Dodaj do ulubionych

Reklamacja - allegro problem ze sprzedającym

17.02.16, 16:47
Drogie Forumowiczki zwracam się z prośbą. W grudniu kupiłam odtwarzacz MP 5 na allegro miał dotrzeć na święta BN, ale przyszedł dopiero 27.12 - produkowany w Chinach. Po otrzymaniu odtwarzacza został włączony i nagle wyłączył się i nie ma możliwości ponownego włączenia. Napisałam maila do sprzedającego na allegro o problemie i poprosiłam o przesłanie dokumentów do zgłoszenia reklamacyjnego. Odtwarzacz odesłałam 18.01 natomiast 25.01 przesyłka była dopiero odebrana z poczty ( do odbioru była od 20.01). Zgodnie z procedurą mają 14 dni na rozpatrzenie reklamacji. Termin rozpatrzenia minął, więc w piątek napisałam maila czy jest jakaś decyzja. W poniedziałek sprzedający odpisał i spytał o numer nadania żeby mógł zlokalizować przesyłkę i koniec..... . W poniedziałek podałam ten numer i czekam ... nie ma żadnej informacji .. czy mam podjąć jakieś konkretne kroki już mnie ten Pan irytuje tak jakby mi łaskę robił .... W piśmie reklamacyjnym napisałam, że chcę nowy towar bądź zwrot pieniędzy. Poradźcie mi co mam z tym zrobić
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Reklamacja - allegro problem ze sprzedającym 17.02.16, 17:46
      zgłosic sie o pomoc do lokalnego rzecznika praw konsumenta lub federacji konsumentów bo pan sobie najwyrazniej w kulki leci...
      mozesz jeszcze oprócz tego rozpoczac spór na allegro-moze to cos da chociaz za bardzo nie liczyłabym...
      teoretycznie jesli w ciagu 14 dni od odebrania przez nich przesyłki z rekalmownym towarem nie uzyskałaś zadnej odpowiedzi uznaje sie ją za uznaną.
      ale bez rzecznika ani rusz...
    • aga.t8 Re: Reklamacja - allegro problem ze sprzedającym 17.02.16, 18:51
      Dziękuję za odpowiedź. Czy ktoś wie jak wygląda taka procedura załatwiania reklamacji przez Rzecznika Praw Konsumenta ?
      • patatajowa Re: Reklamacja - allegro problem ze sprzedającym 17.02.16, 18:57
        idziesz, opisujesz sytuacje a rzecznik/federacja w twoim imieniu koresponduje ze sprzedawcą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka