Dodaj do ulubionych

all reklamacja - kupująca ma rację?

31.12.13, 20:16
Sprzedałam ten sweterek: allegro.pl/show_item.php?item=3802578078
Kupująca chce złożyć reklamację, bo sweterek ją gryzie /napisała : żre/ i nie nadaje się do noszenia....co oznacza,wg niej, że nie jest zgodny z opisem
Co z tym fantem począć?
Obserwuj wątek
    • zana781 Re: all reklamacja - kupująca ma rację? 31.12.13, 20:23
      Nie ma racji, to ze sweter zre nie jest podstawa reklamacji; jak kupujacej nie odpowiada niech wystawi sobie.
    • magdagg2 Re: all reklamacja - kupująca ma rację? 31.12.13, 20:24
      wg mnie nie ma racji. miala podany sklad, mogla sie zastanowic przed kupnem ze moze sweterek bedzie ja "żarł". pewnie sie pani nie spodobal i wymyslila powod. i niby jak masz rozpatrzec reklamacje? ja gryzie, ciebie nie musi smile znaczy olej wink
    • magdagg2 Re: all reklamacja - kupująca ma rację? 31.12.13, 21:10
      jeszcze raz ja smile
      niezgodny z opisem to bylby gdyby bylo napisane np ze sweterek mieciutki i nie gryzacy, cos w tym stylu smile albo jakby faktyczny sklad % z metki nie zgadzal sie z tym co jest w aukcji
      • roga.laa Re: all reklamacja - kupująca ma rację? 31.12.13, 21:50
        pani nie czytała aukcji, a tam masz podane w składzie...moher...a on lubi gryźć.
    • beakarp Re: all reklamacja - kupująca ma rację? 31.12.13, 23:34
      ja osobiście nie byłam w stanie stwierdzić czy obiektywnie sweterek ów żrący nie nadaje się do użytku, gdyż żadnej wełny na sobie nie toleruję - każda mnie żre...
      Anyway, jeśli nadal będzie się upierała, wkleję jej linka do tego wątku. Dzięki
    • kinga_owca Re: all reklamacja - kupująca ma rację? 01.01.14, 10:12
      Jest w składzie moher to wiadomo, że żre wink
      skład był opisany więc jest zgodny z opisem, gryzienie to subiektywna ocena, mnie gryzie wszystko co zawiera choćby 1% wełny a są ludzie którzy noszą wełniane gacie nawet i ich nie gryzą
      • aneksis85 Re: all reklamacja - kupująca ma rację? 01.01.14, 16:01
        dokładnie... albo ktos toleruje rzeczy wełniane albo nie! nie ma podstaw do uwzglednienia reklamacji - podeslij jej linka!
        • tosieuda Re: all reklamacja - kupująca ma rację? 01.01.14, 20:42
          można by pomyśleć, że sprzedałaś sweterek, bo Cię "żarł"
          i żeby uniknąć reklamacji podałaś na aukcji skład smile
          moher "żre", niech nosi pod swetrem bluzkę z dł. rękawem wink
          • beakarp Re: all reklamacja - kupująca ma rację? 01.01.14, 21:05
            to właśnie zarzuca mi kupująca - sprzedałam, "bo mnie żarł, i nie chciałam go nosić..." , także złośliwie go jej sprzedałam, i domaga się reklamacji
            • kabutka Re: all reklamacja - kupująca ma rację? 01.01.14, 21:13
              To jest nawet zabawne big_grin

Napisz jej, że ma odesłać do do Ciebie na swój koszt w ramach reklamacji i dołączyć stosowne pismo, w którym to opisze tą niezgodność z opisem. Napisz jej również, że w przypadku odrzucenia jej roszczeń, poprosisz ja o dosłanie pieniędzy na wysyłkę zwrotną do niej.
              ciekawa jestem co napisze, bo nie widzę w opisie aukcji abyś napisała, że nie pożera właściciela.
              Mam nadzieję, że to, że jej nie pasuje bo żre - masz w mailu - nie załatwiaj nic telefonicznie. Wszystko na mailach. Nie masz obowiązku odbierać przesyłki pobraniowej, ale masz obowiązek przyjąć ten sweterek do rozpatrzenia reklamacji, który musi być Ci dostarczony na koszt kupującej. Nie zwracaj jej przypadkiem nic zanim nie uznasz, że faktycznie cos zrobiłaś źle. I nie daj się nastraszyć teściem/mężem/wujkiem w prokuraturze ani przyjaciółką/ciotką/matką adwokatem itd...
              Jeżeli nie masz sobie nic do zarzucenia to spij spokojnie.
              • magda79pn Re: all reklamacja - kupująca ma rację? 01.01.14, 21:49
                ona chce za 18zł go zwrócić? śmiech na sali, ludzie się chyba nudzą w domach uncertain
                zapłaciła 26zł, odeśle go do ciebie za kolejne 8zł, i zwrócisz jej te 18zł, to będzie miała całą dychę na czysto... mnie by się nie chciało dla 10zł iść na pocztę...

nawet jeśli ciebie żarł, nie znaczy że ją też będzie wink
                podałaś skład - jej problem
            • tres09 Re: all reklamacja - kupująca ma rację? 01.01.14, 22:11
              Na czym zdaniem kupującej polega niezgodność z opisem?
              Może uważa że nie jest nowy (podejrzewa że go nosiłaś i stąd wiesz że gryzie)?
    • kropkaa Re: all reklamacja - kupująca ma rację? 02.01.14, 01:43
      Nie wiem czy ma rację, czy nie, ale za takie pieniądze to by się nie wygłupiała.
    • asiorex_krk Re: all reklamacja - kupująca ma rację? 02.01.14, 10:59
      Hmm... No jak wół pisze moher.. Ja bym nie kupiła bo mnie żre... Ale to nie jest tak że każdego żre bo znam takich co takie lubią... Opis więc jest wystarczający.
    • thea19 niech pokaze slady 02.01.14, 21:56
      i zalaczy obdukcje lekarska skoro jest pogryziona, przepraszam: pozarta
    • eo_wina Re: all reklamacja - kupująca ma rację? 03.01.14, 06:50
      To przekomiczna sytuacja.
      Kobiecie nie doczytała opisu aukcji, gdzie jak wół stoi skład materiału. Albo po prostu nie wie, co to znaczy moher i że on z reguły "żre".
      Nie ma racji i uświadomiłabym jej to dobitnie, ale skoro chce, a Ty nie masz ochoty się z nią pultać - niech odeśle na swój koszt, a Ty zwróć jej jedynie za sweter.
      Ludzie to jednak dziwaczni są...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka