Dodaj do ulubionych

pralko-suszarka ?

01.01.13, 20:37
jako że niespełna 2,5-letnia pralka elektrolux padła,po raz trzeci zresztą,jestesmy zmuszeni do nowego zakupu. przyszło mi do głowy, iż zimą długo schnie pranie,aby kupić pralko-suszarkę.

polećcie proszę ,badz odradzcie sprzęt jak w temacie. na osobne pralka i suszarka miejsca niestety brak.
Obserwuj wątek
    • kubona Re: pralko-suszarka ? 01.01.13, 21:03
      ja mam własnie elektroluxa. pralko suszarka. chodzi już ponad dwa lata, bezawaryjnie, sprawdza się. na pewno osobne lepsze, bo moga pracować razem, jedno pierze, drugie suszy ale..... mamy za mało miejsca, i kombajn się sprawdza doskonale. tyle, że zanim się nauczyłam, co można suszyć a czego raczej nie(lub w niższej temperaturze) to zniszczyłam sobie kilka ciuszków.
      • anyx27 Re: pralko-suszarka ? 01.01.13, 22:31
        Ja mam Hotpoint. Polecam na pewno, bo po pierwsze super się sprawdza, zawsze suszę pościel, ręczniki, koce, są potem mięciutkie i nie ma problemu z wieszaniem. Zimą suszę też czasem ubrania, w pozostałe pory roku wolę suszyć na świeżym powietrzu smile Moja pralko-suszarka ma pojemność 9kg, fajne programy np. wieszanie, prasowanie, do szafy, suszenie bawełny, syntetyków, delikatnych itd, mogę też wybrać suszenie czasowo np. 2 godz, 30min. Wygoda niesamowita.
        • magma_pl do anyx27 01.01.13, 23:32
          czy to taki model?
          www.ceneo.pl/2741101#tab=reviews_scroll
          • anyx27 Re: do anyx27 02.01.13, 21:52
            Dokładnie ten.
    • areola82 Re: pralko-suszarka ? 01.01.13, 23:37
      mamy candy, sprawdza sie super.
      • magma_pl Re: pralko-suszarka ? 01.01.13, 23:43
        candy też mam na oku. można wiedzieć który model, 44 czy 54cm ?
        • areola82 Re: pralko-suszarka ? 02.01.13, 19:22
          mam szeroką, 54cm
    • olka31mama Re: pralko-suszarka ? 02.01.13, 20:10
      od 2006 roku mamy pralko-suszarke ariston i jest super nic się jak do tej pory z nią nie działo, przeżyła dwie przeprowadzki i nadal bardzo dobrze nam służy a pierzę się często bo jest małe dziecko
      • magma_pl a możesz wskazać 02.01.13, 20:20
        który model.to dość pilna sprawa,bo góra prania urosła i na weekend muszę już ją mieć .
    • ewka_33 Re: pralko-suszarka ? 03.01.13, 00:52
      Nie polecam pralko-suszarki Elektrolux Inspire. Pralka nie dopiera, po 4 latach już są problemy z bębnem. Każde suszenie = ciuchy zgniecione tak, że nie daje się doprasować. Myślałam, że choć ręczniki będę suszyła, ale najkrótszy program suszenia trwa u mnie 2 godz. 50 min. i po tym czasie ręczniki nadal są wilgotne. Jak postawię w łazience z grzaną podłogą suszarkę pokojową z ręcznikami, to po 4 godzinach ręczniki mam suche i to wszystkie uprane. W pralko-suszarce, po praniu musiałam połowę wyjmować, żeby w ogóle chciała suszyć. Pobiera sporo wody przy suszeniu (ponoć do chłodzenia bębna). Skusiłam się na Elektroluxa, ponieważ wcześniej miałam pralkę Elektroluxa (ładowaną od góry) i służyła mi przez 8 lat bezawaryjnie, a od 2 lat używa jej ktoś inny i też nie słyszałam skarg. Ta obecna to porażka. Czekam z utęsknieniem, kiedy jej się ten bęben zepsuje do końca i kupię na pewno tym razem osobno pralkę i osobno suszarkę. Chcę je ustawić jedna nad drugą, tylko będzie trzeba zrobić jakąś konstrukcję pod tą wyżej stawianą. Koleżanka ma osobną suszarkę i to jest naprawdę super sprzęt. Wkłada mokre pranie, a po 1,5 - 2 godzinach wyjmuje suche, które bez prasowania można złożyć do półki. Marzy mi się taka.
      • anyx27 Re: pralko-suszarka ? 03.01.13, 23:51
        ewka_33 napisała:
        Wkłada mo
        > kre pranie, a po 1,5 - 2 godzinach wyjmuje suche, które bez prasowania można zł
        > ożyć do półki. Marzy mi się taka.

Ja tak mam smile nie trzeba do tego osobnej suszarki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka