Dodaj do ulubionych

Kask na rowerek biegowy dla 2-latki

06.06.16, 13:24
W jakich kaskach jeżdżą Wasze maluchy na rowerkach biegowych ? Generalnie planowałam wstępnie zakup w Aktywnym Smyku dla dwulatki na jej pierwszy pojazd dwukołowy. Biorąc pod uwagę jednak, że za sam rowerek dałam 100 zł (używany Puky ten najmniejszy), wolałabym nie płacić za kask więcej niż za rowerek. Jak sprawdzają się kaski z Decathlona ? Czy tam w ogóle mają te najmniejsze rozmiary ? Porządny kask chciałabym kupić za kilka lat, jak się przesiądzie na 18? po siostrze.
Obserwuj wątek
    • neellka Re: Kask na rowerek biegowy dla 2-latki 06.06.16, 13:26
      A ile ma wzrostu Twoja dwulatka? Myślę o kupnie tej biegówki,ale obawiam się,że dla dziecka mierzącego 83cm będzie za duża indifferent
      • corrina_f1 Re: Kask na rowerek biegowy dla 2-latki 06.06.16, 14:35
        No właśnie moja ma chyba teraz 83 cm smile
        Rowerku jeszcze nie mierzyłam bo w środę dostanie go na urodziny. Nie wydaje mi się, żeby był za duży. Ale dam znać smile
        • neellka Re: Kask na rowerek biegowy dla 2-latki 06.06.16, 17:29
          Dzięki,nie mam gdzie przymierzyć dziecka do roweru,chętnie skorzystam z cudzego doświadczenia big_grin
      • blaszany_dzwoneczek Re: Kask na rowerek biegowy dla 2-latki 06.06.16, 15:02
        Długość nóg ważna, nie wzrost. Dzieci o tym samym wzroście mogą mieć różne proporcje. I wysokość siodełka w danym rowerku (jaka regulacja, pozycja min. i max.). Najlepiej kupić taki rowerek, żeby dziecko jeździło początkowo na pozycji minimalnej, wtedy na dłużej starczy. Moja córka miała na początku kask z decathlonu - dobrze się sprawdził. Ze trzy razy przywaliła gdzieś głową, kask spełnił swoje zadanie.
    • agusia.24 Re: Kask na rowerek biegowy dla 2-latki 06.06.16, 20:01
      my kupiliśmy w decathlonie, używany już 4 sezon
    • makoc Re: Kask na rowerek biegowy dla 2-latki 07.06.16, 11:16
      córka 20 miesiecy na puky lrm jezdzi (82 cm ale dlugie nogi) i kask taki mamy: www.decathlon.pl/kask-dla-maluchow-v2-kiddy-se-id_8272238.html
      • corrina_f1 Re: Kask na rowerek biegowy dla 2-latki 07.06.16, 17:22
        Dzięki za linka.
        A jak z poceniem się głowy? Patrzyłam niedawno na te kaski decathlonowe i kurcze, mam wrażenie że słabo tu z wentylacją jednak, w porównaniu np z Abusami
        www.aktywnysmyk.pl/kaski-abus/384-kask-dzieciecy-abus-smiley-ksiezniczka.html
        Moja ma długie kręcone włosy i boję się że po zdjęciu kasku będą mokre.
    • edysia1986 Re: Kask na rowerek biegowy dla 2-latki 10.06.16, 14:20
      Synek na biegówce śmiał w wielu Twojej córeczki i miał kask z Decathlonu. Dopiero w tym roku wymieniłam mu na większy. Ma 5 lat.
      Kask był ok. Polecam smile
      • kissielek Re: Kask na rowerek biegowy dla 2-latki 25.06.16, 20:45
        A czy ktoś z was używał kijka do prowadzenia rowerka biegowego. Czy taka opcja w ogole jest możliwa. Moja 26 miesięczna córka nie może się przekonać do kożystania z rowerka. I tak się właśnie zastanawiam czy za pomocą tego kijka bym jej jakoś mogła pomóc utrzymać równowagę (tak chociaż na początku nauki)
        • patatajowa Re: Kask na rowerek biegowy dla 2-latki 25.06.16, 21:07
          gdzie sens, gdzie logika w takim rozwiązaniu..... przeciez rowerki biegowe służą do nauki utrzymania równowagi.a dziecku służą do tego własne nogi. skoro nie moze sie przekonac widocznie nie jest gotowa,odczekaj troche i spróbuj ponownie za jakis czas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka