Dodaj do ulubionych

c&a online- rozczarowanie :(

15.03.13, 11:25
Skusiłam się na sukienkę dla córki w niedawnej promocji -40 zł na dzień kobiet. Wczoraj sukienka doszła, wyglądało, że wszystko przebiegło ok aż do wyjęcia jej z pudełka. Sukienka jest biała a na samym przodzie dwie plamy z zaciekami.
Wygląda na to, że jak coś jest taniej to próbują wypchnąć towar ze zwrotów. Bardzo nieładna praktyka.
C&A to był jeden z moich ulubionych sklepów ale online kupiłam coś po raz pierwszy i ostatni! Nie polecam!
Obserwuj wątek
    • pln10 Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 11:42
      Kupowałam sporo, ani razu nie miałąm takiego przypadku. Próbowałaś jakoś interweniować? Myślę,że takie przypadki mogą się zdarzać w każdym sklepie.
      • emily.1 Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 11:54
        Patrząc na nasze watki i ilość chętnych na kupowanie tam to raczej takie przypadki są znikome. Sama zrobiłam tam mnóstwo zamowień (nawet liczyć nie chcęwink) i nigdy nie dostałam nic brudnego, ani zniszczonego. Owszem zdarzyło mi się dostać kilka rzeczy po prostu brzydkich, kiepskich jakościowo itp. Po prostu odsyłałam je i tyle.
        • asiakh Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 12:12
          No właśnie zastanawiam się co zrobić, sprawa dopiero wypłynęła. Tam chyba nie ma opcji wymiany. Nie zależy mi na tym, żeby sukienkę oddać i koniec. Nie opłaca mi sie kupić drugą w normalnej cenie a promocji w tej chwili nie ma, poza tym rozmiar który potrzebuję jest na wyczerpaniu. Jakies rady?
          • emily.1 Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 13:22
            Spróbuj zadzwonić na infolinię. A jezeli plama nie wygląda na jakąś wyjątkowo trudną, a na sukience Ci zalezy to spróbuj wyprać. Może nie odrywaj metek, tylko sprobuj delikatnie ten fragment pod kranem wyczyścić.
            Albo oddaj i kup sukienkę gdzie indziejwink
            • asiakh Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 16:04
              Niestety, próbowałam. Plama z gatunku "wiecznych". Jakiś smar itp.
              A co do sklepu, to nadal uważam, że to nie powinno się było wydarzyć. Plama jest ewidentna na samym przodzie i ktoś kto zdecydował o wysyłce takiego towaru, dobrze o tym wiedział. Nie wiedziałam tylko, że jak kupuję coś taniej mam się liczyć z takimi niespodziankami.
              Mam tez prawo publicznie wyrazić swoje zdanie na ten temat co uczyniłam na tym forum.
              • kornnella Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 16:28
                Ktoś o tym wiedział albo nie.

Co na ten temat sklep odpowiedział???

Jak widzisz po wpisach kilkudziesięciu forumek niespodzianek raczej nie ma. U mnie na 5 par spodni zamówionych dla męża od jednej odpadł guzik podczas pierwszego mierzenia. Mąż niestety oddać ich nie chce, w poniedziałek uderze do fachmena celem wbicia guzika. Jak się nie uda to je odeśle. Pozostałe naście rzeczy jakie kupiłam, zostawiła i oddałam były w idealnym stanie.
              • aleksandra1977 Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 16:29
                czy myślisz, że ktoś pakujący przesyłki bierze je pod lupę i sprawdza każdą plamkę, nieprzyszyty guzik, czy odstającą nitkę? Jeśli sądzisz, że praca w magazynie sieciowego sklepu tak się odbywa, to się mylisz.
                Pakujący mógł nie wiedzieć, że sukienka jest zabrudzona, mógł nie zauważyć.
                Większość rzeczy z C&A, najczęściej zapakowanych jest w foliowe torebki. Albo zgrzewane, albo klejone jak koperta. Nikt tych torebek nie rozrywa, nie rozkłada ubrań i nie sprawdza ich ewentualnych wad.
                Jak się zdaży, że dana rzecz ma jakąś wadę, to pierwsze co się robi, to zgłasza się to na infolinię sklepu, ewentualnie odsyła i jeśli nie ma możliwości wymiany, to zamawia się drugą w oddzielnym zamówieniu.
                Zdażało mi się dostać niewłaściwy towar, również zabrudzony, np. z niedokładnie obrębionym brzegiem. Dotyczyło to różnych sklepów on-line. C&A również. Nigdy nie miałam problemu ze zwrotem, czy wymianą. Cena zamawianego artykułu nie ma tu żadnego znaczenia i może zdażyć się w każdym sklepie.
          • aleksandra1977 Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 16:34
            asiakh napisała:
            No właśnie zastanawiam się co zrobić, sprawa dopiero wypłynęła. Tam chyba nie ma opcji wymiany. Nie zależy mi na tym, żeby sukienkę oddać i koniec. Nie opłaca mi sie kupić drugą w normalnej cenie a promocji w tej chwili nie ma, poza tym rozmiar który potrzebuję jest na wyczerpaniu. Jakies rady?

ależ nikt Ci nie każe zamawiać drugiej sukienki w wyższej cenie!
            zadzwoń na infolinię, zawiadom ich o sytuacji. Najprawdopodobniej przyślą do Ciebie kuriera (nie zapłacisz za przesyłkę) i jak sukienka dotrze do nich, to przyślą Ci drugą, za którą nic nie dopłacisz, gdyby jej cena uległa zmianie.
            • asiakh Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 17:03
              Niestety sukkienki w odpowiednim rozmiarze nie ma już na stanie, więc nie ma na co wymienić. Czy wiecie może czy towar jest uzupełniany? czy jak czegoś nie ma to już nie będzie?
              • emily.1 Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 20:41
                Zadzwoń na infolinię. Naprawdę nie jest trudno wykręcić numer i zapytać, a tak się ludzie tego boją.
    • patatajowa Re:rozczarowanie głupotą :( 15.03.13, 12:04
      piszesz takie bzdury ze głowa boli....
      probowałas to jakkolwiek reklamowac zanim stworzylaś wątek?
      raczej nie bo wiedziałabys ze taka reklamacje byłyskawicznie by rozpatrzono,wysłali by po nia kuriera a ty nie ponosiłabys zadnych kosztów.
      no ale skoro to twoj pierwszy zakup to wszystko tłumaczy....
      • alsanka Re:rozczarowanie głupotą :( 15.03.13, 12:23
        Lubię to! big_grin
    • kornnella Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 12:47
      Przy słowach "pierwszy i ostatni!" łzy stanęły mi w oczach, stracili TAKIEGO klienta tongue_out

Próbowałaś kliknąć kiedyś coś przy końcowej przecenie w Zarze? Jak tak to wiesz co przychodzi. Jak nie to spróbuj, a szczękę bedziesz zbierać z podłogi big_grin
    • kasiab75 Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 13:31
      ja zupelnie nie rozumiem jak to moze byc ulubiony sklep stacjonarnie....polowy fajnych rzeczy tam nigdy nie zobaczysz....

i tez potwierdzam - zrobilam wiele zamowien i nigdy nic takiego mi sie nie przydarzylo. raz przyszly spodnie z zepsutym suwakiem - zdarza sie, nie przyszlo mi do glowy pisac ze sklep do niczego....
      • fantomka44 Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 13:40
        Kupowałam mnóstwo rzeczy i wszystko było idealne. Jedyne zastrzeżenia jakie mi się nasuwają to to, że zdjęcia produktów powinny być bardziej realistyczne, ponieważ już kilka razy nacięłam się, że kolorystyka rzeczywista bardzo odbiega od tej ze zdjęcia.
        Podaję ostatni przykład - może ku przestrodze smile
        kurtka

Kurtka super przejściówka - na zdjęciu ładny pomarańcz, a w realu ŻARÓWA jak kurtki dla budowlańców, albo dla sprzątaczy.
        • marika012 Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 14:57
          > Kurtka super przejściówka - na zdjęciu ładny pomarańcz, a w realu ŻARÓWA jak ku
          > rtki dla budowlańców, albo dla sprzątaczy.

Hm...... na moim monitorze to jest żarówa.
          • syka7 Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 15:18
            a na moim zwykły pomarancz
            • miwusia1977 Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 17:46
              ja swego czasu reklamowalam pomylone zamowienie i bez problemu dostalam jednorazowy rabat na kolejne zakupy co dla mnie okazalo sie korzystniejsze..
              • szmytka1 Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 17:54
                ja raz zostałam bluzkę z zaciągnięciem na samym przodzie, ale nie reklamowalam, po prostu odesłalam, ale ogólnie na sklep nie narzekam. Raz trafiam lepsze rzeczy, raz gorsze - taki lajfwink. Teraz zachęcona waszymi postami napisalam w sprawie butów które różnią się wielkością, ciekawe co odpiszą, na zwykły zwrot szans nie mam, bo je założyłam dziś i już nie są nieużywane.
          • salma75 Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 18:28
            U mnie też pomarańczowy walący po oczach - typowa żarówa.
            • dixi Re: c&a online- rozczarowanie :( 15.03.13, 21:27
              dobrze wiedzieć że kurtka fajna, będę polować, pomarańcz jest dla mnie ok smile
              u mnie na monitorze to blady pomarańcz, żarówa jest ta - zresztą kupiłam i też odsyłam bo o dwa numery mniejsza niż wynika z rozmiaru sad o właśnie, mnie najbardziej denerwuje ich pokręcona rozmiarówka, ale metodą prób i zwrotów można dojść do wprawy w zamawianiu właściwych rozmiarów wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka