Dodaj do ulubionych

CIEPŁE kozaki dla roczniaka

19.11.11, 21:03
kupilam mu primigi model geral i stopy ma bardzo zimne mimo dodatnich temperatur a ma założone ocieplane rajstopy i skarpetki.
w czym ma chodzić przy minus 10? za ecco dziękuję
Obserwuj wątek
    • afork Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 21:10
      mój synek w tamtym roku miał takie i było ok.-stopa ciepła, butki nieprzemakające, z perforowaną podeszwą
      www.decathlon.com.pl/PL/bibou-niiebieskie-47224610/
    • gaga-sie Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 21:13
      Nie załamuj mnie, mamy takie same i ostatnio miałam wrażenie,że mały ma zimne palce. Mamy o rozmiar większe Mrugały z membraną i kożuchem, ale jeszcze za duże, nie nosił...
      • kasiol81 Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 21:22
        Syn mega zmarzluszek 1,5 roku ( w domu przy +21 jak się rozkopie ma czasem sine usta) ma takie
        www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do?act=showBookmark&favOid=287831 , póki co stopa cieplutka i nie spocona, oby tak dalej wink
        • patatajowa Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 21:27
          kasiol81 napisała:

> Syn mega zmarzluszek 1,5 roku ( w domu przy +21 jak się rozkopie ma czasem sine usta) ma takie >
          wiesz co, skonsultuj sobie to z lekarzem bo to nie jest normalne ze dziecku sinieją usta=zwłaszcza przy temperaturze pokojowej +21.
          • kasiol81 Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 21:31
            Konsultowane, sprawdzane wszystko wzdłuż i wszerz bo dość długo nam przy okazji na wadze nie przybierał teraz 1,5 roku i ma 8 kg, chude to strasznie, zero tkanki tłuszczowej to marznie okrutnie.A wszystkie wyniki oprócz lekkiej anemii - książkowe .
            • kinga_owca Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 21:40
              ja też nie na temat, ale sprawdzaliście pasożyty?
              czy oprócz tych sinych ust nie ma przypadkiem sinców pod oczami?
              rośnie normalnie i tylko nie przybiera?
              ja przewrażliwiona jestem, bo lekarze badali na prawo i lewo, mieli 100 teorii na minutę i dopiero dzięki forum doszłam do tego, że syn ma lamblie...
              • kasiol81 Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 21:46
                Tak, sprawdzaliśmy lamblie 7 x, owsiki, pasożyty, zwykłe posiewy stolca i na krew utajoną, resztki pokarmowe ,przebadany pod kątek zaburzeń wchłaniania itd...rośnie na długość - ma 78-79 cm, długi szczypior wink
                Poza tym rozwija się wyśmienicie, to struś pędziwiatr którego okruszek chleba nasyca na pół dnia.
        • thea19 Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 21:35
          najgorsze jest to, ze sprzedawca twierdzil, ze sa na pewno zimowe (chyba, ze mowa o wloskich zimach na sycylii). oczywiscie odczuwanie zimna jest subiektywne a dziecko jest za male by powiedziec no i lipa. poki co jest w miare cieplo a buty sa kupione w rozmiarze na teraz wiec jak przyjda mrozy pod koniec grudnia (tak przypuszczam) to i buty bede musiala kupic wieksze. pytanie jakie beda cieple? przypuszczam, ze inne primigi sa podobne w budowie i cieplocie wiec tez odpadaja. moze jakies futrzane w srodku? oczywiscie buty musza byc porzadne i z naturalnych albo oddychajacych materialow.
          • gaga-sie Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 21:50
            No zimowe miały być, spodobały mi się, że są lekkie i zgrabne, małe dziecko nie chodzi jak w betonowych bucikach...a tu...klops.
            • thea19 Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 21:59
              do tego lekko wchodza na stope mimo, ze maja dluzsza cholewke, jezyk przyszyty, elastyczna podeszwa, ladne. ostatnio meczylam sie z adidasami na rzepy. mimo, ze rozmiarowo dobre to masakrycznie sie zakladalo.
              no i nie wiem co teraz.
              • gaga-sie Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 22:03
                Dajmy im jeszcze szansęsmile Zwrócę na to teraz mocniej uwagę po spacerze.
              • pamplemousse1 Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 22:39
                kup wkładki z owczej wełny - podobno działa
    • magdalenca78 Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 21:31
      Szukałabym czegoś ocieplanego wełną owczą (sama mam tak ocieplane buty, Rieker i są rewelacyjne, nawet w największe mrozy się sprawdzają). Mój młody miał w zeszłym roku Bartki z sympatexem i tez niestety nózka marzła. Na ten sezon na razie ma Bartki z ociepliną/krótkim misiem w środku, na razie się sprawdzają, ale zastanawiam się jeszcze nad dokupieniem śniegowców, decathlonowych lub może z Demara, ocieplane owczą wełną, np:
      img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/38/62/86/1938628601
    • patatajowa Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 21:34
      thea19 napisała:

> kupilam mu primigi model geral i stopy ma bardzo zimne mimo dodatnich temperatur a ma założone ocieplane rajstopy i skarpetki. w czym ma chodzić przy minus 10? za ecco dziękuję>

nie raz tu juz dziewczyny pisały ze dla takich maluchów które jeszcze ruszają sie niewiele-są mało aktywne-lepiej nie kupowac butów z membraną tylko z porzaądnym ociepleniem z owczej wełny np-buty mrugała,antylopa czy jakies z polskich firm.
      co nie zmienia faktu ze dziwi mnie, ze przy dwóch parach skarpet na nogach i dodatnich temperaturach nogi dziecka sa bardzo zimne wink moze za długo przebywa jednorazowo na dworze?
      • thea19 Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 21:46
        tak srednio to 2h. teraz jestesmy w gorach ale jest ok 4stopni na plusie i sporo czasu lazimy po dworze. jutro wybieramy sie na sniezke i nie wiem czy na te buty nie zalozyc mu jeszcze ocieplaczy od kombinezonu.
        sobie kupilam kozaki icebug i producent zapewnia o komforcie do -20stopni. dla dzieci nie widzialam nic tej marki.
      • koala0405 Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 21:49
        Mój 1,5 roczny synek ostatnio na 2 godzinnym spacerze zmarzł w butach Bartek ocieplanych wełną a jeszcze prawdziwym mrozów nie ma. Muszę wypróbować jeszcze kupione niedawno śniegowce Naturino Rain Step bo są super ocieplane.
    • infernina Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 21:40
      Pytania:
      -jaki czas byłaś z nim na zewnątrz
      - czy chodził, biegał czy siedział w wózku?
      - czy stopy oprócz tego że były zimne to były spocone?
      - czy zestaw rajstop i skarpet nie ściska i przez to nie ma dobrego krążenia?
      - jaka jest reszta ubrania?
      - czy dziecko co dzień wychodzi na spacer?
      • thea19 Re: CIEPŁE kozaki dla roczniaka 19.11.11, 21:50
        jakies 2h
        w wiekszosci wozek bo opakowany nie bardzo potrafi chodzic a jestesmy w gorach i wszedzie strome chodniki
        suche
        za ciasne nie sa - ostatnio wymienilam skarpetki i rajstopy na wieksze. buty maja jeszcze z pol cm luzu
        kombinezon dwuczesciowy z coccodrillo wiec gruby
        tak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka