Dodaj do ulubionych

Blender kielichowy

28.01.16, 01:39
Chce zrobic sobie przyjemnosc, a rodzinie pozytek wink i kupic blender kielichowy do robienia wszelakich smoothiesow, koktajli i od czasu do czasu zup dla dziecia. Podpowiedzcie jaka marka jest warta uwagi i na co patrzec?

Do tej pory mialam zwykly zelmerowski blender w ksztalcie 'kija', ale wyciagnal kopyta przy probie zmiksowania czerstwej bulki. Mam jakis sentyment jednakowoz do tej marki, myslalam o modelu SB1000
www.zelmer.pl/dla-kuchni/blendery-stojace/sb1000
ale budzet planuje na 300-400 zl, wiec moze cos innego?

Poradzcie, jakie macie doswiadczenia z takimi ustrojstwami?
Albo podpowiedzcie gdzie kupic vitamixa jedno zero taniej tongue_out
Obserwuj wątek
    • agus1976 Re: Blender kielichowy 28.01.16, 08:21
      Ja mam właśnie takiego Zelmera. Używam go od jakiegoś czasu i za każdym razem jak coś miksuje czuję zapach jakby się coś paliło. W instrukcji jest napisane, że tak może się dziać na początku, ale ja czuję ten zapach cały czas. Co do samego miksowania, to może być chociaż jak używałam zwykłego blendera ręcznego Braun-a, to wydaje mi się że było lepiej. Czasami na dnie zostają niezmiksowane kawałki. Szału nie ma.
      Jeśli masz większy budżet to proponuję pomyśleć o innym modelu.
      • haus.frau Re: Blender kielichowy 29.01.16, 13:29
        Dzieki, o taka opinie wlasnie mi chodzilo! Szkoda tego feleru, bo podobal mi sie ten model...

A moze ktoras z Was cos innego poleci?
        • zoslo82 Re: Blender kielichowy 29.01.16, 17:22
          dobre sa kenwood, krusza lod bez probelmu.
          • gosjana Re: Blender kielichowy 31.01.16, 10:17
            przy wyborze takiego sprzętu trzeba zwracać uwagę na moc silnika i obroty
            ja się przymierzam do tego:
            www.proficook.pl/uniwersalny-mikser-profi-cook-pc-um-1006.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka