Dodaj do ulubionych

Serwis obiadowy

30.06.12, 20:38
Drogie Panie! Bardzo proszę, pochwalcie się swoimi serwisami obiadowymi. Planuję zakup zestawu na 12 osób, takiego dla gości i mam duży problem z podjęciem decyzji.
Obserwuj wątek
    • miesiakk Re: Serwis obiadowy 01.07.12, 11:15
      ja mam Chodzież Iwona www.porcelana.com.pl/show.php?lang=pl&mod=14&picture=galeria/fotozestaw/I9/size1/0159_01.jpg
      mam go od dawna i marzę teraz o czymś trochę nowocześniejszym i też chętnie popatrzę co macie
    • lucyna_1980 Re: Serwis obiadowy 01.07.12, 11:30
      Firma Karolina model Hiruni (kolor śmietankowy- bez dekoru bo dłużej będzie "modny")

Można zakupić zestaw podstawowy na 6 lub 12 osób i później poszerzać o różne części typu półmiski, kubki, bulionówki, różnego rodzaju filiżanki, dzbanki.
      O tyle dobrze że jak jakaś cześć się stłucze to można dokupić np. 1 talerz.

porcelana-szklo.pl/advanced_search_result.php?keywords=hiruni&search_in_description=1&x=0&y=0
      • bursz duka? 01.07.12, 12:09
        Hej, też czegoś długo szukałam i
        chyba zostanę przy duce time kupuje po kilka sztuk, uważam za ponadczasowy
        dukapolska.com/katalog-produktow,kategoria,porcelana?s=allpozdrawiam,jola
    • mama_pyzuni Re: Serwis obiadowy 02.07.12, 09:06
      Ja również polecam Porcelana Karolina, podobają mi się wizualnie zestawy Magia, Trendy.
      Tu można pooglądac:
      www.filizanka.pl/
      • dragonia Ćmielów Yvonne 02.07.12, 10:15
        Ja mam ćmielowską Yvonne dekor E328 Yvonne E328, wnętrza mam nowoczesne.
    • babsee Re: Serwis obiadowy 02.07.12, 12:26
      Ja mam nie wiem jakiej firmy ale dlugo myslalam o klasycznym bialym ale stwierdzilam,ze jednak bezpłciowy.
      Kupilam bialą porcelaną z delikatnym zlotym zdobieniem i gdzie niegdzie cos bordowego.Bardzo delikatne.Kupilam 10 lat temu i nadal mi sie podoba smileKształty obłe, bez żadnych kwadratów bo tez sie bałam, ze szybko mi sie znudzą,.
      Teraz chce kupic koniecznie zestaw kawowy na 12 osob.
      • sdonia Re: Serwis obiadowy 03.07.12, 15:18
        Podoba mi się porcelana Villa Italia. Ale w sklepach w moim mieście można obejrzeć tylko niektóre fasony sad A bez obejrzenia na żywo trudno się zdecydować.
    • inia25 Re: Serwis obiadowy 03.07.12, 16:09
      Wedgwood Edme white

https://www.anygiftsdirect.com.au/contentUploaded/Products/Edme_White%205pps-17745-17747.jpg
      • sdonia Re: Serwis obiadowy 03.07.12, 18:56
        inia25 napisała:

> Wedgwood Edme white
        >
        > https://www.anygiftsdirect.com.au/contentUploaded/Products/Edme_White%205pp
> s-17745-17747.jpg
        Piękne!!!!!! Ale cena - waza ponad 700 zł sad
    • annulak Re: Serwis obiadowy 03.07.12, 22:45
      Ja mam ćmielów pułaski od 13 lat. I przez tyle lat mi się nie znudził i zawsze cieszy oko.

allegro.pl/serwis-obiadowy-cmielow-na-12-osob-pulaski-3604-i2435605294.html
    • wielkajolka Re: Serwis obiadowy 04.07.12, 09:47
      A ja powiem tak: dla mnie przy zakupie takiego eleganckiego serwisu były ważne dwie rzeczy (oprócz oczywiście fajnego wyglądu):
      - żeby komplet można myć w zmywarce
      - żeby można używać w mikrofali (to akurat mniej ważne, ale też się przydaje - np. jak szybko chcę podgrzać sos, zupę, dla spóźnionych gości a już wszystko stoi na stole i nie ma sensu przelewać do garnka i podgrzewać)
      I naszukałam się naszukałam, ale udało mi się kupić. Wtedy firma nazywała się Wawel (teraz to jest Krzysztof). Nie wiem czy teraz mają takie zestawy, Pozdrawiam
      • lucyna_1980 Re: Serwis obiadowy 04.07.12, 10:28
        Do mikrofali i zmywarki nadaje sie każda porcelana która nie ma metalicznych i kolorowych zdobień
        • wielkajolka Re: Serwis obiadowy 04.07.12, 10:36
          tak masz rację. Dlatego z takim trudem udało mi się kupić zastawę z KOLOROWYMI zdobieniami, która nadaje się i do zmywarki i do mikrofalówki smile Całkiem biała jakoś mnie nie przekonuje.
      • johana75 Re: Serwis obiadowy Wawel 04.07.12, 10:36
        Ja mam serwis Wawel Fryderyka jest bialy i kremowy. Dla mnie tez ważne było mycie w zmywarce i nie chciałam zadnych zdobień. jedynie co ma to wyduszany wypukły wzór. Jest on klasyczny a nie nowoczesny wiec też nie wszystkim sie bedzie podobal. Dla mnie jest prześliczny za super cenę. mam go ponad 3lata i uzywam go na codzień. W tej chwili wyglad jest idealny!
        www.filizanka.pl/index.php?name=product&name=product&id=955&id_product_size=1002
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka