Dodaj do ulubionych

Rozmiar buta

04.09.15, 12:23
Dziewczyny córeczka ma 3 miesiące, pasują na nią obecnie balerinki z Zara w rozmiarze 15/16 (miała na chrzcie, nie żeby w butach śmiagałasmile) i teraz chciałabym jej kupić takie buciki a'la emu na zimę bo to najłatwiej maluchowi założyć i tu pytanie....jaki rozmiar kupić? Możę ktoś podpowie?
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: Rozmiar buta 04.09.15, 12:24
      Niemowlak to przez zimę to tych rozmiarów zaliczy ze 2 albo i ze 3 jak się zima przeciągnie.
      • patatajowa Re: Rozmiar buta 04.09.15, 12:49
        Bez przesady.skoro to niemowlak to nie chodzi i spokojnie można kupic większe które starcza na caly sezon.
        • puellae_2007 Re: Rozmiar buta 04.09.15, 12:55
          To jaki rozmiar patatajowa proponujesz? 18?19?
          • sale100 Re: Rozmiar buta 04.09.15, 12:59
            Moja 8miesieczna córka ma 19 wiec myślę że takie 18/19 będą ok.
          • patatajowa Re: Rozmiar buta 04.09.15, 13:05
            Nie mam pojecia.nie kupowałam takich malych butów na rozmiary tylko na długość stopy.zmierz i kup jakies 2 cm większe z dobrym rzepem czy sznurówkami.
            • szmytka1 Re: Rozmiar buta 04.09.15, 13:24
              dla mnie but nieproporcjonalnie wielki w stosunku do stoy dziwacznie wygląda, nawet na niemowlaku. No i za duży zsuwa się ze stopy przy podnoszeniu dziecka. Tak tak, kupowałam takie buty, tyle ze chłopięce, z h&m wink
              • magdalenca78 Re: Rozmiar buta 04.09.15, 14:10
                Wg mnie bez sensu jest kupowanie jakichkolwiek butów zimowych w tym roku. Spodziewasz się, że dziecko zimą zacznie chodzić?? Moje dzieci urodzone mw podobnie (wiosna i lato), zimę przejeździły w wózkach, ubrane w kombinezony ze stópkami + jeden miałam taki bez stopek, do którego dokupiłam butki ocieplane materiałowe, na rzepy, z thinsulate.
                • patatajowa Re: Rozmiar buta 04.09.15, 14:22
                  no przeciez ona napisała w pierwszym poscie ze chodzi o papcie a'la emu... takei futrzaki w sumie na jedno wychodzi z tymi materiałowymi tylko droższe....a lepsze moim zdaniem bo nieprzemakalnosc nie jest im potrzebna w tym wieku wink
                  https://www.schuh-shoe.de/img/15/693.jpg
                  • puellae_2007 Re: Rozmiar buta 04.09.15, 14:51
                    Jak dobrze patatajowa ze mnie zrozumialas smile są 18 i 19 i nie wiem które brać...
                    • agni71 Re: Rozmiar buta 04.09.15, 15:40
                      weź może lepiej 19, bo to futro w środku zmniejsza but

Ja miałam kiedys takie butki skórzane, z owcza wełną wewnątrz, super były,
                  • xxxtabxxx Re: Rozmiar buta 04.09.15, 23:59
                    Kupiłam takie mojemu dziecku jak było małe, ściągało je szybciej niż zdążyliśmy wyjść wink Najlepiej sprawdzały się "buty", które miał dopinane do kombinezonu na zatrzaski.
    • barbie09.07 Re: Rozmiar buta 05.09.15, 17:27
      Moja córka miała rozmiar 16 z elefanten jak miała 2 latka wink Do chodzenia sprowadzałam taki rozmiar z Niemiec bo polskie sklepy nie brały tak małych rozmiarów smile

• alpepe Re: Rozmiar buta 06.09.15, 22:02
        piękne, moja zaczęła chodzić w wieku jedenastu miesięcy w r. 21 smile, na dwa lata pewnie miała 25, a tu proszę, 16.
    • afro.ninja Re: Rozmiar buta 07.09.15, 11:18
      Sa takie buciki specjalnie dla dzieci niechodzacych, stonz
      www.stonzwear.com/STORE/Shop-All/Toddler/Booties/Department.aspx?DeptID=90&AdID=300
      Do kupienia w Polsce. Cenowo, cos jak emu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka