Dodaj do ulubionych

Kurtka Killtec

16.10.11, 19:20
Syn mierzył dziś w TK Maxx kurtkę Killtec, niestety nie znam firmy. Cena dość wysoka. Czy macie jakieś doświadczenia z ta firmą? Kurka podoba mi się wizualnie, przede wszystkim nie jest krótka, co miało miejsce w przypadku innych kurtek (rozmiar większe są za szerokie, rękawy za długie). Ta raczej leży idealnie, ale czy będzie dobra na zimę, czy nie jest za cienka? Wszelkie inne modele odpadają, żadne typowo zimowe kurtki nie wchodzą w grę, nie chce nawet przymierzyć. Muszę szukać wśród kurtek narciarskich w męskiej rozmiarówce, ale niezbyt szerokich (takie wąskie M, na 176).
Czy ewentualnie możecie polecić coś innego? Byłam też w Martesie, ale żadna nam nie odpowiada.
Muszę się zdecydować dość szybko, bo po pierwsze rano jest już dość zimno, po drugie ta była jedna w tym zestawie kolorów i rozmiarze.
Obserwuj wątek
    • lolapalola Re: Kurtka Killtec 16.10.11, 19:29
      Killtec to jest dobra i droga firma z odzieza do sportow zimowych.
      Polecam poszukac w sieci informacji chociazby tu www.killtec.pl/index.php?producent=Killtec&sezon=zima
      • beata_17 Re: Kurtka Killtec 16.10.11, 20:43
        Ja kupilam dla siebie w ubieglym roku kurtke i spodnie narciarskie z lini Performance (na stronie killtec.de masz wszystkie linie i ich parametry). Caly zestaw sprawdzil sie rewelacyjnie, ja straszny zmarzluch zakladalam spodnie na gole nogi bo bylo mi za goracosmile Nie zaluje wydanej kasy, co prawda kurtke kupilam bodajze z 30% upustem ale i tak kosztowala cos kolo 200euro a spodnie chyba 150. Poszperaj na niemieckim amazonie, ja wlasnie tam znalazlam spodnie bo w sklepie nie bylo mojego rozmiaru.
        • clio_yaga Re: Kurtka Killtec 16.10.11, 21:16
          Dzięki, właśnie opinie użytkowników interesują mnie najbardziej. "Nasza" kurtka kosztuje znacznie mniej niż 200 €, ale w przypadku rosnącego nastolatka to jest wydatek na rok, w wersji bardzo optymistycznej dwa lata.
          • aregiec Re: Kurtka Killtec 16.10.11, 21:50
            Również w zeszłym roku kupiłam dla siebie kurtkę narciarską killtec (u nas w BB jest sklep firmowy) z parametrami 10000 Jest leciutka i cieniutka i tez się bałam, że będę marzła ale spisała się super nawet w największych mrozach na -20 stopni. Tak, że ja polecam zwłaszcza jeśli cena atrakcyjna (moja kosztowała na przecenie ponad 500zł) a skoro w TK Maxx to pewnie tak wink
    • pia_ Re: Kurtka Killtec 16.10.11, 21:44
      W zeszłym roku kupiłam kurtkę narciarską Killtec dla siebie i taką samą na 128 dla córki. Sprawdziły się świetnie, ja polecam.
      • pia_ Re: Kurtka Killtec 16.10.11, 21:47
        A co do wyrastania, to ja muszę w tym roku kupić na córkę nową kurtke, bo wyrosła z zeszłorocznego Killteca sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka