Dodaj do ulubionych

SPACEROWKA NA 12 M - Chicco Pony?

30.03.05, 13:04
Szukam lekkiej, małej po złożeniu spacerówki. Widziałam w jakimś komisie
internetowym Chicco Pony XS w dobrej cenie, ale slyszłam, że dzieci sie do
nich nie mieszcza. Na stronie WWW jest napisane, ze wózek nadaje się nawet
dla 3-letniego dziecka. Macie jakies doświadczenia z tym wózkiem?
A jak nie ten, to jaki jest oK?
Obserwuj wątek
    • magda1711 Re: SPACEROWKA NA 12 M - Chicco Pony? 30.03.05, 14:10
      Z tego co widziałam Chicco Ponny kosztuje 500zł, ja kupiłam wózek Meggy
      Scout-spacerówka,z rozkładanym siedzniem, w wygl identyczna jak chicco ponny,
      też ma przednie kółka skrętne, z możliwością zablokowania ich, a także
      regulowane podnóżnik(czy jak to nazwaćsmileBardzo zwrotna, po złożeniu zajmuje mało
      miejsca.Duża budka, parę kieszeni i kosz na zakupy.I ja własnie za ta spacerówkę
      dałam 199zł!! A mój Mały ma 17m-cy i spokojnie jeszcze długą nią pojeździsmile

Zastanów się jeszczesmile
    • linduszka Re: SPACEROWKA NA 12 M - Chicco Pony? 30.03.05, 16:05

ja miałam chicco ponee xs i nie byłam wcale zadowolona. jest lekki to prawda,
      ale na tym kończą sie jego zalety. tapicerka jest śliska, dzidzia mi sie
      zsuwała i zjeżdżała w dół, nie można regulować podnóżka żeby temu zapobiec,
      trzeba uważać żeby nie złamać zawiasu do otwierania budki, ogólnie konstrukcja
      wygląda na lichą, kiedy próbowałam wozić 12 kilowego syna koleżanki to nie dało
      sie podnieść przednich kółek przy krawężniku, bo już trzeszczało wszystko smile
      uff, nagadałam się...... stanowczo nie polecam!
      • mama_pinki ja jestem zadowolona 31.03.05, 10:22
        przesiadlam sie do tego wozka z ciezkiego wielofunkcyjnego i jestem szczesliwa
        moje dziecko takze. Siedzi swobodnie, na spacerkach jestesmy po dwie trzy
        godziny, ma roczek. Ale wszystko zalezy takze od ciebie, wozki ktore komus
        sprawiaja klopot sa idealne dla innych
    • johnnybegood Re: SPACEROWKA NA 12 M - Chicco Pony? 05.04.05, 23:06
      Wózeczek fajny, mały, poręczny. Do końca kwietnia jest promocja z czekiem z
      gazety Dziecko. Cena detliczna minus 50 PLN. Moja opinia niech pozostanie
      bezstronna.
    • karanissa Re: SPACEROWKA NA 12 M - Chicco Pony? 06.04.05, 11:51
      My jezdzimy Chicco Ponee XS stosunkowo od niedawna, ale na razie moja opinia
      jest jak najbardziej pozytywna. Szukalam wozka lekkiego i zwrotnego, Chicco
      Ponee pod tym wzgledem jest ok. To prawda, ze przy wjezdzaniu na kraweznik
      trzeba podbic wozek do gory, ale da sie to przezyc. No i w miare atrakcyjna
      cena - dalam za niego 510 pln. Aha, synek ma 17 mcy i mamy zamiar tym wozkiem
      troche pojezdzic.

Slyszalam o awaryjnosci tego modelu, ale chyba w moim przypadku jest za
      wczesnie, zeby cokolwiek o tym powiedziec.
      • magdapik Re: SPACEROWKA NA 12 M - Chicco Pony? 06.04.05, 13:16
        Moje dziecko jeździło tym wózeczkiem właściwie do 3 roku życia, a zaczęłam je
        wozić dokładnie jak skończyło 6 miesięcy.
        Ja ogólnie byłam bardzo z niego zadowolona. Moja mała też z chęcią zawsze w nim
        jeździła i teraz nawet niechętnie chce się z nim rozstać. Nigdy nie narzekałam
        na brak miejsca, ale nie używałam go do spania (z tym chyba byłoby ciężko, bo
        nie ma podnóżka, chociaż jak dobrze pamiętam to mojej małej na początku nóżki
        jeszcze nie wystawały). W zimie zakładałam dziecku kombinezon + okrycie na
        nóżki i było w porządku.
        Wózeczek właściwie w naszym przypadku bezawaryjny, tapicerka nie jest śliska
        (jak ktoś tam wspomniał), całkowicie zdejmowana do prania no i ładny z wyglądu.
        Jednak za największą zaletę tego wózka uważam jego wagę. Jest superlekki (ok. 5
        kg) i łatwo się składa jednę ręką (na drugiej można trzymać dziecko). Dla mnie
        to było ważne bo właściwie codziennie jeździłam z dzieckiem samochodem z domu
        na spacer, a wózeczek jeździł w bagażniku. No i oczywiście z wyjazdem na wczasy
        nie było problemu, bo zajmuje naprawdę niewiele miejsca.
        Nie wiem czy teraz w standardzie nie ma przypadkiem okrycia przeciwdeszczowego
        bo ja musiałam sobie dokupić (takie zwykłe za 25 zł) bo mimo, że budka jest
        całkiem niemała to w razie deszczu dziecko mogło zmoknąć.
        Oczywiście trzeba się na początku przyzwyczaić do jego prowadzenia, ale jak się
        już to opanuje to jest ok., ale tak jest pewnie ze wszystkimi wózkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka