Dodaj do ulubionych

Teść - prezent last minute

16.12.14, 12:58
Lat 60, zainteresowania: elektronika, gadżety techniczne. Niestety typ mocno introwertyczny, kiedy 2 lata temu kupiliśmy mu wypasiony sterowany helikopter z wypasionymi gadżetami, to był super zachwycony, ale wstydzi się przed sąsiadami i jeszcze ani razu go nie uruchomił...

Jeszcze szukam jakiejś książki lub albumu, które dotyczyłyby wsi, z której pochodzi jego rodzina, bo wydaje się, że historia regionu go interesuje, ale czuję w kościach, że nic ciekawego nie znajdę. A może ktoś zna ciekawą pozycję nt. Starego Wiśnicza i okolicznych wsi?

Czy jest szansa, żeby nie skończyło się na portfelu? uncertain Jak czegoś zaraz nie wymyślę, to skończy się na tym, że 23.12 chłop zamiast pomagać mi w przygotowaniach do Świąt, zmyje się na pół dnia do centrum handlowego i będzie się szwendał po sklepach, bo sam oczywiście też nie ma pomysłu.

Budżet: 100-200zł.
Obserwuj wątek
    • eszulczewska Re: Teść - prezent last minute 16.12.14, 13:51
      Lecac tymi gadzetami technicznymi - moze powerbank? smile
      Albo cos do samochodu - ladowarka do telefonu, uchwyt na szybe...
      Ktos w watku "dla mezow" pisal o szczoteczce elektrycznej. Albo fajna maszynka do golenia.
    • enut Re: Teść - prezent last minute 16.12.14, 13:58
      Jak gazety elektoniczne to moze zegar do samodzielnego zlozenia (dla doroslych oczywiscie)? Po wpisaniu w wujka google "zegar do zlozenia" wyskakuje np. link do kitow avt.
    • giokonda.it Re: Teść - prezent last minute 16.12.14, 14:00
      Może takie cośwink
      czerwonamaszyna.pl/breloczek-wykrywacz-kluczy-troika-a-man-s-world,24271,p.html
    • faszyrka Re: Teść - prezent last minute 16.12.14, 14:24
      Jeśli elektronika i introwertyk, to może rzeczywiście coś do składania w domu? Jakiś zestaw początkowy Arduino?
    • ju_mi Re: Teść - prezent last minute 16.12.14, 14:27
      Mój teść dostanie multitool'a Gerber, bo non stop cos majsterkuje, naprawia, przykręca, dokręca. Ten akurat jest niewielki i ma takie kólko, że moze byc brelokiem:
      https://www.gear-up.com/assets/products/original/17075/17075-31-000750_Gerber_BG_Compact_Tool.jpg
      Do tego szalik wełna z kaszmirem (na życzenie teściowej) i tonik Vital Cardio (to akurat stała pozycja prezentowa, bo teść ma słabe serducho).
    • yantichy Re: Teść - prezent last minute 16.12.14, 14:32
      A masz "na wyposażeniu" dzieci? Może namalują dla dziadka robota na talerzu i wypieką mu pierniczki w "technicznych" kształtach?
    • katia-szn Re: Teść - prezent last minute 16.12.14, 14:59
      Jeżeli teść lubi od czasu do czasu wypić whisky to polecam świetne szklanki
      www.ceneo.pl/1075100
      Robią wrażenie na gościach i podobno doskonale mieszają trunek smile
      Jeżeli cena za mała, można dokupić kamyki do chłodzenia (zamiast lodu)
      www.fide.pl/sagaform/bar-chlodzace-kamienie-do-whiskey,5016350/441/

Podałam przykładowe sklepy, nie wiem jak ceny na allegro
    • smoczy_plomien Re: Teść - prezent last minute 16.12.14, 15:00
      Teść jest elektrykiem, więc zestawy "złóż to sam" dla laików wciągnie nosem; wnuków szt. 1 wiek 7 mcy.

Multitool brzmi nieźle, jeśli jeszcze czegoś takiego nie ma.
      • faszyrka Re: Teść - prezent last minute 17.12.14, 14:27
        Arduino nie jest dla laikow. Mozna sie fajnie tym bawić. Poczytaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka