Dodaj do ulubionych

Plecak do pierwszej klasy

03.05.18, 09:22
Jaki polecacie plecak do pierwszej klasy.
Chłopczyk wysoki 130 cm

Coś z hama tego typu
allegro.pl/ShowItem2.php?item=7277780107

Lub topgal
allegro.pl/ShowItem2.php?item=7277780107
allegro.pl/ShowItem2.php?item=7300861698
Lubie coś innego.
Jakie macie doświadczenia w tym temacie ?
Obserwuj wątek
    • unaragazza.bionda Re: Plecak do pierwszej klasy 03.05.18, 23:10
      Dla starszego syna miałam Topgala. Dla młodszego kupiłam Jacka Wolfskina. Obydwa się bardzo dobrze sprawdzały (JW używany dopiero rok), Topgal wytrzymał 3 lata, obydwa można prac w pralce, ALE gdybym miała wybierać - zdecydowanie JW, wazy chyba 1/3 tegorocznego Topgal.
      • ursgmo Re: Plecak do pierwszej klasy 04.05.18, 09:53
        Mogę polecić Beckmanna , po roku używania jak nowy tak nasz jak i naszego sąsiada. Nie wiem czy sąsiadka prała ale ja mimo jasnego koloru plecaka nie musiałam, bo wcale brudu nie łapie .Poczytaj o nich to najlepszy wybór dla pleców .
        • arafia Re: Plecak do pierwszej klasy 04.05.18, 10:27
          Potwierdzam - Beckmann. Syn używał w klasach 1-3 i po 3 latach plecak praktycznie jak nowy. Pas piersiowy to moim zdaniem absolutny must have. W aktualnym Topgalu syn też go ma i praktycznie zawsze zapina.
          • ursgmo Re: Plecak do pierwszej klasy 04.05.18, 13:06
            Arafia , a jak prałaś beckmanna ? kiedyś będę musiała go odświeżyć i zastanawiam się czy zrobić to ręcznie , do pralki wsadzić czy dać do pralni ? ręcznie pewnie byłoby najbezpieczniej a brudny wcale nie jest więc tyle co przepłukać , ale u mnie niestety woda zostawia na jasnych rzeczach osad żółtawy :-\ w pralni to chyba zbyt agresywnie i pewnie zejdą naprasowanki i dziecko mi się zapłacze
            • arafia Re: Plecak do pierwszej klasy 04.05.18, 17:44
              Prałam w pralce - cykl dla tkanin delikatnych. Przed praniem zawsze wyjmowałam wewnętrzną szynę.
      • unaragazza.bionda Re: Plecak do pierwszej klasy 04.05.18, 10:30
        Tego co Topgal
    • gleana Re: Plecak do pierwszej klasy 04.05.18, 15:18
      Taaak, do pierwszej klasy kupiłam właśnie Majewskiego, wytrzymał rok 😏 Do drugiej kupiłam JW Berkeley S i na pewno starczy jeszcze do trzeciej a może i nawet do czwartej a potem jako wycieczkowy 🙂
      • kropkaa17 Re: Plecak do pierwszej klasy 04.05.18, 21:06
        Syn kończy 1 klasę, ma właśnie Majewskiego, świetnie się sprawdził przy bardzo drobnym dziecku i jest nadal w idealnym stanie.
    • czarneoczy Re: Plecak do pierwszej klasy 04.05.18, 23:21
      rossmannowski z przeceny wink
      jak na razie bez uszkodzeń, a młoda nie oszczędza tornistra - rzuci, przygniecie, siądzie na nim...
      podejrzewam, że jeszcze drugą klasę uda nam się nim odpękać, do trzeciej pewnie zażyczy sobie czegoś doroślejszego (no przecież poważna 10latka nie będzie z tornistrem w baletnice do szkoły pomykać wink )
    • matude Re: Plecak do pierwszej klasy 05.05.18, 14:22
      Ja też stoję przed wyborem plecaka w tym roku. Z tego co zauważyłam to
      . Jack wolf'skin to jest "szmata" w sensie nie ma usztywnianych pleców
      . Beckmann ma kieszenie na butelkę chowana wewnątrz bryly plecaka a przednia kieszeń pomieści niewielką sniadaniowke

Na razie najbardziej podoba mi się bergans 2go. Waży 825g ma kieszeń na picie na zewnątrz, duża kieszeń na śniadaniowe. A przede wszystkim możliwość regulacji wysokości stelaża.
      • paprotka001 Re: Plecak do pierwszej klasy 09.05.18, 06:40
        Kupiłam z rossmanna zestaw z dinozaurem.
        Nowy w okazyjnej cenie.
        Jutro powinien być u mnie.
        Juz się boje. Z jednej strony mi się podoba a drugiej taki dziecinny trochę 😉
        Macie z dinozaurem? Fajnie prezentuje się na żywo?
        • paprotka001 Re: Plecak do pierwszej klasy 21.05.18, 12:12
          Plecak doszedł. Ale jakos ne bardzo mi sie spodobał. Kolory ładne ale jakość nie powala. Owszem, za te cenę warto ale szukałam czegos lepszego. Zamówiłam topgal bebe ten kolorowy. Śliczny jest.
          Nie wiem czym bebe rozni się od CHI no ale zobaczymy
    • afro.ninja Re: Plecak do pierwszej klasy 21.05.18, 17:44
      Ja kupiłam plecak derform. Jestem bardzo zadowolona, mija pierwsza klasa, plecak w ogole niezniszczony, posłuzy oczywiscie za rok. Mam tez piorniki tej firmy i tez sie z nimi nic nie dzialo, wytrzymałe produkty.
    • krasulas Re: Plecak do pierwszej klasy 22.05.18, 08:07
      Mój 9latek śmiga z JW w wersji S. Prany, kopany, pojemny i leciutki. Aktualnie będzie ulegał wymianie na Deutera (4klasa). Córka miała 2 x Topgal, Dakine i również JW ( w wersji normalnej). JW najlepszy. Topgale potężne. Sporo zależy od organizacji szkoły i ilości książek/ćwiczeń noszonych w plecaku. U mnie noszą wszystko (poza plastyką). Piórniki JW też ok.
    • bohdan222 Re: Plecak do pierwszej klasy 22.05.18, 09:40
      Taki który ma usztywnienia na plecy dziecka.
    • emily.1 Re: Plecak do pierwszej klasy 08.06.18, 15:54
      A co myślicie o takim plecaku do pierwszej klasy?: plecak sowy?
      albo
      zoobless?
    • biedronka195 Re: Plecak do pierwszej klasy 11.06.18, 09:58
      Reklama....marna.
      • kajetan55 Re: Plecak do pierwszej klasy 11.06.18, 16:03
        ja dla syna kupiłem ze specjalnym usztywnieniem smile
    • ashinka Re: Plecak do pierwszej klasy 28.06.18, 10:29
      A co polecacie dla przyszłej pierwszoklasistki, która jest wysoka? i ma obecnie 137cm?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka