Dodaj do ulubionych

Fotelik samochodowy

09.01.05, 00:00
Drogie Mamy, mam zamiar kupić mojej córeczce nowy fotelik. Obecnie Zosia waży ponad 10 kg. Zależy mi na tym, żeby fotelik był bezpieczny i wygodny dla Zosi. Poradźćie jakie sprawdziły się u Was. Dziękuję!
Obserwuj wątek
    • bsaldan2 Re: Fotelik samochodowy 18.01.05, 16:04
      ja mam fotelik Ramatti Venus, bardzo fajny, boma 5 stopniową regulację opacria.
      Kupiłam przez internet w sklepie www.maluszek.com.pl
    • mamamatiego1 Re: Fotelik samochodowy 19.01.05, 13:26
      Ja mam fotelik CASUALPLAY (marka pod godłem Inglesina). Jestem bardzo
      zadowolona. Może w nim jeździć dziecko do 25 kg. Ma regulowane pasy dostosowane
      do wieku, można go też przechylić do tyłu gdy dziecko śpi. Jest solidnie
      wykonany i co najważniejsze ma bardzo mocne zapięcie. Mój synek nie potrafi go
      odpiąć (2,5 roku), podczas gdy dzieci moich znajomych odpinają się z fotelików
      i wychodzą z nich. Więc jak będziesz kupować to zwróć na to uwagę. Co komu po
      foteliku, który nie spełnia swoich fukncji (bo dziecko potrafi się odpiąć).
      Polecam.

Małgoś, Mati i 12tc
    • galaxia Re: Fotelik samochodowy 19.01.05, 14:15
      A ja polecam KIDDY LIFE PLUS. Jest tu o nim kilka wątków to możesz poczytać
      sobie szczegóły:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=18188074
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=18954728pozdrowiania
    • anamd Re: Fotelik samochodowy 20.01.05, 11:46
      Polecam Maxi Cosi. rewelka i cena przyzwoita
      Ann
      • mamamisiaczka Re: Fotelik samochodowy 20.01.05, 12:24
        Ja równiez niedawno zdecydowałam się na Maxi cosi , dlatego że przeczytałam to :
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=13047696&a=18575556
        Jest to chyba bardziej wiarygodne od wszelkiego typu testów z manekinami .
        Pozdrawiam Edyta
        • topol Re: Fotelik samochodowy 21.01.05, 09:39
          Tyle że nie sposób przetestować tak wszystkich fotelików, poza tym nie są to
          warunki powtarzalne....
          topol
          • mamamisiaczka Re: Fotelik samochodowy 21.01.05, 11:07
            Zgadzam się z tobą że nie można tak przetestować wszystkich fotelików, ale
            jeśli temu dziecku nic się nie stało przy tak poważnym wypadku to chyba znaczy
            że fotelik jest naprawdę bezpieczny . Przynajmniej ja tak uważam i dlatego
            zdecydowałam się na niego .
            Pozdrawiam Edyta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka