jo-asiunka 27.05.13, 16:02 Możecie mnie oświecić? czymś się różnią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afroddytta Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 16:37 Ceną Oczywiście zakup Danchaira wyłącznie na amazon.uk w promocji wtedy cena ok 250 zł. Ja kupiłam już 3 dla każdego z dzieci (2l i prawie 4latek mają w kuchni, 6latek przy biurku) i jestem zachwycona, polecam Mówiąc szczerze kształt d bardziej mi odpowiada niż TT. Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 16:38 nie tylko cena, a ksztaltem, dlugoscia ploz, regulacja podnozka (brak w dan), kolorami... itp itd wyszukiwarka Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 16:46 A jak się reguluje podnóżek w TT? U mnie w D podnóżek reguluje się identycznie jak siedzisko. Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 16:37 wyszukiwarka... wiele watkow na ten temat powstalo... Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 18:13 oj tam, wyszukiwarka nie pokazała mi wykazu różnic Jak to, w danchair nie reguluje się podnóżek?! A ma ktoś porównanie, jak z wygodą? Wiem, że to indywidualna sprawa, ale może macie doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 18:35 w dan chair reguluje się góra dół, tt nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 20:57 No właśnie też jestem ciekawa, bo na podstawie zdjęć też nic nie jestem w stanie na temat podnóżka TT powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 21:48 Reguluje sie jego glebokosc, w danch nie. Tt jest i dla doroslego, dan do ok 10 r.ż. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 21:52 Teoretycznie Dan też jest dla dorosłego tzn. nie ma limitu obciążenia i tak jest na fotkach i danych od producenta, w praktyce nie wiem jak to się sprawdza, bo użytkuję dla maluchów, więc na razie siedzisko jest mniejsze + podnóżek, ale czasami siadam i się nie rozpadło Odpowiedz Link Zgłoś
bxaxsxtxa Re: Tripp Trapp a Danchair 03.06.13, 10:52 Potwierdzam. Ja również korzystam czasem z krzesła córki (6 lat) i dla mnie ok. Mebel stabilny, dobrze zrobiony, wytrzymały. Używam go czasem również jako drabinki w kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
jana111 Tripp Trapp taniej? 27.05.13, 18:36 korzystajac z okazji podepne sie z pytaniem: czy mozna gdzies kupic taniej niz za 700 zl? Znalazlam kiedys w jakims niemieckim sklepie ale dawno i teraz nie wiem gdzie a poza tym cena z przesylka nie byla wiele nizsza, moze z 50 zl a moze w 4kids mozna dostac jakis rabat? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek.w.77 Re: Tripp Trapp taniej? 27.05.13, 21:33 A mnie dziwi,że w Polsce ktoś nie zrobił podobnych krzesełek Ja kupowałam w Czechach, mają mega wybór, całą gamę kolorystyczną. A samo krzesełko jest rewelacyjne, jak dla mnie idealna kopia danchaira, o ile go nawet nie przewyższa, w cenie krzesełka jest jeszcze poduszeczka, krzesełko bardzo wygodne, nawet i dla doroslej osoby, super się siedzi w nim, jest rewelacyjnie zrobione, no i 2 są niemal w cenie jednego danchaira www.terkaperka.cz/klasik~c1881.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: Tripp Trapp taniej? 27.05.13, 21:49 Ładnie wyglądają i fajne kolory ale cena mi wyszła 452.79 PLN, na amazonie dan w promocji jakieś 260 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka77 Re: Tripp Trapp taniej? 27.05.13, 22:07 Kupowałam w jedynysklep w Warszawie - cena do negocjacji jeśli gotówką i więcej niż jedno (wato się skrzyknąć ze znajomymi), było trochę taniej Mam TT kupiłam po rekomendacji koleżanki która ma oba i TT i DC i uważa że TT bardziej trwałe, np nie odciskają się napy w jeansach i się nie rysuje. DC nie widziałam na żywo. Teraz mają super 2 nowe kolory - planuję dla 2 dziecka Aqua Blue Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Tripp Trapp taniej? 27.05.13, 22:48 TT jest rewelacyjne, ale nie zgodzę się by się nic nie odciskalo oraz nie zadrapywało za ta cene oczekiwałam niezniszczalnosci Odpowiedz Link Zgłoś
jana111 Re: Tripp Trapp taniej? 27.05.13, 22:48 Mnie się Tripp Trapp bardziej podoba i już. Ale to czeskie całkiem nieźle wygląda- chyba dość wierna kopia, zastanowię się nad nim (zwłaszcza, że docelowo potrzebuję 3). A kupowałaś i przywoziłaś czy przesyłką? Jest taka możliwość, czy muszę kombinować? No chyba, że namówię szwagra na robótki ręczne (lubi i umie). Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek.w.77 Re: Tripp Trapp taniej? 27.05.13, 23:05 Co do robótek ręcznych to mam fenomenalnego stolarza i chciałam go namówić na wykonanie tego krzesła, ale stwierdzil,że musialby mieć bardzo dokładne wymiary, kąty nachyleń itd, takie krzesełko musi byc wyważone, musi być stabilne, no i powiedział,że zrobienie go to koszt około 400 zł, chociaż on generalnie nie winduje cen, więc zrezygnowałam. A to czeskie krzesełko podesłała mi siostra, która mieszka w Czechach. Samo krzesełko jest świetne, bardzo starannie wykonane, stabilne wygodne ( widziałam na "żywo" i triptrapa i danchaira, ale to czeskie jakoś najfajniejsze nam się wydawalo) no i ta kolorystyka Ale można tez kupić wersję najtańszą - taką która jest do samodzielnego wymalowania i dobrać pasujący kolor Ja mam krzesełka w wersji drewniano - zielonej i niebieskiej Odpowiedz Link Zgłoś
magma_pl Re: Tripp Trapp taniej? 27.05.13, 23:46 Gosiek narobilas chrapki z tym krzesłem. Jako ze czeskiego nie znam to z opisu bardzo niewiele zrozumialam ,ale w tabelce z wymiarami podane jest 160kg.znaczy ze taki jest limit wagowy użytkownika? jasne że nikt tyle ważący u mnie w domu by z niego nie korzystał ale to przemawia na jego korzyść. tt jest do 90. tylko jak je teraz zdobyć? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek.w.77 Re: Tripp Trapp taniej? 28.05.13, 09:13 Tak, krzesełko jest do 160 kg, czyli moze usiąść na nim cała rodzina na raz Tak jak pisałam wcześniej - dla mnie to krzesełko bije TT i Danchaira na głowę, nie wiem jak go zdobyć w PL, mnie go zamówiła i przywiozła siostra, do Czech wysyłka jest darmowa Odpowiedz Link Zgłoś
jana111 Re: Tripp Trapp taniej? 28.05.13, 14:47 Ja bede pewnie cos kombinowac przy pomocy drugiego szwagra. Jesli jestes z Krakowa albo ze Slaska moze sie uda polaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
starobrno Re: Tripp Trapp taniej? 28.05.13, 14:58 Ja moge przywiezc z Czech, do odbioru okolice Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
magma_pl Re: Tripp Trapp taniej? 28.05.13, 15:14 nijak mi po drodze do was dziewczyny gosiek może (skoro już nas poszczułaś ) twoja siostra popytałaby sklepy int o możliwość wysyłki do polski Odpowiedz Link Zgłoś
starobrno Re: Tripp Trapp taniej? 28.05.13, 16:00 Nie zostalam wezwana, ale moge zapytac. Odpowiedz Link Zgłoś
starobrno Re: Tripp Trapp taniej? 28.05.13, 16:12 Juz dostalam mail, jeszcze nigdy nie wysylali, ale sprawdza swojego przewoznika czy to mozliwe i za ile. Odpowiedz Link Zgłoś
starobrno Re: Tripp Trapp taniej? 29.05.13, 07:17 Ze sklepu napisali: Krzeselko wazy 8kg, przeslka do PL 920czk bez VAT plus ewentualne pobranie. Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Tripp Trapp taniej? 29.05.13, 19:11 A czy ktoś może wie, czy te czeskie krzesełka można gdzieś kupić w czeskim Cieszynie? Odpowiedz Link Zgłoś
starobrno Re: Tripp Trapp taniej? 30.05.13, 09:22 Na przyklad tu i Ttu. Z tym, ze upewnij sie, ze sa na stanie zaim przyjedziesz. Czesc sklepow zamawia dopiero jak ma klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Tripp Trapp taniej? 30.05.13, 14:29 Starobrno, napisałam do Ciebie maila. Odpowiedz Link Zgłoś
mckmo Re: Tripp Trapp taniej? 13.01.14, 13:10 Witam, chciała się zapytać czy sprowadzała pani te krzesełka z Czech bo jestem ciekawa czy jest pani zadowolona i jak cenowo wyszło pani te krzesełko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
herkama Re: Tripp Trapp taniej? 13.01.14, 13:32 hej, ja sprowadziłam najpierw dla moich dziewczynek - ja jestem zachwycona przed Świętami sprowadziłam kolejne dwa dla dziewczyny z forum - też same pozytywne opinie. Porównywałam TT i Jitre Zidle i wypadły ok, przy sporo niższej cenie. Ostatnio ściągałam Klasika i Baby + blat i wyszło łącznie - 1061. Sam Klasik 425,00 + przesyłka 63,00. Podjęłam się współpracy z producentem - Deckydum. jeśli masz ochotę to mogę zamówić kolejne. Odpowiedz Link Zgłoś
herkama Re: Tripp Trapp taniej? 13.01.14, 13:34 można obejrzeć u mnie (Warszawa) Odpowiedz Link Zgłoś
slona78 Re: Tripp Trapp taniej? 13.01.14, 14:21 A wiesz, że w PL TT jest chronionym patentem, więc sprzedajesz podróbkę? W Czechach sprawa wygląda nieco inaczej (producent czeskich krzeseł wcześniej zgłosił patent), stąd produkcja i sprzedaż krzeseł bardzo podobnych do TT. Możesz mieć w PL problemy, jeśli sprawa dotrze do TT. Odpowiedz Link Zgłoś
herkama Re: Tripp Trapp taniej? 13.01.14, 14:33 sprawdzę jeszcze nie zaczęłam masowej sprzedaży więc bardzo dobra uwaga! Odpowiedz Link Zgłoś
malinova76 Re: Tripp Trapp taniej? 07.05.14, 23:58 A czym się różnią Klasik i Baby? Możemy się jakoś skontaktować? Na gmailu jestem Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Tripp Trapp a Danchair 08.06.13, 21:59 TT jest jedynym krzeslem na rynku, ktore nie tylko teoretycznie, ale i praktycznie rosnie z dzieckiem, bo nie dosc, ze najszersze i bardzo stabilne, to jako jedyne ma regulacje glebokosci siedziska. Zarowno podnozek jak i siedzenie mozna dowolnie regulowac. no i jest niesamowicie wygodne. Moj syn siedzi na nim juz prawie 9 lat (bedzie za2 miesiace), o ile ja czy maz mu nie podwedzimy DC widzialam, wydaje sie fajne, ale dla TT nie jest konkurencyjne. Za lekkie, nie az tak stabilne, wezsze, noe ma takich mozliwosci regulacji i dostosowania do wzrostu i w praktyce uzywa sie go raptem kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
herkama Re: Tripp Trapp a Danchair 13.01.14, 13:32 identyczną regulację jak TT ma czeskie Jitro Zidle Odpowiedz Link Zgłoś
agat_aa Re: Tripp Trapp a Danchair 04.03.14, 10:34 Witam, potrzebuję 3 takich krzesełek czy mogę prosić o inf o cenie i kosztach dostawy, chodzi mi o te zbliżone do TT czeskie. proszę o maila agat_aa@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
astra80 Re: Tripp Trapp a Danchair 26.08.14, 20:14 Czesc czy nadal masz kontakt z czeskim producentem-potrzebuje jednego krzeselka. Odpowiedz Link Zgłoś
tg76 Re: Tripp Trapp a Danchair 13.01.14, 15:01 Dziewczyny, jakby były na amazonie w promocji te Dany dajcie mi znać, jakos sama nie moge ogarnac gramus@o2.pl Dzieki i pozdrawiam -Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
super-czarna.1 Re: Tripp Trapp a Danchair 07.02.14, 15:55 A takie krzesło jak się sprawdza ? Ma może ktoś ? www.sklepy24.pl/sklep/barabike_pl/produkt/krzeselko-tipp-topp-comfort-drewniane-kettler/2410 Odpowiedz Link Zgłoś
super-czarna.1 Re: Tripp Trapp a Danchair 04.03.14, 13:34 Ktoś ma takie krzesełko ? Jak się sprawdza ? www.amazon.co.uk/Herlag-Tipp-Comfort-H4885-8000-Chair/dp/B001BSH4D6/ref=sr_1_6?s=baby&ie=UTF8&qid=1393936160&sr=1-6&keywords=herlag Wcześniej było 50% taniej. Odpowiedz Link Zgłoś