Dodaj do ulubionych

MUTSY Freeraider

26.02.05, 15:20
Kupiliśmy go choć miałam mieszane uczucia jak bedą się sprawdzały te małe
kółeczka i tylna skrętna oś a tu miłe zaskoczenie wink Po bebecar'owych mękach
z wnoszeniem i zapinaniem pasów jestem POD WRAZENIEM :
To co powinno być normą
1. jest szalenie zwrotny
2. rozkłada sie do lezenia
3. łatwo się składa
4. po złożeniu zajmuje mało miejsca i stoi stabilnie
5. nie jest za cięzki a w kazdym bądź razie nie odczówa się tak wagi wnosząc
go do góry (w naszym wypadku III pietro)
To co go wyróżnia:
6. jest bajerancki tzn. futurystyczny wygląd
7. siedzisko spacerówki montuje się na stelażu (dodatkowa opcja) i służy jako
fotelik.
8. Bardzo łatwo zapiąć i odpiąć pasy.
9. Praktyczna i prosta regulacja pasów jedną ręką (przy wrzeszczacej Matysi)
10. Regulacja głębokości siedziska.
11. Regulacja kątów nachylenia (mozna rozłożyć tak płasko jak deskę do
prasowania, co pozwala np. leżeć dzidziusiowi na brzuszku.
12. Fantastyczna opcja złożenia kół i ciągniecia jak zaprzegu.
13. Super mocowanie plecaka do oparcia.
14. Super szybki system sciągnięcia kół (bebecar się chowa).
15.Mega mocne tarczowe hamulce!!!
16.Obita rączka prawdziwa skórą (jest ciepła nawet zimą).
17.Nie skrzypi i nie piszczy (jak bebecar tam to była zgroza!!!).
18. Mega ciepły śpiworek eskimoo-REWELACJA (nawet w wielkie mrozy Matyldzi
wystawała tylko główka i było jej ciepło).
19. Pałak który szybko i łatwo sie zakłada.
Zobaczcie sami. www.mutsy.nl
mutsy-freeraider.
Czy ktoś go jeszcze ma???
Chętnie posłucham opinii.
detinka
Obserwuj wątek
    • agnese79 Re: MUTSY Freeraider 27.02.05, 05:40
      Witam!
      Nie potrafimy sie z mezem zdecydowac, czy kupic Mutsiego Urbanridera,
      Freeridera, czy Quinny Speedy SX. Skoro masz i uzywasz Freeridera, moze
      rozwialabys jedna z moich watpliwosci. Probujac ten wozek w sklepie odnioslam
      wrazenie, ze bardzo ciezko jest podniesc przednie kola do podjazdu pod
      kraweznik etc. Czy waga i wyjatkowa konstrukcja tego wozka nie jest uciazliwa w
      codziennym uzytku, wlasnie z tego wzgledu? No i zdradz sekret jak radzisz sobie
      ze schodami. Podciagac tylem tego wozka raczej nie da rady, prawda? Bede
      wdzieczna za odpowiedz. No i poniewaz mieszkamy za granica, czy moglabys podac
      mi orientacyjnie cene tego wozka w Polsce?
      Kupilas ekstra wozek. smile Tez juz chcialabym miec ta decyzje za soba.
      Aga
      • detinka Re: MUTSY Freeraider 27.02.05, 13:13
        Witaj !
        My też mieliśmy do zgryzienia twardy orzech !!! Oprócz wózków które opisałaś
        bralismy pod uwage jesczcze Quinny Buzz smile

Mutsy Urbanraider odpadł bo nie umiałam nim wymanewrować w sklepie (ta skrętna
        sad ) i po złożeniu był całkiem spory

Quinny Speedy SX nie miał pałąka a tapicerka w wózku jest typowo letnia i
        przewiewna, dodatkowo siedzisko jest przechylone w nim jak w foteliku i nasza
        Mati wierzgała nóżkami i rączkami próbując normalnie w nim usiąść była
        wściekła. Szkoda bo bardzo nam sie podobał i jest Superlekkisad

Quinny Buzz wygląda szałowo jak odrzutowiec wink Wady i zalety były już an forum
        opisywane ale dla mnie nie do przyjęcia był brak koszyka i kubełkowe siedzenie
        w którym mimo że dziecko leży to siedzi sad Dodatkowo Sprzedawca poinformował
        nas że w zeszłych latach najwięcej reklamacji to właśnie Quinny. Szkoda bo jest
        sliczny i się fantastycznie rozkłada.

Pytałaś o podjeżdżanie pod krawęznik wink Juz sie nauczyłam jesli staniesz przed
        przeszkodą i zatrzymasz wózek to aby podnieść przednie koła musisz małe tylne
        mieć zablokowane ale jeśli tylko prowadzisz go miarowo bez problemu z biegu
        wjedzie na przeszkodę bo te przednie są wielkie. Miałam bebecara na czterech
        kołach i było trudniej.
        Waga wózka jestem zaskoczona bo jej nieodczuwamy po przeczytaniu stwierdziałam
        ze waży podobnie jak bebecar ale przy wnoszeniu na trzecie piętro nie czujemy
        tego.
        Konstrukcja nie jest uciązliwa ale nie ukrywam że trzeba się nauczyć prowadzić
        ze skretna tylną osią. Jest bardzo zwrotny ale nie zawraca w miejscu jak
        wcześniej opisane wózki.
        Schody wink można bez problemu go wciagnąć po schodach wink jako jedyny wózek ma
        składaną jedną oś co sprawia że robi sie to z łatwością.
        Cena wózek - 1900 zł (ze skórzaną rączką)
        śpiworek Eskimo 270 zł
        plecak 250 zł
        osłonka na nogi 70 zł
        stelaż do leżaczka 130 zł
        folia przeciwdeszczowa 140 zł
        razem 2760 zł (kupujemy zawsze w tym sklepie i wynegocjowaliśmy 2500zł tongue_out )

Zobacz sama jakie jest piękny :
        pasaz.onet.pl/,235,produkt.html?url=http%3A%2F%2Fwww.baby.com.pl%2F%2Fredirect.php%3Fpartner_id%3D1%26url%3Dszczegoly.php%253Fprzedm%253D1038646%
        2526grupa_p%253D1

Aga życzę Ci powodzenia w wyborze i czekam na Twoje wrażenia z nowego wózka !
        • detinka Re: MUTSY Freeraider 27.02.05, 13:16
          co z tym linkiem >>>>>>.
          pasaz.onet.pl/,235,produkt.html?url=http%3A%2F%2Fwww.baby.com.pl%2F%2Fredirect.php%3Fpartner_id%3D1%26url%3Dszczegoly.php%253Fprzedm%253D1038646%
          2526grupa_p%253D1
          • detinka Re: MUTSY Freeraider 27.02.05, 13:17
            a może tak pasaz.onet.pl/,235,produkt.html?url=http%3A%2F%
            2Fwww.baby.com.pl%2F%2Fredirect.php%3Fpartner_id%3D1%26url%3Dszczegoly.php%
            253Fprzedm%253D1038646%
            • detinka Re: MUTSY Freeraider 27.02.05, 13:26
              Wózek spacerowy MUTSY FreeRider kolor Sport 17
              znajdź podobne...
              Wózek spacerowy holenderskiej firmy Mutsy na stelażu FreeRider. Jest to
              elegancki wózek o nowoczesnej stylistyce. Wykonana z aluminium rama wózka jest
              bardzo lekka a zarazem wyjątkowo stabilna i mocna. Charakterystyczną cechą tego
              modelu są dwie pary kół o różnych rozmiarach. Przednie koła są duże, pompowane -
              idealnie nadają się do pokonywania nierówności terenu, jazdy po piasku, czy po
              lesie. Natomiast na tylnej osi wózka są zamontowane małe skrętne kółka, które
              sprawiają, że wózek idealnie sprawuje się w mieście, gdzie musimy często
              manewrować wózkiem: skręcać, zawracać, cofać. Dzięki tym kołom wózkiem możemy
              zawracać w miejscu (zerowy kąt skrętu). Funkcję skrętnych kół możemy,
              oczywiście, zablokować otrzymując stabilny wózek do jazdy "na wprost".
              Dodatkową, niespotykaną w żadnym innym wózku cechą tego modelu, jest możliwość
              podniesienia do góry całej tylnej osi wózka i zablokowania jej w tym położeniu.
              Otrzymujemy wtedy wózek dwukołowy, który możemy zarówno pchać jak i ciągnąc,
              jednak w tej formie wózek najlepiej prowadzi się podczas ciągnięcia. Opcja
              dwukołowa została stworzona z myślą, aby bez problemu pokonywać takie
              przeszkody jak schody, wzniesienia, podjazdy, czy wyjątkowo nierówny teren
              podczas wycieczek w góry, do lasu, czy na plażę. Rączka wózka posiada
              kilkustopniową regulację wysokości (od 92-114 cm), zwalnianą jednym centralnym
              przyciskiem, ten sam przycisk służy również do składania wózka. Na rączce
              znajduje się dzwignia hamulca prowadząca do mocnych, tarczowych hamulców
              umieszczonych przy przednich kołach. Po złożeniu wózek sam blokuje się przed
              rozłożeniem i stoi w pionie bez podparcia. Spacerówka wykonana jest z
              najlepszej jakości materiałów. Siedzisko spacerowe ma kilkustopniowo rozkładane
              oparcie, aż do leżenia, oraz regulowany podnóżek. Posiada obszerną budkę oraz
              okrycie na nóżki. Dodatkowo wyposażone jest w pałąk bezpieczeństwa i
              pięciopunktowe pasy. Siedzisko można montować zarówno przodem jak i tyłem do
              kierunku jazdy. Na wyposażeniu wózka znajduje się również koszyk na zakupy oraz
              pompka do kół. Na stelażu wózka, dzięki specjalnym łącznikom, można zamontować
              fotelik samochodowy Prima firmy Play lub Maxi-Cosi Citi. Akcesoria dodatkowe do
              wózka można znaleśc w dziale "Dodatki". Waga podwozia: 10 kg, waga siedziska
              spacerowego: 4,5 kg. Wymiary podwozia po złożeniu: 105 x 35 x 66 cm. Wymiary
              rozłożonego powdozia: 71 x 111 x 66 cm. Szerokość siedziska: 27 cm. długość
              siedziska: 90 cm.

Cena: 1839 zł.

upload.miau.pl/1/3969.jpg
              upload.miau.pl/1/3970.jpg
              detinka
              • agnese79 Re: MUTSY Freeraider 27.02.05, 21:58
                Dzieki wielkie za odpowiedz.
                Jak widac po godzinie mojego porannego posta, wybor wozka sen mi z oczu spedza.
                Na 99% kupujemy Freeraidera. To ulubiony wozek mojego meza od pierwszych wizyt
                w sklepach. Mutsiaki wygladaja solidniej od Quinniego, no i stwierdzilam, ze w
                Speedy'm bez palaka, to balabym sie jezdzac z dzieckiem po schodach, ze mi
                zrobi fik. Mam nadzieje, ze bedzie sie naszej dzidzi podobac. Gdyby ona/on
                mogla z tego brzucha dac jakis sygnal, ktory wozek sie jej/jemu najbardziej
                podoba. wink
                Dzieki jeszcze raz
                Aga
                • detinka Re: MUTSY Freeraider 28.02.05, 15:17
                  Jeśli Twoje serduche czuje że to TEN wózio to znaczy ze Dzidzia daje Ci znak wink
                  Pozdrowienia
                  detinka
                  • oli_wiki Re: MUTSY Freeraider 04.03.05, 18:41
                    dziewczyny ja szukam fajnej spacerowki, tez mialam na oku freeridera ale on ma
                    strasznie waskie siedzisko... byc moze wasze dzieci sa jeszcze za male na
                    spacerowke ale ale moja 6miesiecy w kurtce sie nie miesci tzn ,, moge ja
                    wcisnac ale te 27cm szerokosci to za malo ... 32 to optymalna szerokosc.
                    dlatego niestety tak duzo ludzi je sprzedaje .... owszem stelaz robi wrazenie
                    ale wozki 3 w 1 maja to do siebie ze wszystko jest "w miare" a spacerowa to juz
                    musi byc super wygodna! swoja droga gondolka tez maciupcia w mutsy, moja corcia
                    ma 6 miesiecy a bez problemu sie miesci w bebe conforcie "prelude" a jest dluga
                    jak na swoj wiek (72cm) chodzilam z centymetrem po sklepach w czasie ciazy i
                    wierzcie mi nasze polskie dzieci beda sie meczyly w polowie tych super
                    wozkow wink pozdrawiam
                    • detinka Re: MUTSY Freeraider 05.03.05, 12:23
                      Jestem zdziwiona że o Mutsy piszesz że jest wąskie siedzisko ?????????????
                      Nasza Mati to kawał babki 11kg - 8 m-cy i wchodzi bez problemu z luzem ! Mamy
                      kilkuwarstwowy śpiworek Mutsy Eskimo, który jest z grubego ortalionu,
                      ocieplacza i polaru do niego wkaładamy malucha w kombinezonie i butach i uwierz
                      mi że wcale nie jest ciasno. Poza tym wg moich pomiarów siedzisko ma min. 30
                      cm !
                      Zobacz sama:
                      upload.miau.pl/1/4780.jpg
                      upload.miau.pl/1/4781.jpgdetinka
                      • detinka Re: MUTSY Freeraider 05.03.05, 12:25
                        upload.miau.pl/1/4781.jpg
                        • oli_wiki Re: MUTSY Freeraider 14.03.05, 13:16
                          ja jakos nie moge sie przekonac wink mi dziecko w kombinezonie siedzi na styk ! a
                          ma 6m. poza tym ten kosz na zakupy ... koszyczek! do super marketu musialabym
                          brac drugi zakupowy wozek .. teraz wszystko laduje na dol do kosza. poza tym te
                          komentarze innych mam po zakupie, np:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=13845213&a=14564811
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka