Dodaj do ulubionych

Czy wypada?

31.07.14, 22:49
Przed nami pierwsze rozpoczęcie roku szkolnego,syn założy białą koszulę,czarny krawat i czarne rurki,czy wypada założyć trampki tego typu ? Szkoda mi kasy na typowe eleganckie buty,bo wiem że wystąpi w nich tylko raz.

www.hm.com/pl/product/04165?article=04165-F#article=04165-F
Obserwuj wątek
    • inia25 Re: Czy wypada? 31.07.14, 23:03
      Spoko. Masa chłopców przychodzi w takich na rozpoczęcie / zakończenie roku
    • magdagg2 Re: Czy wypada? 31.07.14, 23:31
      Wypada,tylko ja bym wybrała kolorowe,nie czarne.czerwone,zielone.bo spodnie czarne,krawat czarny to mu rozwesel ten strój butami smile
    • agni71 Re: Czy wypada? 01.08.14, 09:52
      jak dla mnie - będzie ok
      • kubara1 Re: Czy wypada? 01.08.14, 11:03
        pewnie, że wypada
        • syka7 Re: Czy wypada? 01.08.14, 11:59
          Spoko , wypada
    • irima2 Re: Czy wypada? 01.08.14, 12:35
      U nas na rozpoczęciu roku szkolnego połowa dzieciaków nie była na galowo. Dopiero na pasowaniu był wymagany strój galowy. Ja oczywiście swojego ubieram na galowo (ale tez w sportowych butach), bo uważam że tak być powinno, ale przy bluzie czy swetrze innego dziecka, trampki to rzecz zupełnie pomijalna smile
    • pi.xyz Re: Czy wypada? 01.08.14, 12:38
      Przecież to nie komunia dziecka czy jego ślub wink trampki super wyglądają do koszuli.
      Mój syn od lat chodzi na rozpoczęcie/zakończenie roku szkolnego w koszuli (zwykle błękitnej albo w delikatne paseczki niebieskie, szare - bo ja mam alergię na białe koszule), w dżinsach granatowych, nowych bez przetarć albo czarnych gładkich spodniach bawełnianych (nie żadne garniturowe) i trampkach. W podobnym stroju wystąpił też na 3 weselach i 2 chrzcinach w rodzinie. Wygląda super, elegancko a jednocześnie nie jak stary maleńki.
      • mamusiajaska Re: Czy wypada? 01.08.14, 16:58
        dokładnie. mój syn zaliczył w trampkach rocznicę. szkoda kasy na buty na raz. zwłaszcza że jakieś fajne kosztują. a dzieci na rozpoczęcie przychodzą nawet w sandalach.
      • patatajowa Re: Czy wypada? 02.08.14, 19:16
        pi.xyz napisał:

> Przecież to nie komunia dziecka czy jego ślub wink >

tak, ale jak teraz nie nauczysz dziecka co wypada ubrac a co nie na pewne okazje to moze sie okazac ze na slub swój własny przyjdzie tak ubrany tongue_out
        https://i.obrazky.pl/dres-slubny-937-OBRAZKY.PL.jpg
        • agni71 Re: Czy wypada? 02.08.14, 19:23
          jak juz się tak czepiamy co wypada, a co nie, to warto nauczyć siebie i dzieci, że ubrania się nie ubiera, tylko człowieka.

tak a propos tego: " tak, ale jak teraz nie nauczysz dziecka co wypada ubrac"
          • patatajowa Re: Czy wypada? 02.08.14, 19:49
            tak, cos mi stylistycznie nie wyszło wink
    • asia_i_p Re: Czy wypada? 01.08.14, 18:37
      Pewnie, że wypada, niektóre szkoły nawet wymagają obuwia z białą podeszwą.
    • muta001 Re: Czy wypada? 01.08.14, 18:56
      u nas na rozpoczęcie roku szkolnego w pierwszej klasie jeden chłopiec przyszedł w dresie, to już była przesada
      Twój syn przy nim będzie wyglądał bardzo eleganckowink
      Śmiało może iść w takich butachsmile
    • edelstein Re: Czy wypada? 02.08.14, 15:50
      Jesli twoj maz tez nosi trampki do Stroju galowego to wypadatongue_out
      • agni71 Re: Czy wypada? 02.08.14, 16:07
        jej mąż zapewne nie ma 6 lat, troche inne zasady dotyczące stroju obowiązują dzieci i dorosłych
      • pati1707 Re: Czy wypada? 02.08.14, 23:50
        Mąż do stroju galowego zakłada odpowiednie obuwie,ale istnieje też takie pojęcie jak sportowa elegancja wtedy zakłada trampki smile Oczywiście nie do garnituru wink
    • cyprysiowa Re: Czy wypada? 02.08.14, 17:10
      pewnie ze tak

biała podeszwa mile widziana na sal gimnastycz.
      nawet podczas zakon/rozpocz roku szk
      • pati1707 Re: Czy wypada? 02.08.14, 23:56
        Dziękuję bardzo za opinie zdecydowałam,że mały spokojnie może iść w trampkach wink Dodam,że na wszystkie uroczystości w przedszkolu,święta itp chodzi ubrany stosownie,a na tle dzieci ubranych na zakończenie roku w krótkie spodenki i koszulkę z Zygzakiem wyglądał jak na rozdaniu Oscarów wink Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka