Dodaj do ulubionych

crocsy raz jeszcze - rozmiarówka, kody

15.06.13, 21:07
Dziewczyny, zgłupiałam z rozmiarówką crocsa. Czy 4-5 to to samo co 20-21 na stronie? analogicznie 6-7 to 22-23?..
4-5 robią się ciasnawe i chętnie nabyłabym coś większego.

Btw, orientujecie sie czy obecnie działają jakieś kody na stronie crocs.pl? Wiem o rabatach na outlet i -40pln przy zakupach powyżej 200pln. Czy to się sumuje? jest coś jeszcze?..
Obserwuj wątek
    • cali.staa Re: crocsy raz jeszcze - rozmiarówka, kody 15.06.13, 21:20
      C6/7 mają około 14,5cm (trudno idealnie wymierzyć)
      mam dwa rodzaje w tym rozmiarze i obie pary mają taką samą długość
      • hugo43 Re: crocsy raz jeszcze - rozmiarówka, kody 15.06.13, 22:00
        ja kupilam dwie pary dzieciecych elektro za 144pln.wpisalam kod na 10% crocstt10 i kod za newsletter na 20%.to cena juz z wysylka.
      • kara_gitara Re: crocsy raz jeszcze - rozmiarówka, kody 17.06.13, 19:07
        Ok, tylko na crocs.pl nie funcjonuje 6/7, a 20, 21, 22, 23 itd.. Moje pytanie to jakim numerem jest 6/7? Jaki rozmiar nosiły Wasze dzieci nosząc ten rozm? Córka ma rozm 21, crockbandy 4/5 ledwie wchodzą, czy te większe nie będą za duże?
        A jak z rozmiarowka dorosla? Ja nosze 38 zwykle, czasem 37- czy baleriny retro w rozm 37,5 będą ok?
        No i ponawiam pytanie o kody smile
        • cali.staa Re: crocsy raz jeszcze - rozmiarówka, kody 17.06.13, 19:43
          Podałam Ci długość buta 14,5cm (one są jako 22-24 i tak wypadają pośrodku. Mój syn nosi 23 i są na niego idealne z maluśkim zapasem.
        • cali.staa Re: crocsy raz jeszcze - rozmiarówka, kody 17.06.13, 19:47
          I jeszcze małe sprostowanie... może spójrz w konkretny model i tam masz opis rozmiaru jako 19-21 (C4/5), 22-24(C6/7)... nie ma crocsów z numerami 21,22,23,24 tylko są dwa (a nie cztery) i chyba nie tak trudno się połapać, ze pomiędzy nimi nie ma innych...
    • ktosco Re: crocsy raz jeszcze - rozmiarówka, kody 17.06.13, 20:11
      Moja z innych firm nosi buty w rozmiarze 22 .Crocs 4/5 sa na nia za male 6/7 trochę za duże ale dziecko swobodnie w nich chodzi Nie potyka się.mamy model classic
      • afroddytta Re: crocsy raz jeszcze - rozmiarówka, kody 17.06.13, 20:39
        Dla mojego syna 6/7 są w tym roku za małe, a nosi sanadały ecco 24 (są na styk), adidasy geoxa 25, crocsy kupiłam mu 8/9. W 6/7 chodzi młodszy, trochę może za duże, ale nie narzeka, adidasy Nike nosi 23,5 (ma dwie pary w tym rozmiarze). Rozmiar 4/5 jest bardzo mały, młodemu nawet na nogę nie dało się przymierzyć.
        Te 6/7 mamy takie rekiny, 8/9 kupiłam klasyczne.
    • jaga987 Re: crocsy raz jeszcze - rozmiarówka, kody 18.06.13, 09:47
      co do rozmiarówki, to przy każdym modelu jest tabela rozmiarów do rozwinięcia i chyba rozmiary podane tam są wiarygodne. Zmierzyłam stopę i wyszło mi że crocbandy muszę mieć 38-39. Jako że normalnie noszę 37, nie zaufałam im i zamówiłam 37-38. Okazały się za małe. Odesłałam i zamówiłam większe... Przed zamówieniem mierzę stopy wszystkim zainteresowanym i każdy model z osobna sprawdzam w tabelach.

Co do rabatów, to skończyło już się minus 40 zł i promocja outletowa, za to zaczęła się przedsprzedaż wyprzedażowa smile Ja użyłam jeszcze do minus 40 zł i promocji outletowej 20% za newsletter (zarejestrowałam maila mężasmile). Wyszło całkiem przyzwoicie.
      • pucaluta Re: crocsy raz jeszcze - rozmiarówka, kody 25.06.13, 15:32
        To ja jeszcze zapytam, czy któraś z Was miała w rękach wersję Retro? Chodzi mi konkretnie o ten model: https://s7d4.scene7.com/is/image/Crocs/thumbnail/-_14001_485_IS.jpg
        zastanawia mnie ta guma pod spoden - czy one są twardsze przez to niż normalne crockbandy czy też niekoniecznie i guma tylko tak wygląda?

• alexalexa Re: crocsy raz jeszcze - rozmiarówka, kody 25.06.13, 17:29
          do mnie juz lecą, więc za kilka dni będę mogła się wypowiedzieć
        • jaga987 Re: crocsy raz jeszcze - rozmiarówka, kody 25.06.13, 17:59
          Mam takie w rozmiarach dzieciecych. Nie sa az tak gietkie jak crocbandy, ale tez sa elastyczne. Ta guma jest cieniutka w sumie. Narazie jestem zadowolona, ale uzytkuje dopiero od kilku dni.
    • lupota Re: crocsy raz jeszcze - rozmiarówka, kody 26.06.13, 21:32
      Czy wy nie widzicie że jedna osoba na tym forum na kilku nickach nagania na swoją stronę.
      Zobaczcie uważnie ile jest tematów na pierwszej stronie o crocsach i że każda to ukryta reklama... Niby pada pytanie o pomoc itp .
    • cali.staa dodatkowo -10% rabatu 16.09.13, 11:32
      z kodem: TENOFFCROCS
      na crocs.pl oczywiście (wchodzi z rabatami 20/30/40% z outletu)
    • aga_tka81 Crocs tylko dzisiaj -20% na całe zamówienie 29.09.13, 09:26
      Kod: VIP20
      • manala Re: Crocs tylko dzisiaj -20% na całe zamówienie 29.09.13, 15:58
        aga_tka81 po pierwsze dzięki za info, po drugie pomóżcie - złożyłam zamówienie i nie dostałam potwierdzenia, na moim koncie też nie ma tego zamówienia (próbowałam 2 razy), zapłaciłam zwykłym przelewem bo nie było mojego banku w dotpay
        jak zamawiałyście to od razu miałyście potwierdzenia zamówienia???
        • aga_tka81 Re: Crocs tylko dzisiaj -20% na całe zamówienie 29.09.13, 21:46
          Ja zamawiałam kilkakrotnie i zawsze miałam od razu potwierdzenie zamówienia, a na swoim koncie sprawdzałaś w transakcjach oczekujących? Jeżeli nie zablokowali ci pieniędzy na koncie i nie masz potwierdzenia to nasuwa się tylko, że nie przyjęli tego zamówienia, ale dziwne, że nie masz na koncie transakcji.
          Może ktoś inny miał podobną sytuacje.
          Jak zamawiałam newsletter to tylko na jeden adres e-mail mi nie przyszedł, na gmail.
          • manala Re: Crocs tylko dzisiaj -20% na całe zamówienie 29.09.13, 22:06
            Kasę mam zablokowaną (transakcja dotpay ale jeszcze przelew nie przeszedł chyba) a na moim koncie nic - żadnego nawet śladu po zamówieniach : /
            • aga_tka81 Re: Crocs tylko dzisiaj -20% na całe zamówienie 30.09.13, 08:22
              To może pomyliłaś się przy wpisywaniu adresu e-mail, może poszło potwierdzenie na inny adres. Oni długo realizują, jak dostałam potwierdzenie wysyłki pieniądze na koncie miałam zablokowane, dopiero chyba po 2 dniach przeszły do transakcji zrealizowanych.
              Nie wiem co ci poradzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka