Dodaj do ulubionych

Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem...

01.01.13, 17:49
...a nie z przodu, dla 1,5-roczniaka, jaki?
Taki znalazłam, ale podejrzewam, że jest ciężki, a będę go znosić na własnym grzbiecie z 2. piętra...
www.brykacze.pl/product,smoby_berchet__rowerek_trojkolowy_zooky_czerwony,988.html
Obserwuj wątek
    • mak-111 Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 01.01.13, 17:55
      a moze ednak biegowy? moj mlody jezdzil odkad skonczyl 1,5 roku wlasnie. i wygodniejszy do noszenia jak dziecko sie znudzi wink.
      • froobek Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 01.01.13, 18:02
        Trójkołowy też chcę. Fajnie zastępuje wózek w moich warunkach. Mój starszy ma prawie 4 lata, a do dziś na laufradzie nie umie... wink
        • miwusia1977 Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 01.01.13, 18:05
          sklep.rowerki.com.pl/ tu masz fajne. Ja do dzis zaluje ze mlody takiego nie dostal.....
          • froobek Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 01.01.13, 18:23
            No właśnie, fajna rzecz, ale 7kg... Muszę pomyśleć, tyle to moja spacerówka waży...
            • dziuni-a1979 Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 01.01.13, 18:44
              My mamy taki:
              allegro.pl/rowerek-trojkolowiec-turbo-na-pedaly-prowadnik-i2889563171.html
              Lekki nie jest ale za to stabilny i wytrzymały, bo rama stalowa. Mój synek zdecydowanie wolał się nauczyć pedałować na takim właśnie, niż z pedałami w kole - w takim nie dosięgał do pedałów i nie miał na początku siły aby na nie skutecznie naciskać. wink
            • bursz lak magic tylko:-))) 01.01.13, 18:45
              Witam noworocznie,
              rowerki.com.pl/
              u nas rowerek magic sprawdził się rewelacyjnie. Starsza córka ma 9 lat, jezdziła póki mogła, głównie po domu, wszystkie dzieci przychodzące, teraz młodsza, której kupiliśmy też rowerek pchacz, woli starego magica. REWELKA,
              WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU,jola
    • slonko1335 Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 01.01.13, 19:10
      Magic jest świetny no ale leki to on nie jest....obawiam się, że każdy z napędem na łańcuch, trójkołowy lekki nie będzie...
      • bursz Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 01.01.13, 19:40
        hej,
        rzeczywiście dla 1,5 r. to...po co rower, zawsze się zastanawiam jaki sens wsadzić dziecko i pchać, lepiej na wózku spacerowym, moim zdaniem, wygodniej dziecku, wszystko w swoim czasie, dziecko musi chciec. Ew. lekki rower dwukołowy pchacz, ale u mnie prawie 3 latka nie chce się przekonać. No i ten magic sprawdził się po równym w domu. Na zewnątrz starsza nie chciała jeździć póki nie poczuły frajdy, ok. 4, 5 roku już normalnym rowerkiem.

Powodzenie,j.
        • froobek Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 01.01.13, 19:55
          > dla 1,5 r. to...po co rower, zawsze się zastanawiam jaki sens wsad
          > zić dziecko i pchać, lepiej na wózku spacerowym, moim zdaniem, wygodniej dzieck
          > u,

Moja wygoda też się liczy smile
          W tym roku chcę wsadzić i pchać.
          • bursz Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 01.01.13, 20:06
            Ja osobiście wolę pchać lekki wózek spacerowy (mam stary Jane,sprawdził się super), chyba łatwiej? Poza tym można coś pod wózek włożyć. I obawiałabym się, że dziecko z rowerku spadnie, tzn. muszę pilnować. Potem na normalnym każe się pchaćsmile)) kwestia gustu,
            właściwych wyborów życzę Wam, pa,j.
            • froobek Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 01.01.13, 20:41
              > pchać lekki wózek spacerowy (mam stary Jane,sprawdził się sup
              > er), chyba łatwiej?

Jak już dotrę na dół, to, owszem, łatwiej. Ale w schodzeniu to jest spora różnica, wierz mi. Przecież nie chcę tego roweru na trzygodzinne rajdy po całej dzielnicy, tylko na podwórko. Choć ze starszym z rowerem bywałam w centrum handlowym i chętnie brałam, jeśli miałam jechać autobusem. Fakt, że tamten to takie lekkie badziewie było, o wiele lżejsze od wózka. A te, o których tu gadamy mogłyby już nie spełniać takiej funkcji. Mój mały wózek właśnie 7 kg waży, duży 10 kg smile
              • patatajowa Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 01.01.13, 21:20
                moj młodszy miał magica , dostał jesienia jak miał poltora roku wlasnie, nie dawał rady pedałowac wtedy. do pchania to sie srednio nadaje bo dziecko steruje kierownica i dla mnie tym sposobem spacer z magikiem to była mordega. zreszta nie lubil na nim jezdzic,ciezko mu sie pedałowało a i predkosci nie mogl wiekszej rozwinac wink
                przez zime zapomniał o nim a na wiosne smigał juz pieknie na jakims bezfirmowym biegowym. i to był strzał w dziesiatke dla mojego dziecka.
                jak chodzi o to ze ciezko ci sie znosi sprzet to dla takiego malucha polecam maclarena volo-miałam i twierdze ze to jeden z lepszych wozków i faktycznie podniesiesz go jednym palcem.
                • patatajowa Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 01.01.13, 21:22
                  aha,co do wagi to moj volo wazyl na mojej wadze lazienkowej 4,2 kg-piórko tongue_out
                • froobek Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 01.01.13, 21:30
                  > do pchania to sie srednio nadaje bo dziecko steruje k
                  > ierownica i dla mnie tym sposobem spacer z magikiem to była mordega.

Dzięki, to ważna informacja.

A wózka nie szukam, dziękuję, doszłam metodą prób i błędów do zestawu idealnego (MB Swift + Zooper Waltz). A już na pewno nie chcę wózka, który nie nadaje się do wciągania smile
                  Sprowadzam i wciągam od czterech lat, radzę sobie, ale po prostu czasem mam ochotę mieć od tego przerwę i wyjść z rowerkiem, kurde, po to jest wiosna i lato, dobrze wspominam wypady z rowerkiem, jak starszy miał rok smile Tylko widzę, że ten magic mi tego nie załatwi. Musiałabym znowu mieć jakiegoś no-name, gdzie kij steruje kierownicą, a wtedy będzie miał pedały z przodu... Czyli tak czy siak bez sensu... Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
                  • my_cha1 Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 01.01.13, 23:13
                    dokładnie!!! miałam to napisać, że w tym rowerku brakuje chociażby blokady kierownicy; masakra jak dziecko źle kieruje i masakra jak trzeba pchać pusty

Jako alternatywę dla wózka, dla 1,5 roczniaka poleciłabym jednak 'rowerek' z podstawką (ten z pedałami z przodu, ale przecież nie trzeba ich używać).

Albo hulajnogę micro-mini! Mój młody zaczął jak miał rok i 9 m-cy.
                    • my_cha1 Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 01.01.13, 23:21
                      jeszcze mi się przypomniałao, że smobiego kiedyś w sklepie widziałam z łańcuchem

www.brykacze.pl/product,smoby_rowerek_baby_bike_toy_story_z_napedem_lancuchowym,2795.html
                      ten ma przynajmniej podobno blokadę kierownicy
                      • froobek Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 02.01.13, 00:06
                        Ja nie wiem, czy to nie jest strzał w dziesiątkę...
          • slonko1335 Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 02.01.13, 08:49
            Do pchania z siedzącym na nim dzieckiem to Magic się nie nadaje. Dziecko musi pedałować albo chociaż operować kierownicą.
            • dixi Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 21.03.13, 09:53
              mieliśmy tego Magic, chyba nieco inna wersja ale młody ma teraz 8 lat a śmigał na nim grubo przed 3 r.ż. Szybko załapał o co chodzi, po niedługim treningu odpięliśmy popychacz i jezdził bez wspomagania. Za to był spory problem z nauką utrzymania równowagi jak przesiadł się na 2 kołowy, tak że w sumie nie wiem czy polecać;
              • dixi Re: Rowerek 3-kołowy z pedałami pod siodełkiem... 21.03.13, 09:58
                o matko, patrzę teraz na daty i nie wiem skąd ja ten wątek wytrzasnęłam... sorry wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka