imasumak 24.01.12, 11:14 Otóż muszę wywalić moją wysłużoną Crystal Zelmera, bo po ostatnim odkamienianiu zaczęła sikać. I muszę coś nowego kupić. Macie jakieś modele TOP? Sprawa pilna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yenna_m Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:17 ale czajnik elektryczny? ostatni u mnie był bosch - trzyma się bardzo fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:18 pojecia nie mam zazwyczaj mam jakies trofiejne noname i przysiegam z kazdego woda tak samo smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:20 Mam czajnik Braun stary model dość - bo działa bezawaryjnie od 7 lat. Jeśli padnie, wymienię znowu na Brauna. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:22 tyle lat mu ŻADEN czajnik nie działał a miałam i philipsa, i zelmera, i tefala, i mpm... już nawet nie pamietam, jakich marek te czajniki były, standardowo wystarczały na 2-4 lata Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:28 My najpierw mieliśmy mpm i był chyba z 8 lat. Potem kupiliśmy drugi taki sam i po dwóch latach się zepsuł. Potem było jeszcze jakieś badziewie, teraz mamy mpm soul i jest w miarę, ale chyba lepsze są philipsy tego typu - te okrągłe. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:26 a jaki mniej więcej ten model? Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:39 www.amazon.co.uk/Braun-WK300-AquaExpress-Cordless-Kettle/dp/B00008BFTE Odpowiedz Link Zgłoś
pade dziękuję za wątek:) 24.01.12, 11:25 mam taki czajnik: www.philips.pl/c/Herbata-i-gotowanie/matowy-metaliczny-1.7-l-o-mocy-2400-w-hd4665_20/prd/ i juz po 2,5 przecieka Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: dziękuję za wątek:) 25.01.12, 10:43 Ja mam dokładnie taki i nic się z nim nie dzieje od pięciu lat. Ale ja nie stosuję żadnych odkamieniaczy i filtruję wodę do picia (brita). Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:32 Wkurzyliśmy się ostatnio faktem, że każdy czajnik elektryczny tak się obkleja kamieniem, że starcza maksymalnie na 2 lata. Kupiliśmy tradycyjny, śliczny, trochę dłużej czeka się na wodę, ale można się przyzwyczaić: www.gobar.pl/shop,show,2928 Mam czerwony, ale są jeszcze inne kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:35 na kamien wystarczy czasem octu zagotowac w srodku przeciez te tradycyjne tak samo sie zakamieniaja Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:42 Tak, tylko że tradycyjnym kamień nie rozepcha ścianek, a elektrycznym tak się czasem dzieje - dlatego niektóre po jakimś czasie przeciekają Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:40 a ja polecam właśnie Crystal Zelmer Używamy w domu i w firmie od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:41 Z regulacją temperatury grzania i gotowania (do herbat zielonych, białych, do kawy i do gotwania wody. A firma- tu wiecej łut szczęscia potrzebny. Czasami renomowane i DROGIE-zawodzą, czasami nieznane i tanie zachwycają i odwrotnie:0 Odpowiedz Link Zgłoś
yosolka Re: Philips 24.01.12, 13:38 Mamy go już ponad 10 lat, używany często, bo my z tych herbatkowych. Czyszczę go jak kamieniem zarośnie, nic się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
spartanka4 manta MM555 24.01.12, 13:47 www.manta.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=51&lang=pl#!dl=MM555 mam trzeci rok i jestem bardzo zadowolona ale nie polecam dla tych co mają twardą wodę - moja teściowa ma i żeby wygladał ładnie musiała go czyścic raz w tygodniu, teraz kupuje wodę butelkową i raz na miesiąc wystarcza, ja mam bardzo dobrą wodę i moje czyszczenie polega na tym że mniej więcej raz na dwa miesiace wkładam do niego ręke (oczywiście z letnia wodą) i przecieram to szklo od wewnatrz kamień na dnie ani razu mi się nie osadził Odpowiedz Link Zgłoś
ewelka1721 Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 13:45 u mnie też zelmer się wysłużył dłuuugo i polecam jak najbardziej, dostałam teraz samsunga srebrnego ale głoooośny strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
simm-ona Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 13:57 Mamy taki od 3 lat www.ceneo.pl/475248 Jest ok,filtrujemy wodę, czajnik się nie zakamienia ( wcześniej była tragedia..) Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 14:26 www.redcoon.pl/B213508-Russell-Hobbs-Thermo-Select-15066-56_Czajniki fajny, bo mozna ustawic temperature wody, wiec gotuje sobie 80 stopni na zielona na przyklad bardzo polecam, plaskie dno, wiec odkamienia sie latwo, gotuje szybko i nie jest zbyt glosny na amazonie ma fajne recenzje Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 18:09 Nie mam czajnika. Znaczy mam, gdzies gleboko w szafce. Jakies rok ostatni raz go widzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 18:10 jakis rok temu Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 18:12 A w czym gotujesz wodę na herbatę/kawę kobieto? Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 18:57 Nie gotuje wody na herbate, bo nie pijemy herbatek(ostatnio pilam u mamusi w 2000 roku). Kawki robie w ekspresie. Teraz by mi sie przydal zwykly czajnik, ktory stawia sie na palniku, ze wzgledu na Bube. Nawet mialam kupic jeden, ale nie moglam sie zdecydowac, ktory kolor wybrac, wiec wyszlam bez czajnika wsciekla Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 19:29 Mam philipsa, takiego zwykłego, bez bajerów, tyle że z wbudowaną grzałką (w sensie że z płaskim dnem ), nie pamiętam, jak długo go mamy, ale jest ok. Raz na jakiś czas traktuję go octem albo odkamieniaczem i jest niemal jak nowy. Tyle że u nas jest miękka woda. Poguglałam i wychodzi na to, że to jest model HD 4646. Odpowiedz Link Zgłoś
osiek2 Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 25.01.12, 10:34 Miałam philipsa i zakamieniał mi się strasznie, przez co zaczął przeciekać. Od paru lat korzystam z takiego Granchio, który został mi "w spadku" po byłym chłopie. Jedyna pozytywna rzecz z nim związana haa. Dłużej trzeba czekać na wodę, ale ja tam się przyzwyczaiłam. Nie zakamienia się tak bardzo jak philips. Dopóki się nie rozleci ze starości, to pewne go nie zostawię. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 25.01.12, 10:41 Od pięciu lat ma Philipsa, taki z płaskim dnem i obudową ze stali. Działa bez zarzutu, jednak ta stalowa obudowa nie wygląda za pięknie. Czajnik stoi blisko płyty grzejnej i czasem coś na niego chlapnie. Mimo czyszczenia różnymi środkami nie udało mi się go nigdy doprowadzić do idealnego stanu. Tłuste czy wyżarte kwasem plamy cały czas widać. Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 25.01.12, 10:48 Ja nie o czajniku, bo używam tradycyjnego na gaz, ale... Polecam kupienie dzbanka typu brita i masz problem z odkamienianiem dzbanka z głowy . Odpowiedz Link Zgłoś