Dodaj do ulubionych

Termometr Thermoflash dla niemowlaka

20.10.11, 08:29
Hej, czy wyzej wspomniany model, którego cena oscyluje wokół 200zł ;-( jest wart tych pieniędzy i czy przede wszystkim mierzy dokładnie i jest niezawodny? Planuję kupno termometra, ktoś mi polecił ten model, ale cena jest zaporowa... poradzcie, proszę, ktoś tu z niego korzysta? Dzięki z góry za opinie!
Obserwuj wątek
    • edyta0 Re: Termometr Thermoflash dla niemowlaka 20.10.11, 09:10
      Jestem na czasie z termometrem, bo wlasnie korzystamy z niego i powiem, ze jest rewelacyjny, z tym... ze nalezy zawsze mierzyc w tym samym miejscu (!!!) rozna jest temperatura na srodku czola a jeszcze inna wg zaleconego miejsca, tj. w okolicy tetnicy skroniowej. Trzymajac sie zaleconych wskazowek producenta moge stwierdzic, ze termometr dziala bardzo dobrze. Mialam juz kilkanascie rodzajow termometrow, bezdyskusyjnie wygral rteciowy, ale nie sposob nim mierzyc temperature u malego dziecka. Ja polecam.
      • x_leia Re: Termometr Thermoflash dla niemowlaka 20.10.11, 10:28
        Dzięki za odp., a czy porównywałaś wyniki z rtęciowym? Czy pokrywały się, czy raczej róznie bywało? Piszesz, że miałaś różne termometry, więc jeszcze zapytam, czy rzeczywiście douszne są "gorsze", tzn trudniej przeprowadzic całą "operację" ? wink
        • edyta0 Re: Termometr Thermoflash dla niemowlaka 20.10.11, 10:41
          Douszne sa wg mojej opini beznadziejne i nie warte zadnych pieniedzy. Nie porownywalam z rteciowym, ale mierzylam pod rzad sobie i calej rodzinie i za kazdym razem w przypadku osob zdrowych pokazywal zaleznie od osoby albo 36,6 albo 36,7. Dla jednej osoby przy kilkukrotnym mierzeniu wynik byl ten sam. Co mnie przekonalo do niego, komfort mierzenia malemu dziecku w nocy. Ostatnio wlasnie byl w czestym uzyciu i nie musialam meczyc malego dziecka pobudka, nie musialam serwowac dodatkowego stresu z mierzeniem. Dzieci bardzo lubia jak mierze temperature, nie boja sie i chetnie sie nadstawiaja wink
          Niestety rteciowe sa najlepsze, ale wkladac malemu dziecku w pupe termometr to nic przyjemnego ani dla mnie a zwlaszcza dla niego. A pod pachami nie ma szans za zmierzenie.
          • x_leia Re: Termometr Thermoflash dla niemowlaka 20.10.11, 11:22
            Dziękuję!
    • dexon Re: Termometr Thermoflash dla niemowlaka 20.10.11, 11:45
      Mam go od 7 lat jest świetny.Ja mierzę temp. w kilku miejscach i biorę pod uwagę najwyższą.Największą zaletą, jest właśnie pomiar w nocy bez budzenia dziecka.Można nim też mierzyć temp. np. mleka dla dziecka.
    • annek2 Re: Termometr Thermoflash dla niemowlaka 20.10.11, 16:25
      Już ci odpowiadałam na innym forum, ale napiszę jeszcze odnośnie dousznych termometrów. Podobno one nie są takie złe, tyle, że trzeba umieć mierzyć takim termometrem. Co do Thermoflash jedyny problem polega na tym, aby rzeczywiście mierzyć w jednym miejscu. Ja porównywałam wyniki z rtęciowym i pokrywały się z temperaturą mierzoną z boku czoła,w sumie tak jak zaznacza producent. Na skroni np. temperatura była wyższa, niż pokazywał rtęciowy. Ja w każdym bądź razie jestem bardzo zadowolona.
      A tak na marginesie to rtęciowy też nie zawsze pokazuje dobrą temperaturę. Wystarczy, że dziecko źle trzyma termometr i już wynik jest niemiarodajny .
    • m_a_g_d_a_l_e_n_a Re: Termometr Thermoflash dla niemowlaka 20.10.11, 19:09
      Dla mnie jest doskonały, szybki i wiarygodny. Używam 2 lata. Polecam.
    • szarlotka77 Re: Termometr Thermoflash dla niemowlaka 20.10.11, 21:49
      W dwóch dziecięcych warszawskich szpitalach w których ostatnio było moje dziecko właśnie ten model mieli. Pielęgniarki chwaliły i ja polecam bo oczywiście kupiłam smile
    • x_leia Re: Termometr Thermoflash dla niemowlaka 21.10.11, 02:56
      Hm, Wasze opinie są pozytywne - więc chyba skuszę się na ten termometr. Dzięki wszystkim za komentarze smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka