Dodaj do ulubionych

Eksperymenty Clementoni

30.06.17, 21:57
Zastanawiam się nad jakością tych zestawów. Chciałabym kupić Botanikę dla malucha albo Mój fantastyczny ogród. Tylko szkoda by było, gdyby nic nie urosło mimo podlewania...
I czy polecacie eksperymenty tej firmy dla starszych dzieci (7+)?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Eksperymenty Clementoni 30.06.17, 22:10
      no ja cie prosze....paczka nasion kosztuje juz od 1 zł....puszka po czymkolwiek czy słoik-0 zł...
      a poniewaz to zestaw edukacyjny to jak nic nie urośnie -dziecko dowie sie ze ciezka jest praca ogrodnika czy rolnika i zalezna od kaprysów pogody czy jakosci nasion...
      • eesti_2005 Re: Eksperymenty Clementoni 30.06.17, 22:53
        Pomyślałam, że te zestawy jednak bardziej zainteresują dziecko, ale chyba masz rację i nie ma co przepłacać. Kupię im paczkę rzeżuchy, to sobie jeszcze zjedzą, jak im urośnie. Dzięki wink
        • edyta_32 Re: Eksperymenty Clementoni 01.07.17, 11:42
          Mialam moj fantasyczny ogrod. Wszystko pieknie uroslo w fajnych dzieciecych doniczkach. Ja polecam.
          • eesti_2005 Re: Eksperymenty Clementoni 01.07.17, 11:58
            Dzięki za opinię. Ja bardziej skłaniałam się ku Botanice dla malucha, bo kosztuje 2x taniej (25zł, a Mój fantastyczny ogród 50zł) i z tego co widzę na zdjęciu ma ciekawsze nasionka (słonecznik, groszek i nie wiem co jeszcze, bo nie ma w opisie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka