Dodaj do ulubionych

Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!!

07.11.13, 14:07
Kurde nie wiem o co chodzi... Zrobilam dosyc duże zamówienie i jakoś nie zauważyłam jak kliknęłam akceptację i potem patrzę a tam jest przeszło 200 funtów kosztów dostawy!!!! Nie mam pojęcia dlaczego, może ktoś pomoże to rozwikłac?
Obserwuj wątek
    • renata28 Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 14:15
      Mogłaś je szybko anulować. Przez pewien czas mozna po prostu zrezygnować. Zobacz, może masz jeszcze taką mozliwość. A swoją drogą nie zauważyć 200 funtów kosztów dostawy, to trzeba byc szczęśliwym człowiekiem smilesmile
      • patatajowa Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 14:18
        bardzo szczęsliwym hehe.
        ale ja tez nie wiem o co chodzi.
        wink
        dzwon,pisz i probuj anulowac jesli koszt ci przeszkadza/
    • mama_pyzuni Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 14:18
      Po pierwsze mogłaś nie zmienić przesyłki na FREE super saver..., domyslnie zaznaczona jest zawsze przesyłka płatka stanard. Ale bardziej prawdopodobne jest to, że zapakowałaś do koszyka przedmioty od wielu różnych sprzedawców i wtedy każdy z nich nalicza oddzielne koszty.
      W Amazonie gratisowa przesyłka dotyczy wyłącznie produktów, których sprzedawcą jest Amazon EU, (gratis powyżej 25 funtów).
      Szybko anuluj to zamówienie, bo obciążą Ci kartę!!
      • jujaro Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 14:20
        No własnie próbuję anluować i całyczas wyskakuje ze mają jakiś błąd i ze przepraszają itp... kurde jestem wsciekła bo pewnie rzeczywiscie przez nieuwage wybrałam standard wysztkie zakupy sa z amazona
        • els.ol Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 14:26
          to wyczyść konto - przelej na konto męża czy subkonto - jak do bodajże 12 dni nie będą w stanie pobrać tej kwoty to anuluja zamówinie
        • mama_pyzuni Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 14:27
          Ale przesyłka Standard, przy zakupach z Amazona (jeśli faktycznie wybierałaś wszystko z Amazon EU...) mi wychodzi niecałe 10 funtów, nawet jak zapakowałam do koszyka na próbę rzeczy za ponad 300 funtów. Skąd to 200??
          Wejdź w swoje konto i jeszcze raz sprawdź sprzedawców przedmiotów.
        • bim-bol Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 14:28
          Po zlozeniu zamowienia mozna jeszcze zmienic sposob dostawy.

www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html/?ie=UTF8&camp=1634&creative=19450&linkCode=ur2&tag=a0ze3s-21&nodeId=584672
        • corrina_f1 Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 14:28
          Możesz zawsze wejść na czat z konsultantem, działają błyskawicznie.
    • ju_mi Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 14:34
      A może wybrałaś "One day delivery" zamiast Free? Wtedy zapłacisz Ł200 za przesyłkę, ale będziesz ją mieć u siebie jutro big_grin
      • jujaro Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 14:41
        Kurde normalnie już nie wiem co wybrałam buuuu juz mi obciązyli konto bbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu W ciągu pół godziny od zamówienia i mimo, że od razu chciałam to anulowac, bo cały czas widnieje opcja anulowania to ciągle jest info że jest jakiś błąd i że przepraszają i żeby spróbowac za kilka minut. No nic dzwonię tam może jeszcze coś wskuram
        • jujaro Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 14:44
          Aha widzę że termin dostawy mam między 9 a 12 listopada wiec to razczej nie one day
        • corrina_f1 Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 14:50
          Oni nie ściągają kasy w momencie złożenia zamówienia, tylko w dniu wysyłki. Na razie Ci zablokowali tylko tą kwotę. Zadzwoń do banku swojego i to sobie potwierdź.
          Jakkolwiek by się zdarzyło, to jeśli zamówienie było złożone dziś i nie dostałaś maila z informacją, ze od tego momentu nie można dokonywać żadnych zamian w zamówieniu ani go anulować, to na pewno możesz. Pisz albo dzwoń do konsultanta. Ci na czacie są bardzo pomocni.
    • jujaro Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 15:14
      Znowu nie wiem o co chodzi.... Anulowałam jakos przez tel to zamówienie ale zrobiłam je jeszcze raz i mimo że zamówiłam ten pociag i coś tam jeszcze piszą mi ze nie kwalifikuje się to wysyłi gratisowej czemu?????
      • jujaro Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 15:18
        Znaczy wiem chyba... Byłam naiwna.. Oni nie wysyłają do Poslki za darmo...
        • ju_mi Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 15:25
          A na jakim Amazonie robiłaś te zakupy? UK czy USA???
          • jujaro Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 15:32
            UK
        • bim-bol Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 15:32
          Na amazon.co.uk bedziesz miala wysylke za darmo. Dodaj pierwsza pozycje z listy do koszyka.

www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B003A2JCQ8/?ie=UTF8&tag=a0ze3s-21&camp=1634&condition=new&creative=19450&linkCode=ur2
          • jujaro Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 15:35
            Kurcze ale mam w opcji tylko dostawę 1-2 dni nic więcej. Nie wiem jak zrobic żeby była wysyłka free!!!sad((
            • jujaro Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 15:47
              Hej może mi ktoś pomoże bo naprawdę nie mam pojęcia jak zrobić, żeby koszt wysyłki byl free...
              • corrina_f1 Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 15:53
                Możesz wkleić linki rzeczy, które chcesz kupić ?
                Jeśli masz opcję tylko 1-2 dni czy coś tam, a nie ma free, no to nie ma takiej opcji po prostu przy tych towarach. Wklej mimo wszystko linki to spojrzymy.
              • _diabolique_ Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 15:54
                To muszą być rzeczy sprzedawane i pakowane przez AMAZON, a nie przez inne firmy. Informacje na ten temat są zawsze na stronie przedmiotu, który kupujesz. Co Ty chcesz kupić??
              • bim-bol Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 15:58
                Na stronie Review Your Order musisz zaznaczyc

Choose a delivery speed:
                FREE Super Saver Delivery (3-10 business days)

wtedy w okienku po prawej stronie koszty dostawy powinny wynosic 0
                Postage & Packing: £0.00

Przy pociagu powinna byc informacja ze sprzedawca jest Amazon
                Sold by: Amazon EU S.a.r.L.
              • patatajowa Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 16:00
                tego sie nie da zrobić! skoro nie masz do wyboru takiej opcji to jej nie ma. najprawdopodobniej chodzi o to ze nie kupujesz bezposrednio od amazona i bez wzgl na wysokosc zamowienia wysyłka jest płatna.
    • fyshka_hop Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 16:07
      zaloguj się i wejdź na chat z konsultantem. Pomoże z pewnością.

www.amazon.co.uk/gp/help/customer/contact-us?
    • veronicae Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 16:17
      mają chyba jakiś problem z naliczaniem kosztów przesyłki, zwracałam uwagę przy zamawianiu, żeby to były rzeczy z super saver delivery, próbowałam różnych konfiguracji i przy potwierdzaniu nie było opcji wyboru darmowej przesyłki,
      testowałam różne kombinacje produktów, po iluś tam próbach przeszło z przesyłką za darmo poniżej 25 funtów.
      Kiedyś zamawiałam i takich problemów nie było.
      • jujaro Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 17:02
        Słuchajcie wszystko zamawiam z Amazon UE SarL to jest auto z playmobila jakieś puzzle z peppą i playdoha śmieciara czy jakoś tak. I nie ma opcji darmowej nie wiem o co chodzi... Spróbuje jeszcze powyrzucać coś z koszyka
        • jujaro Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 17:03
          aaaaa widzę to ta śmieciara z playdoha chyba powodowała te koszty
        • sinceramente Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 17:08
          A gdzie widzisz ten opis "Amazon UE SarL"?
          Dla pewności, kiedy jesteś już na stronie kategorii, która Cię interesuje lub na stronie z wyszukanymi zabawkami, zjedź sobie na sam dół menu z lewej strony. Tam będzie opcja "seller" jeśli nie widzisz amazona, to kliknij "see more" znajdź na rozpisce i kliknij "amazon.co.uk". Auotmatycznie wtedy wrócisz do strony z wynikami, ale będziesz widzieć TYLKO te zabawki, które mają opcję FREE super saver, bo są sprzedawane przez amazon.
      • kr.kr Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 17:36
        Mozliwe, ze maja jakis problem.

Ja probowalam ze dwa dni temu kupic cos za 35f z darmowa przesylka. Taki tez byl ostateczny koszt. Zalozylam ze ok 180zl bedzie mnie to kosztowalo i ze to dobra cena. Doladowalam sobie karte na 200zl, tyle jeszcze bylam gotowa zaplacic i...mi nie przeszla platnosc. Probowalam kilka razy(4 albo 5). Zmienialam sprzedawce. Koszty wahaly sie w granicach 34-37f, za kazdym razem zaznaczalam free super saver delivery i pokazywalo mi za pakowanie i wysylke 0f a 200zl ciagle bylo za malo. Dostawalam smsa z banku u limicie platnosci itp. Myslalam, ze to w banku cos nie tak, ale zadzwonilam i okazalo sie, ze nie wplywalo zlecenie od sprzedawcy w ogole (to jakim cudem te smsy?) Ale konsultantka twierdzi, ze podobno tak jest i ze powinnam sie kontaktowac bezposrednio ze sprzedawca.
        W koncu dalam spokoj, bo mi sie spieszylo.
        Ale gdybym miala na karcie wiecej, to niewykluczone, ze by mi przeszlo. Moze tez chcieli mnie na dodatkowych 200f skosic? Tylko nawet przy 200zl funt wychodzil po 5,7! I to juz mi sie srednio podobalo i nie oplacalo.
        • sinceramente Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 17:39
          A masz dobrze ustawione na koncie wszystkie limity płatności internetowych? I dzienny, i miesięczny?
          Bo ja kiedyś zmieniłam sobie tylko dzienny, ale zapomniałam, że miałam już przekroczony limit miesięczny i z tego powodu płatność mi nie przechodziła.
          • kr.kr Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 19:08
            No wlasnie wydaje mi sie, ze to jest ok.
            Tzn juz kupowalam na znacznie wieksze kwoty kiedys i bylo ok. Wiec dzienny musi byc w porzadku.
            A miesieczny smile od kilku miesiecy nie kupowalam przy uzyciu tej karty nic, wiec na pewno nie przekroczylam zadnych dlugoterminowych. (Chyba ze mi karta zardzewiala wink)
            Zreszta w banku mi to sprawdzili (dzwonilam dwa razy i rozmawialam w sumie z 3 osobami, ktorym po kolei wyspowiadalam sie z calutkich zakupow wink)i twierdza, ze u mnie i u nich jest ok i ze problem lezy po stronie sprzedawcy, zebym dzwonila (jasssne, oplaci mi sie smile) i wyjasniala

Ostatecznie z podkulonym ogonem wrocilam na allegro i kupilam co mialam kupic, placac 214. To juz wolalam kupic u nas, miec w razie czego gwarancje latwiej dostepna niz probowac dalej... Jeszcze za 170 jak poczatkowo zakladalam, to warto bylo, zawsze 44zl w kieszeni, ale juz za 200 chyba nie... A oni jeszcze wiecej chcieli ?
            • mama_pyzuni Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 19:47
              Bez przesady, nie twórz teorii spiskowych, że Amazon podstępnie próbuje doliczać do zamówień dodatkowe 200 funtów i że próbował ściągąć Ci z konta więcej niż wynikało z zamówienia.
              Autorka wątku przez nieuwagę sama ZAAKCEPTOWAŁA zamówienie z taką kwotą wysyłki.
              • magdusia1984 CO to znaczy? 07.11.13, 20:21
                Złożyłam zamówienie i dostałam taką info.
                Important Message
                Before we can proceed with your order, your credit card's issuing bank requires you to do one of the following:
                * Update the expiration date on the credit card you entered.
                * Choose an alternate credit card from your account.
                * Enter a new credit card number.
                Mozecie mi dokładnie napisać o co chodzi?
                • aga_tka81 Re: CO to znaczy? 07.11.13, 20:38
                  wrzuć w tłumacza google i wychodzi
                  "ważna wiadomość
                  Zanim będziemy mogli dokonać zamówienie, Twoja karta kredytowa bank wydający wymaga, aby wykonać jedną z następujących czynności:
                  * Aktualizacja datę ważności karty kredytowej, którą wszedł.
                  * Wybierz alternatywną kartę kredytową z konta.
                  * Wprowadź nowy numer karty kredytowej."

tak jakby karta była nie ważna, albo złą datę ważności wpisałaś
                • erty02 Re: CO to znaczy? 07.11.13, 20:40
                  Ważne:
                  Zanim zrealizujemy zamówienie, twój bank (który wystawil kartę) wymaga od ciebie wykonania jednego z poniższych:
                  * zaktualizuj datę wygaśnięcia karty, którą wpisałaś w amazonie (może źle wpisałaś miesiąc, rok podany na karcie?)
                  * wybierz inną kartę na twoim koncie (w amazonie, jeśli masz wpisanych kilka kart)
                  * wpisz inny numer karty kredytowej (może w numerze karty zrobiłaś pomyłkę?)

Pewnie się pomyliłaś przy wpisywaniu miesiąca i roku wygaśnięcia karty.
                  • magdusia1984 Re: CO to znaczy? 08.11.13, 09:55
                    sprawdzilam karte dane się zgadzają. A czy to może przez to, że konto z kótrego chciałam zapłacić jest obecnie puste. Wpłaciłam na nie tyle ile mi potrzebne jest na opłacenie, ale jeszcze nie zaksięgowali.
                    • patatajowa Re: CO to znaczy? 08.11.13, 09:58
                      a jak chcialaś zapłacić pustą kartą ??? zdradź patent jak sie to robi to chetnie skorzystam wink
                      • magdusia1984 Re: CO to znaczy? 08.11.13, 10:27
                        ha ha, zamowienie skladalam wczoraj,a przelew na to konto zrobilam dzis. po prostx chcialam wiedziec czy stad ten problem,ze karta pusta. nie wydaje mi sie, ze majac pusta karte mozna nia zaplacic jesli ma sie na niej ustawiony debet.czy to nie jest wtedy mozliwe? wiec tu masz moze ten patent.
                        • patatajowa Re: CO to znaczy? 08.11.13, 10:42
                          pusta karta to nie karta z debetem. nie mam na zadnej wiec i tak nie sprawdze wink
                        • ewa-ef Re: CO to znaczy? 08.11.13, 10:42
                          Dziewczyny, a zwykłą kartą Visa Electron do eKonta mBanku można zapłacić? Czy musi być eKarta?
                          • veronicae Re: CO to znaczy? 08.11.13, 10:47
                            da się zapłacic taką zwykła elektronką z delfinami, tylko sprawdz w internecie jakie masz limity dzienne i tygodniowe na płatności internetowe
                          • corrina_f1 Re: CO to znaczy? 08.11.13, 10:48
                            ewa-ef napisała:

> Dziewczyny, a zwykłą kartą Visa Electron do eKonta mBanku można zapłacić? Czy m
                            > usi być eKarta?

Można, ja taką płacę. Musisz tylko sobie uaktywnić/odblokować limity do płatności internetowych. To się robi w panelu swoim.
                            • ewa-ef Re: CO to znaczy? 08.11.13, 11:12
                              Dziękuję smile
                        • czarnonaczarnym Re: CO to znaczy? 08.11.13, 10:57
                          To masz karte debetową czy zwykłą. Jeśli tą pierwszą to nie potrzebne Ci jakiekolwiek środki, żeby kupić (tu jedynie limit jest ważny). Jeśli ta druga, to w momencie płacenia nią muszą być zaksięgowane pieniądze. Innaczej bank transakcje odrzuci i tyle.
                • aga_tka81 no i teraz ja mam podobny problem 08.11.13, 12:20
                  Ta samo miałam jak u magdusia1984, mam karte debetowa i miałam dostępne srodki, później dopłaciłam jeszcze powyżej debetu, najpierw ukazywała mi sie ta sama informacja dokonałam znowu potwierdzenia płatności, przysłali mail z podziekowanie a później
                  "mamy trudności z przetwarzaniem Visa dla jednego lub więcej elementów w tej transakcji .
                  Postaramy obciążyć kartę ponownie wkrótce. Nie jest konieczne , aby złożyć nowe zamówienie , ale warto przejrzeć informacje o płatności dla zamówienia i upewnić się, że są poprawne i aktualne"
                  jak wchodze w zamówienie to znowu "potwierdzenie płatności wymagane"
                  Potwierdzam znowu przychodzi mail z podziekowanie ale na koncie znowu wisi to samo

O co chodzi?

Powiedźcie czy oni blokują odrazu kase na koncie bo nie mam zablokowanej.

Nie wiem jak ma to potwierdzić
                  • aga_tka81 ??? 08.11.13, 15:38
                    Mam cały czas
                    Status zamówienia:
                    Twoja wersja płatności wymagana
                    ???

czy mam czekać, czy coś kombinować?
                    Kasy na koncie nie mam zablokowanej
                    • bim-bol Re: ??? 08.11.13, 16:04
                      Dane własciciela karty maja polskie znaki? Mozna ewentualnie zadzwonic do banku zeby dowiedziec sie czy byla proba autoryzacji karty.
                      • aga_tka81 Re: ??? 08.11.13, 16:19
                        Nie wiem co się dzieje, zmieniłam metodę płatności na nowa karte wpisalam jeszcze raz ta sama, na maila przychodzi ze pomyślnie zmienione a w statusie na stronie dalej to samo, próbowałam się połaczyc na chat ale mi sie nie udało.
                  • kornnella Re: no i teraz ja mam podobny problem 08.11.13, 16:22
                    Mi na zamówienie z wczoraj pociąg Lego, godzinę musiałabyś sprawdzić po archiwum wpisów na "zakupach" dali dopiero dziś rano blokadę. Przy okazji status przeskoczył z "not yet..." na chyba "prepare...". Zablokowali sobie po 5 zł za funt
                    • corrina_f1 Re: no i teraz ja mam podobny problem 08.11.13, 16:28
                      Pamiętajcie że w większości banków (na 100% w Mbanku) jest podwójne przewalutowanie, najpierw przeliczają kwotę GBP na EUR, a dopiero na złotówki, stąd często GBP nie wychodzi super korzystnie.
                      • magdusia1984 Re: no i teraz ja mam podobny problem 08.11.13, 16:45
                        a jak w takim razie mozna anulowac zamowienie skoro tyle z tym klopotow?
                        • kornnella Re: no i teraz ja mam podobny problem 08.11.13, 16:54
                          magdusia1984 napisała:

> a jak w takim razie mozna anulowac zamowienie skoro tyle z tym klopotow?

Ale z czym masz kłopoty???
                          • corrina_f1 Re: no i teraz ja mam podobny problem 08.11.13, 17:03
                            Ja też trochę nie ogarniam już tych wszystkich kłopotów wyżej opisanych.
                            Robiłam zakupy na Amazonie kilkadziesiąt razy, nigdy nie miałam żadnego problemu ani z zamówieniem, ani z kosztami wysyłki, ani z płatnością.

Prosiłam autorkę wątku o wklejenie konkretnych linków z towarami za które rzekomo ma zapłacić 200 GBP za wysyłkę, ale linków do dziś nie ma. Jakby były wklejone, z pewnością wiele osób mogłoby wyjaśnić problem tajemniczych 200 GBP.

Z kolei problemy związane z płatnościami powinno się raczej wyjaśniać ze swoim bankiem?

Ktoś pisał o problemie połączenia się z chatem. Chodzi o chat na amazonie ? Działa bez zastrzeżeń, zawsze za pierwszym razem bez najmniejszego problemu można się połączyć. Konsultanci sią super uprzejmi i pomocni.
                            • aga_tka81 Re: no i teraz ja mam podobny problem 08.11.13, 18:21
                              Ja nie mogłam połączyć sie z chatem, może powinnam spróbować jeszcze raz.
                              Kartą która płaciłam normalnie płacę w sklepach internetowych w Polsce, a za granicą w Next, Orsay i C&A, normalnie mi wszystko przyjmowało, blokada na koncie była od razu.

Teraz nie mam na koncie żadnej blokady

Zamówienie mam na 59 funtów, przesyłkę zaznaczyłam darmową, wszystko ok tylko nie wiem dlaczego tej płatności nie przyjęli, nasuwa mi się tylko jedno tą karta nie mogę płacić w amazon, mam kartę debetową PKOBP.

zamieszczam screen ekranu co mi wyskakuje na koncie w amazon

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/ua/kf/lidz/vZvszqRRBOOShIGWNB.jpg
                              • aga_tka81 Re: no i teraz ja mam podobny problem 08.11.13, 18:22
                                aha i znaków polskich nie mam ani w nazwie ani w adresie
                              • erty02 Re: no i teraz ja mam podobny problem 08.11.13, 19:14
                                wychodzi na to, że chyba kartą debetową PKO BP nie zapłacisz w Amazonach:
                                blog.blaut.biz/2013/02/amazon-wykaz-kart-platniczych-dzialajacych-w-tym-sklepie.html
                                forum.pclab.pl/topic/765901-Karty-debetowe-a-p%C5%82atno%C5%9Bci-w-Internecie/
                                • aga_tka81 Re: no i teraz ja mam podobny problem 08.11.13, 20:39
                                  Dzięki serdeczne za odpowiedź, widzisz nie wpadłam na to aby poszukać gdzieś indziej informacji,
                                  mam jeszcze BZWBK mastercard prepaid z paybacku zobaczę tą, jak nie to będę musiała poszukać sobie karty do płatności w amazon, szkoda nie skorzystać z tych okazji.
                                  • aga_tka81 Re: no i teraz ja mam podobny problem 09.11.13, 12:50
                                    Udało się w końcu, karty z PKOBP debetowej ani kredytowej nie chciało przyjąć, zapłaciłam zwykła Payback BZWBK prepaid (którą się wymienia z punktów lub kupuje na allegro),
                                    zablokowali mi na razie 5,03zł, na koncie amazon już nie wisi informacja, że mam problem z płatnością,
                                    więc jak ktoś ma podobny problem niech spróbuje inna kartą.
                                    Dzięki za pomoc.
                        • aandree8 Re: no i teraz ja mam podobny problem 11.11.13, 14:49
                          przeczytaj na stronie warunki jesli jest mozliwe odwrocenie transakacji...ale chyba bedzie problem z drugies str na drugi raz warto skorzystac z kupbezkarty.eu oni dokonuja transakcji na swoim koncie i podaja twoj adres wysylkowy a ty im placisz przelewem np...i nie msusiz sie osobiscie ujadac z amazonem albo obawiac sie o swoaja karte bank czy jakies tam limity
              • kornnella Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 07.11.13, 20:26
                Dokładnie niezła teoria spiskowa tongue_out
                Przecież jak po wyszukaniu przez hasło znajdziesz to co Cie interesuje i zrobisz klik w okienko
                Delivery Option (What's this?)

FREE Super Saver Delivery FREE Super Saver Delivery

to automatem zostają tylko oferty pasujące do darmowej wysyłki. Później tylko pamiętać zeby przy finalizowaniu nie zamówić przyspieszonej wysyłki tylko FREE, no i lekko kontrolowac kwotę końcową jaką się akceptuje i tyle
                • magdusia1984 Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 08.11.13, 17:00
                  mimo ze pieniadze na koncie dalej cos nie gra z karta. zamowienie nie duze bo za 28funtow,ale ktos tu pisal ze przeliczaja na euro a potem na funty. a jak w ing?
                  • corrina_f1 Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 08.11.13, 17:04
                    magdusia1984 napisała:

> mimo ze pieniadze na koncie dalej cos nie gra z karta. zamowienie nie duze bo z
                    > a 28funtow,ale ktos tu pisal ze przeliczaja na euro a potem na funty. a jak w i
                    > ng?

W banku przeliczają na EUR a potem na ZŁ, a nie na amazonie!! Na Amazonie musi być powyżej 25 GBP, to wszystko. Na inne waluty nie patrzysz.
                  • erty02 Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 08.11.13, 17:10
                    przy podwójnym przewalutowaniu funt->euro->złotówki wyjdzie teraz pewnie ok 5,15zł za 1 funta
                    wystarczy przeliczyć 5,15 * 28 i wyjdzie orientacyjna kwota końcowa

a z kartą trzeba sprawdzić:
                    * czy jakieś blokady są już widoczne na koncie w banku (może coś jednak amazon ściągnął z karty)
                    * czy w banku masz może wyzerowane limity na karcie dzienne, miesięczne, ilościowe (niektóre banki zerują domyślnie i trzeba samemu sobie zwiększyć) - w banku internetowym można to zmienić samemu
                    * czy w imieniu i nazwisku na karcie masz polskie znaki, jeśli tak, lepiej usunąć je z Amazona i wpisać a zamiast ą, n zamiast ń itd.
                  • kornnella Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 08.11.13, 17:28
                    Nie sęp moze dorzuć im jeszcze z dyszkę więcej wink nie wiadomo jaki kurs mają. Naprawdę jak tylko będziesz czytać ze zrozumieniem co piszą to nie ma szans na zapłacenie 200 funtów więcej smile
                  • aga_wer Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 09.11.13, 22:42
                    magdusia czy udało ci sie złozyć zamówienie ze smieciarką play doh? u mnie właśnie to samo.Mam w koszyku dwie i nalicza mi ponad 400 funtów wysyłki.Jak ktos chce sprawdzic o co chodzi i moze pomóc to podaje link do śmieciarki:

www.amazon.co.uk/gp/product/B00BD2DYTS/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE
                    Jak ona sie pojawia w koszyku w ogóle nie ma opcji free delivery sad
                    • natalek79 Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 10.11.13, 15:51
                      A nie prościej było tą śmieciarkę kupić w Tesco za 55-60 zł? Chyba tyle wychodziła po odliczeniu bonów...
                      • tagliatele Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 10.11.13, 16:13
                        Rzeczywiście jest problem z opcją "Free Super Saver Delivery". Z ciekawości zajrzałam, i faktycznie po dodaniu do koszyka towarów pow. 25 funtów, kwalifikujących się do darmowej wysyłki, ta opcja się nie pokazuje. Ciekawe, co jest tego przyczyną - czy likwidacja tej opcji, czy chwilowe problemy sklepu...
                        • sinceramente Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 10.11.13, 16:20
                          Ja myślę, że z jakiegoś powodu akurat ten przedmiot się nie kwalifikuje do darmowej wysyłki. Tak się zdarza i w regulaminie jest napisane, że niektóre przedmioty mogą nie być objęte darmową wysyłką mimo, że spełniają wszystkie wymagane kryteria i nie ma innych przeszkód (w stylu duże gabaryty lub waga).
                      • aga_wer Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 10.11.13, 16:53
                        A nie prościej było tą śmieciarkę kupić w Tesco za 55-60 zł? Chyba tyle wychodziła po odliczeniu bonów..

Gdyby w moim tesco było to bym kupiła tongue_out
    • big-smoczyca Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 10.11.13, 19:46
      właśnie z tą śmieciarką chyba jest coś nie tak
      też chciałam ją kupić (w tesco nie było)
      ma darmową wysyłkę, a przy wrzuceniu do koszyka (kwota powyżej 25 funtów) wyskakuje dostawa za 200
      • margolkka Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 11.11.13, 00:56
        A ja mam inny problem wrzucając do koszyka produkt w cenie powiedzmy 8,99f w dalszym etapie zamawiania wyskakuje cena 9,21f. Ktoś miał może podobną sytuację?
        • zona.102 Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 11.11.13, 01:32
          Tak, to ich jakies podatki, zawsze dolicza takie grosze.
          • margolkka Re: Amazon naliczył kolosalne koszty wysyłk!!! 11.11.13, 02:19
            Okazało się ze to różnica w vacie tam mają 20% a u nas 23%

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka