czarna.perla 11.01.16, 21:25 Czy jest jakaś alternatywa dla długopisów Pilot? Niedługo przez te długopisy na psy zejdę, kupuje w tesco po 20-30 zł a dzieciaki ciągle je gubią. Piszą tymi cienkimi 0,5 zmazywalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dwellajna Re: długopisy zmazywalne 11.01.16, 21:29 synonim.net/synonim/zejść+na+psy Może jednak "z torbami pójdę"? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: długopisy zmazywalne 11.01.16, 21:48 ewętóalnie perla moze "zejśc na dziady" od tego kupowania synonim.net/inaczej-zej%C5%9B%C4%87+na+dziady Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: długopisy zmazywalne 11.01.16, 21:52 u mnie syn nie gubi ale zuzywa bardzo szybko. w lokalnym papierniczym wkład po 9,90 i tez bym z torbami na dziady i psy zeszła kupuje na all, ostatnio tutaj bo najtansza chyba rejestrowana przesyłka była allegro.pl/show_item.php?item=5901600669 Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: długopisy zmazywalne 11.01.16, 21:55 Macie dziewczyny rację, bije się w pierś bo sama nie wiem jak mogłam taką głupotę napisać, pewnie dlatego że szlag mnie trafia bo internet działa mi jakby chciał a nie mógł, strony po pół godziny się otwierają. Walę w klawiaturę bez ładu i składu. Niemniej jednak pytanie główne pozostaje- jakie długopisy zamiast Pilot Frixoni? Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: długopisy zmazywalne 11.01.16, 22:49 Tanio - kup większą ilośc na allegro. My zamiast Frixionów używaliśmy Uniball fanthom. działają tak samo, a tańsze. Nie polecam Pelikanów- słabo sie wymazywały. Odpowiedz Link Zgłoś
bo76 Re: długopisy zmazywalne 11.01.16, 23:18 Właśnie szukając alternatywy (kolejny wypisany wkład) w tym tygodniu kupiłam w Aldi - jakieś niemarkowe, 4 sztuki w paczce (dwa niebieskie, jeden czarny i jeden czerwony), komplet za 16zł. Stwierdziłam, że za tę cenę lepiej mi się opłaca, niż wkłady kupować. 3 córka wypisze, czerwony ja (na testy uczniów ) Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: długopisy zmazywalne 12.01.16, 03:52 Polecam Paper Mate z Carrefoura chyba. Tanie, chyba ok 5-6zl za dwupack. Wg mnie lepiej sie scieraja niz Frixion, ktorych corka tez uzywa. Na karyach pracy tylko nimi posze bo nie nieszcza kartki. Odpowiedz Link Zgłoś
julka-4 Re: długopisy zmazywalne 12.01.16, 07:32 Nam Paper Mate okropnie przerywał , w ogóle nie dało się nim pisać. Po wypróbowaniu kilku tańszych z carefura i tesco i tak powróciła do Pilota. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia14 Re: długopisy zmazywalne 12.01.16, 10:24 dlaczego usunięto moja wypowiedź o tym że kupiłam na ali 2 wkłady 0,5 które idealnie pasują do Frixiona i kosztowały za dwa 1,8 $ czyli 4 zł. za dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: długopisy zmazywalne 12.01.16, 12:23 Kupuję oryginalne wkłady hurtowo na Allegro. Ostatnio kupiłam w Lidlu 2-pak United Office za 11,99zł, ale grubość 0.7. Odpowiedz Link Zgłoś
zajacowna Re: długopisy zmazywalne 12.01.16, 13:49 mnie wkurza maxymalnie to w tych długopisach że wkłady nie wypisuja sie do końca a mniej wiecej w połowie mówie o Flixach. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: długopisy zmazywalne 15.01.16, 20:21 Czym jeszcze piszą Wasze dzieci?mój syn mówi ze u niego nauczyciele "nie cierpią" tych zmazywanych pisaków (4 kl SP). Nie wiem o co im chodzi,chyba przeszkadza im zmazywanie i pisanie na tym. Wobec tego Mlody chwycił jakiś cienkopis Uni ball i mówi ze super mu się nim pisze. Nie wiem nawet czy umiałby pisac piórem bo w klasach 1-3 pisali ołówkiem. Nauczyciele nic o piórach nie mówią. Czy juz się nie pisze piórami? Odnośnie tych wkladow to ja wychodzę z siebie bo Mlody gubi zakrętki, cale pisaki a wklady wypisuje strasznie szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: długopisy zmazywalne 15.01.16, 20:48 ja mysle ze zyjemy w takich czasach ze nauczycielom powinno byc wszystko jedno czym pisze dziecko. moje młodsze robi taka ilosc błędów ze jakby nie mógł zmazac wszystkich ortografuf czy innych pomyłek to by sie chyba załamał tez cos jedna pani wspominała o tym zeby tymi piórami nie pisali ale widze ze sie to"rozeszło po kosciach" bo syn pisze nimi w kazdym przedmiocie. gdyby nie wymazywanie jego zeszyty wygladałyby koszmarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: długopisy zmazywalne 15.01.16, 20:55 Moja córka pisze piórem mniej więcej od wieku 6 lat i 2 m-cy. Atrament wymazać się da specjalnym zmazywaczem. Teraz jest w 2 klasie. Pismo ma najładniejsze w klasie (tak twierdzi pani). Mamy takie: allegro.pl/herlitz-tornado-pioro-szkolne-dla-poczatkujacych-i5898084709.html Tylko ja kupiłam w tesco na wyprzedaży za mniej niż 10 zł. Pióro po roku używania jest w stanie idealnym a naboje to groszowa sprawa. Wymazywacz coś koło 5 zł za 2 sztuki (starczą na rok). Odpowiedz Link Zgłoś