwa, w Dubaju nie jest to problemem. Kilkadziesiat kilometrow dalej w Abu Dhabi i owszem- tam trafisz do wiezienia za pocalowanie meza na ulicy. W dDubaju mozesz chodzic w bikini i nikt nie zwroci ci uwagi, jest tylko za goraco.
    • damajah Re: Dubaj 21.04.15, 20:11
      W dubaju byłam, było super , cudownie wręcz - ale w grudniu! (kąpałam się w basenie przyhotelowym i opalałam ciesząc się cudowną pogodą)
      Mój mąż był w sierpniu w Dubaju na delegacji - życie zaczyna się po 19, w ciągu dnia w basenie się nie ochłodzisz bo woda jest gorąca, nawet zdjęć nie mógł za dużo w dzień robić bo aparat był zaparowany...Na zakupy chodził pomiędzy 23 a 02 w nocy. Plus taki ze faktycznie wszystko otwarte wink

Sierpień to słaby pomysł.
    • peacefuladrenaline.pl Re: Dubaj 09.02.17, 08:43
      Dubaj w wakacje to pomyłka. Trzeba się chować przed słońcem, jest ponad 40 stopni. Jeśli Dubaj, to w okresie listopad - marzec, poza tym "oknem" bedziesz sie gotować. Ale na pewno warto nie rezygnowac z tego kierunku, wrazenia bardzo na plus. Ceny - m,nie j wiecej takie, jak w Polsce. Oczywiscie mozna zjeść za 500 PLN, ale mozna tez za kilkanascie, jak wszędzie. Poczytaj :
      peacefuladrenaline.pl/tag/emiraty-arabskie/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka