sdonia 30.06.12, 20:38 Drogie Panie! Bardzo proszę, pochwalcie się swoimi serwisami obiadowymi. Planuję zakup zestawu na 12 osób, takiego dla gości i mam duży problem z podjęciem decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miesiakk Re: Serwis obiadowy 01.07.12, 11:15 ja mam Chodzież Iwona www.porcelana.com.pl/show.php?lang=pl&mod=14&picture=galeria/fotozestaw/I9/size1/0159_01.jpg mam go od dawna i marzę teraz o czymś trochę nowocześniejszym i też chętnie popatrzę co macie Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_1980 Re: Serwis obiadowy 01.07.12, 11:30 Firma Karolina model Hiruni (kolor śmietankowy- bez dekoru bo dłużej będzie "modny") Można zakupić zestaw podstawowy na 6 lub 12 osób i później poszerzać o różne części typu półmiski, kubki, bulionówki, różnego rodzaju filiżanki, dzbanki. O tyle dobrze że jak jakaś cześć się stłucze to można dokupić np. 1 talerz. porcelana-szklo.pl/advanced_search_result.php?keywords=hiruni&search_in_description=1&x=0&y=0 Odpowiedz Link Zgłoś
bursz duka? 01.07.12, 12:09 Hej, też czegoś długo szukałam i chyba zostanę przy duce time kupuje po kilka sztuk, uważam za ponadczasowy dukapolska.com/katalog-produktow,kategoria,porcelana?s=allpozdrawiam,jola Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Serwis obiadowy 02.07.12, 09:06 Ja również polecam Porcelana Karolina, podobają mi się wizualnie zestawy Magia, Trendy. Tu można pooglądac: www.filizanka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Ćmielów Yvonne 02.07.12, 10:15 Ja mam ćmielowską Yvonne dekor E328 Yvonne E328, wnętrza mam nowoczesne. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Serwis obiadowy 02.07.12, 12:26 Ja mam nie wiem jakiej firmy ale dlugo myslalam o klasycznym bialym ale stwierdzilam,ze jednak bezpłciowy. Kupilam bialą porcelaną z delikatnym zlotym zdobieniem i gdzie niegdzie cos bordowego.Bardzo delikatne.Kupilam 10 lat temu i nadal mi sie podoba Kształty obłe, bez żadnych kwadratów bo tez sie bałam, ze szybko mi sie znudzą,. Teraz chce kupic koniecznie zestaw kawowy na 12 osob. Odpowiedz Link Zgłoś
sdonia Re: Serwis obiadowy 03.07.12, 15:18 Podoba mi się porcelana Villa Italia. Ale w sklepach w moim mieście można obejrzeć tylko niektóre fasony A bez obejrzenia na żywo trudno się zdecydować. Odpowiedz Link Zgłoś
sdonia Re: Serwis obiadowy 03.07.12, 18:56 inia25 napisała: > Wedgwood Edme white > > Piękne!!!!!! Ale cena - waza ponad 700 zł Odpowiedz Link Zgłoś
annulak Re: Serwis obiadowy 03.07.12, 22:45 Ja mam ćmielów pułaski od 13 lat. I przez tyle lat mi się nie znudził i zawsze cieszy oko. allegro.pl/serwis-obiadowy-cmielow-na-12-osob-pulaski-3604-i2435605294.html Odpowiedz Link Zgłoś
wielkajolka Re: Serwis obiadowy 04.07.12, 09:47 A ja powiem tak: dla mnie przy zakupie takiego eleganckiego serwisu były ważne dwie rzeczy (oprócz oczywiście fajnego wyglądu): - żeby komplet można myć w zmywarce - żeby można używać w mikrofali (to akurat mniej ważne, ale też się przydaje - np. jak szybko chcę podgrzać sos, zupę, dla spóźnionych gości a już wszystko stoi na stole i nie ma sensu przelewać do garnka i podgrzewać) I naszukałam się naszukałam, ale udało mi się kupić. Wtedy firma nazywała się Wawel (teraz to jest Krzysztof). Nie wiem czy teraz mają takie zestawy, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_1980 Re: Serwis obiadowy 04.07.12, 10:28 Do mikrofali i zmywarki nadaje sie każda porcelana która nie ma metalicznych i kolorowych zdobień Odpowiedz Link Zgłoś
wielkajolka Re: Serwis obiadowy 04.07.12, 10:36 tak masz rację. Dlatego z takim trudem udało mi się kupić zastawę z KOLOROWYMI zdobieniami, która nadaje się i do zmywarki i do mikrofalówki Całkiem biała jakoś mnie nie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: Serwis obiadowy Wawel 04.07.12, 10:36 Ja mam serwis Wawel Fryderyka jest bialy i kremowy. Dla mnie tez ważne było mycie w zmywarce i nie chciałam zadnych zdobień. jedynie co ma to wyduszany wypukły wzór. Jest on klasyczny a nie nowoczesny wiec też nie wszystkim sie bedzie podobal. Dla mnie jest prześliczny za super cenę. mam go ponad 3lata i uzywam go na codzień. W tej chwili wyglad jest idealny! www.filizanka.pl/index.php?name=product&name=product&id=955&id_product_size=1002 Odpowiedz Link Zgłoś