moadek 23.11.13, 22:53 Czy naprawde warto, nie trafia szybko do kąta? Jak wasze doświadczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagodasoft2 Re: Furby, warto? 23.11.13, 22:56 forum.gazeta.pl/forum/w,583,147427238,147427238,furby_prosze_o_opinie.html Wyszukiwarka nie gryzie w ostatnim miesiącu ze 20 wątków było Odpowiedz Link Zgłoś
moadek Re: Furby, warto? 24.11.13, 00:03 Dzięki, przysnęłam z wyszukiwarką wniosek nie kupuję! Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Furby, warto? 24.11.13, 09:20 U nas trafił raczej do kąta . Mam niespełna ośmiolatka i 5 latkę i dwa Furby. Młodsza raczej się nie interesuje, starszak raz na miesiąc sobie na chwilę o nim przypomni. Z perspektywy uważam, ze nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Furby, warto? 24.11.13, 10:08 No błagam...ja właśnie kupiłam mojemu 5-latkowi na gwiazdkę Ale jako, że we wszystkich listach do Mikołaja pojawia się ten konkretny turkusowy i nic innego mojego dziecka nie interesuje - no nie było wyjścia... Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatalki87 Re: Furby, warto? 24.11.13, 10:24 I ja po raz xyz Mówię że NIE WARTO !! U nas 6 i 3 latki , nie sprawdził się .. Zdecydowanie PRZEREKLAMOWANY !! Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Furby, warto? 24.11.13, 10:31 U nas to samo, po tygodniu zaległ w kącie i leży tam do dziś. Aż mnie ściska, jak go widzę, choć mnie na szczęście nie kosztował, tylko teściową. A jak powiedziałam córce, że to pieniądze wyrzucone w błoto, to ona wpadła na genialny pomysł, aby kupić jeszcze jednego i wtedy, to one będą się bawiły razem ze sobą i nie będą leżeć w kącie . Padłam normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwina76 Re: Furby, warto? 24.11.13, 12:17 U nas też leży. Moja siedmiolatka bawiła się nim tydzień. Teraz jedynie go karmi - ma aplikację na ipodzie. Bez tego, chyba w ogóle już by go z półki nie zdjęła. To już nasz drugi Furby. Pierwszego syn dostał na 2 urodziny, 8 lat temu.Wtedy też to był niewypał. Dałam się jednak znów przekonać - myślałam, że ten nowy jest dużo lepszy, że syn był za mały itp. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Furby, warto? 24.11.13, 12:55 dokup dwa, będziesz miała wtedy spokój, bo trójka to już niezła gromada i na pewno będą fajnie ze sobą się bawiły Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: Furby, warto? 24.11.13, 13:08 Moja córka marzy tylko o nim,sąsiadka juz ma.Jeśli siądze w kącie po kilku dniach to trudno,tak może być z każdą zabawką.Młodszej kupiłam Furby party rockers,więc będa się bawiły ze sobą w razie czego(znaczy gadały) Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Furby, warto? 24.11.13, 13:09 Też kupiłam, czeka na mikołajki na szafie. Sama jestem ciekawa czy moja ponad siedmiolatka będzie się nim bawiła. U nas także była to jedyna wymieniana zabawka, tylko to chce od Mikołaja. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Furby, warto? 24.11.13, 17:05 u nas podobnie.... córka dostała na urodziny, bawiła się intensywnie przez miesiąc... czasami bierze go jak bawi się z koleżanką. od mikołaja chce... drugiego furbiego... Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Furby, warto? 24.11.13, 14:40 A tam, najwyżej będzie chodził ze mną do pracy. Sama się nim zaopiekuję. I to będzie moje trzecie dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
beja11 Furby - pożeracz baterii 28.12.13, 13:30 Zabawka jest nawet sympatyczna, ale cztery baterie wystarczyły tylko na półtora dnia zabawy. Nie wiem czy to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Furby - pożeracz baterii 28.12.13, 13:39 Porządne baterie starczają na dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
emily.1 Re: Furby - pożeracz baterii 28.12.13, 14:49 U nas też już wypróbowałam różne baterie i przy porządnej eksploatacji to max na dwa dni wystarczały. Teraz na szczęście syn już nie lata z tą zabawką dzień i noc, więc jest trochę lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Furby - pożeracz baterii 28.12.13, 14:58 Zmieńcie baterie na akumulatorki. Nocą nich się ładują a w dzień dziecko eksploatuje Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia31 Re: 28.12.13, 19:50 Pewnie jako nieliczna się wyłamię, ale zabawka jest bardzo udana Oczywiście, zdaję sobie sprawę, że niedługo córka (7,5) będzie znudzona i odstawi w kąt, potem znów przypomni sobie. Na litość, czy kiedy dostajecie nawet te najdroższe prezenty to zachwycacie się tygodniami/miesiącami? Wiem, że moja córka wraca do swoich zabawek (na szczęście, nie ma za dużo - dbam o to, jakkolwiek drastycznie nie brzmi - wówczas każda następna przynosi jej radość, zauważyłam, że popada w jakąś frustrację i ogłupienie od nadmiaru wszystkiego). Anyway, polecam ps skorzystam z podpowiedzi odnośnie akumulatorów, zapewne się przyda Odpowiedz Link Zgłoś
ika_pop Re: furby 28.12.13, 20:06 u nas 6 latek też zachwycony, tylko właśnie te baterie padają w najmniej oczekiwanym momencie, ale akumulatorki już się ładują. najgorsze że córka 16 m-cy tylko się czai kiedy furby pozostaje sam, wtedy go przytula , łaskocze i gada do niego po swojemu. dzis próbowała go nakarmić telefonem ja tez polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: furby 28.12.13, 21:13 Moje obie córki zachwycone.nie wiem jak długo potrwa fascynacja i zabawa,ale warto było.Furby działa od Wigilii na tych samych bateriach.Młodsza ma tego mniejszego Party rockers(3 latka),a starsza(7,5) dużego.Mamy ubaw jjak między sobą się komunikują,śp[iewają to samoCoś czuję,że jeszcze trochę i zaczna mnie irytowaćDzisiaj przyszła sąsiadka z Furbym to 3 szt jazgotały Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: furby aplikacja na telefon? 28.12.13, 22:11 Moje dzieci też mają od Wigilii zainteresowanie raczej średnie wiele radości daje im aplikacja na telefon która niestety ciągle się wyłącza! Nie wiem czy tylko ja mam takiego pecha? Aplikacje mam na Samsungu s4. Odpowiedz Link Zgłoś
ika_pop Re: furby aplikacja na telefon? 28.12.13, 22:15 my mamy w tablecie samsung, ale córka nie rozumie że tylko tablet działa i zwykłą komórkę mu wciska Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: furby aplikacja na telefon? 29.12.13, 10:50 ika_pop napisała: > my mamy w tablecie samsung, ale córka nie rozumie że tylko tablet działa i zwyk > łą komórkę mu wciska Podłączę się pod pytanie i od razu przepraszam za naiwność pytania:czy bez tej aplikacji furby "nie przeżyje";ona jest niezbędna,aby on funkcjonował ? Na razie nie mamy Furby"iego (ale babcia planuje starszej na urodziny kupić),nie mam żadnego mobilnego urządzenia z internetem,stąd moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: furby aplikacja na telefon? 29.12.13, 11:12 Będzie żył spokojnieJak jest głodny to trzeba wsadzić mu palec do buzi Aplikacja to dodatkowy gadżet.Dla mnie jest zbawieniem,bo jak mnie Furby wkurza to daję mu tabletem owieczki do jedzenia i zasypia Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: furby aplikacja na telefon? 29.12.13, 11:39 mama_amelii napisała: > Będzie żył spokojnieJak jest głodny to trzeba wsadzić mu palec do buzi > Aplikacja to dodatkowy gadżet.Dla mnie jest zbawieniem,bo jak mnie Furby wkurza > to daję mu tabletem owieczki do jedzenia i zasypia Dzięki za odpowiedź na serio. Tak czytam te opinie i jestem "w kropce": czy babci przyklasnąć pomysłu,czy też odradzić. Wy mi nie pomożecie,muszę to sama "rozgryźć". Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: furby aplikacja na telefon? 29.12.13, 11:48 Jak babcia chce kupić to super.To dość kosztowny prezent,a córka na pewno się ucieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
marcia19 Re: furby aplikacja na telefon? 29.12.13, 16:44 U nas Furby się sprawdza Mogę polecić ! Córka 5 lat ma turkusowego, a syn 7 lat białego. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: furby aplikacja na telefon? 29.12.13, 17:37 mama_amelii napisała: > Jak babcia chce kupić to super.To dość kosztowny prezent,a córka na pewno się u > cieszy. To ma być prezent na 10-te urodziny (młodsza córka ma 6,5 lat). Znając córkę,to długo się nim nie zajmie,a te pieniądze (po dogłębnym przeanalizowaniu opinii nt)lepiej,aby babcia wydała na nowy plecak( i inne "bajery") do IV klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanet gdzie teraz najtaniej? 02.01.14, 22:00 czy orientujecie się gdzie teraz można kupić najtaniej Odpowiedz Link Zgłoś
szustrik1 Re: gdzie teraz najtaniej? 29.05.14, 21:57 Najtaniej kupić na Allegro używanego, dasz 1/3 ceny. Ja tak zrobilem, dla córki nie bylo roznicy- bardzo sie cieszyla, a jak rzuci w kąt za miesiac, to nie będzie takiego żalu Odpowiedz Link Zgłoś