Dodaj do ulubionych

Gdzie fajne stroje karnawałowe?

03.01.12, 15:10
Jak w tytule, szukam dla 3,5 letniej dziewczynki.
Obserwuj wątek
    • kasiol81 Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 03.01.12, 15:17
      W tesco dziś widziałam, 3 wieszaki gęsto zawieszone.
      • onewoman Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 03.01.12, 15:19
        Czy widziałaś może w jakich cenach?
    • barbie09.07 Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 03.01.12, 15:24
      polecam hm, na moją córcię sukienka ta sama dobra ciągle od 1,5 roku, na tych zdjęciach miała trzy latka. Mała sporo ja nosiła, także sukienka prawie niezniszczalna.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/ph/pc/vhpl/VNgjcpT3LXFannnA2X.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/ph/pc/vhpl/dOT4oiBSeKR1ye6WgB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/ph/pc/vhpl/Qpc7DQRa8bRMQszAxX.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/ph/pc/vhpl/CwwHhmiai4fZbkNMwX.jpg
      • onewoman Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 03.01.12, 15:26
        Super!
        Też z Tesco?
        Ktoś wie jakie ceny strojów w Tesco lub w innych sklepach?
        • pia_ Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 03.01.12, 15:40
          W Lidlu są po 29 zł, ale dosyć kiepskiej jakości. W Tesco widziałam od 49 zł w górę, z tym, że już w grudniu część modeli była przeceniona o połowę.
          • onewoman Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 03.01.12, 15:45
            w Lidlu dzisiaj byłam, nic już nie ma ciekawego, no i jakość też niezbyt.
            Do Tesco muszę kawałek jechać spory, dlatego pytam.
            • pia_ Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 03.01.12, 15:54
              Wszystko zależy od miasta, w jednym tesco może byc pełno strojów, w innych prawie nic, bo wszystko wykupili. W H&M na wyprzedaży były stroje myszki minnie i taka księżniczkowa filetowa sukienka za 30 zł, ale to widziałam 18-20.12.
              • onewoman Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 03.01.12, 15:56
                Dzięki, poszukam jeszcze może na allegro coś się trafismile
    • mama_amelii Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 03.01.12, 18:21
      Moja córka będzie piratką.Dodatkowo mam przepaskę na oko z czachą i opaskę na rękę z czachąsmile
      Ma 5 lat i księzniczki,dzwoneczki,wróżki już nie przechodzą(zresztą ona zazwyczaj chciała byc czarownica lub babą jagąsmileZ kosztami wysyłki wyszło mi 48zł.
      allegro.pl/show_item.php?item=2026965341
      Może taka pszczółka?
      allegro.pl/pszczolka-krzydelka-spodniczka-zakolanowki-opask-b-i2019540897.html
      Albo Czerwony kapturek,ceny przystępnesmile
      allegro.pl/przebranie-karnawalowe-stroj-czerwony-kapturek-b-i2032331837.html
      • kasiol81 Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 03.01.12, 18:59
        Te przecenione przed świętami to z zeszłego roku i było ich kilka sztuk.
        Te które są teraz to inne i nie przecenione - indianie, pszczółki, jakieś króliczki , pieski,piraci, wróżki ale nie różowo skrzydełkowe tylko z długimi szpiczastymi kapeluszami, tygryski i więcej nie pamiętam bo sporo było wink
        • pia_ Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 03.01.12, 19:03
          U nas faktycznie przecenione na 17 zł były stroje z ubiegłego roku: pająk, królik i pirat, ale później była przecena -50% na wybrane, tegoroczne stroje Helloweenowe.
          • emma6666 Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 03.01.12, 19:24
            W tkmaxx są, ceny różne.
    • agni71 Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 03.01.12, 20:12
      Jesli masz jeszcze czas poszukać, to na allegro jest duzo strojów. Ja nop. upolowałam, co prawda dla starszej córki, taka piratkę:
      https://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/09/20/59/1909205948 Na żywo wygląda lepiej niz na zdjęciu smile

Dla młodszych dzieci jest większy wybór.
      Na "Szafie Malucha" też widziałam ogłoszenia o sprzedazy strojów.
      W wątku wyzej ktos pisał o przecenionych strojach w Marks&Spencer (choc cena wciąz nieniska, chyba 69 zł).
    • saszanasza Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 04.01.12, 07:45
      ja swojej 3,5 latce kupiłam w szmateksie, nowy, nawet gwiazdki na przodzie świeciły dopóki się nie schrzaniły, ale i tak kostium jak za 25 złotych warty zakupu:
      dokupiłam jej jeszcze różdżkę, chociaż miotła byłaby zapewne lepszabig_grin

http://i39.tinypic.com/2a82ukm.jpg
      • julit.a Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 04.01.12, 09:21
        Bez związku z tematem- śliczna i bardzo urocza dziewczynka smile
        • mikita10 Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 04.01.12, 10:10
          A gdzie kupić stroje dla większych dzieci? Mój nie chce być ani piratem ani kowbojem, a praktycznie tylko takie kostiumy są powyżej rozm. 140. Przeglądałam na allegro, ale używanych mało jest w tym rozm. a nowe pisze np. rozm. 146, a z wymiarów to absolutnie nie pasuje, np. długość całkowita - 111cm.
          • pia_ Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 04.01.12, 10:45
            Wczoraj córka miała bal karnawałowy i zauwazyłam, że chłopaki od 2 klasy w zwyż chętnie przebierają się za piłkarzy, szkielety, roboty (ganialnie wyglądał chłopaczek, którego matka ogręciła w połowie srebrną taśmą izolacyjną, a na piersiach miał przyklejony karton z nakrętkami od butelek - był takim pół robotem-pół człowiekiem). Jeszcze starsi chłopcy od 4 do 6 klasy przebierali się za dziewczyny smile.
            Ale tak na serio, to i wśród starszych dziewczynek jest coraz gorzej z przebraniami, w przyszłym roku w III klasie, albo sama coś wykombinuję (w tym roku przerobiłam strój diablicy na strój pajączycy - doszywając kupione na wyprzedażach plastikowe pajaki oraz dodając opaskę-kapelusik ze zwisajacymi pająkami), albo kupię coś w stylu kostiumu-pizzy smile
            www.partybox.pl/prod_16905_kostium_dzieciecy_pizza.html
            Zobacz sobie w tym sklepie kostiumy męskie, albo dodatki, z których mozna zrobić fajny strój.
            Polecam jeszcze taką stronę z samodzielnymi kostiumami, niektóre są bajecznie proste - zobacz big_grin
            familyfun.go.com/halloween/halloween-kids-costumes/funny-costumes/face-book-1024870/
            familyfun.go.com/halloween/halloween-kids-costumes/funny-costumes/slam-dunk-1024807/
            familyfun.go.com/halloween/halloween-kids-costumes/funny-costumes/good-egg-673350/
            familyfun.go.com/halloween/halloween-kids-costumes/funny-costumes/bubble-bather-662619/
            dla mnie hitem jest spaghetti z klopsikami
            familyfun.go.com/halloween/halloween-kids-costumes/funny-costumes/spaghetti-meatballs-662186/
            • mikita10 Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 04.01.12, 11:31
              Chyba w końcu tym szkieletorem zostanie bo nic innego nie widzę.
              Pomysły "jedzeniowe" świetne, ale jeszcze jest za mały aby były dobre, myślę, że za bardzo by się martwił, że wygląda śmiesznie.
              • mikita10 Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 04.01.12, 11:39
                Dzięki za tego linka, jest nawet spongebobsmile Świetne są stroje, może uda mi się rozmiarowo też coś znaleźć
                • janka39 czarodziej? 04.01.12, 14:08
                  a moj chce byc czarodziejem... widzialyscie gdzies cos fajnego?
                  Za szkielet go nie przebiore, bo chudzinka z niego i tak wink
                  za jajko sadzone tez nie, bo powie, ze to "głupi stroj" wink
                  • pia_ Re: czarodziej? 04.01.12, 14:31
                    A na Allegro za późno?
                    allegro.pl/stroj-peleryna-czarodziej-czarownik-6-8-lat-i2013666625.html
                    allegro.pl/stroj-czarodzieja-peleryna-czapka-i2034220589.html
                    allegro.pl/d-56-przebranie-czarodziej-marksspencer-116-i2029944921.html
                    allegro.pl/kostium-duch-czarodziej-ok-4-5l-warszawa-i2036472325.html
                    allegro.pl/2cz-kostium-stroj-czarodziej-czarnoksieznik-i2034319090.html
                    • janka39 Re: czarodziej? 04.01.12, 14:34
                      Pia, dzieki smile
                      Moze zdązymy
                      ale musze jeszcze uścislić, czy to ma być czarodziej, czy magik wink
        • saszanasza Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 04.01.12, 14:40
          julit.a napisała:

> Bez związku z tematem- śliczna i bardzo urocza dziewczynka smile
          dziękujemysmile
    • muka79 Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 04.01.12, 16:16
      w lumpeksach poszukaj
    • matyldamoja Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 04.01.12, 16:48
      ja chętnie sprzedam strój dzwoneczka tak właśnie na 4 latka, śliczny - nie ma żadnych śladów noszenia - założony na 3 godz. na bal. załączam link - allegro.pl/disney-dzwoneczek-kostium-stroj-3-4-lat-104-cm-i2022060076.html
      • matyldamoja Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 04.01.12, 16:52
        oczywiście to nie moja aukcja - sprzedam za 1/2 cenysmile
    • leila1980 Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 04.01.12, 23:50
      nie kupujcie w Tesco, tam same szmatki wiszą, o Lidlu nie wspomnę. Ja kupowałam na aster.bazarek.pl i byłam zadowolona, chociaż przesyłka 15 PLN no ale wybór jest ok. i też widziałam potem tej firmy stoje w Smyku, ale był mniejszy wybór i wyższa cena, nawet z wysyłką. W tamtym roku kupiłam przez stronę a w tym najpierw poszłam do smyka i przymierzyłam, a potem zamówiłam przez internet.
      • pia_ Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 05.01.12, 08:39
        W Lidlu to i może szmatkowate stroje są, ale kosztują 30 zł i jest to bardzo dobra cena, bo przecież strój będzie włozony raz na max 2 godziny. Co do strojów tesco to się nie zgodze, szmirowate i zrobione z poliestrowego welurku kostiumy zdarzają się tam i są rzeczywiście okropne, ale pozostałe są rewelacyjne i cenowo też ok, tym bardziej, że zdarzają się na nie obniżki jeszcze w sezonie karnawałowym. Sama pamiętam jak kupiłam tam kilka strojów aniołka potrzebnych do klasowych jasełek, były przecenione na 20 zł, a jakościowo świetne.
      • angie07 Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 06.01.12, 16:57
        dzięki za info ze stroną sklepu kupiłam świecącą sukienkę ma przyjść w poniedziałek.
    • babciazanetka Re: Gdzie fajne stroje karnawałowe? 05.01.12, 10:20
      wczoraj wybrałam się z wnuczkami do tego dużego sklepu
      na Kondratowicza 4 wnuczka przymierzyła aż 4stroje
      wybrała śliczna białą sukieneczkę za 50 zł
      natomiast wnuczek tok się napalił na policianta
      że niechciał nic przymierzyć
      drogie babcie i oczywiscie dziadkowie
      polecam wam ten sklep
    • mruu1 Re: Na poprawę humoru 05.01.12, 22:15
      www.youthink.pl/ideas/6-pomysl-na-przebranie wink

A tak poważnie. Rozglądam się za strojami przez cały rok, bez nerwów. Córka ma kapitalne kostiumy z ciucholandów. Kupuję tylko dodatki. Dla młodego skompletowałam latem na pikniku rycerskim strój rycerza i idealnie wstrzeliłam się w jego aktualne zainteresowania wink
      • agni71 Re: Na poprawę humoru 06.01.12, 00:25
        mruu1 napisała:

>
        > A tak poważnie. Rozglądam się za strojami przez cały rok, bez nerwów.

O właśnie, kiedys w jakims wątku pisałam, ze za strojami mozna sie rozgladać np. podczas wakacji, czy to za granicą (moje dziewczyny mają bardzo fajne stroje tureckich tancerek, przywiezione z Turcji właśnie) czy w Polsce (zeszłego lata byliśmy w miasteczku westernowym i córki dostały kapelusze kowbojskie, a jedna równiez zażyczyła sobie gwiazde szeryfa i bandankę - na najbliższym balu będzie szeryfem - dokupiłam tylko kamizelkę, bo jeansy przeciez mamy smile
        • pia_ Re: Na poprawę humoru 06.01.12, 10:05
          I chyba już większość rodziców tak robi, bo patrząc po mnogość strojów orientalnych tancerek oraz tancerek flamenco na naszym wtorkowym balu mozna było przypuszczać, że to wakacyjne nabytki z Turcji, Egiptu, Wysp Kanaryjskich i Hiszpanii smile. Moja córka też już zaliczyła podobne kostiumy, z tym, że jeszcze w przedszkolu. Teraz ma fazę na przebrania, których nikt jeszcze nie miał, być może uda mi sie na takie zapolować na Amazonie jak tylko ceny zaczną spadać, przydadzą się na przyszłoroczny bal.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka