us28 27.04.05, 11:22 No własnie doradzcie cos kochane mamy - ktora firma robi dobre foteliki (cena nie ma znaczenia) pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suellen_girl Re: jaki fotelik samochodowy do 18 kg?? 27.04.05, 11:58 Oj, mieliśmy problem z fotelikiem, mieliśmy... Przede wszystkim odrzuciliśmy te z hipermarketów (między innymi meggy) - ze względu na tragiczna jakość i koszmarnie twarde siedziska. Po nich wypróbowaliśmy kolejno: 1. Ramatti Venus Comfort - okazał się zbyt wąski "w pleckach" dla naszego Klopsika, który notabene ma dopiero 7 miesięcy. 2. Graco Junior - niewygodny, uzyskał bardzo słabe oceny w testach bezpieczeństwa 3. Chicco - nie pamiętam modelu, ale był bardzo wygodny, miękki i szeroki 4. Maxi Cosi Priori - ostatecznie zdecydowaliśmy sie na ten (jeżeli cena nie gra roli, kup jego ulepszoną wersję Priori XP, jest podobno bezpieczniejsza) Słyszałam też wiele pochlebnych opinii o Roemer King ST, ale niestety nie udało mi się na niego trafić, podobnie zreszta jak o foteliku Deltim Mały Podróżnik (akurat w warszawskich hurtowniach go nie było). Najlepiej pojechać na zakupy z dzieckiem - przymierzyć, sróbować dopasować także do samochodu, bo nie wszystkie foteliki pasują do wszystkich oparć samochodowych. Powodzenia! pozdrawiam monika Odpowiedz Link Zgłoś
ewitek01 Re: jaki fotelik samochodowy do 18 kg?? 27.04.05, 13:42 Bebe Confort Iseos wg mnie rewelacja, ma rozszerzane boki, dzięki czemu łatwo wyjąć/włożyć dziecko nawet w kombinezonie zimowym oto on: www.familyshop.com.pl/TOWARY/BebeConfort/Iseos.html Odpowiedz Link Zgłoś
lolalilu BC Iseos 28.04.05, 10:54 świetny fotelik. Można regulować kąt nachylenia fotelika (do pozycji półleżącej). Robi sie to jedną ręką. Ma masywne boczki, które są rozchylane - np. zimą kiedy dziecko jest grubo ubrane, można fotelik poszerzyć. W ten sposób fotelik "rośnie w szerz" wraz z dzieckiem. Można przewozić w nim niemowlęta - ma opcję montazu tyłem do kierunku jazdy. Ma uchwyty na pasy - więc się nie plączą przy wkładaniu dziecka. Dobrze wypada w testach. Jako użytkowniczka bardzo polecam. W Wraszawie największy wybór tych fotelików znajdziesz w sklepie Małe dziecko na ul. Jagiellońskie 2 (świetny sklep - niskie marże, za płatność gotówką dają rabat 10%). Mają też stronę www.maledziecko.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aniapz1 Re: jaki fotelik samochodowy do 18 kg?? 28.04.05, 10:13 A ja polecam Pley Beat, który jest od 0kg do 25kg. Ja jestem z niego zadowolona. Można go montować tyłem i przodem do kierunku jazdy. Moje dziecko go lubi. Możesz go zobaczyć tutaj: calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=36_145&products_id=1162 Teraz jest też nowsza, ale droższa wersja. Ma ulepszony zagłówek: calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=36_145&products_id=2973 Generalnie zasada jest taka, że zanim kupi się fotelik trzeba przymierzyć do niego dziecko i jeśli to tylko możliwe przymierzyć fotelik do samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś