Dodaj do ulubionych

Tripp Trapp a Danchair

27.05.13, 16:02
Możecie mnie oświecić? czymś się różnią?
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 16:37
      Ceną smile
      Oczywiście zakup Danchaira wyłącznie na amazon.uk w promocji wtedy cena ok 250 zł. Ja kupiłam już 3 dla każdego z dzieci (2l i prawie 4latek mają w kuchni, 6latek przy biurku) i jestem zachwycona, polecam smile Mówiąc szczerze kształt d bardziej mi odpowiada niż TT.
      • dwellajna Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 16:38
        nie tylko cena, a ksztaltem, dlugoscia ploz, regulacja podnozka (brak w dan), kolorami... itp itd wyszukiwarka
        • afroddytta Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 16:46
          A jak się reguluje podnóżek w TT? U mnie w D podnóżek reguluje się identycznie jak siedzisko.
    • dwellajna Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 16:37
      wyszukiwarka... wiele watkow na ten temat powstalo...
      • jo-asiunka Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 18:13
        oj tam, wyszukiwarka nie pokazała mi wykazu różnicwink
        Jak to, w danchair nie reguluje się podnóżek?!
        A ma ktoś porównanie, jak z wygodą? Wiem, że to indywidualna sprawa, ale może macie doświadczenia?
        • kasiadove Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 18:35
          w dan chair reguluje się góra dół, tt nie znam smile
          • afroddytta Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 20:57
            No właśnie też jestem ciekawa, bo na podstawie zdjęć też nic nie jestem w stanie na temat podnóżka TT powiedzieć.
            • dwellajna Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 21:48
              Reguluje sie jego glebokosc, w danch nie. Tt jest i dla doroslego, dan do ok 10 r.ż.
              • afroddytta Re: Tripp Trapp a Danchair 27.05.13, 21:52
                Teoretycznie Dan też jest dla dorosłego tzn. nie ma limitu obciążenia i tak jest na fotkach i danych od producenta, w praktyce nie wiem jak to się sprawdza, bo użytkuję dla maluchów, więc na razie siedzisko jest mniejsze + podnóżek, ale czasami siadam i się nie rozpadło wink
                • bxaxsxtxa Re: Tripp Trapp a Danchair 03.06.13, 10:52
                  Potwierdzam. Ja również korzystam czasem z krzesła córki (6 lat) i dla mnie ok. Mebel stabilny, dobrze zrobiony, wytrzymały. Używam go czasem również jako drabinki w kuchni wink
    • jana111 Tripp Trapp taniej? 27.05.13, 18:36
      korzystajac z okazji podepne sie z pytaniem:
      czy mozna gdzies kupic taniej niz za 700 zl? Znalazlam kiedys w jakims niemieckim sklepie ale dawno i teraz nie wiem gdzie a poza tym cena z przesylka nie byla wiele nizsza, moze z 50 zl
      a moze w 4kids mozna dostac jakis rabat?
      • gosiek.w.77 Re: Tripp Trapp taniej? 27.05.13, 21:33
        A mnie dziwi,że w Polsce ktoś nie zrobił podobnych krzesełek sad Ja kupowałam w Czechach, mają mega wybór, całą gamę kolorystyczną. A samo krzesełko jest rewelacyjne, jak dla mnie idealna kopia danchaira, o ile go nawet nie przewyższa, w cenie krzesełka jest jeszcze poduszeczka, krzesełko bardzo wygodne, nawet i dla doroslej osoby, super się siedzi w nim, jest rewelacyjnie zrobione, no i 2 są niemal w cenie jednego danchaira smile
        www.terkaperka.cz/klasik~c1881.html
        • kasiadove Re: Tripp Trapp taniej? 27.05.13, 21:49
          Ładnie wyglądają i fajne kolory smile ale cena mi wyszła 452.79 PLN, na amazonie dan w promocji jakieś 260 PLN wink
          • gosiek.w.77 Re: Tripp Trapp taniej? 27.05.13, 22:19
            Miałam na myśli TrippTrapa smile
      • szarlotka77 Re: Tripp Trapp taniej? 27.05.13, 22:07
        Kupowałam w jedynysklep w Warszawie - cena do negocjacji jeśli gotówką i więcej niż jedno (wato się skrzyknąć ze znajomymi), było trochę taniej smile Mam TT kupiłam po rekomendacji koleżanki która ma oba i TT i DC i uważa że TT bardziej trwałe, np nie odciskają się napy w jeansach i się nie rysuje. DC nie widziałam na żywo. Teraz mają super 2 nowe kolory - planuję dla 2 dziecka Aqua Blue smile
        • sylki Re: Tripp Trapp taniej? 27.05.13, 22:48
          TT jest rewelacyjne, ale nie zgodzę się by się nic nie odciskalo oraz nie zadrapywało big_grin
          za ta cene oczekiwałam niezniszczalnosci big_grin
        • jana111 Re: Tripp Trapp taniej? 27.05.13, 22:48
          Mnie się Tripp Trapp bardziej podoba i już.
          Ale to czeskie całkiem nieźle wygląda- chyba dość wierna kopia, zastanowię się nad nim (zwłaszcza, że docelowo potrzebuję 3). A kupowałaś i przywoziłaś czy przesyłką? Jest taka możliwość, czy muszę kombinować?
          No chyba, że namówię szwagra na robótki ręczne (lubi i umie).
          • gosiek.w.77 Re: Tripp Trapp taniej? 27.05.13, 23:05
            Co do robótek ręcznych wink to mam fenomenalnego stolarza i chciałam go namówić na wykonanie tego krzesła, ale stwierdzil,że musialby mieć bardzo dokładne wymiary, kąty nachyleń itd, takie krzesełko musi byc wyważone, musi być stabilne, no i powiedział,że zrobienie go to koszt około 400 zł, chociaż on generalnie nie winduje cen, więc zrezygnowałam. A to czeskie krzesełko podesłała mi siostra, która mieszka w Czechach. Samo krzesełko jest świetne, bardzo starannie wykonane, stabilne wygodne ( widziałam na "żywo" i triptrapa i danchaira, ale to czeskie jakoś najfajniejsze nam się wydawalo) no i ta kolorystyka smile Ale można tez kupić wersję najtańszą - taką która jest do samodzielnego wymalowania i dobrać pasujący kolor smile Ja mam krzesełka w wersji drewniano - zielonej i niebieskiej smile
            • magma_pl Re: Tripp Trapp taniej? 27.05.13, 23:46
              Gosiek narobilas chrapki z tym krzesłem. Jako ze czeskiego nie znam to z opisu bardzo niewiele zrozumialam ,ale w tabelce z wymiarami podane jest 160kg.znaczy ze taki jest limit wagowy użytkownika? jasne że nikt tyle ważący u mnie w domu by z niego nie korzystał smile ale to przemawia na jego korzyść. tt jest do 90. tylko jak je teraz zdobyć?
              • gosiek.w.77 Re: Tripp Trapp taniej? 28.05.13, 09:13
                Tak, krzesełko jest do 160 kg, czyli moze usiąść na nim cała rodzina na raz wink
                Tak jak pisałam wcześniej - dla mnie to krzesełko bije TT i Danchaira na głowę, nie wiem jak go zdobyć w PL, mnie go zamówiła i przywiozła siostra, do Czech wysyłka jest darmowa smile
              • jana111 Re: Tripp Trapp taniej? 28.05.13, 14:47
                Ja bede pewnie cos kombinowac przy pomocy drugiego szwagra. Jesli jestes z Krakowa albo ze Slaska moze sie uda polaczyc.
                • starobrno Re: Tripp Trapp taniej? 28.05.13, 14:58
                  Ja moge przywiezc z Czech, do odbioru okolice Katowic.
                  • magma_pl Re: Tripp Trapp taniej? 28.05.13, 15:14
                    nijak mi po drodze do was dziewczyny uncertain
                    gosiek może (skoro już nas poszczułaś tongue_out) twoja siostra popytałaby sklepy int o możliwość wysyłki do polski
                    • starobrno Re: Tripp Trapp taniej? 28.05.13, 16:00
                      Nie zostalam wezwana, ale moge zapytac. smile
                      • starobrno Re: Tripp Trapp taniej? 28.05.13, 16:12
                        Juz dostalam mail, jeszcze nigdy nie wysylali, ale sprawdza swojego przewoznika czy to mozliwe i za ile.
                        • starobrno Re: Tripp Trapp taniej? 29.05.13, 07:17
                          Ze sklepu napisali: Krzeselko wazy 8kg, przeslka do PL 920czk bez VAT plus ewentualne pobranie.
                          • cortinka Re: Tripp Trapp taniej? 29.05.13, 19:11
                            A czy ktoś może wie, czy te czeskie krzesełka można gdzieś kupić w czeskim Cieszynie?
                            • cortinka Re: Tripp Trapp taniej? 29.05.13, 19:12
                              Albo Ostrawie?
                              • starobrno Re: Tripp Trapp taniej? 30.05.13, 09:22
                                Na przyklad tu i Ttu. Z tym, ze upewnij sie, ze sa na stanie zaim przyjedziesz. Czesc sklepow zamawia dopiero jak ma klienta.
                                • cortinka Re: Tripp Trapp taniej? 30.05.13, 14:29
                                  Starobrno, napisałam do Ciebie maila.
                                  • starobrno Re: Tripp Trapp taniej? 02.06.13, 17:43
                                    Odpisalam.
                  • mckmo Re: Tripp Trapp taniej? 13.01.14, 13:10
                    Witam, chciała się zapytać czy sprowadzała pani te krzesełka z Czech bo jestem ciekawa czy jest pani zadowolonasmile i jak cenowo wyszło pani te krzesełkowink pozdrawiamwink
                    • herkama Re: Tripp Trapp taniej? 13.01.14, 13:32
                      hej,
                      ja sprowadziłam najpierw dla moich dziewczynek - ja jestem zachwycona smile przed Świętami sprowadziłam kolejne dwa dla dziewczyny z forum - też same pozytywne opinie. Porównywałam TT i Jitre Zidle i wypadły ok, przy sporo niższej cenie.
                      Ostatnio ściągałam Klasika i Baby + blat i wyszło łącznie - 1061. Sam Klasik 425,00 + przesyłka 63,00.
                      Podjęłam się współpracy z producentem - Deckydum. jeśli masz ochotę to mogę zamówić kolejne.

• herkama Re: Tripp Trapp taniej? 13.01.14, 13:34
                        można obejrzeć u mnie (Warszawa)
                      • slona78 Re: Tripp Trapp taniej? 13.01.14, 14:21
                        A wiesz, że w PL TT jest chronionym patentem, więc sprzedajesz podróbkę? W Czechach sprawa wygląda nieco inaczej (producent czeskich krzeseł wcześniej zgłosił patent), stąd produkcja i sprzedaż krzeseł bardzo podobnych do TT. Możesz mieć w PL problemy, jeśli sprawa dotrze do TT.
                        • herkama Re: Tripp Trapp taniej? 13.01.14, 14:33
                          sprawdzę smile jeszcze nie zaczęłam masowej sprzedaży więc bardzo dobra uwaga!
                      • malinova76 Re: Tripp Trapp taniej? 07.05.14, 23:58
                        A czym się różnią Klasik i Baby? Możemy się jakoś skontaktować? Na gmailu jestem smile
    • tijgertje Re: Tripp Trapp a Danchair 08.06.13, 21:59
      TT jest jedynym krzeslem na rynku, ktore nie tylko teoretycznie, ale i praktycznie rosnie z dzieckiem, bo nie dosc, ze najszersze i bardzo stabilne, to jako jedyne ma regulacje glebokosci siedziska. Zarowno podnozek jak i siedzenie mozna dowolnie regulowac. no i jest niesamowicie wygodne. Moj syn siedzi na nim juz prawie 9 lat (bedzie za2 miesiace), o ile ja czy maz mu nie podwedzimy wink DC widzialam, wydaje sie fajne, ale dla TT nie jest konkurencyjne. Za lekkie, nie az tak stabilne, wezsze, noe ma takich mozliwosci regulacji i dostosowania do wzrostu i w praktyce uzywa sie go raptem kilka lat.
      • herkama Re: Tripp Trapp a Danchair 13.01.14, 13:32
        identyczną regulację jak TT ma czeskie Jitro Zidle
        • agat_aa Re: Tripp Trapp a Danchair 04.03.14, 10:34
          Witam, potrzebuję 3 takich krzesełek czy mogę prosić o inf o cenie i kosztach dostawy, chodzi mi o te zbliżone do TT czeskie. proszę o maila agat_aa@gazeta.pl
        • astra80 Re: Tripp Trapp a Danchair 26.08.14, 20:14
          Czesc czy nadal masz kontakt z czeskim producentem-potrzebuje jednego krzeselka.
    • tg76 Re: Tripp Trapp a Danchair 13.01.14, 15:01
      Dziewczyny, jakby były na amazonie w promocji te Dany dajcie mi znać, jakos sama nie moge ogarnac uncertain gramus@o2.pl
      Dzieki i pozdrawiam
      -Gośka
      • super-czarna.1 Re: Tripp Trapp a Danchair 07.02.14, 15:55
        A takie krzesło jak się sprawdza ? Ma może ktoś ?
        www.sklepy24.pl/sklep/barabike_pl/produkt/krzeselko-tipp-topp-comfort-drewniane-kettler/2410
        • super-czarna.1 Re: Tripp Trapp a Danchair 04.03.14, 13:34
          Ktoś ma takie krzesełko ? Jak się sprawdza ?
          www.amazon.co.uk/Herlag-Tipp-Comfort-H4885-8000-Chair/dp/B001BSH4D6/ref=sr_1_6?s=baby&ie=UTF8&qid=1393936160&sr=1-6&keywords=herlag
          Wcześniej było 50% taniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka