Dodaj do ulubionych

Wózki Deltim i Roan - gdzie i za ile kupowałyście?

26.04.05, 12:40
i czy jesteście zadowolone? Bardzo intersuje mnie cena!
Obserwuj wątek
    • anetapc Re: Wózki Deltim i Roan - gdzie i za ile kupowały 26.04.05, 13:24
      Witaj!
      Ja mam Deltima. Kosztował mnie 810zł, ale to prawie 3 lata temu. Kupiłam w moim
      rodzinnym mieście w sklepie z artykułami dziecięcymi. Jak się spisywał???
      Hmmm...
      Zalety:
      * podnoszone oparcie w gondoli!!! Jest super!!! Karolek urodził się w
      październiku, więc wczesną wiosną już potrafił siedzieć podparty, a było
      jeszcze zbyt chłodno na spacerówkę. Ta funkcja spełniła się rewelacyjnie.
      * ma zdejmowaną wyściółkę gondoli, co umożliwia jej wypranie. To plus.
      * idealnie, błyskawicznie, bez kłopotów można go złożyć.
      * w spacerówce materiał ochronny (boczny) jest dość wysoki i dziecku nie wieje
      po bokach.
      Wady:
      * brak funkcji przekładania rączki. To baardzooo źle! Teraz kupiłabym wózek z
      taką funkcją na 100%!!! Jak maluchowi słońce świeci prosto w oczy, to aż żal
      ściska. Przełożyć natomiast całą budkę w drugą stronę na środku chodnika, mając
      kilka pakunków i będąc sama - graniczy z cudem!!! Parasolka przeciwsłoneczna
      nie spełniała się tak dobrze...
      * mało stabilny jest podnóżek w spacerówce, szczególnie w pozycji poziomej. Raz
      o mały włos mój tato nie zgubił na spacerze Karolka, bo mały zaparł się nóżkami
      i podnóżek się złożył... Fakt, że dziadek zapomniał zapiąć pas między nóżkami,
      ale taki podnóżek nie powinien być tak mało stabilny.

I tyle. Ogólnie - byłam z niego zadowolona. Ale nie miałam np. problemów z
      kołysaniem małego. Wózek ten jest dość sztywny i nie pozwala na kołysanie na
      boki. Ale za to ma pasy 5-punktowe, torbę zawieszaną na przywieszki, etc....
    • gagunia Re: Wózki Deltim i Roan - gdzie i za ile kupowały 26.04.05, 13:40
      kupowalam mniej wiecej za ta sama cene w lipcu 2003- nieco ponad 800 zl - wersja
      na pompowanych kolach, spcarowka+gondola.

bylam bardzo zadowolona. uzywalam przez 8 miesiecy i sprzedalam, bo potzrebna mi
      byla skladana, nieduza spacerowka. gdyby nie czeste wyjazdy autobusem pks na
      pewno bym sie go tak szybko nie pozbyla.
    • szyszunia75 Re: Wózki Deltim i Roan - gdzie i za ile kupowały 26.04.05, 13:45
      Ja miałam Roan Kortina (850 zł). Wygodna, duża, solidna gondola, bez żadnych
      luksusów czy gadżetów. Koszmarna spacerówka. Wszystko w niej skrzypiało (mimo
      smarowania), odpadało, rozkręcało się - co spacer to niespodzianka. Osobiście
      nie polecam, choć przyznaję, że nie reklamowałam (minęła gwarancja, wózek był
      kupowany dużo przed urodzeniem się dziecka), bo miałam już tak serdecznie dość
      tego wózka, że uparłam się na nową spacerówkę. Sądzę, że w naszym przypadku
      (początkowa) oszczędność się nie opłaciła (w ogólnym rozrachunku).
    • mama_maksa Re: Wózki Deltim i Roan - gdzie i za ile kupowały 26.04.05, 13:57
      mamy Roan Hugo. To jest taki bez gondoli ale z wkładka dla niemowlaczków. Z
      samego wózka jestem zadowolona, gdyby nie skrzypienie. Ale po nasmarowaniu jest
      ok. Ale podejrzewam , że jest ono wynikiem wciagania wózka po schodach na II
      pietro. jest dosyć ciężki, ale daje radę wziąć go pod pache i znieść. Kosztował
      ok. 650 zł.(z parasolką, torbą i przykryciem na nóżki)rok temu
      • katse Re: Wózki Deltim i Roan - gdzie i za ile kupowały 26.04.05, 14:44
        a ja mialam roana marite
        kupowalam w lipcu 2003 za prawie 1000 (razem z przeciwdeszczowa folia, jakas
        moskiterka i spiworkiem)

to wersja z tradycyjna gondola.

Moim zdaniem bardzo ladny wozek

moje dziecko jezdzilo w nim do lipca 2003 do kwietnia 2005.
        najpierw w gondoli, potem w spacerowce

jedyna wada dla mnie byl brak przekladanej raczki
        ale jak swiecilo slonko w oczka to poprostu zamiast pchac wozka, ciagnelam. nie
        bylo problemu

tez ma podnoszony zaglowek w gondoli
        gondola jest obszerna
        pokrycie zdejmowane do prania

drugi raz kupilabym taki sam wozek

albo zaszalala i wskoczyla na wyzsza polke po jakiegos bebe cara albo mutsego -
        bo mi sie disigne podoba

K
        • katse Re: Wózki Deltim i Roan - gdzie i za ile kupowały 27.04.05, 15:11
          we wroclawiu bardoz chetnie sprzedam moja marite za 400

K
    • gandzia4 Re: Wózki Deltim i Roan - gdzie i za ile kupowały 26.04.05, 17:29
      Weronika jeździ Roan Maritta z drugiej ręki, nie stać by mnie było na taki nowy
      - za ten zapłaciliśmy jedyne 400pln. Jestem z niego bardzo zadowolona, gondola
      sprawdziła mi się także w domu, zdjęta z podwozia służyła za nocną kołyskę w
      czasie ataków kolki. Miała nie za miękki materacyk, który umozliwiał układanie
      małej na brzuszku. Spaceróka też nam się dobrze spisuje, a brak przekładanej
      rączki to sądzę, że mały mankament.
    • kwap25 Fokus za 699 zł 26.04.05, 21:00
      Witam !
      Oferuje Fokusy firmy Deltim po 699 zł plus folia przeciwdeszczowa gratis.
      Wozki oczywiscie sa nowe i posiadaja 24 miesieczna gwarancje.
      Gdzie:
      Wroclaw, ulica Slubicka 18, C.H. TGG stoisko Junior.
      poza Wroclawiem wysylka 40 zł.
      Czesto jezdze na trasie Wroclaw - Warszawa.
      Pozdrawiam.
      Pytania:
      kwap22@poczta.onet.pl

• zuziarozia Roan Marita 27.04.05, 08:41
        Witaj, niespełna rok temu kupiłam Marite i był to bardzo dobry zakup. Do plusów
        tego wózka ( obok wymienionych wcześniej)wygodny dla dziecka , zarówno gondola
        i spacerówka , wiem bo mam inny wózek spacerowy i moja córcia zdecydowanie woli
        roana. Dobrze się prowadzi, nawet jedną ręką , na śniegu spisywał sie super ,
        pomimo, że mam wersje elegant z kołami piankowymi. Troche skrzypiał na początku
        ale po posmarowaniu WD40, jest w porządku, spisuje się doskonale. Jedyny minus
        to waga choć mieszkam w domu więc nie muszę go nosić i wymiary ( to minus dla
        rodziców)bo ciężko go zabrać na dłuższy wyjazd, zajmuje przwie cały bagażnik.
        Na pewno świetny wózek na pierwszy rok dziecka.
        Teraz go sprzedaję , właśnie ze względu na rozmiary, a przede wszystkim
        dlatego , że mam druga spacerówkę.
        Kupiłam za ponad 1000zł razem z parasolką.
        Polecam ten wózek, nie miałam z nim żadnych problemów, nic nie odpadło , nie
        porysował się , nie skrzypi.
        Dodam, że oglądałam wtedy jeszcze driwera 4x ale ze wzgledu na jego płytką
        gondolę zwyciężył roan.
    • natall78 Re: Wózki Deltim i Roan - gdzie i za ile kupowały 27.04.05, 08:59
      Tydzień temu kupiłam mojego X-Landera X1 Deltima. Zapłaciłam za niego
      (spacerówka+gondola) i fotelik maxi-cosi cabrio w sumie 1840zł w hurtowni na
      ul. Dźwigowej 51 (Wawka).
      Jeszcze nie umiem ocenić co jest na plus a co na minus, ale wygląda na solidny
      i tylko żałuję, że nie ma torby i parasolki w komplecie smile
      Pozdrawiam
      Nat z maluszkiem w brzuszku
    • kwap25 X-Lander X1 za 1450 zł 27.04.05, 10:12
      W skład X1 wchodzi :
      - spacerowka,
      - gondola
      - adpater
      - palak.
      Wroclaw, ul Slubicka 18 , C.H. TGG, stoisko Junior.
      • natall78 Re: X-Lander X1 za 1450 zł 27.04.05, 18:03
        No tak, tyle kosztował nas wózeczek bez fotelika i rabatu smile
        Ale ale... w zestawie nie ma pałąka! Ten wózek ma tylko pięciopunktowe pasy! Do
        sprawdzenia na www.xlander.com.pl Reszta się zgadza, a nawet można jeszcze
        doliczyć do kompletu pompkę i folię przeciwdeszczową smile
        Pozdrawiam
        Nat z maluszkiem w brzuszku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka