Dodaj do ulubionych

Fajny wóz strażacki dla 2,5-latka

16.02.14, 08:54
Synek ma fazę na wozy strażackie. Mamy kilka różnych, ale myślę o czymś ekstra, czym będzie mógł się dłużej pobawić. Może być drożej. Jakieś sugestie? Chodzi mi po głowie Duplo, ale z drugiej strony tyle już ich mamy, a to już raczej końcówka jego zainteresowania tymi klockami (ma starszego brata i buduje z nim z Lego).
Obserwuj wątek
    • verika Re: Fajny wóz strażacki dla 2,5-latka 16.02.14, 08:56
      Bruder, chyba nie ma niczego lepszego na rynku.
      • pln10 Re: Fajny wóz strażacki dla 2,5-latka 16.02.14, 09:03
        A ja zawsze polecam Imaginext - jest świetna remiza i wóz ( ze światełkami, syreną, otwieraną tylna klapą i schowek, wyciągany wąż, wyciągany kosz z podnośnikiem do góry). Zestaw niezniszczalny i kreatywny.
        Pozdrawiam
        • o_l_a3 Re: Fajny wóz strażacki dla 2,5-latka 16.02.14, 09:45
          ja też polecam Imagiext, zestaw z remizą. U nas w stałym użyciu od dwóch lat.
          • mmala6 Re: Fajny wóz strażacki dla 2,5-latka 16.02.14, 11:46
            też polecam Imaginext, syn dostał na trzecie urodziny. Nie jest to co prawda najbardziej ulubiona zabawka, nie mogę powiedzieć żeby bawił się tym codziennie ale wykonanie i jakość super, więc dla fana straży idealna. Mój syn (4 lata) woli teraz playmobil plus lego, czasem strażacy Imaginext są zapraszani do zabawy jako 'intruzi' a remiza jest w zależności od zabawy: więzieniem, zamkiem, komisariatem policji, domem...remizą rzadziejwink
            • erty02 Re: Fajny wóz strażacki dla 2,5-latka 16.02.14, 11:50
              Imaginext oczywiście, 3-letni syn uwielbia ten zestaw strażacki
    • agnieszka77_11 Re: Fajny wóz strażacki dla 2,5-latka 16.02.14, 11:53
      Najlepszy www.youtube.com/watch?v=7n74wEB2t3Q

Zresztą jak wiele zabawek z tej serii. Mamy remizę, zamek, karetkę, dinozaury ...
    • kr.kr Re: Fajny wóz strażacki dla 2,5-latka 16.02.14, 14:45
      Imaginex lub (chyba nawet lepszy) playmobil - mozna dokupic naped i bedzie sterowany.
    • froobek Re: Fajny wóz strażacki dla 2,5-latka 16.02.14, 20:08
      Dzięki, dziewczyny. Nigdy nie mieliśmy nic z imaginext, starszy jedzie na Playmobilu, ma nawet u dziadków właśnie wóz strażacki, ale na Playmiobil młodszy jest stanowczo za mały - pogubiłby wszystkie małe elementy. Może czas przekonać się do Imaginext, on jest dla nieco młodszych, prawda? Czy ten zestaw jest bardzo duży? Bo ogólnie toniemy w zabawkach i nie uśmiecha mi się coś ogromnego...

Ja się jeszcze zastanawiałam, czy są jakieś najprostsze zestawy konstrukcyjne dla takich maluchów? Żeby sobie taki wóz składał z 3-4 elementów?
      Mogłabym też kupić kilka takich lepszych resoraków, to by było perspektywiczne i... małe smile
      • els.ol Re: Fajny wóz strażacki dla 2,5-latka 16.02.14, 20:17
        Imaginext to najfajniejsze zabawki jakie ma mój synek. Mamy Zamek króla Andrzeja, smoka, ogra, obie machiny bojowe, kilka drobniejszych elementów (orła, konia i in.). Oprócz tego dwa z dinozaurów. REWELACYJNIE wykonane, świetne zabawki.
        Remiza jest duża, podobnie jak zamek (widać to na filmiku powyżej ktoś wrzucił z yt), ale nie będziesz żałowała.
        • els.ol Re: Fajny wóz strażacki dla 2,5-latka 16.02.14, 20:18
          Aaa, jeszcze jedno:
          Mój Młody ma 2,5 roku, ale jeszcze lepiej bawi się tymi zabawkami jego o rok starszy kolega, więc myślę, że co najmniej 2-3 lata będzie w użyciu.
          • mmala6 Re: Fajny wóz strażacki dla 2,5-latka 16.02.14, 20:20
            mój 9-cio latek nie ma nic przeciwko zabawie remizą i wozem strażackimwink
            • pln10 Re: Fajny wóz strażacki dla 2,5-latka 16.02.14, 21:12
              Jeśli chodzi o składany wóz strażacki, to mamy też taki ze Smyka - jest "goły " korpus a resztę elementów - koła, węże strażackie, koła, kosz składa się dołączoną do zestawu wiertarką na baterie i dużymi plastikowymi śrubami (dla małych majsterkowiczów, ale też do zabawy z dorosłym lub rodzeństwem). Też polecam.
              • froobek Re: Fajny wóz strażacki dla 2,5-latka 16.02.14, 21:15
                Brzmi fajnie. Jakiś link albo marka?
                • pln10 Re: Fajny wóz strażacki dla 2,5-latka 16.02.14, 21:55
                  Smiki, wpisz w wyszukiwarkę Smyka: "pojazdy do skręcania".
    • froobek A to widziałyście? 16.02.14, 21:49
      merlin.pl/Play-doh-Boomer-woz-strazacki_Hasbro/browse/product/206,1316781.html
    • unlogin Re: Fajny wóz strażacki dla 2,5-latka 21.04.14, 01:03
      Podbijam temat, mój synek bawi się playmobil już od 20 miesiąca życia, dziś ma 2 lata i 3 miesiące i playmobil przebija duplo, wszystkie małe elementy schowałam na później, używa tylko czapek co i tak sprawia mu mnóstwo frajdy, a resztę drobiazgów dostanie jak "zmądrzeje" i mam nadzieję, że zabawki będą jak nowe wink
      I pytanie interesuje mnie wóz strażacki, Imaginext nie znam, czy zainwestować w imaginext czy pozostać wierną playmobil? Jak radzicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka