Dodaj do ulubionych

Fotelik samochodowy

06.03.14, 09:07
Dziewczyny, jaki fotelik samochodowy polecacie?? Chcę kupić fotelik ale nie mam pojęcia czym się sugerować w wyborze. Czy maci jakieś znane modele i sprawdzone, godne polecenia? Dzięki śliczne
Obserwuj wątek
    • az-82 Re: Fotelik samochodowy 06.03.14, 09:22
      Sugeruj się przede wszystkim bezpieczeństwem. Popatrz na wyniki testów. Dostępne np. na stronie fotelik.info, są też inne strony.
      Sporo informacji różnych o fotelikach, o wyborze, montażu itp jest właśnie na stronie fotelik.info, jest też taki blog osiemgwiazdek.blogspot.pl, gdzie facet sporo różnych dobrych rad daje.

Jeśli masz możliwość montażu z isofixem, popatrz na foteliki z isofixem.
      Ważne, żeby przymierzyć fotelik w samochodzie, bo to jest tylko pół standard. U mnie np. fotelik z isofixem jest w pozycji siedzącej, a bez isofixa ten sam fotelik już jest w pozycji leżącej, czyli właściwej dla małego niemowlęcia.

Patrz na foteliki 0-13, nie na 0-9, bo te foteliki są malutkie i ciasne, dziecko za szybko zacznie wyrastać.
    • wuika Re: Fotelik samochodowy 06.03.14, 09:42
      Idź na forum fotelikowe: forum.gazeta.pl/forum/f,97434,Foteliki_Samochodowe.html

Nie da się polecić jednego najlepszego fotelika, bo ten dobiera się do auta i do dziecka.
    • marcowa_aprilla Re: Fotelik samochodowy 06.03.14, 13:17
      chodzi ci o pierwszy fotelik? ten 0-13?
      patrz na testy, nie kupuj na pewno jakiegoś badziewia w zestawie z wozkiem
      jak zalezy ci na mozliwosci wpiecia fotelika w stelaż wozka to jest sporo opcji bo wiekszosc wozkow ma adaptery do wpiecia tych najbardziej popularnych fotelikow np maxi cos albo romer
      ja mialam fotelik z teutoni Tario, jest super, duzy i wygodny dla dziecka, z maxi cosi moj kolos by wyrosl po 6 miesiacach, super sprawa to baza w aucie, dzieci czemu nie musisz za kazdym razem montowac fotelika pasami co troche trwa, tylko wpinasz na klik i gotowe
    • murwa.kac Re: Fotelik samochodowy 07.03.14, 13:16
      bezpieczenstwem
      samochodem
      dzieckiem
      li i jedynie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka