Dodaj do ulubionych

kolorystyka spodni narciarskich

06.01.16, 19:31
nie jestem bywalcem stoków, za trendami modowymi też nie nadążam wink

nabyłam synowi spodnie w kolorze limonki (trafiłam na limango, syn już spał, więc nie miałam szans na konsultację z zainteresowanym)

i się teraz zastanawiam, czy szukać kolejnych spodni, czy chłopaki występują w takiej kolorystyce na stokach?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: kolorystyka spodni narciarskich 06.01.16, 19:39
      moj 9-latek ma szara kurtke z limonkowymi obszyciami i czarne buty z limonkowymi odblaskowymi wstawkami. i rower czarno-limonkowy wink
      jego wybór smile
      • b.bujak Re: kolorystyka spodni narciarskich 06.01.16, 19:57
        no, ale tu limonka jest kolorem głównym...
        • b.bujak Re: kolorystyka spodni narciarskich 06.01.16, 20:07
          na stronie producenta piszą, że spodnie są żółte:
          https://killtec.pl/sites/default/files/styles/340x340/public/produkty/algernonjr__24753_00600_front_0.jpg?itok=3g9-UwDQ
          • aperol.spritz Re: kolorystyka spodni narciarskich 06.01.16, 20:16
            Starszak 2 i 3 lata temu miał takie jak chłopiec po prawej stronie na dużym
            zdjęciu zdjęciu:
            www.c-and-a.com/pl/pl/shop/chlopcy/rozm-122-182/odziez-narciarska/wszystkie-artykuly-narciarskie
    • aperol.spritz Re: kolorystyka spodni narciarskich 06.01.16, 19:51
      Występują. Mój starszy ma co prawda czarne spodnie, ale kurtkę biało-zielono-niebieską, młodszy w zeszłym roku miał brązowe spodnie i pomarańczową kurtkę, w tym roku kurtka będzie błękitna. Obydwaj mają zielone uszka do kasków.
      To już nie te czasy kiedy Polaka na stoku można było poznać po czarnych spodniach i czerwonej kurtce wink
    • tweety_28 Re: kolorystyka spodni narciarskich 06.01.16, 20:25
      Zdecydowanie występują smile
      Stan z dziś: kilkunastu dorosłych facetów w spodniach w kolorze limonki do tego czarne lub turkusowe kurtki.
    • dido_dido Re: kolorystyka spodni narciarskich 06.01.16, 20:31
      Moim chłopakom odblaskowe kolory nie przeszkadzają.
      A na stokach jest naprawdę kolorowo, w najnowszych kolekcjach dużo jest limonek, lazurów, odblaskowych pomarańczy.
      Mąż jeździ w żarówiastopomarańczowych spodniach i jest przez to super widoczny i wyróżniający się w tłumie.
      Najmłodszy ostastnie dwa sezony jeździł w spodniach ostry lazur, teraz mu kupiłam limonkowe, wpadające w zielony.
    • verika Re: kolorystyka spodni narciarskich 06.01.16, 20:49
      Im żywiej tym lepiej, orange, limonka, kolorowe wzory, co raz mniej widać bezpłciowego, wszędobylskiego czarnego koloru na stoku, zwłaszcza na stokach alpejskich. Syn co roku występuje w mega kolorowych strojach narciarskich, dobranych z kolorystyką nart, butów, kasków itp. Nie raz jadąc w gondoli przyglądają mu się "zagraniczni", zawsze komentując "chic" smile
      • marshi Re: kolorystyka spodni narciarskich 06.01.16, 21:15
        Co prawda my aż tak ortodoksyjni w doborze stroju narciarskiego nie jesteśmy, ale uwielbiam jaskrawe kolory, które doskonale wyglądają na stoku. Dla syna wybrałam kiedyś zestaw czarno-zielony. Musiałam wymienić na pomarańczowo-niebieski. Limonkowy z pewnością jest modny, jedynie kwestia upodobań syna.
        • dzidzia_ch Re: kolorystyka spodni narciarskich 06.01.16, 21:39
          Mój Antoś w tym roku ma żarówiaste zielone spodnie i kurtkę szary melanż z zielonym zamkiem smile.
          Mąż pomaranczowe a ja różowe spodnie,do tego niebieskie kurtki.
          Jeszcze tylko córcia ma czarne spodnie ale czekam aż wyrośnie i też kupujemy jakis odblaskowy kolor smile.
    • olaj Re: kolorystyka spodni narciarskich 06.01.16, 22:31
      Mój ma do niebieskiej kurtki:
      <http://www.reima.fi/fi/mallisto/ulkovaatteet/housut#!/532065B/8360>
      164cm, 1 gimnazjum, więc nie jest źle smile

Olaj
      • olaj Re: kolorystyka spodni narciarskich 06.01.16, 22:38
        ttp://www.reima.fi/fi/mallisto/ulkovaatteet/housut#!/532065B/8360
    • agni71 Re: kolorystyka spodni narciarskich 06.01.16, 22:50
      Jeśli tylko sam zainteresowany nie zaprotestuje, to jak najbardziej noszą chłopcy i mężczyźni żywe kolory na stoku.
    • eo_wina Re: kolorystyka spodni narciarskich 07.01.16, 00:26
      Jak najbardziej!
      Ja wręcz zauważyłam taką tendencję na stokach, że im bardziej kolor spodni nie pasuje do koloru kurtki - tym lepiej wink
      Ja co prawda mam czarną kurtkę, ale za to z pomarańczowym suwakiem. Do tego bardzo odblaskowe pomarańczowe spodnie. I turkusową czapkę i rękawiczki. Mąż czarne spodnie, ale turkusową kurtkę. Dzieciaki czarne spodnie i kurtki w bardzo kolorowe mazy...
    • olesia301 Re: kolorystyka spodni narciarskich 07.01.16, 08:13
      Nawet lepiej - bezpieczniej
    • arafia Re: kolorystyka spodni narciarskich 07.01.16, 20:07
      Właśnie jestem na nartach i uprzejmie odnoszę, że wielu chłopców/mężczyzn śmiga w limonkach smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka