Dodaj do ulubionych

Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie?

24.01.12, 11:14
Otóż muszę wywalić moją wysłużoną Crystal Zelmera, bo po ostatnim odkamienianiu zaczęła sikać. I muszę coś nowego kupić. Macie jakieś modele TOP? Sprawa pilna smile
Obserwuj wątek
    • yenna_m Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:17
      ale czajnik elektryczny?
      ostatni u mnie był bosch - trzyma się bardzo fajnie
    • moofka Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:18
      pojecia nie mam
      zazwyczaj mam jakies trofiejne noname
      i przysiegam z kazdego woda tak samo smakuje wink
    • mondovi Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:20
      Mam czajnik Braun stary model dość - bo działa bezawaryjnie od 7 lat. Jeśli padnie, wymienię znowu na Brauna.
      • yenna_m Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:22
        tyle lat mu ŻADEN czajnik nie działał
        a miałam i philipsa, i zelmera, i tefala, i mpm... już nawet nie pamietam, jakich marek te czajniki były, standardowo wystarczały na 2-4 lata
        • andaba Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:28
          My najpierw mieliśmy mpm i był chyba z 8 lat.
          Potem kupiliśmy drugi taki sam i po dwóch latach się zepsuł.
          Potem było jeszcze jakieś badziewie, teraz mamy mpm soul i jest w miarę, ale chyba lepsze są philipsy tego typu - te okrągłe.
      • pade Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:26
        a jaki mniej więcej ten model?
        • mondovi Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:39
          www.amazon.co.uk/Braun-WK300-AquaExpress-Cordless-Kettle/dp/B00008BFTE
    • pade dziękuję za wątek:) 24.01.12, 11:25
      mam taki czajnik:
      www.philips.pl/c/Herbata-i-gotowanie/matowy-metaliczny-1.7-l-o-mocy-2400-w-hd4665_20/prd/
      i juz po 2,5 przeciekasad
      • andaba Re: dziękuję za wątek:) 24.01.12, 11:29
        No to jednak philips nie lepszy smile
      • bri Re: dziękuję za wątek:) 25.01.12, 10:43
        Ja mam dokładnie taki i nic się z nim nie dzieje od pięciu lat. Ale ja nie stosuję żadnych odkamieniaczy i filtruję wodę do picia (brita).
    • donatta Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:32
      Wkurzyliśmy się ostatnio faktem, że każdy czajnik elektryczny tak się obkleja kamieniem, że starcza maksymalnie na 2 lata. Kupiliśmy tradycyjny, śliczny, trochę dłużej czeka się na wodę, ale można się przyzwyczaić:
      www.gobar.pl/shop,show,2928
      Mam czerwony, ale są jeszcze inne kolory.
      • moofka Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:35
        na kamien wystarczy czasem octu zagotowac w srodku przeciez
        te tradycyjne tak samo sie zakamieniaja
        • imasumak Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:42
          Tak, tylko że tradycyjnym kamień nie rozepcha ścianek, a elektrycznym tak się czasem dzieje - dlatego niektóre po jakimś czasie przeciekają uncertain
    • joana.mz Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:40
      a ja polecam właśnie Crystal Zelmer smile Używamy w domu i w firmie od lat.
    • bei Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 11:41

Z regulacją temperatury grzania i gotowania (do herbat zielonych, białych, do kawy i do gotwania wody.

A firma- tu wiecej łut szczęscia potrzebny.
      Czasami renomowane i DROGIE-zawodzą, czasami nieznane i tanie zachwycają i odwrotnie:0
    • yosolka Re: Philips 24.01.12, 13:38
      Mamy go już ponad 10 lat, używany często, bo my z tych herbatkowych. Czyszczę go jak kamieniem zarośnie, nic się dzieje.
      • spartanka4 manta MM555 24.01.12, 13:47
        www.manta.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=51&lang=pl#!dl=MM555
        mam trzeci rok i jestem bardzo zadowolona
        ale nie polecam dla tych co mają twardą wodę - moja teściowa ma i żeby wygladał ładnie musiała go czyścic raz w tygodniu, teraz kupuje wodę butelkową i raz na miesiąc wystarcza, ja mam bardzo dobrą wodę i moje czyszczenie polega na tym że mniej więcej raz na dwa miesiace wkładam do niego ręke (oczywiście z letnia wodą) i przecieram to szklo od wewnatrz
        kamień na dnie ani razu mi się nie osadził
    • ewelka1721 Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 13:45
      u mnie też zelmer się wysłużył dłuuugo i polecam jak najbardziej, dostałam teraz samsunga srebrnego ale głoooośny strasznie
    • simm-ona Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 13:57
      Mamy taki od 3 lat www.ceneo.pl/475248 Jest ok,filtrujemy wodę, czajnik się nie zakamienia ( wcześniej była tragedia..)
    • donkaczka Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 14:26
      www.redcoon.pl/B213508-Russell-Hobbs-Thermo-Select-15066-56_Czajniki
      fajny, bo mozna ustawic temperature wody, wiec gotuje sobie 80 stopni na zielona na przyklad smile
      bardzo polecam, plaskie dno, wiec odkamienia sie latwo, gotuje szybko i nie jest zbyt glosny
      na amazonie ma fajne recenzje
    • nanuk24 Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 18:09
      Nie mam czajnika. Znaczy mam, gdzies gleboko w szafce. Jakies rok ostatni raz go widzialam.
      • nanuk24 Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 18:10
        jakiswink rok temutongue_out
        • imasumak Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 18:12
          A w czym gotujesz wodę na herbatę/kawę kobieto?
          • nanuk24 Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 18:57
            Nie gotuje wody na herbate, bo nie pijemy herbatek(ostatnio pilam u mamusi w 2000 rokutongue_out). Kawki robie w ekspresie.
            Teraz by mi sie przydal zwykly czajnik, ktory stawia sie na palniku, ze wzgledu na Bube. Nawet mialam kupic jeden, ale nie moglam sie zdecydowac, ktory kolor wybrac, wiec wyszlam bez czajnika wscieklatongue_out
    • gemmavera Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 24.01.12, 19:29
      Mam philipsa, takiego zwykłego, bez bajerów, tyle że z wbudowaną grzałką (w sensie że z płaskim dnem smile ), nie pamiętam, jak długo go mamy, ale jest ok.
      Raz na jakiś czas traktuję go octem albo odkamieniaczem i jest niemal jak nowy. Tyle że u nas jest miękka woda.
      Poguglałam i wychodzi na to, że to jest model HD 4646.
      • osiek2 Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 25.01.12, 10:34
        Miałam philipsa i zakamieniał mi się strasznie, przez co zaczął przeciekać. Od paru lat korzystam z takiego Granchio, który został mi "w spadku" po byłym chłopie. Jedyna pozytywna rzecz z nim związana haa. Dłużej trzeba czekać na wodę, ale ja tam się przyzwyczaiłam. Nie zakamienia się tak bardzo jak philips. Dopóki się nie rozleci ze starości, to pewne go nie zostawię.
    • bri Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 25.01.12, 10:41
      Od pięciu lat ma Philipsa, taki z płaskim dnem i obudową ze stali. Działa bez zarzutu, jednak ta stalowa obudowa nie wygląda za pięknie. Czajnik stoi blisko płyty grzejnej i czasem coś na niego chlapnie. Mimo czyszczenia różnymi środkami nie udało mi się go nigdy doprowadzić do idealnego stanu. Tłuste czy wyżarte kwasem plamy cały czas widać.
    • aniuta75 Re: Dobre kobiety, jaki czajnik polecacie? 25.01.12, 10:48
      Ja nie o czajniku, bo używam tradycyjnego na gaz, ale... Polecam kupienie dzbanka typu brita i masz problem z odkamienianiem dzbanka z głowy smile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka