Dodaj do ulubionych

lidl dzisiaj..o matko..

29.08.13, 09:35
bylam po softshele dla dzieci... o rety co sie dzialo.. ze 300 ludzi czekalo przed sklepem...
o 8.05 nie bylo nic w koszykachbig_grinbig_grin
Obserwuj wątek
    • rybalon1 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 09:47
      a udało Tobie się kupić ??? też mialam chęć na niego ale własnie miałam taką wizję .ze będzie .kuupa ludzi i odpuściłam sobie . Jakby ktoś kupił i się rozmyslil to chętnie przygarnę chlopięcy 140-146,
      • kropkowo_11 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 09:56
        Nie dziwię się, że takie kolejki były jak taka kurtka w sportowym sklepie kosztuje z dwie stówy...
        • mamanatalki87 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 10:02
          U mnie to samo rano podjechałam do biedronki po posciel a potem prosto do lidla i szok .. parking full .. ludzi masa kolejki na pol sklepu .. i puste kosze doslowanie kilka minut po 8 ..

Udało mi się kupić softa dla córy na 134/140 taki jak chciałam ( z białym ) bo to jako bluza u nas się sprawdza ... a tak to damski / meski PUSTO chłopcy moze z 1-2 szt .. dla dziewczynek coś wiecej jedynie .. ale o 9 to już pozamiatane było zapewne .. smile

• dixi Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 10:00
      jakby komuś nie spasowały trekki chłopięce 30 - 31 to proszę nie oddawać tylko dać mi cynk wink
      oraz kurtka na 122-128-134 ewentualnie big_grin
      • dixi Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 10:03
        aaa i jeszcze spodnie trekkingowe, rozmiar jak wyżej wink
      • olga727 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 30.08.13, 20:03
        dixi napisała:

> jakby komuś nie spasowały trekki chłopięce 30 - 31 to proszę nie oddawać tylko
        > dać mi cynk wink
        > oraz kurtka na 122-128-134 ewentualnie big_grin

Jak to jest z tą rozmiarówką w Lidlu ? jak była promocja na 2 paki bluzek dla dzieci(mniejszych) to wzięłam 110/116 i są ok(ponosi jeszcze na wiosnę),ale te kurteczki softshell zamówiłam (żeby znajoma w lidlu odłożyła) ten sam rozmiar 110/116 to była "na teraz". Około południa dotarłam do sklepu i wymieniłam tą 110/116 na 122/128 ;kupiłam dla starszej treki i nr większe niż ma normalnie z innego sklepu( normalnie nosi 34,a treki ma 35 bo mniejsze,to za małe) i dla starszej softshella. Mieszkam niedaleko miasta powiatowego,ale nie zawsze jest tak "różowo" z zakupami ciekawych rzeczy i u nas wink
    • agni71 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 10:03
      o rany, a ja wysłałam mojego tatę, ale po spodnie trekkingowe dla dzieci.... zaraz zadzwonię sprawdzić, czy przeżył...
      • joacz1980 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 10:15
        U nas brali po 6 kurtek i tak sobie myślę, że chyba to trochę przesada. Ja kupiłam młodszej córce softa za 56 zł ze smyka a starsza ma za 59,90 z c&a i ta dycha drożej a jakość nieporównywalna...
        • katka761 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 22:04
          jakość ok, ale trzeba trafić w c&a na taką cenę za shell - a nie każdy ma możliwości czasowe.
    • zajacowna Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 10:17
      rozmiary byly lekko zanizone, szczegolnie dziecinne chlopiece.. wiec trudno wam bedzie odkupic od kogos i trafic na rozmiar.
      • miesiakk Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 10:22
        ja wysłałam mamę i udało się jej kupić kurtkę dla siebie i dla mojej córki na 152, zobaczymy tylko jak z rozmiarem
        • sylwina128 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 10:39
          U mnie w miarę ok. Byłam 8:15 było sporo kurtek, spodni i butów. Najwięcej bo całe kosze było butów. Nie było problemów z rozmiarami. Kurtek dla dzieci też było. Jak wychodziłam przed 9 to trochę ludzi się kręciło, ale towaru też sporo. Było w czym wybierać
      • katka761 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 22:05
        w rozmiarze 122/128 na chłopięcych kurtkach najmniejsza była szara z pomarańczowym zamkiem - bardziej 116cm.
    • marta2202 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 10:37
      Też byłam ale o 9 i dziecięcych trochę zostało (ja nie potrzebowałam bo kupiłam moim w smyku na przecenie za 55zł) ale dla dorosłych same resztki! Szok! Ja miałam jakieś dziwne szczęście bo znalazłam zieloną kurtkę damską w moim rozmiarze z kapturem pięknie zapakowaną w oddalonym koszu, ktoś zostawił big_grin
      • a-e-p Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 10:50
        Byłam bo ktos prosił mnie o zakup na damskim. Pierwszy i ostatni raz. o 8.05 nie było praktycznie nic. Przy wejsciu kilkunastu rosłych panów - dla mnie ewidentnie handlarze, ciezko było dostac sie do koszy.

Ludzie brali po 6 softów (!) i do szli od razu bez mierzenia do kasy, albo mierzyli a reszta czekała przy mierzacym na ew. zwroty... Przy pustych koszach reszta czatujacych. Nie rozumiem tego szału na rzeczy dla dorosłych - wole kupic kurtke o lepszych parametrach na wyprz. w sklepie specjalistycznym bo to zakup na kilka(nascie) lat. Dla dzieci stosunek jakosci do ceny rzeczywiscie jest dobry. Na szczescie mam softy dla dzieci z Kappahla, jakosc o niebo lepsza, dla młodszej nawet kupiłam taniej niz ceny w Lidlu.
        • joacz1980 Re:a-e-p 29.08.13, 10:56
          A w którym Lidlu byłaś w Rz..?
          • necia27 Re:a-e-p 29.08.13, 10:57
            jesuuu na prawdę tak jest? ja jestem w NL i tutaj normalnie wszystko bez kolejek, ładnie lezy w koszach, no ale tutaj mówia o tym sklepie że to sklep dla biedaków, a ja lubię lidla smile
          • a-e-p Re:a-e-p 29.08.13, 11:01
            Na Krakowskiej - była tam chyba cala Baranówka smile Siostra była o zaraz po otwarciu na Lubelskiej i tez nic juz nie było.
            • joacz1980 Re:a-e-p 29.08.13, 11:03
              możesz się do mnie odezwać na gazetową?
        • asiaiwona_1 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 10:56
          szkoda, że nie wiedziałam, że taki szał będzie na te rzeczy. Ze 2-3 tyg temu będąc w DE robiłam zakupy w Lidlu. Buty trekingowe leżały i leżały, do wyboru cała rozmiarówka. Nikt się specjalnie nimi nie interesował. Mogłam kupić kilka par na handel big_grin
          • inches Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 11:05
            Miałam okazję być w weekend w Lidlu w Czechach. Gazetka podobna tylko obowiązuje wcześniej. Były właśnie softshele, pięknie poukładane, damskie, dziecięce w każdym kolorze i rozmiarze. Zero ludzi, porozrywanych opakowań itd. Uśmiechnęłam się, gdyż pomyślałam sobie o dzisiejszym czwartku i wielkim napadzie na Lidl w Polsce smile
            • necia27 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 11:55
              inches napisała:

> Miałam okazję być w weekend w Lidlu w Czechach. Gazetka podobna tylko obowiązuj
              > e wcześniej. Były właśnie softshele, pięknie poukładane, damskie, dziecięce w k
              > ażdym kolorze i rozmiarze. Zero ludzi, porozrywanych opakowań itd. Uśmiechnęła
              > m się, gdyż pomyślałam sobie o dzisiejszym czwartku i wielkim napadzie na Lidl
              > w Polsce smile

To samo mam w pobliskim lidlu w Holandii smile
      • olus35 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 11:16
        Mnie udało się kupić 2 pary dla synów w roz. 33 i 35 w te większe z różowym ale synowi się podobają są naprawdę super nawet na lekką zimę, kurtek było więcej dla chłopców niż dziewczynek ja nie brałam ale trochę żałuję. Zupełnie nie rozumiem polityki firmy skoro widzą ze w De leżą i nikt nie kupuje dlaczego nie ma w Polsce tyle żeby wystarczyło dla wszystkich?
    • kroliczyca80 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 11:05
      Szał na ciuchy z Lidla (i czasem też Biedronki) wynika z tego, że starsze pokolenie nie ma bladego pojęcia o wyprzedażach w sieciówkach. Nie reklamuje się toto, katalogów nie wrzuca do skrzynek pocztowych, więc nie istniejewink Wiele starszych (mówiąc starsze, mam na myśli 50+) osób nawet nie wchodzi do centrów handlowych w przeświadczeniu, że "tam jest drogo, a przecież można kupić w dyskontach". I nie mówię o tych najuboższych, dotyczy to także ludzi z przeciętnymi zarobkami. Mam takie przykłady w rodzinie. Szok po odkryciu jakichś superwyprzedaży w C&A - bezcennywink
      • a-e-p Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 11:12
        Joacz - pisze na gazetowa

Kroliczyca - podpisuje sie pod tym obydwoma rekami. W rodzinie mam ludzi w srednim wieku, ze srednia krajowa i wyzej i o zakupach na wyprz. przez net wiedza tylko tyle ze jest Allegro. Do CH nie chodza bo za drogo/nie lubia, ubieraja sie na akcjach typu Lidl (wtedy juz lubia tłumy) albo w szmateksach (do ktorych nic nie mam) ale tam czesto płaca wiecej niz za nowa rzecz na wyprz. Nie mam juz siły im tłumaczyc... kazy lubi cos innego.
        • joacz1980 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 11:23
          Podpisuje się pod tym co piszecie obiema rękami. C&A poznałam prawie rok temu gdy weszłam na to forum po raz pierwszy i już zostałam darząc je ogromną sympatią. Pamiętam ze gdy uruchomili sklep internetowy to wysłałam nawet maila na newsletter,dostawałam kupony na -20,-40zł i nie działało to na mnie...póki no właśnie dzięki Wam nie doświadczyłam że fajne rzeczy i to nowe można kupić w super cenie i jak kombinować żeby były one jeszcze lepsze. Dwa tygodnie temu np przypadkiem w NŚ w C&A stacj. kupiłam mojej małej bluzkę HELLO KITTY za 4,90. Mniej więcej w tym samym okresie kupiłam starszej podobną przecenioną z 15,99 na 9,99 w Lidlu. I tak mała ma bluzkę,która się swietnie nosi, prasuje i nic się dzieje. U starszej zaś nadruki po 2 praniach zrobiły się rozmazane...ten sam proszek , razem prane i to samo żelazko do prasowania....
          • joacz1980 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 11:25
            Ale na C&A świat sie oczywiście nie kończy bo skorzystałam też z innych cynków na tym forum....
        • patatajowa Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 11:32
          bardzo lubie lidla ze wzgl na oferte art przemysłowych ale i spozywczych tez i załuje ze nie mam go blizej tylko biedronke...
          wiec na "akcje" nie jeżdżę ,jak sie trafi cos w tygodniu to ok , a jak nie to płaczu nie ma wink

a-e-p napisała:
          >W rodzinie mam ludzi w srednim wieku, ze srednia krajowa i wyzej i o zakupach na wyprz. przez net wiedza tylko tyle ze jest Allegro. Do CH nie chodza bo za drogo/nie lubia, ubieraja sie na akcjach typu Lidl (wtedy juz lubia tłumy) albo w szmateksach (do ktorych nic nie mam) ale tam czesto płaca wiecej niz za nowa rzecz na wyprz. >
          moja mama -wielka fanka szmateksów ostatnioo stwierdziła ze sie jej tam nie bardzo juz opłaca chodzic -bo jesli moze kupic nowe rzeczy na wyprz.to po co przepłacać? wink bo w tym roku pierwszy raz wziełam ja na prawie całodniowe zakupy w ch w celu jego "odczarowania" tongue_out i pokazania co fajnego mozna kupic na przecenach.
          • a-e-p Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 11:43
            Rowniez Lidla baaardzo lubie za art spozywcze i przemysłowe.

Moja mama idzie z duchem czasu wink ale wreszcie wyciagnełam mojego ojca do G Rzeszów po buty, bo chciał kupic cokolwiek w najblizszym sklepie osiedlowym. Był w szoku ze jest az tyle sklepów obuwniczych obok siebie i az taki wybór + tak tanio na wyprz. W sumie kupił 3 pary butów zamiast jednej za niewiele wiecej niz w sklepiku osiedlowym smile
          • asia_i_p Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 18:36
            Ze szmateksami nie do końca tak jest, że zupełnie to samo i w tej samej cenie można dostać na wyprzedażach.
            Dwa lata temu kupiłam sobie w lokalnym lumpeksie płaszcz, bez widocznych oznak noszenia, za 60 zł. Owszem, to dużo jak na lumpeks, nowy o takim kroju mogłabym kupić w H&M za dwa razy tyle, a na wyprzedaży może i za tyle. Z tym, że ten z lumpeksu to jest 50% wełny i to nawet trudno nazwać flauszem - gęsty, prawie filcowy materiał. A H&M-owskie "wełniane" płaszcze to mieszanka wiskozy z poliestrem, co czuć nawet w dotyku. Wełnianego płaszcza za 60 zł nie dostanę na żadnej wyprzedaży.
            • magiiia Re: lidl dzisiaj..o matko.. 30.08.13, 00:30
              Może jednak by się udało kupić coś w podobnej cenie, np. www.topsecret.pl/plaszcz-damski-welniany-plaszcz---spz0218-top-secret,4674,187,pl-PL.html#productTabInformation

• asia_i_p Re: lidl dzisiaj..o matko.. 30.08.13, 08:19
                Jestem pozytywnie zaskoczona.
                Ale to jednak jest rzadka okazja.
                • asia_i_p Re: lidl dzisiaj..o matko.. 30.08.13, 08:26
                  W każdym razie dzięki za świetną stronę smile. Już sobie wypatrzyłam bordowy. smile Tylko nie wiem, czy ryzykować, bo oficjalnie biust mi się nie wbija w ich 44. Mam 106 w obwodzie, ich tabelka jako ostatni wymiar pokazuje 42 - 96 cm, a wcześniej skacze co 4 cm - płaszcz, o który mi chodzi, ma rozmiar 44, czyli byłoby 100 cm w obwodzie. Z drugiej strony, z mojego doświadczenia tabelki zawsze lekko niedoszacowują - niejednokrotnie z tabelek wynikało mi 42-44, a w sklepie pasowało 40.
                  • magiiia Re: lidl dzisiaj..o matko.. 30.08.13, 22:57
                    Niestety, nie doradzę w tym zakresie, bo ja mam ciuchy z Top Secret w różnych rozmiarach - zależy od kroju. Zdarzyło mi się kupować w necie i udawało mi się trafić w rozmiary (bardziej dopasowane rzeczy zamawiałam większe), czasem też przy produktach znajdują się komentarze podpowiadające rozmiarówkę.
                    Jeśli jest taka możliwość, to wiadomo, że najlepiej jednak zmierzyć przynajmniej podobny fason w sklepie stacjonarnym. Jeśli się nie da, to zakup wiąże się właściwie tylko z ryzykiem straty kosztów przesyłki/przesyłek.
                    Dodam, że podobne promocje cenowe jak na stronie bywają także w sklepach (np. dziś widziałam te płaszcze w identycznej cenie: www.topsecret.pl/plaszcz-damski-bawelniany-plaszcz-klasyczny-elegancki-komfortowy-odwazny-spz0235-top-secret,4686,187,pl-PL.html#color=KOLOR_14 ), tylko wybór modeli i rozmiarów oczywiście na stronie dużo większy.
      • alpepe Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 11:15
        też tak sądzę, niestety, im więcej się chodzi po sklepach, tym więcej można zaoszczędzić.
        • aluka82 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 11:32
          dokładnie, ja kilka miesięcy temu "odkryłam" sposób na tanie zakupy w internetowym c&a i jestem z nich bardzo zadowolona, tym bardziej, że od dzisiaj jest -20% na dziecięce, do tego dodałam kod z newslettera na -10%, zakupy robiłam o pierwszej w nocy smile więc jeszcze zdążyłam skorzystać z darmowej wysyłki, która była do wczoraj i dzięki temu leginsy dla córki wyszły mi po 14 zł (bazarowe kosztują 20-25 zł) a spodnie dresowe 20 zł za sztukę....
          szkoda mi czasu i energii na stanie w kolejkach w Lidlu czy Biedronce...
        • magiiia Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 12:45
          Tylko, że to jest możliwe pod warunkiem, że:
          - ma się czas by chodzić po sklepach w sieci lub w realu (sprawdzenie raz w tygodniu gazetki i wysłanie kogoś z rodziny do sklepu w danym dniu zajmuje jednak mniej czasu)
          - mieszka się w miejscu, gdzie jest C&A, itd - ja mieszkam w mieście wojewódzkim, w którym jednak brak sklepów kilku polecanych na forum marek sad
          • agni71 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 13:28
            > - mieszka się w miejscu, gdzie jest C&A, itd - ja mieszkam w mieście wojewódzki
            > m, w którym jednak brak sklepów kilku polecanych na forum marek sad

No, akurat C&A to się najbardziej opłaca zamawiac przez internet. Zwroty sa za darmo i często mają przesyłkę gratis (ostatnio do wczoraj). Ja tam stacjonarnie juz prawie nie zaglądam.
            • magiiia Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 13:34
              Dzięki, już dzięki forum to przećwiczyłam.
              Przydałoby się jednak przynajmniej raz zapoznać tam z rozmiarówką, bo co nie mogę się wstrzelić, np. bluzki w rozmiarze 122 są ok, a spodenki już za małe - ale jakością rzeczy jestem naprawdę pozytywnie zaskoczona.
              Choć na dziecinne lidlowe (z wyjątkiem rajstop) też nie na narzekam.
      • olga727 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 30.08.13, 20:15
        kroliczyca80 napisała:

> Szał na ciuchy z Lidla (i czasem też Biedronki) wynika z tego, że starsze pokol
        > enie nie ma bladego pojęcia o wyprzedażach w sieciówkach. Nie reklamuje się tot
        > o, katalogów nie wrzuca do skrzynek pocztowych, więc nie istniejewink Wiele stars
        > zych (mówiąc starsze, mam na myśli 50+) osób nawet nie wchodzi do centrów handl
        > owych w przeświadczeniu, że "tam jest drogo, a przecież można kupić w dyskontac
        > h". I nie mówię o tych najuboższych, dotyczy to także ludzi z przeciętnymi zaro
        > bkami. Mam takie przykłady w rodzinie. Szok po odkryciu jakichś superwyprzedaży
        > w C&A - bezcennywink

Tylko nie każdy ma blisko sieciówki z wyprzedażami ,natomiast Lidl/Biedronka są bardziej osiągalne bo są bliżej.
        • pumeczka Re: lidl dzisiaj..o matko.. 30.08.13, 22:22
          o to, to
          o biedronkę i lidla się zahacza podczas spaceru, a centrum handlowe to już większa wyprawawink

ale wracając do tematu softhellowego, to te kurtki mi nie podpasiły "namacalnie", dziwna ta zewnętrzna powłoka była, w porównaniu do innych marek
          no i niezbyt ufam lidlowym kurtkom, bo miałam wtopę z jedną trekkingową, co to miała być "oddychalna", a niestety całe plecy miałam mokre, bo zachowywała się jak foliówka
    • dmc1981 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 11:26
      ja właśnie byłam w takim szoku w poniedziałek, kiedy o 10 pojechałam po legginsy dla córki, chciałam jej kilka par do przedszkola sprawić. Puste kosze. Dziś, nauczona doświadczeniem, byłam już o 8 (choć można powiedzieć, że i tak się nie śpieszyłam, bo u nas otwierają o 7:00) no i dostałam, co chciałam. Mąż kupił buty, oboje dla siebie softy. Wybór jeszcze był, ale pewnie o 11 można było znów puste kosze oglądać.
      a odnośnie ludzi rzucających się na towar, to chyba nie tylko przedział 50+. mam dla dzieci legginsy i z Lidla, i z C&A, jak dla mnie te pierwsze lepsze jakościowo.
      • kornnella Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 12:02
        Zgadzam się ze nie tylko 50+, sama mam w rodzinie 30+ które poprostu WIEDZĄ ze w galeriach jest drogo. Za to bazarek czy dyskont jest rewelka i tylko tam warto. Szwagierka zazwyczaj ślini się na ciuch mojego młodego i kilka razy rzuciła hasło "to mi tez kup". Więc jak były kurtki po 50 w cubusie czy po 30 i 40 w h&m dałam cynk, żeby sobie podjechała nawet raz rezerwacje przy kasie na jej nazwisko zrobiłam i co... olała ciepłym moczem, nawet się nie pofatygowała do sklepu, a miała go w odległości 10-15 min komunikacją miejską.
        • joacz1980 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 12:20
          Bo te ciuchy bazarowe lepsze....a z galeriii to gorsze...Na targu taniutko...w galerii drogo. I żyją sobie ludziska z tym przekonaniem. Ostatnio ubrałam dziecku spodnie bazarowe kupione przez kochaną tesciową a mój mąż..." to ona nie ma lepszych tych spodni"", te jakies niewyjsciowe, a jak co to wonty bo siedzę w internecie i coś zamawiam albo idę do galerii w swoje kąty...
          • asia_i_p Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 22:40
            Do niedawna żyłam w przeświadczeniu, że ciuchy bazarowe są tanie i fatalnej jakości. Po kupieniu trzech bazarowych bluzek i jednych legginsów dla dziecka (niestety było ze mną i namawiała, a i tak było trzeba coś kupić, bo zabrałam na wakacje za mało) zmieniłam zdanie. Są całkiem drogie, jakość jest zupełnie niezła (zero mechacenia czy przekręcania szwów po praniu, żadnego prucia - niektóre z H&M i Mothercare zachowywały się gorzej). Natomiast mają tak koszmarny design, że H&M z przekręconym szwem albo zmechacony Mothercare nadal wygląda lepiej niż one.
          • olga727 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 30.08.13, 21:19
            joacz1980 napisała:

> Bo te ciuchy bazarowe lepsze....a z galeriii to gorsze...Na targu taniutko...w
            > galerii drogo. I żyją sobie ludziska z tym przekonaniem. Ostatnio ubrałam dziec
            > ku spodnie bazarowe kupione przez kochaną tesciową a mój mąż..." to ona nie ma
            > lepszych tych spodni"", te jakies niewyjsciowe, a jak co to wonty bo siedzę w i
            > nternecie i coś zamawiam albo idę do galerii w swoje kąty...

Jak już wcześniej napisałam:nie każdy ma blisko galerię handlową i taniej wyjdzie w Lidlu czy na targowisku ( doliczyć cenę biletu PKP/benzyny na odległość 40/60 km to mam kasę w kieszeni.) wink Choć nie mówię,że na targowisku jest bardzo tanio- czasami taniej kupię w normalnym odzieżowym sklepie.
        • dixi Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 13:36
          słyszę i czytam często różne fantastyczne opowieści o kurtkach w cubusie po 30 zł czy w internetowym c&a po 4,90 ale upolować nie jestem w stanie, do najbliższej galerii godzina jazdy autem a ja w pracy od 8-16, w internetowych też nie mam czasu siedzieć non stop i pilnować "rzutu", zresztą nawet próbowałam, ale jakoś nigdy nie w porę sad podrzucane perełki zawsze już wykupione, ostatnio cieszyłam się ze kupiłam kurtkę 3 w 1 za niecałe 70 zł do czasu aż mnie poinformowali, że wyprzedana sad
          ale jak pracuję zamiast polować, to powinnam mieć kasę na zakupy w cenach regularnych... teoretycznie tongue_out
          • kornnella Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 16:23
            dixi napisała:

> słyszę i czytam często różne fantastyczne opowieści o kurtkach w cubusie po 30
            > zł czy w internetowym c&a po 4,90 ale upolować nie jestem w stanie, do najbliżs
            > zej galerii godzina jazdy autem a ja w pracy od 8-16

Nic nie poradzę, osobiście na newsy z forum nie narzekam czasem coś trafię w drodze z pracy zazwyczaj ok 20-21, ale wtedy to zapewne jest większy wybór wink

Też przyznam, ze jak piszesz godzina drogi autem to odległość 70-80 km, no chyba że jesteś sportowcem to może ponad 100 km, czyli w prostym wyliczeniu w dwie strony 140-200 km*7 litrów*6zł=60-80 zł to już nawet nie opłacałoby mi się jechać wyłącznie po kurtkę za 30 zł uncertain
      • tina1234 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 30.08.13, 11:28
        Byłam po 9 i spokojnie kupiłam buty sobie i córce. Tłumów nie było. Co do porównania legginsów z lidla i c&a to u mnie wygrywa c&a, z lidla są za luźne i nie dość że nie są obcisłe na nogach to jeszcze jej spadają. Także nie polecam dla szczupłych dzieci, za to z c&a są idealne, spodnie również.
    • koza_w_rajtuzach Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 14:11

U nas nigdy takich kolejek nie ma, o jakich piszecie na forum. Podejrzewam, że jakbym jutro przeszła się do Lidla, to też bym jeszcze kupiła.. z tym, że ja akurat się nie wybieram wink.
      • beataj02 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 14:33
        U mnie (Wawa) był spokój, pojechałam po 8 rano po trapery dla Młodego i było kilka osób, ale bez szaleństwa. Wszystko leżało, chyba najwięcej osób było zainteresowanych softshelami dla dorosłych. Dziecięce mnie zniechęciły, miały szalenie wąskie rękawy, nawet mój "szczupak" miał w nich ciasno. Za to traperki te dorosłe (Młody wskoczył w większe rozmiary) fajne, lekkie, mam nadzieję, że będą wygodne i nieprzemakające
    • jowitka345 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 18:08
      hehe ja też dzisiaj ledwo przeżyłam... byłam z dwoma koleżankami i każda przyszła po coś innego ale do sklepu mnie ludzie wpuścić nie chcieli... no po prostu tak parli, że nie było mozliwości wejśc do sklepu. A, że koleżanki one większych gabarytów ode mnie, to kupiłymy co nam było potrzeba. 8:10 nie było ani jednej kurtki tylko sterta papierów na sklepie. Nie wspomnę o komentarzach, ze bydło itd od tych co nie zdążyli tongue_out
      • dixi Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 22:51
        a ja polazłam jednak do tego lidla po pracy i doznałam szoku, były jeszcze softy i spodnie big_grin co prawda niewiele, ale w różnych rozmiarach, ludziska oglądali ale pełna kultura wink
        softa nie kupiłam, faktycznie bardzo wąskie rękawy, do założenia na t-shirta; ale spodnie fajne - kupiłam dla syna i z rozpędu dla siostrzeńca smile
        za to po butach ani śladu tongue_out
    • aleksandra1977 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 29.08.13, 23:43
      W Lidlu w Warszawie na Puławskiej tłum i ludzie wyrywali sobie z rąk. Po kilka kurtek i spodni w większości koszyków. Nie miałam szans dopchać się do koszy z tymi rzeczami.
      W Lidlu w Piasecznie też sporo ludzi ale zdecydowanie spokojniej i ale wybór większy. Udało mi się dostać spodnie 122/128 dla córki i 110/116 dla syna oraz białą kurtkę 122/128 dla córki.
      Było sporo rozmiarów 134/140 i 158/164.
      • magda-lenka78 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 30.08.13, 00:33
        straszne to co piszecie... wierzyć się nie chce. ja kupiłam dzieciom softy na allegro z jakiegoś outletu i jestem zadowolona, cena praktycznie taka jak w Lidlu i nikt mi nic nie wyrywał...
    • kuksu22 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 30.08.13, 08:45
      Mi się udało kupić, ale nie było łatwo. Jak poszłam do lidla o 11 to już zostały może trzy kurteczki. Oczywiście w kolorach nie dla mnie, a o rozmiarach nie wspomnę. Na szczęście koleżanka była w lidlu na obrzeżach miasta i tam dostała interesującą mnie kurtkę, ale dla swojego syna trafiła już tylko w rozmiar i musiała zadowolić się innym kolorem i krojem.
      Spodnie nie kupowałam. Początkowo chciałam, ale jak je zobaczyłam to szybko stwierdziłam, że to letnie spodenki i jakoś tak odpuściłam.
      • edyta_32 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 30.08.13, 09:49
        W Radomiu akurat wczoraj otwierali nowego Lidla i towaru było sporo. Do wyboru do koloru. Córce nic nie kupiłam , a przepraszam majteczki do przedszkola, sobie zakupiłam fioletowego softa. Może jakiegoś specjalnego wrażenia na mnie nie zrobił, ale jest w miare oki. Fakt nada sie tylko na lekką bluzkę bo wąski. Butów sporo, ale nie wiem jak z jakością butów w Lidlu bo nigdy nie kupowałam. Tłumy były, ale raczej oglądali niz kupowali, widziałam tylko jedną Panią co wzieła 6 softów dziecięcych smile
      • agni71 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 30.08.13, 10:31
        > Spodnie nie kupowałam. Początkowo chciałam, ale jak je zobaczyłam to szybko stw
        > ierdziłam, że to letnie spodenki i jakoś tak odpuściłam.

No mam nadzieje, że letnie. Tato mi kupił dla dzieci, ale trochę na nie poczekam. Spodnie sa trekkingowe - do chodzenia, głównie po górach, a my po górach chodzimy latem smile Turkusowe szybko zeszły, jak tato był (na otwarciu, ale nie stał przy samych drzwiach, jak otwierali wink, to została jedna para w naszym rozmiarze, więc wziął dla obu córek ciemnoszare, będą praktyczniejsze, choć troszke mi żal tego turkusu.
        • astra27 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 30.08.13, 11:26
          ja wczoraj byłam wieczorem w Lidlu na Ursynowie Wwa i był jeszcze spory wybór i nikt nie brał, więcej dziewczęcych ale te zielone w kratkę chlopięce też byly. Była też masa butów trekkingowych.
          • barbi1 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 30.08.13, 15:59
            U mnie też był tłum przed otwarciem, ja poszłam dopiero po pracy i kurtek już nie było,
            za to dzisiaj już widziałam na tablica.pl że ktoś sprzedaje te wczorajsze softshelle za 85 zł big_grinbig_grin
            • pelasia_0 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 30.08.13, 22:18
              Zszokowana Waszymi opowieściami o walkach. będąc dziś na zakupach w Lidlu zerknęłam i leżało sobie wszystko - softshelle, spodnie, buty. Różne rozmiary i kolory. To chyba w niektórych rejonach kraju takie szczególne zainteresowanie produktami lidlowymi smile
              • kalincia do pelasia_0 31.08.13, 00:18
                a w jakim rejonie Polski jeszcze są te kurtki ?
                Są wszystkie kolory ?

U mnie niestety jak pojechałam ok. 12 to została tylko jedna sztuka fioletowa uncertain

• pelasia_0 Re: do pelasia_0 01.09.13, 19:03
                  Szczecin. Jeszcze wczoraj byłam i dalej leżały. Jakoś u nas nikt się nie rzucał smile Czy kolory były wszystkie to nie wiem, bo nie znam oferty jakie w ogóle miały być.
                  • kropkowo_11 Re: do pelasia_0 02.09.13, 23:27
                    W Świnoujściu też do wyboru do koloru wink widać
                    pomorze zachodnie nie kocha tak lidla jak
                    reszta kraju wink

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2bdf9hmptsmeu5.png
                  • kalincia Re: do pelasia_0 13.10.13, 16:15
                    Niestety stolica Wielkopolski chyba lubi LIDLa, bo fajniejsze produkty kończą się parenaście minut po otwarciu sklepu, czyli po 7
                    a że nie kazdy ma możliwosć podjechać rano po kurtkę czy bluzę, to później ogląda puste kosze
    • zajacowna softshell dzieciecy 134/140 14.09.13, 12:28
      217.115.140.115/discountphp/Bilder//2012/lidl/2012-08-09/angebote_lidl_CRIVIT_Maedchen_SoftshellJacke_3.jpg
      taki wzór sprzedam , za cene lidlowa + 7 zl przesylka.
      Chetnie wystawie na allegro
      • didith.b Re: softshell dzieciecy 134/140 14.09.13, 15:40
        Chetnie kupię, ale napisz mi wymiary- długość i długość rękawów.
        • zajacowna Re: softshell dzieciecy 134/140 15.09.13, 17:51
          bede w domu dopiero we wtorek rano wtedy tez wrzuce ci wymiary.
          na maila gazetowego?
          • didith.b Re: softshell dzieciecy 134/140 15.09.13, 19:37
            Ok. Może być na gazetowego. No to czekam smile
            • zajacowna wyslalam mail.doszedl? 17.09.13, 13:27

• didith.b Re: wyslalam mail.doszedl? 17.09.13, 14:28
                Doszedł- odpowiedziałam smile
                • loganmylove Re: wyslalam mail.doszedl? 13.10.13, 22:33
                  Ciekawe co jutro będzie się działo jak rzucą kolekcję narciarską smile
                  • asienka28035 14.10 14.10.13, 06:26
                    Ja właśnie dzisiaj idę po kurtkę dla córki smile Ciekawa jestem jak to będzie. Później napiszę jak było smile
                    • mama_amelii Re: 14.10 14.10.13, 07:20
                      Ja zajeżdżam codziennie po pieczywo,akurat po 8 i dzisiaj nie jadę(mój najbliższy sklep).Nie chce w tłumie stac do kasy heheh.Ale napiszcie czy czapki są fajne,bo bym się skusiła(dziewczęce).Może jakaś czapka zostanie do 9?
                      • gwen_s Re: 14.10 14.10.13, 08:36
                        ja podleciałam przed pracą, wzięłam 2 kurtki i 2 pary spodni, większej 'walki" nie było.
                        Największy szał pał był na kurtki, na spodnie zdecydowanie mniej, na polary, czapki i rękawiczki prawie w ogóle... a od rozm 134 to wszystko w róznych wzorach i kolorach można było dostać.
                        Koleżanka była w innej części miasta to mówi, że w ogóle bez szaleństwa smile
                        Może jak ludzie kupili poprzedni kurtki to już teraz im szkoda kaski było wink W domu będę sprawdzać rozmiary bo babki coś gadały, że zazwyczaj były większe te łaszki a teraz jakby mniejsze (ja wcześnie nie kupowałam) smile
                        • kroliczyca80 Re: 14.10 14.10.13, 08:56
                          Hihi mojej teściówce zachciało się polowania i mamy kurtki i spodnie. Mówiła, że czuła się jak za starych dobrych czasów wink Baby się biły, wyrywały sobie ciuchy, komby zniknęły błyskawicznie. A gdzie takie deficyty odzieżowe? W Krakowie big_grin
                          • mamanatalki87 Re: 14.10 14.10.13, 09:05
                            w krakowie na kobierzynskiej pelne kosze , ludzi duzo ale obok koszy pelne kartony kombinezonow. pierwszy raz widze taki zapas towaru . ja tylko po rekawiczki wink
                            • samanta25 Re: 14.10 14.10.13, 09:26
                              Ja byłam kilka minut po 8-mej i też tłumy ludzi, wyrywających sobie z rąk spodnie, kurtki itp.
                              Taki bałagan ludzie narobili że nawet ciężko było cokolwiek znaleźć. Ja byłam tylko po spodnie
                              • dmc1981 Re: 14.10 14.10.13, 09:39
                                ja też się załapałam, ale byłam 7:10. Kupiłam ten jednoczęściowy dla roczniaka, dla 3-latki kurtkę w gwiazdki. I ciepłe bułki na śniadanie wink
                                w koszach towaru dużo, ale ludzi pełno i niektórzy faktycznie całe wózki wywozili!
                                • alexia.x Re: 14.10 14.10.13, 09:49
                                  Ja wysłałam mamę po kurtkę i spodnie na 122/128
                                  dzwoniła, że dostała zieloną kurtkę w czarne gwiazdki i czarne spodnie
                                  nie mieszkamy w jednym mieście, więc kombinezon zobaczę za jakiś miesiąc
                                  ktoś też zakupił taki komplet ?
                                  fajny jest ? nie mam doświadczenia z odzieżą lidlowską
                                  • gwen_s Re: 14.10 14.10.13, 10:13
                                    Fajna kurtka, tylko taka "zwyczajna" nie rzuca się w oczy smile
                                    Ja wzięłam w kratkę niebieską, i seledynowo-czarną. Zastanawiam się którą zostawić, pewnie młody będzie miał ostatnie zdanie wink Spodnie też brałam czarne.
                            • ju_mi Re: 14.10 14.10.13, 10:40
                              W Krakowie na Pachońskiego ludzi tłum, ale kulturalnie smile Towaru tyle, że byłam w szoku - jak pierwszy tłum się przewalił to jeszcze pół koszy było (piszę o kurtkach i spodniach od 122). Rękawiczki, czapki, polary, bielizna leżały bez większego zainteresowania. Kupiłam zestaw chłopięcy w dwóch rozmiarach i będziemy mierzyć wink
                    • aurinko Re: 14.10 14.10.13, 11:03
                      Przed chwilą wróciłam z Lidla, u nas pełny wybór wszystkiego, kilka osób oglądających, kupujących mało, co chwilę donoszone zwroty. Kurtki i spodnie nie warte tych cen, nie wiem o co ludzie w niektórych Lidlach tak walczą, jak czytam czasami na forum to jakaś masakra, jakby nie wiadomo jakie cuda tam były.
                      • kroliczyca80 Re: 14.10 14.10.13, 11:23
                        Oj serio niewarte? Ja swoje zobaczę dopiero wieczorem, jeśli teściówka mnie zaszczyci. W innym wątku ktoś pisał, że miał zeszłoroczny i był świetny...
                        • aurinko Re: 14.10 14.10.13, 11:32
                          Moim zdaniem nie. Bardzo mnie zraził materiał wewnętrzny, nie chodzi o podszewkę tylko taki pseudopolar, potwornie sztuczny, nieprzyjemny w dotyku, sztywny, aż niemiłe ciary mi przeszły jak gdzieś mi się otarł.
                          • ddorotta Re: 14.10 14.10.13, 11:50
                            Mam kombinezon nowy z C&A z zeszłorocznej kolekcji, i zastanawiam się poważnie czy nie sprzedać go i nie zostawić tego z Lidla. Moim zdaniem całkiem ok. Kupiłam fioletową kurtkę i różowe spodnie, zastanawiam się tylko jak oddycha ten materiał..
                            • alexia.x Re: 14.10 14.10.13, 11:58
                              A byłby ktoś tak miły i wstawi fotkę tych dzisiejszych kombinezonów (mój zobaczę dopiero za miesiąc) a w naszym lidlu już podobno ani widu ani słychu
                              My chcieliśmy też fioletową kurtkę i różowe spodnie ale niestety ....
                              Mama wzięła zieloną kurtkę w gwiazdki i czarne spodnie
                              też ktoś ma ?
                              https://www.lidl.pl/catalogmedia/pl/article/92331/92331_04_f.jpg
                              • opium74 Re: 14.10 14.10.13, 12:02
                                Na stronie Lidla masz wzory - i pewnie za chwilę pokażą się na Allegro suspicious
                                • marzena_gabi Re: 14.10 14.10.13, 12:18
                                  na allegro jak nic się pokażą, jak zobaczyłam ludzi biorących po 5 par zestawów, i gigantyczną torbę, pakując wszystko co się dało.... więc na pewno nie do domu ale na typowy handel....
                                  na Powstańców był dziki tłum, ścisk i prawie bitwa...
                                • corrina_f1 Re: 14.10 14.10.13, 12:34
                                  opium74 napisała:

> Na stronie Lidla masz wzory - i pewnie za chwilę pokażą się na Allegro suspicious

I ja właśnie tego kompletnie nie łapię, wiadomo że na allegro będą droższe, bo ktoś komu się chciało bawić w tą całą walkę o ogień, tez musi sobie zarobić. Więc ceny wyjdą pewnie trochę niższe niż w sieciówkach typu H&M, C&A czy Tchibo. Biorąc pod uwagę, że np. w ten weekend w C&A było 20% na wszystko, czy np. 25% można mieć z H&Mowego newslettera, i zrobić zakupy w normalnych, kulturalnych warunkach, bez wydzierania sobie czegoś z rąk i zrywania się bladym świtem, to naprawdę nie pojmuję fenomenu...

W sumie to też trochę nie rozumiem polityki Lidla, że skoro wiedzą, jak wielki jest popyt na takie towary, to czemu nie wrzucą do sklepów więcej ??
                                  A może właśnie o to chodzi, może to taki dziwny PR i koncepcja sprzedaży, żeby tylko wybrani mieli dostęp ? Nie wiem, serio dziwne to. Przecież mieliby jeszcze większy obrót tylko. A może nie potrzebują...
                                  • k_masny Re: 14.10 15.10.13, 09:33
                                    Też się nad tym cały czas zastanawiam.... crying
                              • sloneczko04 Re: 14.10 14.10.13, 12:25
                                Moim zdaniem ta w gwiazdki fajniejsza, niz ta fioletowa. Z tych dwóch wlasnie wybralam dla corki te w gwiazdki i stalowe spodnie. No ale wiadomo gusta sa roznesmile
                                • alexia.x Re: 14.10 14.10.13, 12:35
                                  Oo to miło słyszeć, bo fioletowej już nie było i zakupiono dla nas gwiazdki smile
                                  a te spodnie to czarne czy stalowe jak piszesz?
                                  czy były czarne i stalowe?
                                  • sloneczko04 Re: 14.10 14.10.13, 12:39
                                    Byly i czarne i stalowe. Mnie w najwiekszym rozmiarze do kurtki w gwiazdki wlasnie, udalo sie kupic stalowe, z czarnych nie bylo rozmiaru. Dla mlodszej corki mam czarne i sa faktycznie czarnesmile
                                    • kropkaa17 Re: 14.10 14.10.13, 12:48
                                      Ja wysłałam mamę ok południa. Mówi że na sklepie pustki, wymiotło niemal wszystko. Przypadkiem znalazła jedne czarne spodnie na 86/92, mam nadzieję że będą ok (miała miarkę i wytyczne jaki wymiar brać).

Powiedzcie mi jak jest ze zwrotem jeśli nie ma opakowania? Paragon jest, metki też ale wszystko leżało rozpakowane
                                      • gwen_s Re: 14.10 14.10.13, 12:51
                                        zwrot musi być z metką i paragonem, opakowanie nie, dopytywałam bo u nas też połowa rzeczy bez worków już była...
                                        Ja mam spodnie na 110/116 i 122/128, spodni u nas było dużo, tylko więcej miałam wrażenie stalowych i seledynowych dla chłopców, różowe bardzo szybko wymiotło... A kurtki w kratkę dla starszych też poszły magicznie szybko, ja mam tylko dlatego, ze pani wzięła jednak większa wink Ale myslę, że zwroty będą pytanie tylko ile ich będzie i kiedy smile pewnie każdy sobie.
                                        Kurtka w gwiazdki piękna moim zdaniem ładniejsza zdecydowanie od fioletowej.
                                        • kropkaa17 Re: 14.10 14.10.13, 12:57
                                          uff, dzięki.
                                          U nas ponoć leżało kilka kurtek i spodni od rozmiar 134 w górę
                                        • aga_wer Re: 14.10 14.10.13, 13:55
                                          Czy mogłabyś zmierzyć długość nogawki od kroku tych 110/116?
                                          Dzięki.
                                          • miss.didi Re: 14.10 14.10.13, 14:07
                                            45cm smile
                                          • gwen_s Re: 14.10 14.10.13, 14:11
                                            dopiero w domu sad ok 16,30-17 napiszę
                              • ola.otiska Re: 14.10 14.10.13, 13:18
                                Ja byłam w Lidlu w Czeladzi (śląskie) i było pełno kurtek różówych nawet chyba w dwóch modelach, spodnie różowe tez byly i te zielone oczoj...ne też smile u mnie wybór był duży, ludzi też dużo ale ogólnie zdziwiłam się, że towaru było tak dużo, bo ostanio już Lidl zaczął mnie denerwowac tym, że rzucali po kilka sztuk czegos i koniec.
                                U mnie do wyboru do koloru.
                          • gaga-sie Re: 14.10 14.10.13, 14:04
                            Ja tam z zeszłorocznego tez nie jestem zadowolona, niechętnie młodemu zakładałam. Właśnie ze względu na ten sztuczny środek. W tym roku nie kupowałam.
                            • ewelina266 Re: 14.10 14.10.13, 14:17
                              Ja stwierdziłam, ze pierwszy i ostatni raz brałam udział w czymś takim. Jakiś koszmar. Ludzie biegli do koszy. W sumie kupiłam wszystko co chciałam, ale nigdy więcej.
                              Spodnie i kurtka maja być na zmianę z innymi więc myślę, ze warto.
                              • heca7 Re: 14.10 14.10.13, 15:06
                                Byłam u mnie jakieś 20 po ósmej i owszem ludzi było dość dużo koło koszy z kurtkami i spodniami. Trochę osób już stało do kasy ale niewiele z nich miało więcej niż cztery sztuki odzieży smile Ja mam dzieci trochę starsze ale zajrzałam do koszy i wydaje mi się , że nadal można było większość kolorów i rozmiarów znaleźć. Sama poszłam tylko po polarową bluzę (zieloną) dla córki. Bez problemu wybrałam- leżały wszystkie rozmiary i kolory. Było jeszcze trochę bielizny termicznej. A przy kasie byłam zaledwie czwarta wink
                                To wszystko na peryferiach Warszawy.
                                O i leżały jeszcze pojedyncze sztuki butów (śniegowców) w kolorze granatowym.
                                • women1984 Re: 14.10 14.10.13, 16:43
                                  Ale co Wy znowu przesadzacie dziwne że sztuczne a jak kupujecie bluzy polarowe czy softshelle to nie sztuczne? Jak byk 100% poliester. Ja kupiłam i nie wymagam nieprzemakalności przez 12 godzin na śniegu i materiału oddychającego za 55 czy 65 zł.
                                  • amstill Re: 14.10 14.10.13, 17:14
                                    Ale jest sztucznośc i sztuczność to wew kurtek to takie dziwne coś co faktycznie iskrzy pod palcami uncertain, ale akurat kurtki mają tego mało, bardziej nie podobał mi się mat zew, spodnie w całości marniutkie, bez wzmocnień.

Właśnie wróciłam ok 16.30 kurtek i spodni full i są chyba w 12 koszach ogólnie na całym sklepie, nawet te kombi wielobarwne niemowlęce leżą a akurat one jedyne mi się spodobały. Kilka matek z dziećmi kupowało, spokojnie się zastanawiało, mierzyło. Polarów i bielizny termo duzo rękawiczek 5-palcowych tez. Dla dziewczynek ładne te fioletowe kurtki, reszta średnia
                                    • edyta_32 Re: 14.10 14.10.13, 18:34
                                      własnie odebrałałam moje i... kurtka i spodnie warta swojej ceny i ani zlotówki wiecej bym za nie nie dała. Córka w różowych spodniach+ kurtka w gwiazdy wygląda nawet oki smile, ale całe szczescie to tylko zestaw zastępczy. W zeszlym roku za 80 zł ( w promocji)kupiłam o tej porze roku w Smyku kurtkę, która o była o wiele bardziej "porzadna" smile
                                      Kombinezon niemowlęcy w kratkę "INSPIROWANY" smile jak dla mnie i to baaardzo na zeszłorocznej kolekcji kaxs Kapphall, który kupiłam w tym roku za 80 zł smile
                                      • lumija Re: 14.10 14.10.13, 18:50
                                        ja byłam dzisiaj na otwarciu (śląskie) przed lidlem masa ludzi, bieg do koszy, ale spokojnie starczyło dla wszystkich, byłam jeszcze popołudniu wymieniać kurtkę i spokojnie też bym kupila te same zestawy co rano

z jakości jestem zadowlona, spodnie z lidla są mniej sztywne jak te z H&M i kurtki z kaphala, bo w tych dziecko ledwo się poruszałouncertain a lidlowe są ok

spodnie mieliśmy też w zeszłym sezonie, byliśmy na nartach, młody budował iglo, robił orły na sniegu i nic nie przemokło, dzisiaj wzięłam dwa komplety, na ten sezon i następny
                                        podobno kurtki niektórym były za cienkie, ale ja wolę dziecko na cebulkę ubrać i pod kurtę włożyć polar, i taki zestaw sprawdził nam się w zeszłym roku
                                        • agni71 Re: Pytanie o czapki 14.10.13, 19:01
                                          Czy ktos z was ogladał czapki dla starszych dzieci? Czy one maja różne rozmiary, czy to one size? Jak kolorystyka, taka jak na zdjeciach w necie, czy bardzo sie różni? na zdjęciu wyglądają na takie z podszewką, ona jest bawełniana, polarowa? Czy sa dobrze rozciągliwe?

https://www.lidl.pl/catalogmedia/pl/article/91384/91384_f.jpg

• alizel Re: Pytanie o czapki 14.10.13, 19:18
                                            Ja je oglądałam i nawet jedną kupiłam. Ale tego modelu nie ma na tym zdjęciu smile Taka fioletowa (byla w 2 róznych odcieniach) z wielkim pomponem. I to jest najlepsza czapka jaką od chyba dwóch lat kupilam córce. Super dopasowana, zakrywa uszy, o co u niej przy takim modelu czapki jest trudno.
                                            Na metce jest ONE SIZE, w środku polarowa podszewka. Polecam
                                            • agni71 Re: Pytanie o czapki 14.10.13, 20:30
                                              A ten twój model to taki jak te z duzym pomponem, czy taki z przedłużeniem na uszy (na zdjęciu jest szaro-limonkowy)? I dla córki w jakim wieku kupiłaś? Ja potrzebuję dla 9 i 11-latki.
                                              • alizel Re: Pytanie o czapki 14.10.13, 20:50
                                                Ten mój model to był właśnie taki bez przedłużenia nad czym bolałam kupując. A okazało się że super uszy zakrywa jak żadna inna które kiedykolwiek córce mierzyłam. Kupowałam dla 7 latki.
                                          • monikaa13 Re: Pytanie o czapki 14.10.13, 19:56
                                            U nas były tylko te czarno fioletowe - one size, w środku polar, według mnie niezbyt rozciągliwe ale trochę na pewno, Mi się w ogóle nie podobała jakość tych czapek. Poza tym wolę wiązaną na dole na zimę.
                                            • agni71 Re: Pytanie o czapki 14.10.13, 20:32
                                              >Poza tym wolę wiązaną na dole na zimę.

wiązane to raczej dla maluchów, nie wyobrażam sobie za bardzo 11-latki w wiązanej czapce...
                                              • monikaa13 Re: Pytanie o czapki 15.10.13, 13:30
                                                No moja 11 lat nie ma tylko 7 i sama woli taką zakrytą.
                                                • agni71 Re: Pytanie o czapki 15.10.13, 16:31
                                                  Moje tez noszą czapki zakrywające uszy, ale jednak nie wązane. Z wiązanymi rozstaliśmy sie chyba tak po 5. urodzinach smile
                                      • alexia.x Re: 14.10 14.10.13, 20:43
                                        edyta 32 przesłałabyś mi zdjęcie tej kurteczki w gwiazdy ?
                                        mama mi taką kupiła dla córki, ale my z innego miasta i chciałam zobaczyć jak ona na żywo wygląda
                                        • edyta_32 Re: 14.10 15.10.13, 09:27
                                          oki nie ma problemu smile wysle Ci fotki wieczorkiem bo teraz jestem w pracy smile akurat mam fotki mojej córki w tej kurtce i córkę kumpelki w tej kurtce. Tylko podaj na jakiego maila dokładnie.
                                          • alexia.x Re: 14.10 15.10.13, 09:45
                                            ale super !!! Dziękuję
                                            e-mail alexia.x@wp.pl
                                            • edyta_32 Re: 14.10 15.10.13, 21:03
                                              fotki wysłane na mail-jakby nie doszły to daj znac smile
                                    • alexia.x Re: 14.10 14.10.13, 19:40
                                      amstill a przesłałabyś mi zdjęcie tej kurteczki w gwiazdy ?
                                      mama mi taką kupiła dla córki, ale my z innego miasta i chciałam zobaczyć jak ona na żywo wygląda
                                      • amstill Re: 14.10 14.10.13, 20:33
                                        Nie kupowałam żadnej kurtki, także nie pomogę
                                        • alexia.x Re: 14.10 14.10.13, 20:42
                                          amstill - przepraszam, miałam poprosić o to edyta_32
    • monikaa13 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 14.10.13, 19:27
      Byłam o 17 - ludzi normalnie.
      Kurtki narciarskie tylko różowe dziewczęce i te jaskrawo zielone chłopięce.
      Spodnie narciarskie: dużo tych jaskrawo zielonych i bardzo dużo czarnych i szarych w różnych rozmiarach.
      Kombinezony dla maluchów: tylko dwa

Jeszcze były takie fioletowe kurtki dla dziewczynek, bardzo ładne ale dość cienkie.

Żadnych innych kurtek, ani spodni nie było.
      • mamanatalki87 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 14.10.13, 20:04
        Ja kupiłam rękawiczki i czapki sztuk 2 ..

I tak czapki na głowie córki dużo lepiej niż w " koszy sklepowym " ..
        Ale rękawiczki jakieś nie bardzo , musze jej przemierzyć w H&M dla porównania wink
        Bo w sumie 1 raz 5-palcowe kupiłam może one takie mają być wink

A czapki brałam tą w paseczki biało różowo zieloną i szarą w gwiazdki i na 6 latkę są OK .

Niby One size ale wydawało mi się że co model to różny rozmiar ..
        • agni71 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 14.10.13, 20:35
          > A czapki brałam tą w paseczki biało różowo zieloną i szarą w gwiazdki i na 6
          > latkę są OK .

Dokładnie te dwa modele mi sie najbardziej podobaja na zdjęciu. Ale jak na 6-latke sa dobre, to na moje starsze raczej będa za małe sad

• julka-4 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 14.10.13, 20:52
            Agni ja dziś brałam tę w paski dla mojej 8 latki.Jest super.
            • agni71 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 14.10.13, 21:07
              ehh, tak zachwalacie, a chlop mi nie chce podjechac do Lidla sad A mnie sie nie opłaca, bo za bilety zapłacę prawie 7 zł... No nic, musze go jakos nakłonić smile
    • benitax80 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 14.10.13, 20:41
      Byłam dziś w moim lidlu (miasto wojewódzkie, co prawda sklep raczej na obrzeżach miasta, ale na dużym osiedlu, mnóstwo bloków), poszłam ok. godz. 18-tej. I co? i wybór kurtek bardzo duży, spodni troszkę mniej, ale kupiłam dla córci te co chciałam, kurtki i spodnie zajmowały kilka koszy. Było kilka osób oglądających, przymierzających dzieciom, ale bez przepychanek, wyrywania sobie itp. Nie widziałam czapek, było jeszcze kilka par rękawic, co prawda kombinezony jednoczęściowe widziałam tylko po 2 sztuki z najmniejszego rozmiaru dla chłopców i dziewczynek. Chyba u mnie w lidlu ten szał zakupów ubrań dzieciowych nie działa smile
      • mruu1 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 14.10.13, 21:55
        Może dołożyli towar, może wrócił ze zwrotów, a może nie było szału rano. Byłam w Lidlu dopiero przed osiemnastą, kupiłam co zaplanowałam oprócz jednopalczastych rękawic, nie było też czapek chłopięcych z pomponem. Duży wybór kurtek, spodni i rękawic pięciopalczastych. Siedmiolatka mierzyła czapki i wszystkie ściskały ją w głowę, a głowę ma raczej małą wink W końcu wybrała jedną i jestem zadowolona, bo czapka jest dobrze dopasowana.
        • alexa12 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 15.10.13, 11:00
          a ja chciałam czapkę chłopięcą z pomponem w paseczki na 9 lat, o 19 juz nie było żadnej smile, nawet podjechałam do drugiego Lidla i tez nic wyczyszczone, ani jednej sztuki.
          za to kilka kombinezonów i kurtki rozmiary dla najmłodszych i te żarówiaste spodnie narciarskie oj chyba nie cieszyły sie powodzeniem ," bija po oczach" smile
          • agni71 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 15.10.13, 11:56
            Ja lubię takie żarówy, na stoku przynajmniej łatwo swoje dziecko rozpoznać smile Ale na ten rok juz mam, nie kupuję drugich ....
            • aga_wer Re: lidl dzisiaj..o matko.. 15.10.13, 12:22
              Gdyby ktoś był jeszcze zainteresowany kolekcją to w moim lidlu kasjerka powiedziała,że będą mieć dodatkową dostawę (akurat mówiła o spodniach) więc pytajcie u siebie smile
      • rzodkiewka7 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 16.10.13, 14:37
        Byłam dziś na zakupach w lidlu i poszłam zobaczyć co jeszcze zostało z ciuchów i powiem szczerze że zaskoczyłam się, bo zostało wszystko oprócz czapek. Ale jak podeszłam bliżej to w sumie nie zdziwiłam się dlaczego zostało, Kombinezony dziecięce przeraźliwie cienki, kurtki to samo, spodnie z jakiegoś dziwnego materiału. Może to rzeczywiście ubrania na narty i wtedy dzieci w tym nie marzną, ale na zwykłą polską zimę do codziennego użytku to to się nie nadaje zupełnie.
        • paulini_86 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 16.10.13, 16:24
          To ja już nie wiem... Niektóre z Was piszą, że kombinezony dobre inne, że nadają się tylko na narty. A które kombinezony w takim razie polecacie? Cocodrillo, Smyk, Tchibo?? Na co zwracać uwagę? Ja potrzebuję kombinezonu dla 2latka na sanki lub godzinne spacery, bo dłużej jednorazowo nie chodzimy. Myślałam też żeby może zostawić same spodnie Lupilu i kupić jakąś dobrą, ciepłą kurtkę. Będę wdzięczna za opinie.
          • gaga-sie Re: lidl dzisiaj..o matko.. 16.10.13, 17:06
            Kupiłam w tym roku jednoczęściowy kombinezon Tchibo Jest cieplejszy, dość miękki i ma w środku przyjemny polar. Z rabatem za newsletter cena jest fajna. Ja dla 3 latka wzięłam 98/104.
          • julka-4 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 16.10.13, 18:41
            My co roku mamy smykowe i sobie chwalę.Raz mieliśmy cocodrillo i też było ok.W tym roku testujemy kurtkę lidlową bo spodnie zostały nam ze smyka z zeszłego roku.
          • magdagg2 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 16.10.13, 19:20
            ja polecam kaxs z kappahla, mialam w zeszla zime, mam i na ta. co prawda to wydatek 450zł za dwuczesciowy, w cenie regularnej, ale zawsze sa kupony 20% jak ktos musi juz, albo -80zł. a pozniej ładnie sie sprzeda smile
          • kropkaa17 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 16.10.13, 19:42
            paulini_86 napisał(a):

> To ja już nie wiem... Niektóre z Was piszą, że kombinezony dobre inne, że nadaj
            > ą się tylko na narty. A które kombinezony w takim razie polecacie? Cocodrillo,
            > Smyk, Tchibo?? Na co zwracać uwagę? Ja potrzebuję kombinezonu dla 2latka na san
            > ki lub godzinne spacery, bo dłużej jednorazowo nie chodzimy. Myślałam też żeby
            > może zostawić same spodnie Lupilu i kupić jakąś dobrą, ciepłą kurtkę. Będę wdzi
            > ęczna za opinie.

Jak masz dużo "wolnej" gotówki i możesz wydać jak niektóre tu piszą 450 zł to śmiało wink
            Ja nie widzę takiej potrzeby. Kupiłam mojemu 3 latkowi kurtkę z lidla (z tych co były wcześniej, na zmianę ma z zeszłego roku ze smyka) i do tego lidlowe spodnie ocieplane. Myślę że na takie wyjścia 1-2h na sanki będą ok, a i młodsza siostra z nich skorzysta za rok i dwa.
            Ten polar w środku nie jest taki straszny, no i przecież nie dotyka bezpośrednio do skóry.
            Młody poprzednie sezony przechodził w bazarowych spodniach i też się nic nie działo: ani nie marzł ani nie przemiękały.
            • bo76 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 16.10.13, 19:55
              To są kurtki i spodnie na narty, trudno od nich wymagać, żeby były grube. Ubiera się pod to bieliznę termoaktywną i jakąś bluzę polarową/softshelową czy inną i dziecko się rusza - trudno od takieej odzieży wymagać, że będzie gruba - odzież dla teletubisiów to nie ma być.
              Jak chcesz grubą kurtkę i spodnie dla małego dziecka, to nie z tej kolekcji.
              Tak samo argumenty o kombinezonie w całości - aha, to spróbujcie wtedy się wysikać w toitoi na stoku!
              • paulini_86 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 17.10.13, 00:24
                Nie zależy mi na tym żeby były grube tylko ciepłe. Co do ceny to nie mam aż tak dużej gotówki(450zł) przeznaczonej na kombinezon- z tego też względu pokusiłam się o kupno lidlowego. W poprzednim roku kupiłam używany kombinezon jednoczęściowy coolclub, który wcale nie był gruby.Nawet podszewka nie była w nim polarowa a mimo tego synek w nim nie marzł. Nie ruszał się w nim też za dużo bo jeszcze nie chodził. Chyba zostawię i przetestuję w tym roku kombinezon z lidla i najwyżej kupię jeszcze jedną cieplejszą kurtkę na zmianę. Może coś wyhaczę na allegro w przystępnej cenie.
                • rzodkiewka7 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 17.10.13, 02:39
                  Polecam kaxs kaphala (jednoczęściowy teraz kosztuje 279zł), taki kupiłam w marcu na sezonowych wyprzedażach dla mojego 1,5 roczniaka (nawiasem mówiąc kosztował 100zł, czyli tyle co te lidlowe, ale myślałam dużo wcześniej o zakupie na ten rok i celowałam w rozmiar).
                  Mam też Tchibo ubiegłoroczny (spodnie plus kurtka, ale one chyba będą niestety za duże, bo to duża rozmiarówka), widziałam w sklepie tegoroczny jednoczęściowy Tchibo i bardzo ciepły mi się wydawał i myślę, że gdybym nie miała tamtych dwóch to kupiłabym ten.
                  Tej wiosny zapoluję pewnie znowu na kaxs chociaż kolory tegorocznej kolekcji takie sobie uncertain
    • derrymain Ciekawe czy u nas będzie taka możliwość? 15.10.13, 15:25

Zobaczcie tutaj kulturka, wszystko dostępne, bez dzikich tłumów i wyrywania sobie z koszyków... wink
      • alexa12 Re: Ciekawe czy u nas będzie taka możliwość? 15.10.13, 15:47
        czy my się kiedyś doczekamy...
      • atena12345 Re: Ciekawe czy u nas będzie taka możliwość? 17.10.13, 11:21
        tak samo w niemieckim lidlu
        • atena12345 Re: Ciekawe czy u nas będzie taka możliwość? 17.10.13, 11:22
          atena12345 napisała:

> tak samo w niemieckim lidlu

no to zabłysłam wink

• heca7 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 17.10.13, 08:37
      A czy ktoś oglądał te damskie kurtki? Czarne i białe? Moja mama się napaliła i pojechała wink Ciekawa jestem czy czegoś warte.
      • mamaania83 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 17.10.13, 10:36
        Fajne, kupilam.
        • heca7 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 17.10.13, 11:53
          Dzięki. Mama też kupiła. Najpierw białą ale potem zamieniła na czarną, o rozmiar mniejszą.
    • afroddytta Lidl Pruszków są kurtki i spodnie 17.10.13, 10:04
      Dziś rano byłam w Lidlu w Pruszkowie przy wylocie na Piastów i jeszcze sporo kurtek jest, szczególnie chłopięcych tych małych, spodni jeszcze więcej ale chyba gł. żółte i różowe.
      Może ktoś skorzysta.
    • heca7 Re: A w Tk Maxx.... kurtka z Lidla po.... :D 17.10.13, 12:03
      pieniadze.gazeta.pl/Kupujemy/1,124630,14794292,Kurtka_w_TK_Maxx_w_promocji_2_razy_drozsza__Ale_sklep.html#BoxSlotII3img
    • gosiaw29 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 17.10.13, 16:29
      A'propos grubości kurtki to, ze odzież jest narciarska to nie musi byc cienka. Mam kurtkę Quiksilver, profesjonalna, narciarska odzież i wcale nie jest cienka, średnia raczej, ale czuć , że ciepła. Lidlowa pewnie jest cienka i juz, jej narciarskość tu nie usprąwiedliwia, bo wątpię by były to jakieś techniczne, zaawansowane materiały. Mama kupiła mi ta kurtkę i bedzie jako druga na cieplejsze dni, na narty to bym w tym dziecka nie posłała.
      • pelasia_0 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 20.10.13, 18:44
        W Szczecinie na Bezrzeczu dzisiaj leżały jeszcze pełne kosze kurtek i spodni w różnych kolorach i rozmiarach. Ale przypuszczam, że jak w tym leżą, to w innych też. Tak jak już wcześniej w tym poście było wspomniane w Szczecinie zainteresowanie lidlowym towarem znikome. Także jak komuś łowy nie pójdą i nie wyszarpie nic dla siebi,e można szczecinianki prosić o wysłanie paczką w Polskę wink
        • biedronka195 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 20.10.13, 23:17
          W Trójmieście tez spokojnie mozna jeszcze kupic kurtki i spodnie.Albo Lidl tym razem sie postarał albo ludzie zrezygnowali z walki o towar.
          • monia111175 Re: lidl dzisiaj..o matko.. 21.10.13, 05:52

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka