Dodaj do ulubionych

Allegro problem z kupujaca ...help

26.08.13, 19:28
Witam ,nie sądziłam ,ze i mnie to spotka, sprzedaje rzeczy po córce sporadycznie ,więcej kupuje winkKilka razy nacięłam się na allegro jako kupująca wiec staram się wystawić rzeczy nadające się do dalszego użytku. W tamtym tygodniu udało mi się sprzedać plecak Herlitza za zawrotna kwotę 63 zł .Plecak przed wystawieniem dokładnie przejrzałam ,sprawdziłam przede wszystkim suwaki .Wszystko było ok.
Dzień po wpłacie wysłałam plecak ,następnego dnia tel od allegrowiczki gdzie jest plecak ?Zapewniłam ,ze wysłany pp. Dzisiaj kolejny tel odebrała go z poczty plecak jest zniszczony ,zepsute ,nadprute suwaki .
Poradzcie co teraz nigdy nie miałam takiej sytuacji Pani ŻĄDA zwrotu wszystkich pieniędzy .
Nie wiem sama cryingniemożliwe żeby plecak zepsuł się w trakcie przesyłki ,osobiście go sprawdziłam, co zrobić z tym fantem oddać kase ? Plecaka już nie sprzedam sezon się skończył nie ma szans .Nie wiem Pani się odwidział oddać kasę i mieć święty spokój ,pewna jestem ,ze suwak był ok.
Obserwuj wątek
    • olga727 Re: Allegro problem z kupujaca ...help 26.08.13, 19:44
      Niech przyśle zdjęcia tego plecaka,który odebrała,może się okazać,że to nie ten wysłany.
    • zdzisnadzis Re: Allegro problem z kupujaca ...help 26.08.13, 21:10
      NO widzisz, tak to czasami bywa. Napisz pani, ze plecak ma wysłac z pismem reklamacyjnym, co jej sie nie zgadza ze stanem jaki ty opisałas w aukcji. Niestety moze byc tez tak, ze jak to jakas furiatka, to specjalnie zniszczy plecak, zeby tylko odzyskac kase.
      • marcelina003 Re: Allegro problem z kupujaca ...help 26.08.13, 21:19
        ach sama już nie wiem ,może spanikowała i kupiła drugi plecak przez weekend . Napisałam ,żeby przesłała mi zdjęcia na razie cisza. Napsuła mi nerwów ,wydarła się na mnie może faktycznie jakaś furiatka mi się trafiła crying
        • vickimama Re: Allegro problem z kupujaca ...help 26.08.13, 21:30
          Jeżeli faktycznie jesteś pewna, że plecak był w takim stanie, jak opisałaś w aukcji i nie masz sobie nic do zarzucenia, nie oddawaj pieniędzy kupującej. Może być kilka powodów, dla których chce się wycofać z kupna - nie spodobał jej się, doszła do wniosku, że faktycznie poniosło ją w licytacji... Co najwyżej wystawi Ci negatywa. Nic więcej nie może zrobić.
          • marcelina003 Re: Allegro problem z kupujaca ...help 26.08.13, 21:36
            Plecak leżał ok roku w szafie dlatego dokładnie go sprawdziłam ,bałam się czy może córka nie używała go do zabawy itp. dlatego zdziwiła mnie awantura .
        • aurinko Re: Allegro problem z kupujaca ...help 26.08.13, 22:42
          Ale daj spokój co sobie będziesz nerwy psuła, czekaj na zdjęcia, jeśli jesteś pewna swego to nie zgadzaj się na żaden zwrot, najwyżej Ci negatywa wystawi. A jak dzwoni do Ciebie i się wydziera to powiedz krótko "porozmawiamy jak przestanie pani na mnie krzyczeć" i jeśli nie przestanie się drzeć to się rozłącz i tyle. Guzik Ci może zrobić, niech Ci odeśle plecak do reklamacji (ale zaznacz że za pobraniem nie przyjmujesz, ma Ci odesłać na swój koszt a Ty jak uznasz reklamację to jej oddasz kasę) z tym, że skoro jesteś pewna swojej racji to nie musisz uwzględniać reklamacji i plecak odsyłasz z powrotem pod warunkiem, że ona najpierw Ci wpłaci z ponowną przesyłkę.
    • koralik12 Re: Allegro problem z kupujaca ...help 27.08.13, 08:22
      Poniosło ja przy licytacji i teraz chce odzyskac część pieniędzy. Najgorsze jest to że ma twój numer telefonu. Ja kiedyś sprzedałam ubranka używane w cenie nowych. Pani kupująca potem sobie przemyslała sprawę i pisała maile żebym jej oddała część pieniędzy. Nie zgodziłam się. Pisała coraz częściej i bardziej natarczywie, potem z wyzwiskami a jak jej wystawiłam negatywny komentarz to wpadła w szał. Jeszcze po roku wysłała mi na święta maila z życzeniem wszystkiego najgorszego.
      Na szczęście nie podałam swojego prywatnego telefonu, tylko numer telefonu który mam jako dodatkowy. Musiałam wyciszyć ten telefon bo dzwoniła regularnie w środku nocy. Mąz chciał iść z tym na policję ale ja wolałam przeczekać. E maili od niej od momentu jak zaczęla pisać wyzwiska to juz nawet nie czytałam tylko prosto do kosza
      • bubbleup Re: Allegro problem z kupujaca ...help 27.08.13, 08:32
        Czekaj na zdjecia i stoj przy swoim, rownie dobrze moze Cu teraz wyslac fotki jakies innego plecaka przeciez to nie sa pojedyncze sztuki.
        Ja kiedys sprzedalam mikrofalowke z wysylka bo starsznie sie upieral facet zeby ja kupic.
        I co dzwoni pozniej po tygodniu, ze mikrofala ma wgnieciony jeden bok akurat ten ktorego nie wstawilam zjecia na aukcje. Dzwine co nie akurat ten bok ulegl uszkodzeniu w transpocie.
        Podobno pudelka w ktorym doszla nie nylo uszkodzone wiec jawne naciaganie mnie.Kupil bo widocznie mial taka sama i mysla, ze odzyska kase.Straszyl mnie us.a ja mu na to, ze wtakim razie wsiade w pociag i przyjade na ta jego wies i zabiore osobiscie ta mikrofalowke i wtedy nastala cisza juz wiecej sie nie odezwal.
        • oteczka Re: Allegro problem z kupujaca ...help 27.08.13, 08:54
          Jeżeli jesteś pewna że plecak był ok to nic jej nie oddawaj ,miałam taka kupującą zaszalała w licytacji a potem zaczęła wymyślać nie takie nie owakie wreszcie stwierdziła że jest plama poprosiłam o zdjęcia i oczywiście dostałam nawet z dwoma plamami tylko że na moich zdjęciach plam nie było wysłałam Pani oryginały zdjęć i posłałam ją na drzewo, dostałam negatywa tym samym odpłaciłam , za jakiś czas Pani wystawiła tą bluzę jako stan idealny ,także daruj sobie tą kupującą szkoda nerwów.
        • marcelina003 Re: Allegro problem z kupujaca ...help 27.08.13, 16:06
          Czekaj na zdjecia i stoj przy swoim, rownie dobrze moze Cu teraz wyslac fotki j
          > akies innego plecaka przeciez to nie sa pojedyncze sztuki.

Bingo, Pani odpisała
          ........ widać delikatne uszkodzenie szwów na zamku co przeszkadza w jego zasuwaniu, ale to można chwycić igłą i nie byłoby problemu..... Mam o rok starsze dziecko ma taki sam plecak, kupiony nowy i nie mam takiego problemu.

Pani czeka na odp ,nie uznam reklamacji .
          Dzięki śliczne za pomoc ,nie będę sobie nerwów psuła przez jakąś ...............babęsmile

• annajustyna Re: Allegro problem z kupujaca ...help 27.08.13, 17:59
        Toz to allegro to prawdziwy punkt zbiorczy psycholi roznej masci!
      • zdzisnadzis Re: Allegro problem z kupujaca ...help 27.08.13, 18:49
        O matko! ja bym psycholke zgłosiła na policje big_grin moze ostudziłoby to jej zapały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka