Dodaj do ulubionych

freazrka do pięt firmy aeg-czy ktoś zna? i poleca?

23.04.14, 15:00
myślałam nad scholl ale znalazłam coś takiego na all sprzedaje się jak gorące bułeczki, może ktoś kupił i może się pochwalić czy warto? niby dużo nie kosztuje, ale nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto... wartokupić?
allegro.pl/aeg-frezarka-do-piet-stop-4-rolki-aeg-5642-pedi-i4156104579.html#tabsAnchor
Obserwuj wątek
    • styczniowa2010 Re: freazrka do pięt firmy aeg-czy ktoś zna? i po 23.04.14, 16:34
      Też sie zastanawiałam nad tym. Moze ktoś kupił i się wypowie w kwesti użwalności na dwóch bateryjkach .
      • pchelka831 Re: freazrka do pięt firmy aeg-czy ktoś zna? i po 23.04.14, 16:57
        scholl tez ma podobna i moja mama ma ja i to jest badziewie. na rolce jest papierek ścierny,który szybko sie uszkadza/wyciera. lepsza jest ta nowsza wersja scholla velvet smoth,bo tam rolka to kamień w całości. porównywałam bo tesciowa ma ta nowsza wersje i dużo lepiej pracuje. trzeba tylko pamietać o zawsze naładowanych akumulatorkach, bo jak sa troche zużyte to silniczek wolniej pracuje.
        • kkowalska1 Re: freazrka do pięt firmy aeg-czy ktoś zna? i po 23.04.14, 19:37
          jaki model scholla ma Twoja mama?
          • pchelka831 Re: freazrka do pięt firmy aeg-czy ktoś zna? i po 24.04.14, 08:39
            mama ma ta allegro.pl/scholl-frezarka-do-piet-i-stop-pedicure-velvet-i4179815349.html

tesciowa allegro.pl/scholl-velvet-smooth-nowosc-pilnik-elektryczny-i4142344258.html i ta lepsza

zastanawiam sie tylko czy te rolki od aeg by niepasowały do tej pierwszej z scholla?,bo schollowe 2 rolki zapasowe kosztuja 2 razy tyle co 4 aeg.
    • princessa.of.persia Re: freazrka do pięt firmy aeg-czy ktoś zna? i po 23.04.14, 17:46
      szczerze mowiac to zadna frezarka.prawdziwa(taka ktora naprawde sciera) kosztuje mase kasy. chcialam sobie kupic prawdziwa ale za duzy koszt dla mnie a to przeciez tylko moj uzytek a nie do salonu.
      az trafilam na rewelacyjna tarke. nigdy takiej nie mialam. stopy piety gladkie jak z gabinetu kosmetycznego a nawet lepiej bo sama wiem gdzie poscierac najwiecej. to jest profesjonalna firma, tarka tez nie tania ale warto zainwestoeac:

orlybeauty.pl/pielegnacja-paznokci-pilniki-polerki-tarka-stop-80150-grit-p-435.html?osCsid=rv192ehu9n7ck95n55dm7aniq3
      • 1maja1 Re: freazrka do pięt firmy aeg-czy ktoś zna? i po 23.04.14, 18:15
        ja wlasnie sie zaopatrzylam w cos takiego:

www.amazon.de/TV-Original-Micro-Pedi-Fußpflege-Pediküregerät/dp/B007P18T28/ref=sr_1_8?ie=UTF8&qid=1398269348&sr=8-8&keywords=scholl+velvet+smooth--
        • kkowalska1 Re: freazrka do pięt firmy aeg-czy ktoś zna? i po 23.04.14, 19:37
          i jak?
          • 1maja1 Re: freazrka do pięt firmy aeg-czy ktoś zna? i po 23.04.14, 21:26
            kkowalska1 napisała:

> i jak?

A nie wiem, dopiero dzis zamowilamwink dam znac jak dojdzie!
            • kkowalska1 Re: freazrka do pięt firmy aeg-czy ktoś zna? i po 23.04.14, 21:44
              koniecznie
              • 1maja1 Re: freazrka do pięt firmy aeg-czy ktoś zna? i po 29.04.14, 11:08
                kkowalska1 napisała:

> koniecznie

przesylka doszla, micro-pedi wyprobowane no i jest ok, dziala bez zarzutu, piety gladkie, chociaz ja mam sklonnosci do rogowacenia skory, wiec zabieg musze jeszcze kilka razy powtorzyc. Wczoraj sie naczytalam na emamie, ze czeste robienie pedicuru jest niewskazane, bo to powoduje, ze naskorek odrasta w ekspresowym tempie, po drugie zle obuwie typu balerinki, szpliki, ktore uwielbiam! niby czlowiek wie takie rzeczy, ale jakos o nich zapomina, a pozniej walka o ladny wyglad stop!
      • podkowa_szczescia Re: freazrka do pięt firmy aeg-czy ktoś zna? i po 23.04.14, 19:43
        Jaka jest cena tej tarki, nie chce mi się logować specjalnie, by cenę zobaczyć.
        • podkowa_szczescia do princessa.of.persia 23.04.14, 19:43
          Jaka cena tej tarki?
          • princessa.of.persia Re: do princessa.of.persia 24.04.14, 06:15
            kupowalam w tamtym roku.chyba ok 90 zl. masz tam tez zspasowe nakladki ścierne. naorawde warto. po pierwszym uzyciu juz nie zalowalam wydanych pieniedzy.a kupowalam triche w ciemno bo nikt mi nie polecal.znalam tylko firme i lakiery bo byly u kosmetyczki.teraz juz wszystkie kolezsnki pokupowaly i sa zachwycone tak jak ja.
            a te frezarki to jeszcze czytalam ze nie daja rady.maja za mala moc jsk sie mocniej przycisnie to sie zatrzymuja itp.
    • a-n-i-k-a Re: freazrka do pięt firmy aeg-czy ktoś zna? i po 23.04.14, 23:17
      Ja posiadam frezarke aeg od niecalego miesiaca. Kupilam na all za 49,- juz z przesylka, wiec ta promocja z linku taka z deczka naciagana wink. Warto u innych sprzedawcow sprawdzic, bo ta oferta jest promowana i na stronie startowej atakuje od kilku dni, stad tez pewnie takie powodzenie.

Co do samej frezarki - jest calkiem ok, ale nie mam porownania z inna. Walek jest schowany, takze trzeba odpowiednio przykladac do stopy, ale co ma usunac usuwa i w sumie jestem zadowolona, ze sie mniej namacham wink. Ale tez nie mam skorupy jak na reklamach tv wink, o stopy dbam, takze nie wiem jakby sobie owa frezarka poradzila z powazniejszymi zrogowaceniami.

Moge tez polecic uzywaną od kilku lat - tarke plus krem firmy Gulivere.
      Naprawde rewelacja - krem nakladam na cale stopy, nastepnie 10 minut moczenia w cieplej wodzie. Po osuszeniu stop najpierw piety traktuje grubsza strona tarki, pozniej drobniejsza. Na koniec ponowie wsmarowac krem i piety jak nowe - gladkie i nawilzone.

gulivere.pl/produkt-1,kremy_do_dloni_i_stop,preparat_ochronny_z_propolisem.html
      gulivere.pl/produkt-1,profesjonalne_tarki_kosmetyczne,profesjonalna_tarka_kosmetyczna_do_pielegnacji_stop.html
      • kkowalska1 Re: freazrka do pięt firmy aeg-czy ktoś zna? i po 24.04.14, 07:38
        dzięki za odpowiedź,
        możesz się pochwalić u jakiego sprzedawcy kupiłaś?
        czy ta rolka ścierająca jest z papieru ściernego czy pumeksu/kamienia?
        • a-n-i-k-a Re: freazrka do pięt firmy aeg-czy ktoś zna? i po 24.04.14, 08:24
          Sprzedawca ProfiCook. I jednak zaplacilam 55,-. Ale cena z przesylka teraz juz wyzsza uncertain. Kupowalam 27 marca.

Rolka wyglada mi zdecydowanie na papier scierny.
          • kkowalska1 Re: freazrka do pięt firmy aeg-czy ktoś zna? i po 24.04.14, 10:55
            dzięki
    • borys202 Re: freazrka do pięt firmy aeg-czy ktoś zna? i po 21.11.16, 23:53
      Zakupiłem własnie AEG, solidna niemiecka firma sprawdziła się i za 1/4 ceny w stosunku do Scholl. domsary.eu/frezarka-do-piet-aeg-phe-5642/p-9857486

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka